HABERLER>POLİTİKA
17 Haziran 2023 Cumartesi - 09:04

CHP'li Özel: Bugün için aday değilim ama...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 'adaylık' sorusuna "Bugün için bir adaylık ilanım yoktur ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem" yanıtını verdi. Abdüllatif Şener'e tepki gösteren Özel, "Vicdanı kara, kalbi kurumuş!" ifadelerini kullandı. CHP'li Bülent Kuşoğlu'na da yanıt veren Özel, "Uyarılar, kişisel uyarılardır" diye konuştu.

CHP li Özel: Bugün için aday değilim ama...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Meclis'te basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye oy vermediğini açıklayan Abdüllatif Şener'in açıklamalarına tepki gösteren Özel, "Abdüllatif Şener'in açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim. Şener meselesinde şunu söylemek lazım; CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, açılmak, Şener'in Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Erdemliler Hareketi diye kurulduğu dönemden sonraki savrulmasını teşhis ettiği, sözde ona isyan ettiği ve toplumun vicdan sahibi muhafazakar kesimlerini temsil ettiğini ifade ettiği bir dönemde CHP listelerinden kendine yer buldu" dedi.

Özel, şöyle devam etti: "Hangi CHP'linin yerine oy bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP'lilere bir özür borcumuz var. Seçildikten sonra partiye kayıt olmuş, ikinci turdan sonra istifa etmiş, orada suçüstü yakalandı ki ikinci turda da oy vermemiş, birinci turda da oy vermemiş... Vicdanı kara, kalbi kurumuş! Kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği bir yerde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir? Abdüllatif Şener'e listemize koyup da oy verdirdiğimiz CHP'lilerden özür dilemek dışında söyleyecek bir şey yok." 

KUŞOĞLU'NA YANIT
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel, Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olmalılar" sözlerine yanıt veren Özel, şunları söyledi:

"Seçimin sonuçları her kademede değerlendiriliyor. Bu konuda sayın İmamoğlu'nun, benim, sayın Genel Başkanımızın farklı zamanlarda farklı değerlendirmeleri oldu. İlk günlerde özellikle sayın Genel Başkan'a yönelik olarak üslubunu asla kabul etmediğimiz, hakaretamiz yaklaşımlara da son derece rahatsız olduğumuzu ifade etmiştik."

"Bugün CHP değişimi konuşmaktadır" diyen Özel, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Değişimin önünü açacağım" ifadesini konuşmaktadır. Ekrem İmamoğlu'nun 'Değişime Genel Başkan'ın liderlik etmesi gerektiği' ifadelerini konuşmaktadır. Özgür Özel'in 'Değişimin kararlı ama vefalı olması gerektiğini' konuşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: "Meşru bir zeminde üç ismin birbiriyle iletişim halinde olduğu, birbirine saygı duyduğu, birbirine omuz verdiği ve birbirleriyle ilişkilerinde olması gerektiği zeminde ve partiyi kayıyarak götürdüğü bir noktadayız. CHP tek bir parçadır. Ben CHP Grup Başkanı sıfatıyla, sayın Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB'nin seçilmiş Belediye Başkanı sıfatıyla, sayın Genel Başkanımız da Genel Başkan sıfatıyla son derece özenli bir dil, partinin yüksek faydasını gözeten bir tutum içindeyiz. Bunun dışındaki uyarılar, kişisel uyarılardır. Bu uyarılar sayın Genel Başkanımızın takınmadığı bir üslup, aksine sayın Genel Başkanımızın yapıcı tutumu ortadayken niçin yapılmaya ihtiyaç duyulmuştur, sayın Kuşoğlu ile karşılaştığımızda konuşuruz. Kendisi saygı duyduğumuz bir büyüğümüzdür."

ADAYLIK SORUSUNA YANIT
"CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna yanıt veren Özel, "Daha önce de ifade ettim. CHP için en doğru kararı vermek durumundayız. Kişisel kararlarımızın bir önemi yok. Bana sordular 'Genel başkan adayı mısınız?' diye. Genel başkan adayı da olurum, sorumluluk da yaparım, fedakarlık da yaparım dedim. Sayın Genel Başkanımız ile, sayın Ekrem İmamoğlu ile, önceki genel başkanlarımız ile, partimizin büyükleri ile, gençleri ile temas halindeyiz. Gerektiği yerde sorumluluk almaktan, gerekiyorsa fekadarlık yapmaktan kesinlikle kaçınmayacağım. Bugün için bir adaylık ilanım yoktur ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam, fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem" dedi.

 
Hindistan'daki tren faciası: Ölü sayısı 290'a yükseldi
 
İzmir'in turistik ilçesinde SİT'kondular!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep 17 Haziran 2023 Cumartesi 15:01

Bitik parti nin nemalanan keneleri artık tarih bile hatırlamayacak yanlış politikalar yüzünden omurgasız genel başkan ve dersim kadrosu gerçek CHP lileri partiden uzaklaştırdı şimdi Tunceli dersim ideolojik devlet düşmanı kadrosu ile yüzde 20 Bile alamazsın gerekirse sandığa gitmez ama sizlere oy atmaz izmirli gerçek vatansever

Yorumu oyla      3      4  
Alo 17 Haziran 2023 Cumartesi 12:07

Sussssss’ss

Yorumu oyla      3      4  
Partili 17 Haziran 2023 Cumartesi 11:40

Yeni tur yeni bilet günü birlik kararlar alınıyor ve iptal ediliyor Kuşoğlu,Bekaroğlu bunlar mı? Partiye ayar verecek? Kuşoğlu bir çok partide siyaset yapmış Ağar'ın yanında staj yapmış şimdi Partiye ve genel başkana siyaset dersi veriyor bu ithal milletvekilleri partiyi sıfırlamaya geldiler,Abdül Şener efendiyi kim getirdi? Artık top yekun temizlik yapmadan soyadı OĞLU olan yirmi adet genel başkan gelse de düzelmez bunlar kesinlikle partiden ihraç edilip soruşturma yapmak gerekir,ayrıca partide yedi dönemdir milletvekili olanlar ile ikinci dönem milletvekili olmayanların savaşı vardır iktidar olmak bunların umrunda değildir artık bunların fişini çektik bizden pasooo...

Yorumu oyla      6      4  
Az Bilmiş 17 Haziran 2023 Cumartesi 10:29

Bu zatı bir vatandaşımız sosyal medyada TİPİ TİPİ dedi ya, cuk diye oturdu. Şimdiki gençler bilmezler bizim zamanımızda TİPİ TİPİ diye çizgi film kahramanı ve daha sonrada TİPİ TİPİ sakızı vardı. Ben o tipi tipi kahramanını severdim. Gelelim bu CHP de ki eczacıya. Eline mikrofonu aldığında ağzı hep lâf yapıyor. Ama iş yok. Yani ses var görüntü (iş) yok. Bunların hepsi seçim öncesi yaptıkları manipülasyonlarla başta kendi seçmenlerini HEP KANDIRDILAR. Neymiş en az % 60 ile geliyoruz, bu iş bitti, bitti, işte Tarkan gitçek gitçek gitçek. Sosyal medyada ver gazı gitsin yaptılar. Tarkan''ın anasına eşek tepsin. Biz hakikatız hep sesiz ve derinden gideriz. Sizler ise hep GÜRÜLTÜ çıkarttınız. Şimdi de aynı. Gürültüye devam ediyorsunuz. Edin edin. Parti oyunuz hep ibre %25 ye takılı kaldı. Ya bi gidin sevise gösterin belki göstergede ARIZA vardır. Ha ha ha ha ha ha ha . Buraya emoji koyamıyoruz. Neymiş bu seçimin kaybedeni yokmuş. Öyle diyorlar. Devem edin. Devem edin. Tipi tipi tipi seni.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İkili görüşmede detaylar ortaya çıktı
Geçtiğimiz hafta Ahlatlıbel'de bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem ...
Erdoğan’dan Tanju Özcan’a ‘heykel’ cevabı!
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi öncesi Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Tarih verildi... Elektronik seçim sistemi geliyor
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Türkiye'nin elektronik ...
 
Erdoğan: İstanbul yerelde Fetret Devri'ne girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da restorasyonu tamamlanan tarihi Vaniköy ...
CHP İzmir'de bir başkanvekili ve iki meclis üyesi için karar... Topun ağzındalar!
CHP İzmir İl Yönetimi Karaburun belediye meclis üyesi Alpaslan Bilen’in ...
Büyükelçiliklere yeni atama yapıldı
Büyükelçiliklere yeni atamalar gerçekleştirildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ...
 
'Uzlaşı sonucuyla toparlanan bir buluşma yaptık'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı ...
İzmir’de ‘üçlü zirve’nin ilki tamam… CHP’li Akın’dan mesajı seli: Artık aklımız, fikrimiz yerel seçim!
İzmir'de gerçekleştirilen ilçe belediye başkanları toplantısı sonrası ...
'Bayram süresince teyakkuz halinde olacağız'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı süresince ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva