HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2024 Perşembe - 09:41

CHP'li Kılıç artan suç oranlarına dikkat çekti: Kötülere kabus olalım!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, “Gençler arasında suç oranlarındaki artışın nedenlerinin araştırılması” için verdiği önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü. Kılıç,"Tüm siyasi partilere, bir dakikalığına çıkarıp rozetleri, elimiz vicdanımızda düşünelim en azından hayatlarımızdaki gençleri düşünelim. Bir neslin şiddet ve suç sarmalında kaybolmasına eli kolu bağlı durup göz yummayalım! Bugünden sonra Milletvekilleri olarak aileler ve gençlere güven, kötülere kabus olalım” çağrısında bulundu.

CHP li Kılıç artan suç oranlarına dikkat çekti: Kötülere kabus olalım!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın, “Gençler arasında suç oranlarındaki artışın nedenlerinin araştırılması” için verdiği önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü.

Önerge için TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Kılıç, gençler arasında suç oranlarındaki artışın durdurulması için Parlamento’ya sorumluluk alma çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

GENÇLİK NEREYE GİDİYOR?
Yıllardır cevabı aranan bir soru var. ‘Bu gençlik nereye gidiyor?’ diye. Yıllardır sorulur, herkesin de dilindedir gördük ki, bu soruyla olmuyor aslında ‘Biz siyasetçiler, biz aileler bu gençlik için ne yapıyoruz?’ demeliydik.

Belki bugün milat olur. Bu sorunun cevabını birlikte ararız.

Ben bu konuya milletvekili sorumluluğu bir anne duyarlılığı ile bakıyorum. Benimde ergenlik döneminde bir oğlum var. Ev ve okul dışında bir yere çıktı mı inanın yüreğim ağzımda hele de arayıp telefona cevap vermezse kafamda bin türlü senaryo geçiyor filmlerdeki gibi. Biliyorum tüm anneler babalar aynı şeyi hissediyorlar hele de son günlerde! Son günlerde yaşanan şiddet olaylarıyla kaygı durumumuz, ortak noktamız. 

ORGANİZE BİR VAHŞETİN TAM ORTASINDAYIZ
Her gün şiddet vakaları, cinayet olayları… Her yer suç mahalli, organize bir vahşetin tam ortasındayız! 

Diyoruz ki acaba bu bir korku filmi mi Hayır, Korku filmine taş çıkarır gördüklerimiz izlediklerimiz. Kabus mu? Kabus olsa uyanırdık.

Ve benim kafamda hep aynı sözcük gençler ve kadınlar için “bugünde ölmedim anne…” 

YOKSUL GENÇLER UYUŞTURUCUYA TEŞVİK EDİLİYOR
Sorunlar aslında ortada:

Gençlerde ve çocuklarda hızla yükselen çete ve mafyalara özenme, kolay para kazanma ve lüks yaşam isteği, uyuşturucu kullanımı ve şiddet eğilimi gençlerin hayatlarını karartmaya devam ediyor.

Yoksul bölgelerde yaşayan gençler suça teşvik edilip uyuşturucu batağına sokulurken yetkililer uzaktan seyrediyor.

Çeteler sosyal medyada lüks hayatlarını gençlere pazarlıyor, karar para aklayanlar enerjili altınlı kahvelerini içmeye devam ediyor.

Yeni nesil mafya internette açık açık propaganda yapıyor, yeni nesil şarkılarda aleni olarak uyuşturucu kullanımı güzellemesi yapılıyor. Sosyal medyada tıklanmak uğruna şiddet videoları kol geziyor.

Dizilerde suçlular gençlere örnek olarak sunuluyor. Esas oğlanlar hem en güzel aşık hem hak savunucu aslına bakarsanız patır patır adam öldürüyor, işkence yapıyor ama kahraman olarak dayatılıyor izleyenlere.

Gündüz programlarında ise ahlaksızlık ve şiddet normalleştiriliyor. 

Discord ve Telegram gibi uygulamalarda kurdukları örgütlerle çocukların beynini yıkayan, zorbalık eden, tacizi, tecavüzü, şantajı doğallaştırıyor!

Bunlar ülkemizin gerçekleri. Dün gece birine erişim engeli geldi. Peki bugüne kadar nerdeydiniz? Niye denetlemediniz? Sanıyor musunuz ki siz yasaklayınca başka bir yöntem bulmayacaklar bu kötüler?

İNFAZ DÜZENLEMESİ YETERLİ DEĞİL
Sadece infaz düzenlemesi ile gençlerdeki ahlaki çöküşe ‘dur’ diyemeyiz.

Biz, komşusu açken tok yatmayan, yan sokakta cenaze olduğunda yedi gün televizyonunu kapatan, bir toplumuz. Merhamet en belirgin özelliğimizken nasıl buralara geldik diye sormayacak mıyız!

RTÜK SEYREDİYOR
Bunlar olurken de RTÜK'ün muhalif kanallarda sunucuların mimiklerine ceza kesip, gençleri kötü alışkanlıklara teşvik eden yayınları görmezden geldiğini, Birileri TV kanallarında muhalif öldürmeyi planlarken RTÜK başkanının eş dost akrabayı kurumun içerisine yerleştiriyor.

Suç makineleri dışarıda elini kolunu sallayarak gezerken iktidar gibi düşünmeyen bunu söyleyen vatandaşların, işini yapan gazetecilerin, insan hakları savunucularının hapse tıkılması için Adalet sistemini cadı avcısı olarak kullanılıyor. 

BU SORUNU TBMM ÇÖZER
Bir devletin temel görevleri nedir arkadaşlar? Sınırları korumak değil mi? Koruyabiliyor muyuz? Hayır!

Ekonomik kalkınmayı artırmak değil midir? Artırabiliyor muyuz? Hayır!

Toplumun huzur ve güvenini sağlamak değil midir? Sağlayabiliyor muyuz? Hayır! 

Eğitim, sağlık, adalet o konulara girmek bile istemiyorum. Çürümüşlük, kokuşmuşluk, yozlaşmışlık maalesef kurumların damarlarına işlemiş.

Gençlerde şiddet, uyuşturucu, çeteleşmeye özenme, zorbalık hepsi bütüncül sorunlar ve çözersek bunları biz yani Türkiye Büyük Millet Meclisi çözer.

Aileden başlayarak eğitimden ekonomiye, denetimden-adalet sistemine kadar gerekli düzenlemelerin yapılması için bu Araştırma Komisyonu’nu kurmak zorundayız.

Bunlar bizim çocuklarımız, yeğenlerimiz, torunlarımız!

Eline kıymık batsa, gözünden yaş aksa, kaşını çatsa içimize dert olanlarımız!

Bir dakikalığına çıkarıp rozetleri, elimiz vicdanımızda düşünelim en azından hayatlarımızdaki gençleri düşünelim. Bırakıp siyaseti, kapının dışında kalsın bir nesli şiddet ve suç sarmalından kurtarmak bizim boynumuzun borcu. 

Bugünden sonra Milletvekilleri olarak aileler ve gençlere güven, kötülere kabus olalım.”

 
Kapıkule'de 230 kilo uyuşturucu ele geçirildi
 
Köpek vergisi rekor kırdı: Yılda 421 milyon Euro!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Etki ve tesir 10 Ekim 2024 Perşembe 12:33

Kötülere kabus olmak için kötülerin arasından çıkmak lazım. İsrail denen şeytana tek laf etmek aklınıza geldi mi hiç? Çoluk çocuk ana baba, gazeteci, doktor hiç fark etmiypr. Sadece bombalıyor kurşunluyor. Siz de sadece bakıyorsunuz.

Yorumu oyla      2      0  
Anlamak hiç zor değil 10 Ekim 2024 Perşembe 12:27

Gençlik nereye gidiyor? sorusunu sormak iyi de? Sizin belediyeleriniz de sosyal belediyelerinizde uyuşturucu alkol konusunda hiç bir çalışma yok. Başkanlığı döneminde Bay Kemal in ağzından bir tek kelam çıkmadı bu konuda. Yine sizin beld.de dilenci çocuklar için de bir çalışma göremedik. İzmir de çok fazla olmasına rağmen. Lgtb ye neden karşı değilsiniz ce ha pe olarak. Küresel kolonistler aşağı yukarı Dünya nın pek çok zenginliğini pek çok şeytani hileler yaparak ele geçirmişler. Tabi bunu yaparken adeta şeytanla anlaşma yaparak insanlıktan sonsuza kadar taviz vermişlerdir. Bu durumda tüm insanlığı kendilerine benzetmek için de ellerinden geleni yapmaktalar. Kısacası Şeytan ın andını yerine getirmek bütün gayeleri. Araf suresi'16,17. "Beni azdırdığın için, and olsun ki, Senin doğru yolun üzerinde onlara karşı duracağım; sonra önlerinden, ardlarından, sağ ve sollarından onlara sokulacağım; çoğunu Sana şükreder bulamayacaksın" dedi. 18-: Allah da: “Kınanmış ve rahmetimden kovulmuş olarak haydi defol oradan! Artık insanlardan kim sana uyarsa, yemin olsun ki, hepinizi cehenneme tıkayacağım” buyurdu.

Yorumu oyla      2      0  
Dayı 10 Ekim 2024 Perşembe 11:50

Sonunu kadar haklı.....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kaybediyorsam ben kaybediyorum’ demişti… Özel o söze açıklık getirdi!
CHP lideri Özgür Özel ‘ayağa kalkma’ olayına yönelik getirilen eleştirilere ...
AK Partili İnan'dan Tugay'a 'atama' tepkisi, İmamoğlu göndermesi: İzmir Büyükşehir irtibat ofisine dönüştü!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
Aslanoğlu'ndan Tugay'a 'körfez' desteği: Şerhi İzmir’in şerhidir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir Körfezi ile ilgili ...
 
7 ilden 13 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı
31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ...
'Erdoğan ile mücadelede zaten ayaktayız'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı TBMM ...
AK Partili Kaya'dan 'atama' tepkisi: Tugay, İstanbul'un 40'ıncı ilçe belediye başkanı
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
'Neşteri vuracağız' dedi: Ceza infaz hükümleri değişiyor!
AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'DEM' eleştirisi
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ...
AK Parti'den SGK'ya cami devirlerine tepki: Ajite etmek için kullanıyorlar!
Cami alanlarının SGK borçları karşılığında bakanlıklara devredilmesi hakkında AK ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva