HABERLER>POLİTİKA
9 Ekim 2015 Cuma - 09:05

CHP’li Bakan: Arzu etmediğimiz bu seçimi avantaja çevirebiliriz

Seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’da hemşehri derneklerini ziyaret eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, ülkenin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Bakan,“Bizim arzu etmediğimiz bu seçimi ülkemiz için avantaja çevirebiliriz. Bir olalım iri olalım diri olalım” dedi.

CHP’li Bakan: Arzu etmediğimiz bu seçimi avantaja çevirebiliriz

İZMİR - Seçim çalışmalarına kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Karabağlar’da hemşehri derneklerini ziyaret etti. Ülkede özellikle 7 Haziran’dan bu güne kadar yaşanılan olayları değerlendiren Bakan, koalisyon görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomi, sağlık ve seçimden sonra tırmanan terör olaylarıyla ilgili de konuşan Bakan, “Yapmamız gereken tüm bunları çevremizdeki insanlara anlatmak, bunu yaparken de beraber olmak, bütün olmak. Önce kardeşlik, barış, huzur ve birlik ortamını sağlamamız lazım. Arzu etmediğimiz bu seçimi, ülkemiz için avantaja çevirebiliriz. Bir olalım iri olalım diri olalım” diye konuştu.

KOALİSYON CUMHURBAŞKANININ ARZU ETMEMESİ YÜZÜNDEN KURULMADI
Haziran’daki genel seçimden sonra hükümetin kurulabilmesi için en çok Cumhuriyet Halk Partisi’nin çaba sarf ettiğinin altını çizen Bakan, “Ülkemiz yeniden bir seçim sürecine girmesinin sorumlusu kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Süreci herkes takip etti. Hükümetin kurulabilmesi için tüm siyasi partilerle HDP’yle de MHP’yle de AKP’yle de görüşen, hiçkimseyi ötekileştirmeyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hali hazırda hala tüm siyasi partilerle görüşebilen tek parti de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çok yapıcı bir süreç götürdü ama koalisyon ne yazık ki Cumhurbaşkanı’nın arzu etmemesi yüzünden kurulmadı” dedi.



TÜM ÜLKEDE BARIŞ VE KARDEŞLİK EGEMEN OLSUN İSTİYORUZ
Seçimden sonra tırmanan terör olaylarına ilişkin konuşan Bakan, “Ülke bir terör belasıyla mücadele ediyor. Diğer yandan Doğu ve Güneydoğu’da insanlar olağanüstü koşullar altında altında yaşıyor. Sokağa çıkma yasakları, çatışmalar, sivil ölümler, biz bu duruma son derece üzgünüz. Ülkenin her yerinde barış ve kardeşlik egemen olsun istiyoruz” diye konuştu. Bakan, bu şehitlerin ve zulümlerin sebebinin sadece bir insanın iktidar hırsı ve o iktidarı koruma ihtirası olduğunu ifade etti.

HER İNANÇ, HER ETNİSTE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİDE DAHA MUTLU
Suriye’de yaşanan savaşla ilgili olarak “Yanı başımızda bir dram yaşanıyor” diyen Bakan şu şekilde konuştu: “İnsanlar akın akın Ege Denizi’nden Avrupa’ya kaçmaya çalışıyor. Savaştan kaçan bu insanlar İslam ülkelerine gitmiyor, Avrupa’ya gitmek istiyor. Çünkü özgürlük ve demokrasi var. Her inanç, her etniste özgürlük ve demokraside daha mutlu. Bizim, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin Ortadoğ coğrafyasında ne kadar önemli değerler olduğunu, ‘yurtta barış, cihanda barış’ sözünün ne kadar derin bir anlam taşıdığını görmemiz ve anlatmamız lazım.”

NERESİNDEN TUTARSANIZ ÜLKE DÖKÜLÜYOR
Bakan, ülkenin içinde bulunduğu durumu şu sözlerle aktardı: Ülke ekonomisi günden güne kötüye gidiyor. Dolar yüzde 30 arttı, ülkede devalüasyon var. 7 Haziran’dan bugüne hepinizin cebindeki para yüzde 30 eridi arkadaşlar. Dünyada itibarımız yok. Sağlık politikası, eğitim politikası, ekonomi, dış politika, basın özgürlüğü, neresinden tutarsanız ülke sapır sapır dökülüyor.” Bakan, tüm bunların topluma aktarılması gerektiğini vurguladı.



ÇÜNKÜ SOLCU OLMAK, DEMOKRAT OLMAK BUNU GEREKTİRİR
Ülkedeki farklı inanç ve değerlere sahip olan insanlara yapılan haksızlıklara karşı olduğunu ifade eden Bakan, “Farklı bir şeye inanabilir, farklı değerleri taşıyabiliriz. Herkesin kendisine ait değerleri vardır. Ben, buradaki insanların belki de yüzde 99’uyla aynı değerleri taşıyorumdur. Ama benimle aynı değerleri taşımayan insanların da inanç özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü savunmak zorundayım. Çünkü solcu olmak, demokrat olmak bunu gerektirir” dedi.
Zamanını ayırıp kendisini dinlemeye gelen herkese teşekkür eden Bakan, “Varlığınız bana güç veriyor, iyi ki varsınız” diye sözlerini tamamladı.
 

 
NASA'dan beklenen Plüton açıklaması: Ne bulundu?
 
Topbaş’tan Erdoğan’a sarı dosya!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazi arslan 9 Ekim 2015 Cuma 15:59

Sevgili vekil adayım CHP'lilerin AKP'den farkları olmalı mesela bütün vekil adayları son 10 yılda hangi belediye/kurum/şirket/holdinglerle iş yaptıklarını açıklasınlar saydam kazanç göstersinler

Yorumu oyla      14      5  
konuk 9 Ekim 2015 Cuma 14:52

pes yani şimdi de baskıyla yorum mu siliyorsunuz. Çok ayıp.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de ‘otel’ zirvesi: Kılıçdaroğlu örgüte ne mesaj verdi?
CHP Genel Başkanı kentte konakladığı otel milletvekili adaylarıyla buluştu. ...
Demirtaş: Şiddet isteyen bize oy vermesin
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kaç yüz bin evladımızı yitirmemiz ...
Cumhuriyet’te Balbay depremi: Tasfiye edildim!
Mustafa Balbay ve İbrahim Yıldız'ın Cumhuriyet Vakfı’ndan çıkarıldığı ...
 
Davutoğlu: Kaçaklarla dava adamlarını ayıracak mısınız?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa mitinginde 7 Haziran sonrası koalisyon ...
Demirtaş: Onları baraj değil barış altında bırakın!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul Sultanbeyli'deki ...
Davutoğlu’nun İzmir yemeği öncesi Göçmen krizi: O vekillere tepki!
Davutoğlu’nun Başbakanlık Ofisi’nde yapacağı toplantıya katılacak Hak ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara: Eşinizi alıp oylarınızı kullanın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak gezisinde ilk olarak CHP'li ...
Hotar anlattı: AK Parti çalışan kadınlara ne vaat ediyor?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, “Bugün her anne çocuğuna bir kardeş ...
MHP’li Vural iktidarı ‘Nobelli Sancar’la vurdu!
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, etnik kimliği tartışma konusu yapılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva