HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2023 Pazar - 14:23

CHP’li Bayır’dan delegelere: Parti sizi amele gibi kullanıyor!

CHP önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır, ön seçim konusunda yaptığı değerlendirmede “Partiyi ele geçiren oligarşik yapı yüzünden örgütte vekiller, belediye başkanları tepeden belirlenince parti siyasetini partililere, yurttaşlara taşıyamıyor. Şu anki durumda demokrasi parti içinde vardır diyemeyiz. Seçim döneminde herkese görev veriliyor. Şurada, burada bildiri, broşür dağıtılacak deniyor. Parti sizi amele gibi kullanıyor. Sizin vekiliniz kim olsun diye sordular mı, belediye başkanınız kim olsun diye soruyorlar mı?“ dedi.

CHP’li Bayır’dan delegelere: Parti sizi amele gibi kullanıyor!

EGEDESONSÖZ- CHP önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır, Ödemiş İlçe Kongresi’nde parti içindeki değişim tartışmaları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

BU SEÇİMDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE YARIŞTIK
Seçim süreci hakkında konuşan Bayır, “Bir seçimden çıktık, çok zor bir seçimdi. Biz AKP ile değil Türkiye Cumhuriyeti ile yarıştık. Bakanlar, milletvekilleri dışında valilik, kaymakamlık makamında oturanlar devletin bürokratı gibi orturmadılar. AKP’nin valisi, kaymakamı gibi çalıştılar” dedi.

CHP’Yİ BÖLMEYE ÇALIŞANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
CHP’li Bayır yaptığı açıklamada, “Herkesin kırmızı çizgisi vardır, benimki CHP’nin bütünlüğüdür. Son günlerde büyük bir kesim soruyor bana, ‘bizler AK Parti’yi deviremeyeceksek ne zaman devireceğiz’ diyorlar. Sabırsızlar, haksız değiller. CHP’liler olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Çok daha kritik dönemlerimiz oldu. ‘99’da ağlayarak evimize gittik. Sol olarak üçe parçalandık ve baraj altı kaldık. ‘99 krizi sonrasında yenilenmeye gittik. O sorunlu zamanlardan yenilenerek küllerimizden doğarak birçok konuda parti hukukunu gözeterek aştık. Önemli olan CHP’nin bütünlüğüdür. CHP’yi böldürmeyeceğiz. Bu şekilde kafasında tasarı olanlar partiyi bölme hesabı yapıyor, buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ ŞU AN YOK
Partinin başarılı olmasının yolunun ön seçim olduğunu söyleyen Bayır, “Uzunca yıllardır örgüt kapasitemizi kullanamadık. Düşük kapasite ile çalıştık. Onlara kendi vekillerini seçme şansını vermeyince gönüllü çalışmadılar. Partiyi ele geçiren oligarşik yapı yüzünden örgütte vekiller, belediye başkanları tepeden belirlenince parti siyasetini partililere, yurttaşlara taşıyamıyor. Şu anki durumda demokrasi parti içinde vardır diyemeyiz. Seçim döneminde herkese görev veriliyor. Şurada, burada bildiri, broşür dağıtılacak deniyor. Parti sizi amele gibi kullanıyor. Sizin vekiliniz kim olsun diye sordular mı, belediye başkanınız kim olsun diye soruyorlar mı? Vekili de belediye başkanını da hatta meclis üyelerini de siz seçmelisiniz. Beni adam yerine koymayacaksınız, önüme 28 kişilik liste getireceksiniz. CHP’nin Ankara’da kaç vekili var 14 mü? Seçtiğiniz 14… 4 partili olmayanı taşıdık, partiden ayrıldılar, CHP’nin vekil sayısı 10… Birinci sıralara İstanbul’da oturan arkadaşları koydular. Oturduğu yer İstanbul, İzmir’den birinci sıra adayları…. Ön seçim kesinlikle yapılmalıdır. 2018’de tüzük kurultayını yaptık. Tüzüğe tüm üyeli ön seçim kararını oyladık ve geçti. Ama birileri bu oylamayı iptal etti. İkinci oylamada merkez yoklamasını arkasına iliştirdiler” diye konuştu.

SAĞDAN GELEN DEVŞİRMELERLE BU PARTİ İKTİDAR OLAMAZ
Vekil listelerinde Atatürkçülükle alakası olmayan isimleri gördüğünü söyleyen Bayır, “Tüzük partinin anayasasıdır. Siz sol bir partiye üye olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bir sabah uyanıyorsunuz genel merkez aday listesine bakıyorsunuz Atatürkçülükle, CHP ile alakası olmayanlar var. Ben yanlış partide miyim diye düşündüm. ‘Bu isimlerin listede ne işi var?’ dedim. CHP programında kendisini çok açık olarak solcu, Atatürkçü, aydınlanmacı olarak tanımlıyor. Sağdan gelen devşirmelerle bu parti iktidar olamaz. Konya’dan vekil çıkarıyorduk, onun yerine eski bakan, sağdan bir arkadaşı aldılar ve o arkadaş listede yer almayınca Kılıçdaroğlu’na oy vermedim dedi” şeklinde konuştu.

 
İzmir'de League of Legends (LoL) Şampiyonluk Ligi finali
 
İZSU'dan mavi su açıklaması: Algı çalışması!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş Ziya 13 Ağustos 2023 Pazar 19:52

Aaa aaa bak bak sen şu işe ! Vekil yapılmayınca mı aklınız başınıza geldi acaba? Bunca yıldır bu gerçekleri niye haykırmadınız?? Ama tabi genel başkanınız ile kötü olmayayım aman beni çizer listeye yazmaz diye diye hep sustunuz.. Koltuk ve MV daha önemliydi... Şimdi aday yapılmayınca diliniz açıldı maşallah! Bence emekli MV tadını çıkarın... Eve gidin ve torun tombalak sevin... Bırakın siyaseti bu tabir üzere oligarşik yapı maalesef asla değişmez... İnşallah İzmirliler de yerel seçimlerde hâlen daha körü körüne tıpış tıpış oy vermezler... Verirlerselerde kimse burada mızıklamasın...

Yorumu oyla      11      4  
Selvi Karabulut 13 Ağustos 2023 Pazar 16:05

Şu anda söylediklerinizi 2020''de anlattığımda, partiden bunlar istifa edeceğimi söylediğimde partinin içinde kalıp mücadele edin dediniz, ben istifa ettim. Memleket Partisi İl kurucusu oldum, orada da değişen bi şey yok, aynı tas aynı hamam. Siz milletvekili iken bunları söyleseydiniz çok değerli olurdu. Şimdi söylediğinizde herkesin aklına milletvekili olamadığından konuşuyor diyorlar. Sayın vekilim.

Yorumu oyla      5      4  
Partili 13 Ağustos 2023 Pazar 15:52

Ne zaman oldu ki? Şimdi aday yapmadılar ondan dolayı...

Yorumu oyla      8      5  
Liyakat 13 Ağustos 2023 Pazar 15:25

Valla Baboğ helal olsun ,Yenimi UYANDIN GÜNAYDIN SAYIN VEKİL HADI BALIĞA GİDELİM

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘yeniden aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 16 Eylül’de yapılması planlanan ...
CHP Ödemiş’te Bülent Eker dönemi
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de Ödemiş İlçe Örgütü yeni başkanını ...
CHP Güzelbahçe'de kıran kırana yarış... Kazanan belli oldu!
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de Güzelbahçe İlçe Örgütü yeni başkanını ...
 
CHP Gaziemir'de Özkan güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre süreci hız kesmeden devam ...
Erdoğan: Afetzedelerimizin imdadına koştuk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorluklarla karşılaşılsa da büyük ...
MHP'li Yalçın'dan İYİ Parti'nin yanıtına karşılık
MHP'li Semih Yalçın, MHP lideri Bahçeli'nin çağrısına karşılık İYİ Parti'den ...
 
Çıray: İyi Parti'nin oyları yüzde 5 civarında!
İYİ Parti eski Milletvekili Aytun Çıray, "MHP'nin teklifine 'evet' demek ...
'Ekrem Bey ve Mansur Bey yeniden aday olmalı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ...
İYİ Parti’den Bahçeli'ye yanıt: AK Parti’yi terk edin, gelin!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’ye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva