HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2023 Pazartesi - 14:13

CHP'de kulisler hareketli... Ahmet Akın İzmir'i mi istiyor?

Kurultay süreci devam eden CHP’de yerel seçim öncesi adayların isimleri gündeme gelmeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara’nın ardından gözlerin çevrildiği İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir dönem daha aday olmak istediğini açıklarken Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın rotayı İzmir’e çevirdiği konuşuluyor. Akın, Balıkesir’in İYİ Partiye bırakıldığı önceki yerel seçimde CHP adaylığından geri çekilmişti.

CHP de kulisler hareketli... Ahmet Akın İzmir i mi istiyor?

EGEDESONSÖZ - Genel seçimin ardından kurultay takviminin işlediği Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir yandan yerel seçim çalışmaları sürüyor. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine genel başkan olmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rotayı tekrar İstanbul’a çevirmesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylık açıklaması gözleri büyük şehirlere çevirdi. Şehir turlarına devam eden Kılıçdaroğlu ise son olarak Aydın’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday gösterileceğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in iki gün arayla yeniden devam etmek istediğini belirten sözleri İzmir ve Ankara’da gündem oldu. Parti koridorlarında konuşulan adaylık talebi sonrasında İzmir’in durumu masaya yatırıldı.  Soyer’in diğer yandan 16 Eylül’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde tavrını mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ndan yana göstermesi parti içindeki dengeleri de yerine oturttu.  Başkan Soyer, il başkanı Aslanoğlu’nun adaylığına karşı çıkan ve Kılıçdaroğlu’yla bu gündemli toplantı yapan Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Milletvekilleri Ednan Arslan ile Deniz Yücel’in aksine ilçe belediye başkanlarını tek tek arayarak Aslanoğlu’nun yanında durmalarını istemişti.

NABIZ MI YOKLUYOR?
Son günlerde parti içinde ve dışında da gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir eski Milletvekili Ahmet Akın’ın ismi gündeme geldi. Partide son gerçekleştirilen MYK değişikliğinin ardından “yerel yönetimlerden sorumlu” olan Akın’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediği kulislere yansıdı. Haftada birkaç gün İzmir’e gelmeye başlayan ve parti programları dışında ilçe ziyaretleri de gerçekleştiren Akın’ın kent ile yakından ilgilenmesi dikkat çekti.  İzmir’in metropol ilçeler dışında uzak ilçelerde yaşanan örgüt-belediye-vatandaş merkezli konulara da yakından ilgi gösteren Akın, son olarak Torbalı Belediyesi’nin yeni pazaryeri projesiyle ilgili geniş katılımlı toplantıya katılmıştı.

ADAY GÖSTERİLDİ GERİ ÇEKİLDİ
Haziran 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir milletvekili olarak meclise giren Akın, Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar CHP Balıkesir milletvekili olarak seçildi. 2016 yılında ise aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu. 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile birlikte mecliste grup kurabilmesi için İYİ Partiye geçti. 2018 genel seçimlerinde Balıkesir 1. sıradan aday gösterildi ve tekrar milletvekili seçildi. 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP Parti Meclisi tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösterildi.  CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak kararı sonrasında, İYİ Parti adayı İsmail Ok lehine adaylıktan çekildi. 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda parti meclisi üyesi seçildi, kurultay sonrası CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirildi.

BAKAN OLACAKTI
14 Mayıs 2023 tarihli genel seçimlerde adaylık başvurusunda bulunmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından seçim kampanyası sürecinde bakan adayı olarak tanıtıldı. 1 Haziran 2023 tarihinde yapılan MYK toplantısında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu ve MYK'dan istifa etti. 5 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklama ile birlikte CHP tarafından yapılan açıklamaya göre MYK Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. .

 
Avrupalı gençler 26'sında evden ayrılıyor
 
Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akın akın 8 Eylül 2023 Cuma 17:07

Tanıyanlar bilir kaliteli insandır. Ata tohumu peşinde koşmaktansa aslan gibi icraat yapma potansiyeli oldukça yüksektir.

Yorumu oyla      2      3  
İzmir Çantada Keklik Değil 5 Eylül 2023 Salı 14:01

Bu yerel seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerde Tıpış tıpış oy vermeye devam ederseniz, Tıpış tıpış kaybedeceksiniz... Kimsenin sonra şikayet etme hakkı yok...

Yorumu oyla      3      3  
:) 5 Eylül 2023 Salı 11:01

Sen Kimsin ya İzmiri düşünebiliyorsun Git Balıkesirde aday ol. İzmir dışından gelecek İTHAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA ihtiyacımız çok İzmirin İlçe Belediye Başkanları ve İzmirin Siyaset ve yerel adayları çıkacaktır. İzmirin dışından gelene Oy Moy Yok. AKP gibi dışardan getirmeyin adaylarınızı

Yorumu oyla      3      3  
Gerçekler 5 Eylül 2023 Salı 10:26

Tunç Soyer derhal gitmeli izmirin bi 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok

Yorumu oyla      4      3  
Doğru tercih 5 Eylül 2023 Salı 09:46

Açıkçası Tunç Soyer yerine gösterilecek her aday doğru tercih olacaktır, İzmirlinin artık pasif bir başkana tahammülü yok

Yorumu oyla      5      3  
İzmir'li 5 Eylül 2023 Salı 08:51

Nereyi vereyim abimee.Bu tür dayatmalar,atamalar hem seçmene saygısızlık,hemde CHP'ye kayıp olarak dönüyor.

Yorumu oyla      6      3  
İlyas 5 Eylül 2023 Salı 08:29

Kemal bey Tunç beyden vazgeçmez. İzmir için kayıp 5 yıl daha:(

Yorumu oyla      7      4  
Aziz Başkan geri gelsin. 5 Eylül 2023 Salı 00:55

Tunç Soyer çok pasif kaldı. İzmir'i tekrar eski hareketli günlere geri getirmek için Aziz Kocaoğlu aday gösterilmeli.

Yorumu oyla      5      4  
Abızettim 4 Eylül 2023 Pazartesi 23:55

İzmirli kalmadığından patakonyalı isteriz ??

Yorumu oyla      9      4  
İzmir 4 Eylül 2023 Pazartesi 22:00

İzmir'e yeni bir başkan lazım...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aytun Çıray’dan İYİ Parti’ye seçim önerisi: Kendi adaylarıyla girmeli!
İYİ Parti İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray, “Önümüzdeki yerel seçimlerde ...
CHP İzmir'de kongre hareketliliği... Aslanoğlu'ndan ilçe turlarına çıkıyor!
16 Eylül'de gerçekleşecek il kongresi öncesi ilçe turlarına çıkacağı öğrenilen ...
Gözler Soçi'de... Kritik görüşme başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi'deki görüşmesi ...
 
AK Parti'de temayül mesaisi... 13 ilçeye 95 aday!
AK Parti İzmir'de, 13 ilçede, İlçe Başkanlarını belirlemek amacıyla düzenlenen ...
AK Partili Kaya’dan büyükşehir adayı vurgusu: CHP’den önce belli olur!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sağanak değil ama parçalı bulutlu!
Mehmet KARABEL yazdı... Sağanak değil ama parçalı bulutlu!
 
Kemal ANADOL yazdı... CHP'li olmak!
Kemal ANADOL yazdı... CHP'li olmak!
Meral Akşener'den yerel seçim açıklaması
Bir düğün törenine katılmak için Bursa'ya gelen Akşener, partisinin il ...
Fatih Erbakan'dan Yerel Seçim kararı!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçime tüm il, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva