HABERLER>POLİTİKA
6 Mayıs 2023 Cumartesi - 14:07

CHP’li Çelik’ten ‘sıra’ yorumu: Biz üzülmeyi bile sona bırakıyoruz!

CHP İzmir Milletvekili adayı Devrim Barış listede 8’inci sıraya konulması ile ilgili “Biz üzülmeyi bile sonraya bırakıyoruz bu konuyla ilgili. Çünkü, dönem fedakarlık dönemi, dönem CHP’den daha çok milletvekili çıkarma dönemi” dedi.

CHP’li Çelik’ten ‘sıra’ yorumu: Biz üzülmeyi bile sona bırakıyoruz!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik, Son Söz TV’de Fatih Yapar’ın konuğu oldu. Çelik, Cumhur İttifakı cephesinden gelen liste eleştirilerini de yanıtladı.

‘İZMİR’İN TEMSİLİYETİ YÜKSEK’
CHP'nin İzmir milletvekili aday listelerini ve Yüksel Taşkın ile ilgili eleştirileri de değerlendiren Devrim Barış Çelik "Söyleyecek sözü olmayanlar iftira atmaya başlarlar. CHP’nin aktörleri üzerinde bir karşıtlık ilişkisi kurmaya çalışıyorlar, bunda muvaffak olamayacaklar. Bizim partimizin geleneğidir, Genel başkan yardımcıları partinin birinci sırlarında yer alırlar. Bu yüzden de Genel başkan yardımcılarımız birinci sırada yer almıştır. Daha önce de biliyorsunuz, Genel başkanımız birinci sıradaydı, diğer tarafta da Genel başkan yardımcılarımız birinci sıradaydı. Ondan önce genel sekreterimiz birinci sıradaydı. İzmir, her zaman genel başkan yardımcıları üzerinden temsiliyeti en üst düzeyde olan bir ildir. CHP’nin genel başkanı İzmir milletvekiliydi daha önce.” dedi.



‘PARTİ GELENEKLERİNE UYGUN!’
Gökçe Gökçe’nin Kılıçdaroğlu’nun gençliğe verdiği önemden dolayı birinci sıraya yerleştirildiğini de ifade eden Çelik “Şimdi, o milletvekili sırasında genel başkanın gençliğe önem verdiğini de göstermek amacıyla gençlik politikalarından sorumlu bir kadın akademisyen arkadaşımız Gökçe Gökçen birinci sırada milletvekili adayı, genel başkanımızın sırası orası biliyorsunuz. Sonra diğer genel başkan yardımcımız sosyal politikalardan sorumlu Yüksel Taşkın, 1. Bölgenin 1. Sırasında. Bu bizim parti geleneklerine uygun bir şeydir. Ama şimdi, 2 tane başka siyasi partiden birinci bölgede 2 tane başka siyasi partiden ikinci bölgede kontenjan olunca parti örgütünden homurtular çıktı. Bunu da üretemeyen bir şey anlatamayan Cumhur İttifakı’nın üyeleri, sanki bizim partide bir şey varmış gibi anlatmaya çalıştırlar.” diye konuştu.

‘DÖNEM FEDAKARLIK DÖNEMİ’
Şu an önemli olanın CHP listelerinden daha fazla vekil çıkarmanın olduğunu vurgulayan Çelik şunları söyledi:

Bu durumdan mustarip gibi görünen ben değil miydim sekizinci sırada, dokuzuncu sıradaki arkadaşım değil mi, onuncu sıradaki arkadaşım değil mi? Biz üzülmeyi bile sonraya bırakıyoruz bu konuyla ilgili. Çünkü, dönem fedakarlık dönemi, dönem CHP’den daha çok milletvekili çıkarma dönemi. Bu listeler başka siyasi partilerin CHP logosu altında seçime girdikleri bir dönemde bize önerdikleri listeler. Biz o listeleri o partilere tahsis etmişiz. O isimleri de bize o partiler önermiş, getirmiş. Bizim kurullarımızdan o şekilde geçmedi, bize sıralar geldi, sıralarda aralara Gelecek Partisi kontenjanı, Saadet Partisi kontenjanı, Deva Partisi kontenjanı, Demokrat Parti kontenjanı olarak gördük. Bu CHP’nin kendi iradesiyle değil bu ittifakın doğası gereği, diğer siyasi partilerin getirdiği bir şey."

'CHP'Yİ NASIL BÖLERİZ, BUNUN KAVGASI İÇERİSİNDELER'
"CHP’nin İzmir’deki gücünü, İzmir’deki  teveccühünü görerek CHP içinde nasıl bir kırılma yaratırız, nasıl böleriz, bunun kavgası içerisindeler" diyen Devrim Barış Çelik, listelerle ilgili “Söyleyecek bir şey bulamadıkları için suni gündem yaratarak sanki bu partinin içinde tartışma varmış gibi algı yaratıyorlar. Kırılması, kızılması, üzülmesi gereken kişi ben olmam gerekirken ben üzülmüyorsam, kırılmıyorsam, fedakarlık yapmanın partinin evlatlarına kaldığını söylüyorsam, çünkü  böyle bir dönemde ancak bu söylenebilir. Böyle bir suni kırılma yaratmaya çalışan arkadaşlar boşuna uğraşıyorlar. Çünkü CHP yüz yıllık bir partidir, gelenekleri vardır, örgütüne her zaman kulak kabartmıştır ve örgütünden gelen insanlara da kucak açmıştır. Bu tamamen suni bir gündemdir. Böyle bir tartışma yok. Bütün aday adayı arkadaşlarım da canla başla çalışıyorlar, bizlere eşlik ediyorlar, ısrarla bu çalışmalara katkı koymaya çalışıyorlar. Evet üzgün, kırgın, listelere girememiş arkadaşlar olabilir ama bunlar geride kaldı. Ülkenin değişimi ve dönüşümü için çaba sarf etme dönemi, zamanımız yok, çalışma dönemi. Bizler de en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sadece biz değil aday adayı arkadaşlarımız da bu konuda bize eşlik ediyorlar." dedi.

'YÜKSEL BEY'İN İZAHATI DURURKEN, HALA TEMCİT PİLAVI GİBİ GÜNDEME GETİRİYORLAR'
Yüksel Taşkın'la ilgili eleştirileri değerlendiren Çelik şunları söyledi:

Yüksel Bey daha önce de Parti meclisi üyeliği yapmış bir akademisyen. Bu akademisyenliği döneminde de çeşitli üretimler yapmış, gazetelere köşe yazarlığı yapmış, davet edilen yerlere yazılar yazmış. Bir cümlesi cımbızlanarak, bağlamından koparılarak ifade edilmeye çalışılıyor. Kendisi bir video çekti; o videoyla durumu açıklamaya çalıştı. CHP’yi Atatürk’ün kurduğunu, Atatürk’ün kurduğu bir partide Atatürkçülük olmadan siyaset yapılamayacağını izah etti. Ama  bu izahatı kenarda duruyor olmasına rağmen hala temcit pilavı gibi gündeme getiriyorlar, korsan afişler basıyorlar, direklere asıyorlar, sanki buradan CHP’de bir kırılma olacak bundan da AK Parti yararlanacak gibi bir heves içerisindeler. Bu hevesten vazgeçsinler, ülkeyi biz çalıştırmak için çabalıyoruz, onlar ayrıştırmak için çabalıyor. Bu konuda halkımızı uyarmak istiyorum; sanki CHP’de bir kırılma var,  bu konuyla ilgili tepki varmış gibi izah ediliyor ama öyle değil, CHP bir bütündür. CHP milletvekili adayanlarının tamamına sahip çıkar bu gündem suni bir gündemdir ve gerçekleriyle örtüşmemektedir. Ülkenin gerçekleri soğanın 30 lira olmasıdır, peynirin 200 lira olmasıdır. Siz önce bunları halledin ondan sonra bu yana gelin

 
Jeofizikçilerden 'binalarda risk tespiti' uyarısı: Canımızdan daha kıymetli değil
 
Selvitopu'ndan Karabağlar turu... Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı için oy istedi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
afyonlu ya cevap 7 Mayıs 2023 Pazar 13:42

Sen aklını kendine sakla ve 9 seçim 2 referandum kaybeden birine koyun gibi tıpış tıpış oy vermeye devam et...

Yorumu oyla      4      4  
Lombak 6 Mayıs 2023 Cumartesi 20:23

Haklısınız. Önce size oy verenler maalesef üzülecek.

Yorumu oyla      6      5  
KONAK EMRE 6 Mayıs 2023 Cumartesi 16:53

sen üzülme sayın aday sen olmasanda olurda zekeriya mutlu şarttı ona çok üzüldük.iki vekile patlamaz inşallah

Yorumu oyla      7      4  
afyonlu 6 Mayıs 2023 Cumartesi 15:46

inceye verilen her oy reise gidecek bile bile lades olmaz ülke söz konusu bu seçim de rejim oylanacak akıllı ol

Yorumu oyla      11      10  
Kasap Kemal 6 Mayıs 2023 Cumartesi 15:21

Kaybedeceksiniz, yenileceksiniz.. Atatürk ile sorunu olanları aday gösterdiği için, pkk ile gizli gizli ittifak yapatığı için, Kemalizm en büyük faşizm'dir diyenleri İzmir'den aday gösterdiği için chp İzmir'de çok ağır bir yenilgi yaşayacak.. Göreceksiniz İzmirliler bu seçimde İzmir'in yollarını dahi bilmeyenlere, Atatürk ile sorunu olanlara asla tıpış tıpış gidip oyunu vermez ve vermeyecek.. Madem ki mesele gerçekten memleket ise oylar Muharrem İnce'ye...

Yorumu oyla      14      10  
Düz Partili 6 Mayıs 2023 Cumartesi 14:48

Biz artık üzülmek istemiyoruz,MYKK bulunan sekiz kişi partiyi dizayn ediyorlar sonucu nereye giderse gitsin tıpış tıpış oy vermek olmayacak,yeter artık CHP fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor,Izmiri arpalık olarak görenlere kırmızı kart göstermek istiyoruz...

Yorumu oyla      15      7  
DELEGE 6 Mayıs 2023 Cumartesi 14:38

zekeriya mutlu yanlışı çok pahalıya patlayacak çelik.sekizi bile sürüklerdi.

Yorumu oyla      16      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Bursalı'dan The Economist tepkisi: İşgalciler Kılıçdaroğlu’nu isterler!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, The Economist'in ...
AK Partili Kaya Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Milletle dalga geçiyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha turunu Selçuk, Konak, ...
Türkmenistan'da oy kullanma işlemi başladı
Türkmenistan'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de 14 Mayıs’ta yapılacak ...
 
AK Partili Sürekli'den yatırım ve destek raporu: 21 yılda 28 milyar TL!
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, çalışmalarına ...
Ali Babacan'dan seçimde açık fatura vurgusu
Halk TV’de gazeteci Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi ...
'Türkiye'nin başarısı için dua edenler kazanacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında ...
 
Bakan Kasapoğlu'ndan şafak vakti hal çıkarması... Esnafın sorunlarını dinledi!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Sebze Meyve Hali'nde ...
AK Partili belediye başkanı hayatını kaybetti
Kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan ve anjiyo sonrası bir süre yoğun ...
AK Partili Kaya, CHP’li siyasetçileri hedef aldı: Egosu yüksek mitomanlar, siyasi şovmenler!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, milletvekili seçim listeleri ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva