HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2023 Pazartesi - 16:14

CHP'li Bakan ile AK Partili Kaya arasında 'pilavlı-planlı' tartışma: Sen sermayenin adamısın!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı Planlaması’nı hedef alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı hedef aldı. Planlamanın bazı rant çevrelerini rahatsız ettiğini söyleyen Kaya, “Murat bey demek ki planı incelememiş. Planla ilgili toprak sahibi vatandaşlarla konuşmamış, halktan kopmuş. Müteahhit tayfasına, büyük sermayeye bir şey demiyorum. Onlar memnun olmayabilir. Kendisi sermayenin adamlığına savunuyorsa kendi bileceği iş” dedi. Kaya ayrıca bölgede arazi toplayanların olduğunu ve bunları ifşa edebileceğini söyledi.

CHP li Bakan ile AK Partili Kaya arasında  pilavlı-planlı  tartışma: Sen sermayenin adamısın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde ise Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve itiraz süreci tamamlanan İnciraltı Planlaması vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere ve Balçova belediyelerinin itiraz ettiği planlama ilgili olarak AK Partili Kaya değerlendirmelerde bulundu. Kaya ayrıca İnciraltı Planı’na itiraz eden ve “bu plan değil, pilav” diyen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a da yanıt verdi.

- CHP’Lİ BAKAN’DAN ‘İNCİRALTI PLANI’ YORUMU: PLAN DEĞİL PİLAV!

KENDİSİ SERMAYENİN ADAMLIĞINA SAVUNUYORSA KENDİ BİLECEĞİ İŞ!
CHP’li Bakan’ı hedef alan Kaya açıklamasında “Murat bey demek ki planı incelememiş. Planla ilgili toprak sahibi vatandaşlarla konuşmamış, halktan kopmuş. Müteahhit tayfasına, büyük sermayeye bir şey demiyorum. Onlar memnun olmayabilir. Kendisi sermayenin adamlığına savunuyorsa kendi bileceği iş... Biz yıllardır toplantı yaptık ve vatandaş odaklı bir plan yaptık. Yıllardır CHP bu insanları bekletti. Hiç desteklememiş kendisi. Gerçek yüzünü ortaya çıkmış. İzmir'de İnciraltı’nda toprak sahibi olup, sermaye ve müteahhitler dışında 1 kişi gösteremez. Herkes teşekkür ediyor, beklentilerini üstünde olduğunu söylüyor. Dernek başkanı Tayfun Bey var, arasın konuşsun. Şehrin vizyonuna uygun değil dediler, doğru. Biz Karabağlar, Bayraklı gibi bir yer oluşturamıyoruz. 5 milyon metrekare alanın 3 milyon metrekaresi vatandaşlarda. 1 lira para harcamadan 2 milyon metrekare yer kazandırıyoruz İzmirlilere. İzmir merkez sınırları içerisindeki yeşil alan kadar yeşil alan kazandırıyoruz İzmir'e. Bu plandan niye mutsuz bu arkadaşlar?” dedi.

KİMLER YER TOPLAMIŞ AÇIKLARIM, SOKAĞA ÇIKAMAZLAR!
İnciraltı’nda arazi toplayanlar olduğunun altını çizen Kaya, “Biz planlamada ilçe belediyelerini de Büyükşehir’i de soktuk işin içine. Büyükşehir’in yaptığı taslak plan ile bizim planımız arasında fark yok. Tek fark içerikte… Onlar parsel büyüklüğü 30 bin metrekare olsun diyor. Bizim 2 bin metrekare. Vatandaşlar bunu istiyor zaten. 3-5 bin metre kare yeri olanlarla konuşsun, büyük sermaye ile değil. Vardır Murat Bakan'ın arkadaşları. Ben ‘orada yıllardır yer toplayan isimleri açıklarım, sokağa çıkamazlar’ dedim. Tunç Soyer’ in de yanında vardı, demek ki Murat Bakan'ın yanında da varmış bu kişiler.  Dertleri rant ve müteahhit kısmı. Biz rantı toprak sahiplerine verdik. Onlar müteahhitlere vermek istiyor.  Yer toplayanlar çok rahatsız. Biz onları İnciraltı’ndaki toprak sahiplerine yem etmedik. Soyer de Bakan da duysun. Ne yapacaktı bunlar? 30 bin metrekarelik parseller olsun, herkes hisselensin, bu kadar bekleyen hemşerimin elinden büyük sermaye kapsın. Bakan, Soyer sen orada ‘vatandaş odaklı plan yapıyorum’ diye konuşmadın mı? Şimdi çark ettin. Biz haklıyız, vatandaşın yanındayız. İnciraltı’ndaki hemşehrimiz rahat olsun. Şehircilik ilkeleri açısından bir tane laf edemiyorlar. Hiçbir çıkmaz yok.  İzmir'de çok çıkmaz sokak var. Senin vatandaşın malında gözün mü var? Bahçeler arasında dolaşıyordu, sahip çıkacağız diyordu, şimdi de yüzde 5 daha fazla versin diyor. Sen olsa verir misin? Yerinden yüzde 5 fazla ver. Kendine gelince olmaz, vatandaş gelince versinler. Bu üstten bakış. Daha bu konulara girerse kimler yer toplamış açıklarım CHP'li isimleri. Sokağa çıkamazlar. Hemşehrilerimiz rahat olsun” açıklamasını yaptı.

DAVA AÇSALAR DA DÖNMEZ!
İnciraltı Projesi’nin rant projesi olmadığını söyleyen Kaya, bakanlığın alanı yeşil alan yapma konusunda tutumunun net olduğunu söyleyen AK Partili Kaya, sürecin mahkemeye taşınsa da kendi lehlerine karar çıkacaklarına belirterek “Biz bu işe çok iyi çalıştık. Bir plan niye iptal olur? Şehircilik ilkeleri açısından. ŞPO'daki arkadaşa sormak lazım; Biz insan başına kaç metrekare yeşil alan bırakmışız? İzmir merkezindeki parkların toplamı kadar yeşil alan bıraktık orada biz. Yapsınlar hesabını kitaplarını. Siyasi argümanlarla atıyorlar rant diye. Bu vatandaşların ve İzmirlilerin rantı. Soyer, Mutluer, Bakan buradaki vatandaşları sizin müteahhit arkadaşlarınızın rantına yedirtmedik. Biz yeşil alanı fazla fazla bırakıyoruz burada.  Ancak bunlar müteahhit arkadaşları mutsuz oldu. Biz izaley-i şuyu davaları ile alırız dedi. Dava açsalar da dönmez. Hukuk, teknik ve bilim bu planla ilgili bütün kıstasları tutar manada. Biz 1 milyon metrekaresini ayırdık satıyoruz deseydik... Ki bakanlığın böyle bir hakkı da vardı, iyi de para toplardı. Ancak biz onu yapmadık dedik ki yeşil alan olsun. 1 liralık yer ayırmadık. Müteahhit arkadaşları çok bozuldu bu işe. Soyer 2 yıl bu planı oyaladı. ‘Bana sormadılar’ dedi toplantı tutanağını koyduk. ‘Bana sormadılar’ dedi bürokratlarını bakanlıkta yaptıkları beş toplantının fotoğrafını koyduk. ‘Bana sorulmadı’ dendi kendisine sunulan örnek olanları sunmamızı sunduk. Görüyoruz ki hiç mahcup olan yok. Ancak İzmirliler unutmaz. İnciraltı hak sahipleri bunu yazdı” dedi.

 
4 ilde FETÖ üyelerini yurt dışına kaçıranlara baskın!
 
Şüpheli ölüm... Evinde cansız bedeni bulundu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isfendiyar 20 Haziran 2023 Salı 10:00

sn kaya, izmir halkı istinye parkın pazaryerinden gökdelene dönüşme sürecinde kimlerin katkıları olduğunu da açıklarsanız bazı chp'liler siyaseti bırakmak zorunda kalabilir.

Yorumu oyla      4      4  
Kadir ?EN 20 Haziran 2023 Salı 08:36

Sayın Kaya siz eger burada mal sahibi olsaniz veya muteahhit olsaniz iki üç Kat yapilacak binalar yer sahibinemi yoksa muteahhidemi yeter sizler bunu nasıl kabul ediyorsinuz

Yorumu oyla      3      4  
Uğur 19 Haziran 2023 Pazartesi 21:50

Sayın Kaya, gerçekten tam anlamıyla halkın vekili gibi konuşmuş İnciraltı bu yapılanları unutmayacak... 30.000 metrekare adalardan oluşan plan nerede görülmüş ve kime yarar böyle olsaydı müteahhitlerin elinde yem olurduk. Kim halkçı anlayamadık!?

Yorumu oyla      4      9  
Erol erbasaran 19 Haziran 2023 Pazartesi 18:36

Atillabeye biz İnciraltı halkı olarak sonsuz itimadimiz var.bizlerin her zaman yanında ve yakınında olacağını biliyor ve güveniyoruz .30senedir İzmir''i yöneten CHP belediyeleri bizleri .Allah''ın köyl7lerini milyoneri yapacağız diyerek bu g7nlere getirdiler.yeni İstinye parklar yaratmak istiyorlardı ama.avuclarini yalayacaklar.bu sözlerim 3belediye içinde geçerlidir.buyukşehir.balcova.narlidere.

Yorumu oyla      4      9  
Balcovali 19 Haziran 2023 Pazartesi 18:18

Mahmut Atilla kayanın dediği gibi yazdık bunu Bir kenara .Şu inciralti mal sahibinin çektiğini kimse çekmedi.Biraz vicdan sahibi olun.yaziktir .yeter artık uğraşmayın.

Yorumu oyla      4      8  
Merakli 19 Haziran 2023 Pazartesi 17:45

Narlidere belediyesinin itiraz gerekcesi nedir. Sebep nedir itiraz bizi neden dahil etmediyseniz eyvallah ona lafim yok da onun disinda neden itiraz etti birde o aciklansa artik.

Yorumu oyla      4      5  
Mehmet Karakulak 19 Haziran 2023 Pazartesi 16:45

Kesinlikle yazdık bunu. 20 yıldır her seçimde CHP’ye oy verdim, bu kadar rezil bir tutum olamaz. İnanılmaz soğudum partiden. Baktılar yüksek kat yok , rant yok , fıstık gibi plan, neymiş çıkmaz sokaklar varmış, bahaneye bak. Sayın M.Atilla Kaya çık açıkla isimleri, gerçi bunlarda utanma olsa 20 yıldır kaybeden adam hala aday olmazdı. Chp Atatürk çizgisinden tamamen uzaklaşmış , içi çürümüş bir parti halini almıştır. Yazık günah partimiz kimlere kaldı. Şu plana pilav demek için pilavdan iyi anlayan bir cacık olmak lazım.

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kenan Nuhut hayatını kaybetti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı, partinin Spor Kurulu ...
AK Parti MKYK toplantısı başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ...
İzmir’den ‘ilk değişim’ mesajı: Düşünsel ve kadrosal yenilenme şart!
CHP İzmir İl Örgütü içinde “değişim” konusunda ilk sessizliğini bozan ...
 
Özhaseki: 1 yıl içinde 311 bin konut yapılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem ...
CHP’li Bakan’dan ‘İnciraltı Planı’ yorumu: Plan değil pilav!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, askı sürecinin tamamlandığı İnciraltı ...
HDP’li vekilin ‘işgalci kuvvetler’ çıkışına AK Partili Dağ’dan tepki!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP İstanbul Milletvekili ...
 
Ümit Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet, saat 11.45’te ...
AK Parti MKYK toplantısı bugün yapılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ...
CHP Çiğli’de kongre kulisleri… İkinci raunt mu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva