HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2022 Perşembe - 18:08

CHP'li Bakan ile Bakan Yardımcısı arasında sosyal medyadan restleşme!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharlarının araştırılması istemiyle İçişleri Bakan Soylu'ya soru önergesi verdi. İntiharlarının araştırılmasına yönelik verdiği önergenin reddedilmesi üzerine Bakan, "Verdiğimiz Meclis araştırmasını burada AKP ve MHP oylarıyla reddederken ‘polis intiharları araştırılmasın’ diyenlere sesleniyorum; her intihar eden, intihara teşebbüs eden polisin sorumlusu sizsiniz" dedi. CHP'li Bakan'ın sözleri üzerine cevap veren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, " onlara karşı her zaman polisin yanında olduğunuzu söyleyebilin” dedi.

CHP li Bakan ile Bakan Yardımcısı arasında sosyal medyadan restleşme!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Şırnak’ta bir polisin, “Beni kimsenin bu kadar aşağılamasına, küçük düşürmesine izin vermem. Onursuzca ithamlarla yaşamaktansa ölmek yolunu seçtim” diye mektup yazıp intihara teşebbüs ettiğini açıkladı. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Polis intiharlarının araştırılmasına yönelik verdiği önergeyi reddeden AK Parti ve MHP milletvekillerine tepki gösteren Bakan, “Verdiğimiz Meclis araştırmasını burada AKP ve MHP oylarıyla reddederken ‘polis intiharları araştırılmasın’ diyenlere sesleniyorum; her intihar eden, intihara teşebbüs eden polisin sorumlusu sizsiniz” dedi.

Murat Bakan, sosyal medya üzerinden, yaptığı açıklamada, Şırnak’ta ‘vali koruması’ olarak görev yapan özel harekât polisi Alpaslan S.’nin, amirlerinden mobbing gördüğüne dair bir mesaj yazdığını ve bu mesajı arkadaşlarına gönderdikten sonra intihar ettiğini söyledi. Bakan, önergesinde, “Alpaslan S., silahını ateşlemeden önce el bombasının pimini çekip masanın üzerine koydu, silahıyla intihar etti ancak el bombası patlamadı. Odada pimi çekili bomba olduğu için S.’ye tıbbı müdahale gecikti. Alpaslan S.’nin hayati tehlikesi ise sürüyor” dedi.

Bakan, yaptığı açıklama da şunları söyledi:

‘SÜLEYMAN SOYLU, HİÇ Mİ VİCDANIN SIZLAMIYOR?’
“İki gün önce polislerin sorunlarıyla ilgili; mobbing, amir tahakkümü, fazla çalışma koşullarıyla ilgili tweet atmamın arkasından dün, Bakan Yardımcısı, Süleyman Soylu’nun yardımcısı Mehmet Ersoy dün bana Twitter’dan yanıt verdi. Dedi ki ‘3600’ü hallettik, başka konuları istismar ediyorsunuz’. Polis intiharlarından bahsediyorduk oysaki; amir tahakkümünden, mobbingten bahsediyorduk. Dün akşam, Mehmet Ersoy tweetini attıktan sonra, Şırnak’ta, 15 Temmuz’da darbe girişimine direnen, emekli özel harekât polisi babası ve abisiyle beraber direnen bir kahraman polis kardeşimiz intihar etti. Ve intihar ederken kendisine ağır hakaretleri, küfürleri, mobbingi yapan polis müdürlerinin de ismini vererek intihar etti. Ben, buradan sesleniyorum; Süleyman Soylu, Mehmet Ersoy, hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Buradan AKP, MHP milletvekillerine sesleniyorum; hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Verdiğimiz Meclis araştırmasını burada AKP ve MHP oylarıyla reddederken ‘polis intiharları araştırılmasın’ diyenlere sesleniyorum, o zaman da söylemiştim; ‘her intihar eden polisin sorumlusu sizsiniz’ diye. Bugün tekrar söylüyorum; her intihar eden, intihara teşebbüs eden polisin sorumlusu sizsiniz.”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy

BAKAN YARDIMCISI ERSOY’DAN CHP’Lİ BAKAN’A ‘TERÖR’ SUÇLAMASI
CHP’li Bakan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video sonrasında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bakan’ın yayınladığı videoyu alıntılayarak yanıt verdi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Ersoy, CHP’li Bakan’ı teröristlerin yanında olmakla suçlayarak, sosyal medya hesabı üzerinden, “Her durumda bir ihmal ve yanlış varsa hesabı sorulur. Derhal soruşturma başlatılmıştır. Hadi siz de teröristleri cezaevinden çıkarmaya çalışmadığınızı, görevini yapan polisimize saldıran yol arkadaşlarınızı kınadığınızı, onlara karşı her zaman polisin yanında olduğunuzu söyleyebilin” dedi.

 
CHP'li Serter Bakan Ersoy'a antik kentteki iş makinelerini sordu
 
TFF başkanlık seçiminde iki aday
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter Bakan Ersoy'a antik kentteki iş makinelerini sordu
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ...
Erdoğan 'Cumhur İttifakı'nın adayı benim' dedi... Kılıçdaroğlu'na seslendi: Ya adaylığını ya da adayını açıkla!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
Sertel görüntüleri paylaştı ve ekledi: Padişahlık biteli çok oldu aslanım!
TBMM çıkış kapısında üzerinde “Son Padişah RTE” yazan yabancı plakalı ...
 
Akşener’den Kılıçdaroğlu’na Alevi özrü!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim ...
İntegral Araştırma nabız tuttu… İzmir iktidara da muhalefete de güvenmiyor!
Mayıs Ayı “İzmir’de Gündem” araştırmasının ilk etap raporunu açıklayan ...
Bozdağ: Kira düzenlemesi sadece konutta geçerli
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Temmuz 2023 kadar uygulanacak kira sözleşmelerinde ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu memlekete 6 ayda nefes aldırırız!
Ordu'da Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması'nda açıklamalarda bulunan ...
CHP il il dert haritası çıkardı!
CHP “Türkiye’nin Dert Haritası” adlı kitapçık hazırladı. CHP lideri Kemal ...
CHP'li Purçu, konser kısıtlamalarını Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, son günlerde ard arda yapılan konser, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şifa adası!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkamacılara Ceza Yağdı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Pahalı, fahiş ve fuhuş!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva