HABERLER>POLİTİKA
23 Nisan 2022 Cumartesi - 08:05

CHP'li Sertel'den flaş iddia: Başkanlar kendi arkadaşlarını vekil yapmak istiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de sık sık gündeme gelen parti içi çatışmalar ile ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel flaş bir iddiaya ortaya attı. Bazı belediye başkanlarının kendi yakınlarını milletvekili yapmak için diğer vekillerin taleplerini kabul etmediğini vurgulayan Sertel, "Bazı duyumların var... Belediye başkanlarından bazıları mevcut milletvekillerini eksiltelim, kendi arkadaşlarımızı milletvekili yapalım, onların taleplerini bekletin, aşağıya çekelim diyorlarmış" ifadelerini kullandı

CHP li Sertel den flaş iddia: Başkanlar kendi arkadaşlarını vekil yapmak istiyor!

EGEDESONSÖZ - Parti içlerinde yaşanan çekişmeler sık sık kamuoyuna yansırken, özellikle ilçe kongreleri döneminde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri karşı karşıya gelmişti.

Bir çok ilçede belediye başkanları seçim sürecine müdahalede bulunurken, seçim sürecine dahil olmalı mı olmamalı mı tartışmalarına neden olmuş ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de belediye başkanlarının örgüt seçimine karışmasının doğru olmadığını vurgulamıştı.

Süreç içinde birçok tartışma yaşanırken Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel'den belediye başkanları için flaş bir iddia geldi.

Önseçimin örgütün işleyişi için önemine vurgu yapan SONSÖZ TV'de konuk olduğu programda Sertel, "Ben halkın seçtiği vekil olmak istiyorum. Halk sınav yapsın bizi. Ben üyemin önünde sınava girmek istiyorum. Desin ki senin şu hataların var ve seçmiyoruz. Başım üstüne... Biz annemizin karnından doğduğumuz gibi ben milletvekili olacağım diye bir şey de yok" ifadelerini kullandı.

AYAK OYUNLARINA GEREK KALMAZ!
İsim vermeden bazı belediye başkanlarının, yakınlarını milletvekili yapmak için mevcut vekillerin taleplerini yerine getirmediği iddiasını ortaya atan Sertel, kendisinin her türlü diyaloga açık olduğunu vurgulayarak şu sözleri söyledi:

 "Halk bize görev verirse, İzmir halkı seçmişse devam ederim, diğer türlü ayak oyunlarına gerek yok ki... Bazı duyumlarım var, belediye başkanlarından bazıları mevcut milletvekillerini eksiltelim, kendi arkadaşlarımızı milletvekili yapalım, onların taleplerini bekletin, aşağıya çekelim diyorlarmış... Ben herkese eşit mesafede duruyorum. Bence belediye başkanları milletvekillerinin taleplerini, özellikle de iş taleplerini yerine getiremiyorlar. Ben açık ve net söyledim. Ben açık bir milletvekiliyim. Çok sayıda insan bana ulaşıyor istihdam ile ilgili. Ben de Tunç Başkan ile görüştüm, o da 'Bize talep getirmeyin, referans olun ben de ihtiyacım varsa alırım' dedi. Beni tanımayanlar referans yazıyor beni, ancak soyadımı bile yanlış yazıyor. Bende referanstan çıkıyorum."

 
MB'den zorunlu karşılık düzenlemesinde değişiklik
 
Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 23 Nisan 2022 Cumartesi 11:43

Atilla bey yaptığın hiçbirşey yok devam ederim diyorsun.Çalışabilecek insan gelsin o koltuğa yeter artık ya

Yorumu oyla      2      3  
Bucalı 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:48

Şuraya bak ekonomi çükmüş millet aç enflasyon almış başını gitmiş emekliye 1100 bayram ikramiyesi hükümet sınıfta kalmış genel başkanımızın elektriği kesik mahallede yangın var şunun derdine bak... SIFIR OTUR YERİNE

Yorumu oyla      5      4  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:05

Önümüzde ki seçim Chp mevcut bütün milletvekillerini değiştirmeli.İyice saçmalıyorlar artık.Bizde sizden bıktır yeterin artık o koltukları yeni isim yeni heyecanlara bırakın.Yoksa oy moy yok bu sefer hdpyi değil TİP'i baraj üstüne taşırız yoksa.

Yorumu oyla      5      4  
TC misafir 23 Nisan 2022 Cumartesi 09:44

Bir yanda belediye başkanlarının ayak oyunları, diğer yanda her yerde liyakat diye bağıracaksın haklı olarak diğer yandan da referans işlerine gireceksin. Chp önce kendisi ne yapması gerektiğine karar verecek, mevcut çarpık düzeni değiştirmek için canını dişine mi takacak yoksa bu çarpık düzenden kendisi mi nemalanacak çelişki güven kaybettirir, güven kaybeden oy kaybeder. Çelişkiye dair önemli bir örnek de Kanal İstanbul konusunda ülkede önemli bir ses getirirken Kanal İstanbul projesinin benzeri olan Çeşme projesinde nedense çıkan sesler ya çok az ya da tereddütlü, sanki projeye karşı çıkanlar bunu gönülden yapmıyorlar gibi bir izlenim veriyorlar. Çevreciyseniz her iki projeye yüksek tondan tereddütsüz ses çıkaracaksınız, torpile karşı ve liyakati savunuyorsanız kimseye referans olmayacaksınız, halkçıysanız her ay üfe oranında toplu ulaşıma zam yapmayacaksınız ulaşım anayasal bir haktır, kamu mallarının satılmasına karşı geliyorsanız belediyeye ait arazileri satmayacaksınız üretime dair belediyeye kaynak yaratan işler yapıp böylesi günlerde hem kamu varlıklarını koruyacak mali güce hem de hizmeti maliyetini vatandaşın sırtına yüklemeden verebilecek mali güce sahip olacaksınız. Bunlar yapılabilir mi? Lafla değil gerçekten bu yola baş koymuş ve bunu gerçekleştirecek dik duruşa sahip kişiler yapar. Ayrıca Genelbaşkanın yapmış olduğu elektrik kesintisine dair eylemde söylemiş olduğu elektrik faturasını ödeyemeyenlerin sesi oldun beyanı için bir gazeteci çıkıp dese ki sizin belediyeleriniz su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların su saatlerini 3 ay sonra mühürlüyorlar mı yoksa mühürlemiyorlar mı? diye sorsaydı genelbaşkan ne cevap verecekti çok merak ediyorum ülkede gerçekten tarafsız gazeteci sayısı bir elin parmak sayısını geçmediği için bizler de böylesi saçma sapan siyasi reklamlara maruz kalıyoruz. Hayat pahalılığından şikayet edip vatandaşın zor durumunu ağzından düşürmeyeceksin ve sonra hem ulaşımda hem de su tüketiminde maliyet deyip vatandaşın sırtına bineceksin böyle olmaz. Ülkede gerçek anlamda siyasi parti yok çıkar grupları var ülkemizin en büyük sorunu da budur. Burada sürekli olarak son zamanlarda CHP üzerine yükleniyorum sebebi de almış oldukları mirasın hakkını vermiyorlar umut olmaları gerekirken umut vermekten ve umut olmaktan olabildiğince uzaklar ve ben buna acıyarak bakıyorum çünkü düştükleri durum içler acısı. Akpyi yıllardır eleştirdim artık buzdağının tamamı gözler önünde diyecek hiçbir şey bırakmadılar sağ olsunlar! Diğer partiler mi? Hepsi aynı be kardeşim! Parti taraftarlarını bilmem ama vatandaş olarak işimiz çok zor çünkü kötünün iyisini seçmek zorundayız belki de böyle bir hakkı kullanmak da böylesine bir ortamda biraz saçma sanki çünkü uzun vadede değişen çok da bir şey olmayacak gibi.

Yorumu oyla      6      3  
Partili 23 Nisan 2022 Cumartesi 09:20

Sayın SERTEL,gündemde yeni olan bir konu değil bu söyledikleriniz belediye başkanları,il ilçe parti başkanları ön seçim olur partili vatandaşlar titiz bir inceleme yaparak partiye uygun liyakata ve kıdeme bakılarak adayı seçer daha sonra seçimlerde oyunu severek kullanırdı,şimdi ne oldu? Genel merkez dayatma listeleri yapıyor haydi tıpış tıpış oy verin diyorlar ATATÜRK'e hakaret eden milletvekilline oy vermek zorunda değiliz,lütfen bir gazeteci olarak bunları genel merkeze anlatınız,kamuoyuna bilgi veriniz,bu seçilen milletvekili yakınlarının bir çoğu belediyelerde yüksek maaş ile işe yerleştirme yapılıyor üstelik Ankara'dan ve diğer bölgelerinden getiriyorlar,bu partiye gönülden bağlı olanlar oy veriyor hala daha baharın gelmesini beklemeye devam ediyor,büyük resim böyle görünüyor,kendileri bilir sandıklar açıldıktan sonrasında da "Bidon kafalılar oy vermedi" diyecektir genel merkez yöneticileri...

Yorumu oyla      7      3  
örgüt 23 Nisan 2022 Cumartesi 09:07

örgüt sizi zaten istemiyor artık sayın vekil kimi kime şikayet ediyorsun...

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir iftarda buluştu
İftar yemeğinde bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de konuşmacılar birbirinden ...
Soyer'den Lider'e sürpriz ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'ya giderek Cumhuriyet ...
CHP İzmir'de yönetim toplandı: 23 Nisan programı netleşti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir İl Başkanı ...
 
Aksoy'dan CHP'li Özkan'a yanıt: Elimde belgeler var!
Menemen Belediye Başkanlığı görevi sırasında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı ...
Kılıçdaroğlu'ndan elektriği kesilen aileye ziyaret
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu elektriği kesilen bir aileyi ziyaret etti. ...
MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, ...
 
Devlet Bahçeli'den 23 Nisan mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sevgili çocuklarımızın bayramlarını ...
CHP'li Sertel, Aksoy'a ateş püskürdü: Alçak ve şerefsizdir!
Menemen Belediye Başkanlığı görevi sırasında, ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla ...
TBMM 23 Nisan'da özel gündemle toplanacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Fransa 'faşizme geçit yok!' dedi
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İş insanları, İş’te insanlar…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva