HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2016 Perşembe - 09:45

CHP’de konser krizi: İl Başkanı ile belediye başkanı kapıştı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz’ın katıldığı toplantı öncesinde Yüksel ile Başkan Şenol tartıştı. Yüksel, şehitler nedeniyle konserlerin iptal edilmesini istedi. Şenol iptal etmeyeceğini söyleyince ikili arasında gerilim yaşandı. Öte yandan Kadın Kolları Başkanı Sayköse de baygınlık geçirdi.

CHP’de konser krizi: İl Başkanı ile belediye başkanı kapıştı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın katıldığı Gaziemir’de düzenlenen etkinlik öncesinde kriz çıktı. 

Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın başkanlığını yaptığı Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği’nin  (SESADER) Gaziemir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirdiği “Küresel Siyaset Denkleminde Türkiye’nin Yeri” isimli panel için İzmir’e gelen Öztürk partililer tarafından karşılandı. 



Panelin başlamasına kısa süre kala salona gelen İl Başkanı Alaattin Yüksel, toplantı odasında bugün şehitlerin olduğunu, bunun için belediyelerin duyarlılık gösterdiğini dile getirdi. Yüksel, orada bulunan başkanlara “etkinlikleri iptal ettiniz mi” diye sordu. Başkanlar, şehitler nedeniyle kutlama, eğlence ve konserlerin bulunduğu tüm programların aksıya alındığını söyledi. Bu sırada orada bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol 19 Mayıs kutlamaları ve Havacılık Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen Gülşen konserini iptal etmeyeceğini söyledi.



Yüksel ise, “Başkan biz tüm yerlere gerekenleri söyledik, belediye başkanları kararlarını alıyor ve programları iptal ediyor. Sen neden iptal etmiyorsun. Gerekirse yazı gönderirim. Resmi yazı ile il başkanlığı olarak uyarıda bulunurum” dedi. Başkan Şenol da bu kez, “Bizim kutlamalarımızı engellemek istiyorlar. Önemli gün ve etkinlikleri hep iptal ediyoruz. Hükümet bilinçli yapıyor. Orada çıkıp öyle bir konuşma yapacağım ki herkesi coşturacağım” diye konuştu. Duruma sinirlenen Yüksel, bu kez ses tonunu yükseltirken, “Ben de yazıyı gönderirim. Bu konseri de o zaman yap bakalım” ifadelerini kullandı.

KADIN KOLLARI BAŞKANI BAYILDI
Taraflar, toplantı odasında yaşanan krizin ardından salona geçerken bu kez salonda yeterli kalabalığın bulunmaması nedeniyle kriz çıktı. Genel başkan yardımcısının katıldığı bir programda sadece yüz kişinin yer alması bu kez Başkan Şenol’u öfkelendirdi. Şenol, salonun sorumlusu olarak ilçe örgütünü gösterirken Kadın Kolları Başkanı Bengü Sayköse’ye çıkıştı. Sayköse’ye, “Parti örgütü nerede, kadınlar neden burada yok. Ya burayı doldurun ya da sizi görevden aldırırım” diyen Şenol’un bağırması üzerine Sayköse dışarı çıktı.  Dışarıda sinir krizi geçiren Söyköse, baygınlık geçirdi. Yanındakiler tarafından arabayla hastaneye götürülen Sayköse’ye doktorlar müdahale etti.

Birçok olayın ardından salonda panel başladı ve konuşmacılar daha sonra yerlerini aldı.  Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ve beraberindeki konuşmacılar panelin konusuna uygun konuşmalar yaptı. Toplantıya gerilimli başlayan İl Başkanı Yüksel, 20 dakika kaldığı salondan ayrıldı. Konuşmalar devam ederken İlçe Başkanı Umut Tekin’in salona geldiği ve salona girmeden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile kulis odasında görüştüğü öğrenildi. İkilinin burada da kısa süreli tartıştığı belirtilirken iki isim de ayrı ayrı salonlardan ayrıldı. Yılmaz’a, etkinlik boyunca paneli düzenleyen PM Üyesi Prof. Dr. Yıldız ile birlikte PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç eşlik etti.

Öte yandan, Gaziemir Belediyesi akşam gerçekleştirilecek olan Gülşen konserini olayların ardından iptal etti.

 
Kaf-Kaf İstanbul’u fethetti: 74-67
 
Narlıdere’de teröre lanet yürüyüşü!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli Selim 19 Mayıs 2016 Perşembe 14:48

Bu işleri ilçe başkanının çözmesi gerekmiyormu.Böyle bir etkinlikte ilçe başkanı olmazmı.

Yorumu oyla      12      6  
Muhittin 19 Mayıs 2016 Perşembe 13:14

Gaziemire Halil İbrahim Şenol'un atanmasına hepiniz destek verdiniz, hepinize müstehak bu durum, herşeyi rezil etmeye devam ediyorsunuz, öğretmen döven adam yine özel kalem müdürü olarak atandı ! Halil İbrahimin kimseyi taktığı yok.

Yorumu oyla      12      6  
Canan 19 Mayıs 2016 Perşembe 08:41

İlçe başkanı belediyenin düzenlediği bir etkinliğe katkı vermiyor.İl başkanı şehitlerimiz var konselrei iptal et diyor,engelleyen hükümetmiş gibi gösteriliyor.İlçe başkanı hala kongrede kalmış.

Yorumu oyla      12      6  
önder Aslan 19 Mayıs 2016 Perşembe 07:53

Sacmaliga bak kendi il baskanin SEHITLERIMIZ VAR konserleri iptal et diyor oda gelmis huumet engel olmak istiyor, diyo

Yorumu oyla      12      6  
eray 19 Mayıs 2016 Perşembe 05:49

Parti anlayışı saygı devlet adamlığı yok ki. Sen İl başkanının sözünü dinleyip saygı gösteriyorsun.gaziemiri yoneteyim diyosun.

Yorumu oyla      12      6  
Gaziemir 18 Mayıs 2016 Çarşamba 23:44

il başkanı millet vekilleri pm üyeleri ve genel başkan yardımcısı gelmiş ama ilçe başkanı yok ortada kadın kolları gençlik kolları yok ortada peki Belediye chp belediyesi degilmi yazık gerçekten yazık emeğe saygı duyan bir belediye başkanını küçük düşürmek hiçte doğru olmadı bu eksi chp gaziemir ilçe hanesine yazıldı

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı!
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'in, ...
MHP'den CHP'ye 'dokunulmazlık' tepkisi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dokunulmazlıkların kaldırılması ...
Bekir Bozdağ'dan CHP'ye suçlama
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıkları konusundaki ...
 
Delican'dan 19 Mayıs mesajı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ...
AK Parti genel başkanı saat 14.00'te açıklayacak!
AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, genel başkan adayının yarın saat 14.00'te ...
Flaş! CHP’nin 19 Mayıs yürüyüşüne izin çıkmadı
Ankara Valiliği, CHP’lilerin yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e yapacağı ...
 
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık dava!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin ...
Arınç’tan iptal sonrası sert açıklama!
Bülent Arınç, dün konuşmacı olarak katılacağı Turgut Özal Üniversitesi’ndeki ...
CHP'yi AK Parti kongresinde Sındır temsil edecek!
AK Parti 2.Olağanüstü Büyük Kongresi'ne CHP'yi temsilen Genel Sekreter ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva