HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2023 Çarşamba - 08:53

CHP’li Nalbantoğlu kurultay için konuştu: İzmir’den fire olmaz!

4-5 Kasım’da yapılacak olan CHP Kurultayı’nda İzmir delegasyonunun Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır aldığını kaydeden  CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, “İl başkanlığımdan gelen tecrübemle söylüyorum; 55 arkadaşımla herhangi bir fire olacağını sanmıyorum” dedi.

CHP’li Nalbantoğlu kurultay için konuştu: İzmir’den fire olmaz!

EGEDESONSÖZ- CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Nalbantoğlu, kurultay süreciyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

ŞABAN BEY, ALLAH BİR DESE ON KİŞİYE DAHA SORARIM
Gazeteci Şaban Sevinç’in kurultay oylamasında yaşanacak geçişlerle ilgili yaptığı analiz tablosu hakkında yorum yapan Nalbantoğu, “Bir lafa bakarım bir de kimin söylediğinde… Şaban Bey, Allah bir dese 10 kişiye daha sorarım. Teyit ettiririm. Şaban Sevinç’in CHP kulisleri konusunda yetkin biri olarak görmem. Fikir beyan ediyor, hakkı var.  Şaban Bey muhtemelen Özgür Bey’in adaylığına destek oluyor muhtemelen. Buna bir şey denmez. Şuna itiraz edebilirim: Spekülatif rakamlar… Bana 4 İzmir delegesi söyle desem tanımaz etmez. Ben mali müşavirim. Bizde mükellef beyanı esastır. Mükellef ne getirse işleriz, vergiyi ona göre çıkarırız” dedi.

KİMSE DELEGELERİN KAFASINA SİLAH DAYAMADI
İzmir’de oy kullanacak delegasyonun Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyduğunu ve sayısal kayıp
olacağını düşünmediğini söyleyen Nalbantoğlu, “Belediye başkanımız Cemil Tugay’a net bir biçimde iradesini koydu. Kendisine saygı duyuyorum. Onun dışındakiler niyet okumadır. Ortada bir insan, adam gibi tavırla imza vermiyorum dedi. Kurultayda da Özgür Özel’i destekleyeceğim diyor. Benim bildiğim geri kalan 55 delegeden herhangi birisi daha vermiyorum demedi. Benim bildiğim 55 kişiden fire yok. Blok davranılacağını düşünüyorum. Birileri plan yapıyorsa bilemem. Bunu bilmek için müneccim olması lazım. Ben net söylüyorum: İzmir delegesi iradesini açıkça ortaya koyan Tugay dışında imza atmışlardır. Kimse kafasına silah dayamamış. İmza atanlardan cayanlar olursa onun sorunu. Manipülasyonlarla işimiz yok. Etik de bulmam. İl başkanlığımdan gelen tecrübemle söylüyorum; 55 arkadaşımla herhangi bir fire olacağını sanmıyorum” açıklamasını yaptı.HİÇBİR PARTİLİ ARKADAŞIM İÇİN KONUŞMAM AMA…
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 2019 seçimlerinde Soyer’in desteğiyle aday olduğunu belirten Nalbantoğlu, “Ben herhangi bir partili arkadaşım hakkında kişisel yorum yapmam. Tugay’ın değerlendirmelerine katılmıyorum. Adaylaşma sürecinde sayın Soyer’in katkısı olmuştur. Olmuş ve geçmiş. Önümüzdeki maçlara bakılır. Cemil Bey de öyle yaşamış. Arkadaşlarım hakkımda hukukum oluşmuş, karşılıklı saygı duymamız gerektiğine inanırım. Hiçbir partili arkadaşım için konuşmam. Ama yaptığı işi doğru bulmam. Keyfi bilir” şeklinde konuştu.

YABANCI ASKER NEDEN GELİYOR? CEVAP YOK!
CHP’nin tezkere hayır oyu vermesi ile ilgili konuşan Nalbantoğlu, “Maalesef her şey o kadar iç içe geçmiş ki konuyu sadeleştirmek ve vatandaşlar tarafından anlaşılır hale gelmesi lazım. Tezkerede hayır kullandı. Grup konuşmasında genel başkanımız söylediği konu, yabancı asker Türkiye’ye getirilmesi konusunu çıkarın teröre karşı Suriye’de Irak’ta görev yapılamasına evet verelim. Grup başkanvekillerimiz, genel başkanımız ısrarla soruyor: Yabancı asker neden gelecek? Cevap yok Hiçbir şeyin açıklaması yok. Kendi göre gündemleri olabilir, madde madde işliyor olabilir. En başta parlamento ve kamuoyu ile paylaşmaları gerekirken paylaşmıyorlar. Cevabını bilmediğimiz sorulara evet diyemezdik. Uzunca süredir Irak ve Suriye’de operasyonlar TSK’nın süre uzatılması için yapılan bir tezkere. Filistin ile konuyu karıştırıyorlar. Alakası yok” dedi.

Devlet Bahçeli: 24 saat dolmuştur, Türkiye Cumhuriyeti hazır ve kararlı  olmalı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

BAHÇELİ’YE: KİM DİNLİYOR SENİ?
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Filistin’e TSK askerinin gönderilmesi konusunda yaptığı değerlendirme ile ilgili olarak ise “Gitmenin manası olması lazım. Yurttaşımızın çocukları hangi sebepler orada ölecek? Bunun mantıklı açıklaması yok. Gerçekten Filistin’e Türk askeri giderse ne yapacak, hangi sorumlulukları alacak konusu muğlak. İsrail askerinin, Hamas’ın durumu net değil. Biz ne yapacağız konusu tartışmalı. MHP Genel Başkanı herhangi bir konuda nereye varır, ne anlama, Türkiye’ye getireceği belalar nedir diye hesap etmiyor. Buna bu kadar süre veriyorum diyor. Kim dinliyor seni? Ucu bucu belli olmayan maceraya sürüklenmek çok ciddi sorunlar yaratır. Çatışan güçlere bizim bir öğüdümüz olmalı: Acilen barış! Şu ana kadar ölü sayısı 5 bini geçmiş… Şifa arayanların tepesine bomba atılıyor. Savaşın mertliği, delikanlılığı var. Sedyedeki hasta şifa arıyor, ilaç, su yok: Bir de bomba atıyorsun. Buy savaş değil, katliam! Türkiye şu anda günlük hayatta hissediyoruz krizi… Mülteci konusu bu kadar yükünü taşıyamazken yine Filistin’de göç gelebilir. Çare olacaksa olmalı. Hesabının doğru yapılması lazım… Çare barıştır. Daha farklı bir tezi savunamayız” açıklamasını yaptı.

 
Zimmetine 5 milyon TL geçirmişti... Cezası belli oldu!
 
Başkan Eriş, madencilere meydan okudu: İhaleye girer, araziyi alırız!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 26 Ekim 2023 Perşembe 10:51

DEVAM DEVAM BUNLARA TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEYE DEVAM EDİN DAHA SİZ...

Yorumu oyla      6      3  
Dededen Chp'li 26 Ekim 2023 Perşembe 09:17

Rıfat bey de koltuk makam sabitleme derdine düşmüş. Şuan koltuk makam derdine düşen merkeziyetçi olmuş çıkmış. Bunu destekleyenlerde pastadan pay isteyenler. ŞUNU KİMSE UNUTMASIN DESTEKLEYİCİ DESTEKLEYİCİ DELEGESİNDEN ÜYESİNE MİM LENECEK. KOLTUKÇU MENFAATÇİ İDEOLOJİSİ OLMAYAN İLKELERİ OLMAYAN KİŞİLER OLARAK MİM LENECEKLER. BUNU UNUTMASINLAR..BAŞARISIZLIĞIN DA ORTAKLARI OLACAKLAR..

Yorumu oyla      3      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 25 Ekim 2023 Çarşamba 19:42

Seninde son kullanma tarihin geldi sanırım! 4 Kasım da görüşürüz... 4 Kasım da Barak Obamada ABD başkanı seçilmişti. Genç ve dinamikti,şimdi sıra Özgür Özel de GENÇ ve DİNAMİK... Tüm ATATÜRK'çüler Atamızın mirası Cumhuriyet Halk Partisinde yeni bir başlangıca.

Yorumu oyla      11      3  
Basri Koyuncuoğulları 25 Ekim 2023 Çarşamba 19:06

Sayın Nalbantoğlu nasıl bu kadar eminsiniz Delegeler sizin iş yeri elemanımı Bu demeç buram buram faşizm kokmuyor mu.Ben söyledim herkes uyar anlamı çıkar bu demeçten.Sizin söyledikleriniz sağ partilerde olur.CHP delegeleri emir erleri olmadığı gibi,CHP sağcı bir parti oldu da bizim haberimiz yok.Bence boşluğa gelip söylenmiş bir söz olarak değerlendirmemiz gerekiyor.Ayrıca sayın delegelerin mahallelerden itibaren nasıl seçildiğini bilen biliyor.Asıl üzerinde düşünmeniz gereken konu halktaki partiden duygusal kopuşu nasıl durdurur yeniden kitlelere güven veririz üzerinde biraz çalışsak ülkemiz ve partimiz için daha yararlı olur

Yorumu oyla      9      3  
YORGUN DEMOKRAT 25 Ekim 2023 Çarşamba 18:14

Siz fire vermeyin devam edin bu şekilde biz sandıkta fire verecez. Bunu da bilin.

Yorumu oyla      10      4  
Alo 25 Ekim 2023 Çarşamba 15:24

Vallahi billahi partiye ZARAR VERİYORSUNUZ ZARA MENFAAT ŞEBEKELERİ

Yorumu oyla      15      3  
Izmirli 25 Ekim 2023 Çarşamba 15:13

Bu partide konuşma ve demeçler verme sırası bu vekilde galiba habire boş konuşuyor sizi dinleyen izleyen yok beş sene milletvekili olarak garanti olarak kalacaksınız sonunda topunuz bye bye olacaktır...

Yorumu oyla      14      3  
KEMAL ÇETİN 25 Ekim 2023 Çarşamba 13:25

HER FIRSATTA FİRE YOK SÖYLEMİ YAPILIYOR. BU SİYASETEN SIKINTI VAR ANLAMINA GELİR. HAYIRLISI. TUNÇ SOYERLE GİTMEZ BU İŞ..

Yorumu oyla      13      4  
KEMAL İSTİFA 25 Ekim 2023 Çarşamba 12:24

KEMAL İSTİFA

Yorumu oyla      9      3  
ST 25 Ekim 2023 Çarşamba 12:01

Hala Kılıçdaroğlu diyorsanız çok yazık..!

Yorumu oyla      15      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYM, Can Atalay’ın bireysel başvurusunu görüşecek
Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekili seçilmesine ve mazbatasını almasına ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'Batı'ya sert tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. ...
Kurtulmuş'tan İsveç ve NATO açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, dün TBMM'ye sevk edilen İsveç'in NATO'ya ...
 
Erdoğan: Soykırıma varan katliamlar yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze için uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor, ...
Yılmaz'dan 'emeklilikte yaş' açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Seçim sonrası kurda önemli bir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşmede ...
 
Tunç: Mazlumların kanı yerde kalmayacaktır
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, ...
İzmir siyasetinde gündem ‘kazanacak aday’… İYİ Parti’den CHP’li Nalbantoğlu’na: Doğruyu görmeye başladılar!
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun İYİ Parti İzmir ...
Erdoğan, Devlet Bahçeli ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Beştepe'de görüştü.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva