HABERLER>POLİTİKA
13 Kasım 2021 Cumartesi - 10:41

CHP’li Bayır’dan Bakan Kurum’a eleştiri yağmuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini, 20 yılda mağdur İzmir yaptınız” şeklindeki sözlerine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Devletin vergi geliri 19 yılda 20 kat artmış, bakan bey yerele aktarılan paranın 100 milyar olduğunu söyleyerek övünüyor. Bu, orantısız kaynak aktarımının itirafıdır” dedi. Bakan Kurum’un “CHP’liler, önümüzü kesip, bunu 25 yıldır görmedik, söz verdiniz geldiniz” sözlerine, Hamza Dağ üzerinden cevap veren Bayır, “Acaba Hamza Dağ, bu sözleri, birilerine para verip mi söyletti?” diye sordu

CHP’li Bayır’dan Bakan Kurum’a eleştiri yağmuru!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kast ederek “Bir kere Gazi Mustafa Kemal’in mağdur İzmir’ini 20 yılda mağdur İzmir yaptınız. Bana İzmir’de 25 yıldır ne yaptınız, onu söyleyin. Bir tane kentsel, bir tane deprem dönüşüm projesi, başlattığımız bir tane çalışmayı gösterin” şeklindeki çıkışına, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan yanıt geldi. Bakan Kurum’un sözlerini sert bir dille eleştiren Bayır, şunları söyledi:

BELEDİYELERE YETERLİ PARA AKTARILMADIĞININ İTİRAFIDIR
“Bakan Bey, yerel yönetimlere aktarılan parayla övünüyor. Diyor ki, 2002’de 4.7 milyar lira olan aktarılan paranın, 2020’de 100 milyar lira oldu! 2002 yılında devletin vergi geliri, 59 trilyon 631 milyon liraydı. 2020’de bu rakam 983 trilyon, 258  milyon liraya yükseldi. Vergi geliri, 20 kat artmış. 19 yılda bu arkadaşlar, Cumhuriyetin kazanımı olan tüm fabrikaları sattılar. Artı 60 trilyon lira da oradan geldi. Bu durumda artırılan miktar, hiç de övünülecek bir şey değil. Gelir o kadar arttığına göre, daha fazla aktarım yapılmalıydı. Bakan bey, belediyelere daha az para aktarıldığını bir bakıma itiraf ediyor bu sözleriyle…”

BEN DE ‘SİZİN PARTİNİZ TARAFINDAN 20 YILDIR YÖNETİLEN TÜRKİYE…’ DİYE BAŞLARIM
“Bakan Murat Kurum, ‘Sizin partiniz tarafından yönetilen İzmir…’ diye başlıyor konuşmasına… Ben de o zaman derim ki, ‘Sizin partiniz tarafından yönetilen Türkiye…’ diyerek konuşmaya başlarım. Parayı pul ettiniz. Dolar, euro, aldı başını gitti. Türk parasının değeri kalmadı. Yerel yönetime laf ediyor, ne yaptınız, diyor. Sadece bir örnek vereyim; bunlar yönettikleri ülkede, kendi partileri tarafından yönetilen belediyeler varken, Ankara ve İstanbul metrolarını devlet yaptı. Biz İzmir’de metroyu yerel yönetimle yaptık, kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Devletten yardım almadan, halkın parasıyla yaptık. Bu bile 20 yılda İzmir’de ne yaptığımızı anlatmaya yeter.”

BAKAN BEY’İN GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN ADINI AĞZINA ALABİLMESİ İÇİN…
“Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini 20 yılda mağdur İzmir yapmışız! Bir kere bu arkadaşın bu lafı edebilmesi, Mustafa Kemal’in adını ağzına alabilmesi için 20 yılda, Atatürk’ün Cumhuriyet döneminde Türkiye’ye kazandırdıklarını nasıl sattıklarını anlatması lazım. Biz Mustafa Kemal’in eserlerine sahip çıktık, onlar ise limanlar başta olmak üzere, şeker fabrikalarını, basma fabrikalarını, Ereğli Demir Çelik’i daha bir çok kurumu elden çıkardılar. Beceriksizliklerinden… Önce bunun hesabını versinler.”

DEPREM ALANINDA BİZ SABAHA KADAR NÖBETTEYDİK, BU ARKADAŞLARI GÖRMEDİK
“Depremde  acı üstünden siyaset yapmadıklarını, çakarlı arabalarla bilmem nelerle gezmedik, diyor. Biz CHP’li milletvekiller olarak, depremde her birimiz bir apartmanın önünde sabaha kadar nöbetteydik. Ayrı ayrı apartmanların önünde görev başındaydık. Biz bu arkadaşları görmedik o zaman! Ama çakarlı arabalarını gördük.”

HAMZA DAĞ, BUNU SÖYLETMEK İÇİN BİRİNE PARA MI VERDİ?
“CHP’ye gönül verenler, Bakan beyin önünü kesmiş, Bunu 25 yıldır görmedik. Sayın Bakanım, söz verdiniz geldiniz, sözünüzü tuttunuz demiş! Bu lafı söylesin diye, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, acaba birilerine para mı verdi? Bence Hamza Dağ, para vermiştir, bakan bey gelince, böyle söyle, diye. Öyle ya, para dağıtarak mitine adam toplamayı iyi biliyorlar. Para verip böyle şeyler söyletmişlerdir!”

 
CHP'li Serter'den 'Millet Bahçesi' çıkışı: Halka zarar!
 
Başkan Erbaş: Kudüs turları yeniden başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den 'Millet Bahçesi' çıkışı: Halka zarar!
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
İYİ Partili Yılmaz: Kan bittiği zaman kanama duracak ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş ...
Babacan'dan dolar yorumu: Kahroluyorum!
Dolar yurtiçinde piyasa kapanışının ardından 10 lirayı gördü. DEVA Partisi ...
 
'Onların hazırlığı varsa bizim de hazırlığımız var'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı'ndan Binali Yıldırım'a yeni görev: Türkiye'nin Aksakalı
Türk Konseyi 8. Zirvesin'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
Erdoğan'dan Türk Konseyi 8. Zirvesi'nde açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk ...
 
Lütfü Türkkan'ın fezlekesi meclise ulaştı
Bingöl'de şehit yakınına küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü ...
MHP, hafta sonu İzmir'i karış karış dolaşacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl teşkilatı, Genel Merkezin “Adım ...
CHP’li Polat: Şimdilik gidecek başka gezegenimiz yok!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Plan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva