HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2024 Pazartesi - 15:36

CHP’li Aslanoğlu’ndan ültimatom: Başka partiden seçime girmek ihanettir!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 31 Mart yerel seçimleri için partisinden tarafından hazırlanan aday listelerine yapılan itirazları yorumladı. Tepkisellik sebebiyle başka partilerden seçime girmek isteyen isimleri uyaran Aslanoğlu, “2014'te bu işi yapan arkadaşlar CHP'den ayrılıp DSP'den aday oldular ve beklediğini bulamadığı gibi tarihe ihanet olarak geçti. Menderes gibi seçimin kaybedilmesine yol açıldı. Arkadaşları uyarıyorum. Bunu yapmak partiye ihanettir” dedi.

CHP’li Aslanoğlu’ndan ültimatom: Başka partiden seçime girmek ihanettir!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Aslanoğlu yaklaşan yerel seçimlere ve CHP’nin İzmir’deki aday belirleme sürecine değindi. Aslanoğlu, Aday belirleme sürecinin ardından partiye tepki gösterip başka partiden aday olmayı ihanet olarak yorumladı.

‘BURADAN UYARIYORUM, BAŞKA PARTİYE GEÇMEK İHANETTİR’
2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmediği için DSP’den aday olanları hatırlatan Aslanoğlu, bunun partiye ihanet olduğunun altını çizerek, “Parti sizi aday gösterdiğinde Türkiye'nin en güzel partisi, aday göstermediğinde en kötü partisi olmaz. ‘Beni göstermediniz gidiyorum’ demek en yanlış iştir. Bu gaza gelen çok arkadaşlar oldu. Özellikle 2014'te yaşadık. 2014'te bu işi yapan arkadaşlar CHP'den ayrılıp DSP'den aday oldular ve beklediğini bulamadığı gibi tarihe ihanet olarak geçti. Menderes gibi seçimin kaybedilmesine yol açıldı. Arkadaşları uyarıyorum. Bunu yapmak partiye ihanettir. Partide yüzde 100 bizim istediğimiz gibi aday olmaz. Bazen kongrelere girersiniz istediğiniz sonuç çıkmaz. Bizim daha doğru gördüğümüz arkadaşlara parti organları karar vermedi diye partiye küsecek değiliz. Bunu düşünenler varsa hayatları boyunca CHP'li olmamıştır. Bu görevi 5 yıldır size CHP verdi. Siz CHP sayesinde koltuklarda oturuyorsun. Halk sizi CHP'li olarak seçti. Arkadaşlarımıza yakışan da görev sıraları tekrar beklemektir. Bu bir bayrak yarışıdır” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIMSIZ ADAY OLMA FİKRİNİZ VARDIYSA OLABİLİRDİNİZ, KİMSE SİZİ ZORLAMADI’
Aday gösterilmediği için bağımsız aday olabileceğini sinyallerini verenlere seslenen Aslanoğlu, “Kendisini haksızlığa uğramış olarak kabul edenler var. Bir kişi adaylığa müracaat ettiyse görevi en iyi kendisinin yapacağına inanması lazım. Bazı yerlerde 20 adayımız bazı yerlerde 47 adayımız var. Biri seçildiğinde diğerlerini gönül koyması olabilir bir şey. Bunu zaman içinde toplarız. Toplamamız gerekir. Kendine CHP sevdalısıyım diyen her arkadaşımız için zorunluluk. Ben başka partiye giderim oranın adayı olurum, kaybettirmek için her şeyi yaparım ya da bağımsız aday olurum... Bağımsız aday olma fikriniz vardıysa bağımsız olabilirdiniz, kimse sizi zorlamadı, elinden tutup CHP'den aday ol diye zorlamadı. Partiler bazen karar verir ancak partililere düşen partili gibi davranmaktır. Benim düşüncelerim, fikirlerim şehirde gördüklerim genel merkez tarafından benimsenmiştir benimsenmemiştir fark etmez. Genel Merkez'in adayları benim adaylarımdır” dedi.

 
Bakan Bolat duyurdu: İhracat destekleri artacak!
 
DSP'den İzmir kararı... Büyükşehir ve 30 ilçede aday!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 9 Şubat 2024 Cuma 01:55

Hem tıpış tıpış gidip oy veriyoruz hemde akp illere koyun diyoruz.

Yorumu oyla      2      2  
Aylin 5 Şubat 2024 Pazartesi 22:16

İnanın ihanetten bahsedicek son kişi sizsiniz burada. İnsanların onurlarıyla,gururlarıyla oynayıp,ümit veriyorsunuz.Daha sonra asla sözünüzün arkasında durmayıp aday olması muhtemel bile olmayan isimleri aday diye çıkarıp halkı çaresiz bırakıyorsunuz. “Parti sizi aday gösterdiğinde Türkiye''nin en güzel partisi, aday göstermediğinde en kötü partisi olmaz. ‘Beni göstermediniz gidiyorum’ demek en yanlış iştir. Emin olun bunun zaten etik olmadığını birçok kişi biliyor,ama sizin anlamadığınız bir şey var sizler parmağınızda oynatabilecek adam arıyorsunuz.Maalesef atamın kurduğu bu güzel parti sizin gibi insanların elindeyken atamın izinden ilerlemek isteyen,halka yardımcı olmak isteyen,insanların önünde engeller çıkartılıyor.Eğer siz hakedene hak ettiğini verirseniz adil dürüst davranırsanız kimse partiye küsmez. Bu nedenle partimizde ülkemizin geleceği için çabalıyan insanlarda sizin yüzünüzden heba oluyor. Herkes bi partiden aday olmak ister yıllarca partisine sadık kalıp partisinin arkasında duran,her yıl adaletsizliğe uğrayan kişiler var.Her ne kadar gönülleri chpden yana olsada sizin gibi adamlar oynatıcak adam aradığı için,böyle güzel insanlara sözlerini geçiremiyiceklerini ve işlerini hakettiği gibi yapıcaklarını bildiklerinden aday göstermiyorlar.Bu durumdada halk sizin gibi insanların eline geçmesin halk çaresiz kalmasın diye farklı yöntemler aramaya başlıyorlar, ya bağımsız aday oluyorlar ,yada başka bir partiden yani her parti değiştiren ihanet etmiş olmuyor.Önce bi uyarı vericek olursanız bunu kendinize ve sizin gibilere verin çünkü asıl ihanet sizin yaptığınızdır halka yardımcı olmaya çalışanlar ihanet etmiş olmaz.

Yorumu oyla      2      2  
menderesli 5 Şubat 2024 Pazartesi 21:29

Menderese ihanetin en büyüğü PARA VE ÇIKAR için İzmirin çöplüğünü Menderesliye layık görmektir ve yalanlar söyleyerek Menderesliye hakaret etmektir. YALANLARINIZDA BOĞULACAKSINIZ. 8 İLÇE KAYBETMİŞTİNİZ, SADACE Menderes adayı başka partiden aday olmamıştı. YALAN YALAN YALAN...

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemir 5 Şubat 2024 Pazartesi 20:54

Kendi gemine kaptanlık edemiyorsan, hangi yanlış limana vardığına şaşırmamalısın.1 NİSAN da hatırlatırız.

Yorumu oyla      5      2  
çakırpençe 5 Şubat 2024 Pazartesi 20:51

Üç yanlış bir doğruyu, yanlış insan tüm doğrularını vede kazanılmış ilçeleri götürür.

Yorumu oyla      3      2  
vatandaş 5 Şubat 2024 Pazartesi 19:34

BENCE 30 İLÇEDE DE BAĞIMSIZ ADAY OLSUNLAR. PARTİNİN BAŞIBOŞ OLMADIĞINI GÖSTERSİN BAŞKANLAR. KAYBEDİLSİNKİ BELEDİYELER BU KÖTÜ TERCİHLER GÖZE BATSIN

Yorumu oyla      4      2  
Adaylardan Sıkkın İzmirli 5 Şubat 2024 Pazartesi 19:12

Bugün açıklanan ankete bir bakın isterseniz.

Yorumu oyla      4      2  
Günaltay Sakini 5 Şubat 2024 Pazartesi 19:02

Genel Başkanı şeriat konusunu anayasanın 2.maddesini vurgulayarak kapatmak yerine ,sözde laf sokma edasıyla şeriatı tartışmaya açar. İl başkanı seçme ve seçilme hakkının yasal olarak korunduğu ülkede insanları ihanetle suçlar. Bunlar hakikaten kanun tanımaz kanun bilmez bir hale büründüler.

Yorumu oyla      2      2  
Atilla Kamar 5 Şubat 2024 Pazartesi 18:39

Sayın başkan, Partinin geçmişine bakın kaç sakallı başkan göreceksiniz, Sakal tıraşı insanın kendisine saygısıdır. Eleştirilecek çok konu var ancak öncelik sizden başlamalı diye yazıyorum.

Yorumu oyla      4      2  
Partili 5 Şubat 2024 Pazartesi 18:26

İl başkanı ne konuştuğunuzu biliyor musunuz? CHP uzun zamandır dayatma milletvekilleri ve belediye başkanları ile istediği gibi at koşturuyorlar,mevcut büyük şehir belediye başkanı SOYER otuz beş senedir parti üyesiyim diye feryat ediyor kimse dinlemiyor,ama CHP sağ partiden kapı dışarı koydukları imamoğlu ve Mansur Yavaş davul-zurna ile adaylıkları ilan edildi,ayrıca sizin il başkanı olmanız için çaba sarf eden SOYER diskalifiye edildi onun için sizin aynı gün ıstıfa etmeniz gerekirdi,artık çıkar için bu koltukta kalmanız belli oldu,ama sizi mutlaka görevden alacaktır...

Yorumu oyla      7      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP, Yerel Seçim Beyannamesi'ni açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart'ta yapılacak 2024 Yerel Seçimleri ...
Ocak Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu
Ocak Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, partinin İzmir ...
İzmir adayları ne zaman vitrine çıkacak?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 29 Ocak tarihinde açıklanan İzmir adaylarının ...
 
AK Parti'nin adayı Tunç'tan eşitlik vurgusu: Herkes eşsiz belediyecilikle tanışacak!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç seçim çalışmalarına ...
İşçimenler yola çıktı: Karşıyaka’yı marka kent yapacağız
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız İşçimenler ...
CHP'den depremin yıl dönümünde 81 ilde anma töreni
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ildeki il ve ilçe başkanlıkları, 6 Şubat ...
 
Bergama adayı Doğruer: Bakırçay’ı kalkındıracağız
Saha çalışmalarını Bergama sokaklarını adım adım gezerek sürdüren Bergama ...
AK Partili İnan'dan Tugay'a 'enflasyon' yanıtı: Belediyecilikle uzaktan yakından alakanız yok!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
'Altılı masanın günahını Bay Kemal’e yıktılar'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Altılı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva