HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2022 Çarşamba - 09:59

CHP'li Sertel'den RTÜK'e ceza eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, RTÜK’te 771 kişinin çalıştığını, bu 771 kişinin görevinin de sadece iktidara muhalif olarak gördüğü altı kanalı izlediğini söyledi. Sertel, “Bakın, 771 kişi RTÜK'te görev görüyor. 771 kişi; Halk TV'yi izliyor, TELE1'i izliyor, KRT'yi izliyor, FOX TV'yi izliyor, Flash Haber'i izliyor, TV5'i izliyor. RTÜK 2022 yılının ilk 9 ayında bu kanallara toplam 38 ceza olmak üzere 11.5 milyon TL ceza kesti” dedi.

CHP li Sertel den RTÜK e ceza eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İYİ Parti’nin RTÜK’ün aldığı tartışmalı kararlarla ilgili verdiği grup önerisi üzerine CHP grubu adına söz aldı. RTÜK’te boş bulunan üyeliğin tartışmalı ve dolambaçlı bir şekilde AK Parti’ye verilmesini eleştiren Atila Sertel, “Siyaseten gaspçısınız, hak yiyorsunuz, hukuk çiğniyorsunuz” diye konuştu.

“8 DAİRE BAŞKANI 46 BAŞKAN YARDIMCISI VAR”
RTÜK’te 8 daire başkanı ve bunlara bağlı 46 daire başkan yardımcısının görev yaptığını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“RTÜK'le siz medyayı, televizyonları, radyoları dizayn ediyorsunuz, cezalandırıyorsunuz, onları susturmak için varsınız ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olmaktan çıkardınız. O, televizyon ve yayıncılığın kurum ve kurallarıyla birlikte yayınını sağlayan bir kuruldu fakat siz bunu ‘Recep Tayyip Üst Kurulu’ yaptınız; hem kadro olarak yaptınız hem de cezalarınızla yaptınız. Bakın, 771 kişi RTÜK'te görev görüyor, 771 kişi. RTÜK'te üst kurulun dışında 8 daire başkanı var, 46 daire başkan yardımcısı var. 9 kişiye bir daire başkanı, daire başkan yardımcısı düşüyor ve her biri 19 bin lira aylık maaş alıyor asgaride, temelde. Siz orayı bir kadro yığını hâline getirdiniz ve izlediğiniz kanallar, 771 kişinin izlediği kanalları söyleyeyim ben size: Halk TV'yi izliyor, TELE1'i izliyor, KRT'yi izliyor, FOX TV'yi izliyor, Flash Haber'i izliyor, TV5'i izliyor. Nereden biliyorsun Atila Sertel'in bunları izlediğini, bu kanalları nereden çıkarıyorsun? Ebubekir Şahin böyle yapıyor diye nasıl bunları söylüyorsun diyebilirsiniz, söylüyorum. Yazdıkları cezalardan belli. Bakın, Halk TV'ye 1 Ocak ile 15 Eylül arasında dokuz ayda yazılan ceza sayısı 14. Tele1'e yazılan ceza sayısı 11, KRT'ye yazılan ceza sayısı 5, FOX TV'ye 4, daha dün açılan Flash Haber'e 4 ceza yazılmış ve toplamda 11,5 milyon TL ceza yazılmış.”

“SİZDE VİCDAN VAR MI?”
RTÜK’ün iktidarı eleştiren kanallara ceza yağdırırken, yandaş kanalları görmezden geldiğini ifade eden Atila Sertel, A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TVNET, Akit TV gibi kanallara hiç ceza verilmediğini belirtti. AK Parti sıralarına seslenen Sertel, “Sizde vicdan var mı Allah aşkına, siz bir kendi vicdanınıza sorun. Sabahtan akşama Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na en ağır hakaretleri yağdıran ve en ağır hakaretleri yapan kanallara bir ceza yazılmazken Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle RTÜK Başkanı kendini mahkeme yerine koyup Zehra Hanım ve Sayın Albayrak adına Halk TV'ye ceza yazıyor. Siz öyle bir vicdansızsınız ki siyasilerin söylediği laflardan dolayı bile televizyonlara ceza yazıyorsunuz” diye konuştu.

 
CHP’li Sındır iktidara yüklendi: Çiftçinin borcu 120 kat arttı!
 
DEAŞ operasyonuna 6 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır iktidara yüklendi: Çiftçinin borcu 120 kat arttı!
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ...
'Kökünü kuruttular': 130 torbacı yakalandı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye'de başlatılan "Kökünü Kurutma ...
Başörtüsü teklifi Meclis'e geliyor
AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı anayasa teklifini bugün Meclis'e ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Diz vurarak nasıl bir mesaj verdi?
Mehmet KARABEL yazdı... Diz vurarak nasıl bir mesaj verdi?
Tahıl koridoru açıklaması: Cevap bekliyoruz
Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl sevkiyatı için Rusya Savunma Bakanı ...
CHP’li Kılıç’tan ‘liseliler AK Parti toplantısına götürüldü’ iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Menderes Şehit Mehmet Kıvık ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’ye gitti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler: Zavallı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucuyla ilgili iddialarına ...
Tahıl diplomasisi açıklaması: Süreci aşacağız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Tahıl koridorunun, Rusya’nın 'Çekildim ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva