HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2023 Pazartesi - 11:58

CHP’li Sındır'dan personel çıkışı: Kadro bekliyorlar

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılarak kamu görevi yapan ancak taşeron sistemde istihdam edilen öğretmenevi çalışanlarının devlet memurluğuna geçirilmeleri için kanun teklifi verdi.

CHP’li Sındır dan personel çıkışı: Kadro bekliyorlar

Sındır, “Kadronun tüm çalışanların hakkı olduğunu 12 yıldır dile getiriyoruz. Sözleşmeli memurlarımıza verilmesi planlanan memuriyet kadrosunu öğretmenevleri çalışanlarına da verin. Kadronun tüm çalışanlar için hak olduğunu dile getirmekten asla yorulmayacağız. Devlet, anayasada tanımlanmış temel hak ve özgürlükler gereğince yurttaşları arasında ayrım yapmamalı” dedi.

“KANAYAN BU YARAYA MERHEM OLUN!”
Öğretmenevi çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesinden dolayı sıkıntılar yaşandığını dile getiren Sındır, “Tüm Türkiye’de Öğretmenevi sayısı 551. Öğretmenevlerindeki personellerinin yaklaşık olarak yüzde 75’i sadece kurum döner sermayesinden maaşını alan Belirsiz Süreli Sözleşmeli Personel ve yüzde 25’i hizmet alım yoluyla çalıştırılan personel. Aynı işi yapan fakat farklı statülerde çalışan personeller haklı olarak motivasyon kaybına uğruyor. Öğretmenevleri bünyesinde belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışan ve taşeronlar üzerinden hizmet alımı ile çalışan personellerin hala kadro alamamaları kanayan bir yara. AKP iktidarını kanayan bu yaraya merhem olmaya çağırıyorum. Farklı illerde ya da ilçelerde olmalarına rağmen aynı işi yapan personellerin maaşlarında eşitsizlik var. Bir ilimizin öğretmenevinde çalışan personelle, aynı işi yapmasına rağmen başka bir ilimizin öğretmenevinde çalışan personelin maaşları ve sosyal hakları aynı değil. Statüde, mali ve sosyal haklarda keskin adaletsizlikler var. Bu durum anayasamızda bulunan eşitlik ilkesine aykırı. Bu durum İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 23. maddesinde ‘Herkesin herhangi bir ayrım gözetmeksizin, eşit iş ve ücrete hakkı vardır’ ilkesine aykırı” dedi.

“ÖĞRETMEN EVLERİ ZOR DURUMDA!”
Öğretmenevlerinin artan maliyetler nedeniyle zor durumda olduğunu, öğretmenevleri çalışanlarına kadro verilmesi ile birlikte personel yükünün kurumun üzerinden kalkması gerektiğini söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “artan maliyetler, öğretmenevlerinin sabit giderlerinin üç katına çıkması, bakım onarım ihtiyaçlarının olması yeterince fazla. İstihdam edilen personellerin maaş, tediye, SSK ve ihbar-kıdem tazminatları kurum kasasında bekletilmekte.  En azından öğretmenevi personellerinin kadroya alınarak personel yükünün kurum üzerinden kaldırılması öğretmenevlerinin ayakta kalabilmesi için hayati önem taşımakta. Öğretmenevleri hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine hizmet vermekte. İktidarda kadroda ayrım yapmadan, kısmi süresiz sözleşmeli ve taşeron işçilerimize eşit iş ve ücretle kadro verilmesi devletimiz ve kamu yararına olacaktır” dedi.

“DEVLET YURTTAŞLARI ARASINDA AYRIM YAPMAMALI”
Öğretmen evleri çalışanlarının Ankara’dan gelecek kadro haberine kilitlendiğini ifade eden Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kadronun tüm çalışanların hakkı olduğunu 12 yıldır dile getiriyoruz.  Sözleşmelilerin kadroya geçmeleri için kanun teklifi verdim. Sözleşmeli memurlarımızın kadroya geçirilmesi için bir çalışma yapılıyor fakat kanun teklifini henüz görmedik. Kadro bekleyen tüm sözleşmelilerin amasız, fakatsız, lakinsiz kadro almaları, bir hak gaspına uğramamaları için hem komisyonda hem de genel kurulda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadronun tüm çalışanlar için hak olduğunu dile getirmekten asla yorulmayacağız. Sözleşmeli memurlarımıza verilmesi planlanan kadroyu öğretmenevleri çalışanlarına da verin. Çünkü devlet yurttaşları arasında ayrım yapmamalı.”

 
Altınordu'nun galibiyet hasreti sona erdi!
 
Manisa'da şüpheli ölüm... Bekçinin cesedi bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni başkan Aslanoğlu'ndan AK Partililere 'arbede' yanıtı: Altında ezildiler!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP'li Arslan'dan Bakan Koca'ya 'önerge' çıkışı: 1 yıl sonra gelen yanıt!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan 5 Ocak 2022 tarihinde ...
CHP'li Purçu: Roman vatandaşlar CHP’yi iktidar yapacak
CHP’li İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Erdoğan'dan İzmir Körfezi için koku raporu: Şu anda sıkıntı söz konusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz tahılının yüzde 44'ünün ...
Bahçeli: Bahar mevsimi seçim mevsimidir
MHP'nin Kızılcahamam'daki kampının kapanış toplantısında konuşan Devlet ...
AK Partili Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na kooperatifleşme salvosu: Onlar konuştu biz yaptık!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bayraklı Halk Konut temel atma töreni ...
 
AK Parti'den Roman buluşması
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, partisinin 20 Ocak'ta düzenleyeceği ...
Kılıçdaroğlu’ndan Roman vatandaşlara çağrı: En az benim kadar CHP’ye sahip çıkın!
Roman Buluşması’nda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Kılıçdaroğlu’nu görünce göbek attılar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Roman Buluşması’na katılıyor. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva