HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Eylül 2024 Salı - 12:47

CHP’li Karakülçe’den kalıcı yaz saati uygulamasına tepki!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kalıcı yaz saati uygulamasının devam edeceğini beş ay öncesinden açıklarken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Selçuk Karakülçe, “Bu uygulama ile enerji tasarrufu sağlanmıyor, üstelik fazla sarfiyat oluyor. En önemlisi öğrenciler, kör karanlıkta okula gidip geliyor. Kalıcı yaz saati dayatmasına artık son verin” çağrısında bulundu.

CHP’li Karakülçe’den kalıcı yaz saati uygulamasına tepki!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 2016 yılından bu yana uygulanan kalıcı yaz saati uygulamasının bu kış da devam edeceği açıklandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Nisan ayında yaptığı açıklamada, uygulamanın de3ğişmeyeceğini, 2016-2023 yılları arasında 10 milyar kilowatsaat tasarruf sağlandığını, 15,4 milyar lira kar elde edildiğini söylemişti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Selçuk Karakülçe, Bakan Bayraktar’a “Bu inattan vazgeçin. Öğrenciler artık kör karanlıkta okula gitmek zorunda kalmasın” çağrısında bulundu.

 KARANLIKTA EĞİTİM, ÇOCUKLARIN ÖĞRENME İŞTAHINI KESİYOR
Selçuk Karakülçe, Bakan’ın açıkladığı rakamların inandırıcı olmadığını, kalıcı yaz saati uygulamasının insanların yaşamını zorlaştırmakla kalmadığını, üstelik enerji tasarrufu da sağlanamadığını öne sürdü. Karakülçe, bu uygulamanın devam etmesi halinde çocukların yine zifiri karanlıkta okula gitmek, öğlencilerin de karanlıkta eve dönmek zorunda kalacağını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“23 Eylül’de geceyle gündüz eşitti ve gecelerin uzamaya başladığı bir sürece girdik. Gecelerin uzaması, yaz saati uygulamasının yıllardır yaşattığı sorunların tekrar yaşanacağı demek oluyor. İki hafta sonra çocuklarımız, gecenin kör karanlığında okula gidecekler, yine zifiri karanlıkta okuldan çıkıp evlerine gelecekler. Bu durum hem aileler, hem de çocuklar açısından çok büyük bir sıkıntı yaratıyor. Karanlıkta okula gidip gelmek, çocukların motivasyonunu düşürüyor. Öğrenme iştahlarını kesiyor. Yaz saati uygulamasından vazgeçildiğinde sadece çocukları, velileri büyük bir sıkıntıdan kurtarmanın ötesinde ciddi bir enerji tasarrufu da sağlanacaktır. Öyle ki, sabah okula gitme hazırlıkları sırasında birçok odanın ışığı açılıyor, bu bir sarfiyattır.”

07.00-09.00 İLE 17.00-19 SAAT ARALIKLARINDAKİ SARFİYATA BİR BAKIN
Kalıcı yaz saati uygulamasının Ortadoğu ülkelerinde olduğunu, Batı ülkelerinde böyle bir şeyin olmadığını belirten Selçuk Karakülçe, enerji tasarrufu için sabah ve akşam iki saat aralığının iyi incelenmesi gerektiğini ifade etti. Karakülçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“8 yıldır yapılan bu uygulamanın faydası olmadığı ortadadır. Elektrik tüketiminde tasarruf olup olmadığına bakmak için 07.00-09.00 saatleri ile 17.00-19.00 saatlerindeki sarfiyatlara bakarak karşılaştırma yapmak gerekiyor. Kalıcı yaz saati uygulamasında sarfiyatın daha çok olduğu net bir şekilde görülecektir. Evde o saatlerde tüm ışıklar yanıyor, okulda ilk dersler, hatta bazı günler ikinci dersler de sınıfta ışıklar açılarak eğitim veriliyor. Aşırı bir sarfiyat söz konusudur. Kaldı bu uygulama Ortadoğu ülkelerinin uygulamasıdır. Oysa Türkiye en çok ticareti, Avrupa ülkeleriyle yapıyor. Orada böyle bir şey yok. Dolayısıyla ticareti de baltalıyor. Kalıcı yaz saati uygulamasının artık gündemimizden tamamen düşmesi gerekiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın, bu uygulamanın işe yaramadığını görmesini ve kış saati uygulamasının başlatmasını istiyoruz.”

 
Arkadaşını çekiçle öldürüp eğlence mekanına gitti!
 
Profesör Dr. Erdem yaşamını yitirdi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Eylül 2024 Salı 15:09

Kamuda o kadar israf varken, ballı müteahitlere yap işlet ten milyarlar akarken, yaz saati ile tasarruf ediyoruz diye halka eziyet ediliyor. Çocuklar karanlıkta uyanıp yollara düşüyor, bu saçmalığa biri son versin.

Yorumu oyla      1      0  
İlker Çetinkaya 24 Eylül 2024 Salı 15:05

Selçuk bey direk biz velilerin sesi olmuşsunuz teşekkürler Her sabah çocuklarımın okulu için 5:3 da kalkıyorum Şimdi gene iyi ama 11 ay ve 12 ayda sabah 8 de hava anca aydınlanıyor çocuklar karanlıkta okula uykulu uykulu gidiyor çünkü çocukların metabolizması uyuyor karanlıktan dolaya bana göre Devlet tarafından yapılan birçok yanlıştan birisi de bu maalesef

Yorumu oyla      1      0  
Var , yok . 24 Eylül 2024 Salı 14:44

Kamu hizmeti olan toplu taşımda , İzmir çevre ilçe otobüslerinde de uygulanan , ancak İZMİR BB Meclisinin 10.02.2016 tarih ve 179 sayılı kararı ile iptal edilen 90 dakika ücretsiz aktarma hakkının ( bir kaç hat hariç ) kalıcı hale gelmesi konusunda söyleyecek bir sözünüz var mıdır CHP İzmir BB Meclis üyesi sayın Selçuk Karakülçe . İZMİR merkez ilçelerdeki metro , otobüs ,vapur ve tramvaylarda 90 dakika ücretsiz aktarma hakkı 22 Temmuz 2024 tarihinde geri geldi . İZMİR çevre ilçe otobüslerinde geri getirilmedi . CHP’si yerelde , İzmir çevre ilçe vatandaşının , çevre ilçe otobüslerinde de 90 dakika aktarma uygulaması taleplerini yerine neden getirmiyorsunuz . Sizlerin gerekçesi nedir ? Çevre ilçe otobüslerinde , 136 km . lik İZBAN tarifesini uygulayın sorun kalmasın .

Yorumu oyla      1      0  
Hülya Yalçınkaya 24 Eylül 2024 Salı 14:34

Sayın Selçuk Karakülçe son derece haklı ancak ısrarla sağır taklidi yapılıyor mağdur olanın yaşam koşullarını daha da zorlaştırmaktan öte birşey değil

Yorumu oyla      1      0  
Tayfur Ceyhan 24 Eylül 2024 Salı 14:17

Artık bu sarfiyata son verin

Yorumu oyla      1      0  
Hatice elmalı 24 Eylül 2024 Salı 14:13

Kesinlikle Selçuk beye katılıyorum

Yorumu oyla      1      0  
Gülay Işıkcan 24 Eylül 2024 Salı 14:08

Bu sorununu dile getirdiği için Selçuk Bey''i kutluyorum. Bu sorun, öğrencilerin ve çalışanların en büyük sorunudur. Bu yanlıştan dönülmesi şart.

Yorumu oyla      1      0  
Murat Yıldırım 24 Eylül 2024 Salı 13:47

Çok Teşekkür ederiz sayın başkanım. Benim gibi bir çok Veli''nin Düşüncelerini dile getirmişsiniz

Yorumu oyla      1      0  
İrfan çağırkan 24 Eylül 2024 Salı 13:38

Hürrğine sağlık selçuk bey demekki arap ülkelerimi örnek almışlar. Uygulsmsya ddvam ddiuorlar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Let’s Do It Hareketi Çiftlik Parkı’nı temizledi
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel gönüllülerinin katılımıyla çevre ...
Karşıyaka'da İsmail Taşkıran Parkı açılıyor
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden İmbatlı ...
Torbalı'dan yeni sosyal alan!
Torbalı Belediyesi, kırsal Şehitler Mahallesi'nde çocuklar ve gençler ...
 
Aydın çiçeklerle renklendi
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde peyzaj düzenlemelerine hız ...
CHP'li Adem’den Buca’nın tarım çalışmalarına övgü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel ...
Başkan Eşki: Prizren ile kardeşlik köprüleri kuracağız
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Arnavutları Kültür ve Dayanışma ...
 
‘Sokak Senin’e coşkulu final
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören Sokak Senin, ...
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Karabağlar’da toplandı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Eylül ayı encümen toplantısı Belediye Başkanı ...
Bornova Kent Konseyi'nin yeni başkanı belli oldu
Bornova Kent Konseyi, 5 yıllık aranın gerçekleştirilen seçimlerle yeniden ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva