HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2021 Pazar - 19:44

CHP’li Özel’den Bakan Kurum’a İzmir yanıtı: Aday ol boyunun ölçüsünü al!

İzmir üzerinden CHP’yi eleştiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Manisa Milletvekili Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel, “Eğer bu kadar meraklıysanız, İzmir'e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun, İzmir o uzun boyunuzun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün” dedi.

CHP’li Özel’den Bakan Kurum’a İzmir yanıtı: Aday ol boyunun ölçüsünü al!

EGEDESONSÖZ/ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde İzmir üzerinden CHP’yi eleştiren Bakan Murat Kurum’un sözleri tartışma yarattı. Kurum’un, “Yirmi beş yılda Gazi Mustafa Kemal'in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız. İzmir’i Cumhuriyet Halk Partisinin insafına bırakmayacağız” sözlerine Manisa Milletvekili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi.

BAKAN KURUM’DAN BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE SERT SÖZLER: İZMİR'İ CHP'NİN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ!

'SARAYIN VESAYETİ ALTINDASINIZ' DEDİ... YERLİ VE MİLLİ PALAVRASI ATMAYIN!

Özel, “Dikey mimariye ömrüm boyunca karşı oldum diyen genel başkanınız yönetime geldiğinde İstanbul'da  Rabia- 4 tane gökdelen vardı, şu anda 121 gökdelen var; 117’si sizin eseriniz” diyerek hükümeti eleştirdi.

Çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi veren Özel, “Bugün gelinen noktada hani ‘görevlerini yapmayanlar’ diyorsunuz ya, ben şöyle bir geriye doğru baktım.  2020’de Düzce'de 7 kaybımız, Trabzon Araklı'da 4, , Rize'de 6, toplam sellerde 82; 2009 Ayamama Deresi’nde 24 kişinin kaybı… Yani bunların neresinde CHP'li, muhalif belediyeler var? Her tarafında yüksek oranlarda siz varsınız; dereye imar sizde, tedbirsizlik sizde ama kürsüye çıkınca muhalefete sorumluluk yüklemek yine sizde. Şimdi, tabii, öyle olunca Türkiye'nin dört bir yanından not yağdı. Kısaca şunu söyleyeyim: İzmir Büyükşehir 6 bölgede 960’ı teslim edilmiş kentsel dönüşüm projesi yapıyor. Sordunuz diye söylüyorum; 2.518 devam eden, 2.500’ü ihale aşamasında, 5.978 konutu öyle boş araziye falan değil, uzlaşmayla, tam mutabakatla yerinde dönüşüm yapıyor.  Karabağlar Belediyesi’nin ise 110 hektarlık dönüşümü masanızda onay bekliyor. Bir türlü bu kentsel dönüşüme onay vermiyorsunuz. Karabağlar'daki 48 dönümlük kentsel dönüşüm alanını 540 dönüme çıkarmak için önce üniversite alanına çevirip statü değiştirmeden konut alanı olarak sattınız.  6306 sayılı yasaya göre yetki sizde, çivi çakmadınız ama yine de dönüyorsunuz, bize sorumluluk yüklemeye çalışıyorsunuz” dedi.

Özel ayrıca, “Diğer taraftan baktığımızda da nasıl söyleniyor bunlar bilmiyorum, rakama bakın Sayın Başkan, İzmir Büyükşehir’in 68 arıtma tesisinde atık suyun yüzde 97’si ileri biyolojik arıtmayla arıtılıyor, Türkiye 1’incisi. Türkiye'de arıtılan her 100 litre suyun 23’ünü İzmir Büyükşehir Belediyesi arıtıyor. Kentsel dönüşümde İzmir’in, Büyükşehir projeleri dört sene bekledi,  onaylanmadı sizden önceki bakanlıkta, Kuzey Ankara'ya bir gecede özel kanun çıktı” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Bakan Kurum’a siyasi davette bulunan Özel şunları söyledi:

“Şimdi, bu Murat Kurum'un “İzmir bir dahaki sefere…” sözleri var ya… Sayın Kurum,  İzmir'e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir eski başbakan geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız, İzmir'e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunuzun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün”

ŞIRNAK’A DA GİDERİZ İZMİR’E DE…
Özel’in sözlerinin ardından konuşan Bakan Murat Kurum ise, “Kentsel dönüşümle alakalı ne İzmir’de ne de Türkiye'nin başka ilinde bekleyen hiçbir dosyamız yok. Şunu net söyleyeyim: İzmir’de hem Büyükşehir Belediyesine hem de Bayraklı Belediyesine vatandaşlarımız için, milletimiz için yapılması gereken her türlü desteği vereceğimizi söyledim. İşte, şimdi, yüce Meclisin çatısı altında depremle alakalı, kentsel dönüşümle alakalı bize kim geliyorsa ona yardım edeceğiz, kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Biz millete hizmet etmek için, ben 81 ile gitmiş, 350’den fazla ziyaret etmiş bir Bakan olarak söylüyorum, Hakkâri’ye de gideriz, Şırnak’a da gideriz, İzmir’e de gideriz ve mücadelemizi milletimiz için veririz. Sayın Özel size, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yirmi seçimdir, yirmi yıldır boyunuzun ölçüsünü veriyoruz, bir yirmi yıl daha vermeye, Allah’ın izniyle, milletimizin destekleriyle devam edeceğiz” diye konuştu. 

 
Salgında günün bilançosu: 182 vefat, 17 bin 956 yeni vaka
 
Uzman er, kadın polisi bıçakla ağır yaraladı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Üniversiteli 13 Aralık 2021 Pazartesi 20:57

Genel başkan neden TUNCELİ den adaylığını koymuyor!? Özgür bey hele hele Gaziemir'e seçilmesi için dayattığınız Halil Arda için ne DÜŞÜNÜYORSUNUZ!? Gaziemir ABDULLAH ARDA!!! meydanında % 70 istenmeyen başkan olarak daha ilk üç yılında tarihe geçti.

Yorumu oyla      3      4  
ERAY 13 Aralık 2021 Pazartesi 10:14

Sayın özel siz önce izmire gelin görün bakalım Kentsel dönüşüm nedurumda CHP 9 yıl önce Türkiye ye örnek kentsel dönüşüm diye reklam ettiği Uzundere kentsel dönüşümü ne durumda halk neler çekiyor meclisten atması kolay Uzundereye gelinde görün

Yorumu oyla      5      6  
Fikret ASLAN 13 Aralık 2021 Pazartesi 09:39

Zamanında hep AKP'ye oy verdiğim için Allah benim cezamı verecek zaten, keşke ellerim kırılsaydı da AKP'ye oy vermeseydim. O kadar çok pişmanım ki... Ben ettim siz etmeyin dostlar. Eğer AKP bir daha iktidar olursa Ülkemiz Suriye gibi olur. Lütfen çocuklarımızın geleceğini karartmayalım.

Yorumu oyla      5      4  
tuna 13 Aralık 2021 Pazartesi 09:32

boyunun ölçüsünü alanlar zavallı izmir halkıdır 30 senedir izmride hiçbirsey değişmedi değişmiyor

Yorumu oyla      6      6  
izmirli 13 Aralık 2021 Pazartesi 09:02

Syn.Özel İzmirde Chp sevgisi kazandırmıyor.Ak partiyi sevmiyenler kazandırıyor... Kerameti kendinizde aramayın.

Yorumu oyla      9      4  
haydar haydar 12 Aralık 2021 Pazar 23:38

izmirli artık isyanda gücünüz gün be gün azalıyor kan kaybediyorsunuz. bir sonraki seçimde rahat kazanacağınız ilçeler veya büyükşehir yok özgür özel. pişman ettiniz insanları. trafik sorunlu altyapı sorunlu yapılan hiç bir hizmet yok.

Yorumu oyla      6      5  
Vatandaş rıza 12 Aralık 2021 Pazar 23:15

Sayın Özel bakan Kurum ile aranızda artık hiç bir fark yok,ikinizde atama aday olarak geldiniz gelecek seçimlerde ne olacak göreceğiz...

Yorumu oyla      8      8  
metin 12 Aralık 2021 Pazar 20:23

ahaha güzel söylemiş Özgür Özel. Niceleri aldı boyunun ölçüsünü..

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçıların özlük hakları tekliften çıkarıldı
TBMM Genel Kurulu'nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri ...
AK Parti Teşkilat Akademisi sona erdi
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
MHP İzmir'e toplu katılım
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığına katılımlar sürüyor. ...
 
'Sarayın vesayeti altındasınız' dedi... Yerli ve milli palavrası atmayın!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına ...
Bakan Kurum’dan bütçe görüşmesinde sert sözler: İzmir'i CHP'nin insafına bırakmayacağız!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde ...
Kılıçdaroğlu'ndan video mesaj
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter'dan paylaştığı videoda, iktidara gelmeleri ...
 
Babacan İzmir'den vatandaşa seslendi: Sorunların kaynağı belli!
İzmir’de partisinin Torbalı ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel ...
Devlet Bahçeli 'tarihi adım' diyerek duyurdu!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Partimizin Kurucu Genel Başkanı Başbuğumuz ...
Şentop: Herkes iç tüzüğe uymalı!
Bütçe görüşmelerindeki görüntülerle ilgili olarak açıklamada bulunan TBMM ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva