HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2023 Salı - 08:41

CHP’den Bakırçay kulisleri… İki ilçede rekabet var!

CHP ilçe kongreleri yaklaşırken, Bakırçay Havzası’nda siyaset rüzgarı pek sert esmiyor. Aliağa ve Menemen’de ikişer adayın ilçe başkanlığı için kıran kırana bir yarış sergilemesi bekleniyor. Foça’da mevcut ilçe başkanının yarıştan çekileceği; Kınık, Bergama ve Dikili’de kongrelere de tek listeyle gidileceği tahmin ediliyor.

CHP’den Bakırçay kulisleri… İki ilçede rekabet var!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Örgütü’nün ilçe kongreleri bir süredir devam ediyor. Bakırçay Havzası’nda bulunan Foça, Menemen, Dikili, Bergama, Kınık ve Aliağa’da ilçe kongreleri 11 Ağustos’ta başlayacak, 27 Ağustos’ta sona erecek.

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, belediye başkanlığı aday adaylığı için ilçe başkanlığı yarışına girmiyor. Foça’da Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e karşı muhalefetin adayının tek listeyle yarışa girmesi bekleniyor. Aliağa ve Menemen’de iki listeli seçim olacak. Foça, Kınık, Bergama ve Dikili’de, son anda sürpriz bir gelişme olmadığı takdirde, tek adayla seçime gidilecek.

FOÇA’DA FATİH GÜRBÜZ’E KARŞI MUHALİF EKİP ADAY ÇIKARIYOR

Foça’da, mevcut İlçe Başkanı Ayla Yılmaz’la yola devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. 3,5 yıldır bu görevi yürüten Yılmaz ile Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün uyum içinde çalıştığı biliniyordu. Ancak muhalefet kanadının adayı olarak ortaya çıkan Esen Çeşmeci, Çarşamba günü başkan adaylığını açıklayacak. Ayla Yılmaz’ın delege seçimlerinde umduğunu bulamadığı, delege sıkıntısı yaşadığı, bu nedenle henüz kesin karar vermemekle birlikte ilçe başkanlığı adaylığından vazgeçmesi bekleniyor. Ayla Yılmaz’ın bu konudaki kararını hafta sonunda vereceği bildirildi. Eski ilçe başkanlarının, partinin önde gelen isimlerinin desteğini arkasına alan Esen Çeşmeci’nin, 144 delegeden 120’den fazlasını aldığı öğrenildi. Bu gelişme, ilçede eleştirilerin hedefindeki isim olan Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e karşı bir tepki olarak değerlendiriliyor. Foça’da kongre, 20 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Esen Çeşmeci, 1989-99 yılları arasında CHP’den Yenifoça Belde Belediye Başkanlığı, 25 yıl Meclis üyeliği, iki dönem ilçe yöneticiliği görevlerinde bulundu.

ALİAĞA’DA ÇEKİŞMELİ YARIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, ilçe başkanlığına yeniden aday olmayacağını kamuoyuna açıklamıştı. Meclis üyesi Avukat Hakan Turan ile fırıncı esnafı Ali Serçe, ilçe başkanlığı için çalışıyor. 270 delegeyi birbirine yakın sayılarda paylaştığı öğrenilen Turan ve Serçe arasındaki seçimin çok çekişmeli geçmesi bekleniyor. CHP Aliağa İlçe eski başkanlarından, İl yönetim kurulu üyelerinden, milletvekili adayı Özcan Durmaz’ın ve son Başkan Özleem Şan Oğuzhan'ın da Hakan Turan’a destek verdiği öğrenildi. Kongre 27 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

KINIK’TA YILMAZ YENİDEN ADAY

CHP Kınık kulislerinde, mevcut İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, 9 yıldır yürüttüğü ilçe başkanlığı görevini bırakıp belediye başkanı olmak istediği konuşuluyordu. Yılmaz, ilçe başkanlığına talip çıkmazsa, yeniden ilçe başkanı olmak için adaylığını açıklayacağını da dile getirmişti. 11 Ağustos’ta yapılacak kongre öncesi hiç kimse CHP Kınık İlçe Başkanlığı’na talip olmayınca, İsmail Yılmaz da yeniden aday olduğunu duyurdu. Belediye başkanlığı aday adayı olup olmayacağı yönündeki sorulara Yılmaz’ın, yakın çevresine, “Bu konuda konuşmak için çok erken. Önce şu ilçe kongresini bir yapalım, bu konuyu sonra konuşuruz, tartışırız” dediği öğrenildi. Son dakikada bir sürpriz gelişme olmazsa, Kınık’ta tek listeyle kongreye gidilecek.

MENEMEN’DE YARIŞ VAR

Menemen’de 2021 yılı Nisan ayında atamayla, aynı yılın Ağustos ayında olağanüstü genel kurulda seçilerek göreve gelen İlçe Başkanı Ömer Güney, “İlçe başkanlığı mı, belediye başkan aday adaylığı mı?” ikileminden çıktı ve tercihini belediye başkan aday adaylığından yana kullandı. Ömer Güney’in ilçe başkanlığına aday olmaması üzerine, Menemen’de bu göreve iki talip çıktı; İzmir Büyükşehir İtfaiyesi’nde çalışan Sadık Tanrıverdi ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özbey… Delege seçimlerinde, Ömer Güney’in ve parti tabanının önemli kesiminin desteğini gören Hüseyin Özbey’in önde olduğu konuşulurken, 20 Ağustos’ta yapılacak kongrenin son derece çekişmeli geçmesi öngörülüyor.

BERGAMA’DA TEK ADAYLI SEÇİM BEKLENİYOR
Bergama’da üç dönemdir İlçe Başkanı olarak görev yapan, belediye başkan adaylığını düşünen Mehmet Ecevit Canbaz, yeniden ilçe başkan adayı olmadı. Canbaz aday olmayınca, Canbaz’ın yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan, 6 yıldır yönetimde bulunan İsmail Durmaz, dün çok sayıda partilinin katıldığı törenle ilçe başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Adaylık açıklamasına, Mehmet Ecevit Canbaz’ın da katılması dikkat çekti. 27 Ağustos’taki kongreye büyük bir ihtimalle tek listeyle gidilmesi bekleniyor. Seçim süreçlerinde çok büyük emeği olan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin de desteklediği İsmail Durmaz’ın karşısına rakip çıkma ihtimali son derece zayıf görülüyor.

DİKİLİ’DE KIRLI ADAYLIĞINI KOYDU
CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, geçtiğimiz şubat ayında, görevinden ayrılan Başkan Hasan Altıparmak’ın yerine atamayla gelmişti. Kırlı’nın bu kez seçimle ilçe başkanlığı koltuğuna oturması bekleniyor, çünkü Dikili’de de kongreye tek adayla gidilmesi bekleniyor. Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile son derece uyumlu bir çalışma sergileyen Kırlı, 30 mahallenin tamamında tüm delegeleri aldı. Belediye Başkanı Kırgöz’ün destek verdiği Emre Kırlı’nın karşısına son anda bir rakip çıksa da, o rakibin hiç şansının olmayacağı açıkça ifade ediliyor. Dikili’de kongre 26 Ağustos’ta yapılacak.

 
Menderes’te yazlık sinema zamanı!
 
Küçük Menderes’te kongre kulisleri… Hangi ilçelerde yarış var?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İSTİFA 8 Ağustos 2023 Salı 12:49

TOPUNUZ İSTİFA EDİN......

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel Çakmur'la tartışmıştı, açıklama geldi: Motivasyon düşürenlerle mücadele edeceğim!
CHP Balçova İlçe Kongresi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ...
İYİ Parti'den 26 Ağustos vurgusu: Önemli bir başlangıç!
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, ...
Öztrak: Tüzük değişikliği önerisi 10 bini aştı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Tüzük çalışmalarımız ...
 
Bezircilioğlu’ndan CHP’li Yücel’in açıklamalarına tepki: Önce kendine baksın!
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in İYİ Parti’ye yönelik sözlerine tepki ...
'Terör örgütlerine nefes aldırmayacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 14. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında ...
AK Partili Kaya'dan CHP'li Yücel'e: Halktan kopuk, elitisit, jakoben!
CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel'in İYİ Parti'ye yönelik eleştirileri ...
 
MHP’li Osmanağaoğlu’ndan Soyer’e koku eleştirisi
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ...
DP'den 81 ilde aday çıkarma kararı!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, 7 ay sonra yapılması ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kemalciler’ ve ‘Ekremciler’ CHP’yi böler mi?
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kemalciler’ ve ‘Ekremciler’ CHP’yi böler mi?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva