HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2014 Perşembe - 17:51

CHP’de günden önseçim: Kocaoğlu’nun çıkışına vekiller ne dedi?

CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı’nda, genel seçimler öncesinde ön seçim delegeleri ile bir ön seçim yapılmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na CHP İzmir milletvekillerinden destek geldi.

CHP’de günden önseçim: Kocaoğlu’nun çıkışına vekiller ne dedi?

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Yerel Yönetimler Eğitim Toplantısı’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- CHP'NİN KRİTİK ZİRVESİNDE KOCAOĞLU'NDAN ÖNSEÇİM VE 'İHANET' ÇIKIŞI!..

Başkan Kocaoğlu kürsüde önseçim vurgusu yaptı. Kocaoğlu, genel seçimler öncesinde ön seçim delegeleri ile bir ön seçim yapılmasını istedi ve “CHP’nin geleneğinde ve genlerinde ön seçim isteği ve talebi var. Buna ben de dahilim... Ön seçim yapılmasından yanayız. Ön seçim yapıldığı zaman belediye başkan adayı, milletvekili, meclis üyesi adayı kendisini ilçesine, köyüne sunuyor. Oradan bir geri dönüş alıyor. Ön seçimde kazanamasa da küsmüyor, kazanıyor. Ön seçime girmiş birisi ‘şimdi kaçarsam olmaz’ diyor. Yapmazsanız ‘benim hakkımı o, bu yedi, Ankara’da, İstanbul’da bu genel başkan yardımcısı yedi’ diyor. Dolayısıyla parti kendi paçasından aşağı çekmiş oluyor” ifadelerini kullandı.
 
Kocaoğlu’nun çıkışına CHP İzmir Milletvekillerinden de destek geldi. Milletvekilleri önseçimin parti içi demokrasi açısından önemini vurguladı.
 
VEKİLLER NE DEDİ?
 
ALAATTİN YÜKSEL: Kesinlikle doğru bir tavır zaten tüzüğü değiştirdik. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra tüzükten başlayıp partiyi daha da demokratikleştiriyoruz. Tüzük gereği yüzde 15 sınır getirildi. Tüzük gereği zorunlu seçim yapılacak. Daha başarılı ve daha demokratik olması için ön seçim şart. Benim özel önerim 4 alanda adayların yarışmasıdır. Birincisi, parti üyesinden yüzde 25 oy alsın... İkincisi halktan yüzde 25 oy alsın kamuoyu araştırması şeklinde. Üç, sivil toplum örgütlerinden, odalardan yüzde 25 oy alsın. Dört örgütler ve genel merkezden son kanaat alınsın ve ortak bir karar verilsin. Milletvekili sadece genel merkezin değil halkın vekili olmalıdır.
 
MUSTAFA BALBAY: Temelde ön seçimden yanayım. Milletvekillerinin ön seçimle belirlenmesi gerekir. Genel merkez, bu konuda yerel organlarla görüş alışverişi yapılmalıdır. İl ve İlçe yönetimleriyle görüş alışverişi yapmalıdır. Yönteminin nasıl olacağı, delegelerle mi, ön seçimle mi olacağının belirlenmesi gerekir.
 
BİRGÜL AYMAN GÜLER: CHP’nin ilkece benimsediği usul önseçimdir. Ne yazık ki uygulama zamanı geldiğinde bu yöntem rafa kaldırılıyor. Hele İzmir gibi bir ilde, önseçimden başka bir yöntem düşünülmemelidir.
 
MUSTAFA MOROĞLU: Ön seçiminin partimizin tüzüğünce yapılması gerekir. Milletvekili adaylarını genel merkezin değerlendirip kesinlikle ön seçim ile seçilmesi lazımdır.
 
ERDAL AKSÜNGER: Parti tüzüğünden ön seçim görünüyor. Tüzük gereği olmalıdır. Tüm kademelerde liyakat olması gereklidir. Partimizin aktif üyelerine sayısı hiç önemli değil; her konuda danışması gereklidir. Sadece milletvekilleri için değil, tüm seçimlerde hatta ülke siyasetinde de danışılması gereklidir. Bunu önümüzdeki seçimlerde daha da etkin hale getireceğiz.
 
OĞUZ OYAN: Önseçim delegeleriyle bir seçim yapılması uygundur.  Parti kendi tabanın sesine kulak vermelidir.
 
HÜLYA GÜVEN: Parti olarak birçok arkadaşın görüşü neredeyse aynı. Önseçim, örgütün kendine güveni açısından önemlidir. Keşke tüm illerde önseçim yapılabilse…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 27 Ekim 2014 Pazartesi 01:32

Genel merkezin atamalarina oy yok artik birakin halk kendi secsin vekilini izmirde cogu vekili secimlerden sonra gormuyoruz bile hem artik ithal aday degil egeli ve izmirliler aday olsun yani kisaca izmiri ve izmirlileri bilen kendini egeli ve izmirli hissedenlere oyumuz m ardinden karstan diyarbakirdan vandan mustan gelenlere oy yok onlarda kendi sehirlerinde calisarak hem partimize kazandirsinlar hemde kendi sehirlerine daha iyi hizmet etmek icin kendi sehirlerinden aday olsunlar

Yorumu oyla      11      5  
ISMAIL KAVCI 24 Ekim 2014 Cuma 22:35

TÜMÜ İKİ YÜZLÜ YALANCI AÇIKLAMALAR, BUGÜNE KADAR ÖNSEÇİME SICAK BAKMADILAR YAPTIKLARINI DA UYMADILAR TABAN KAYIYOR DİYE TEKRAR İNSANLARI KAFESLEME DERDİNDELER.

Yorumu oyla      13      5  
Sinan 24 Ekim 2014 Cuma 14:36

Geçtiğimiz yıllardaki seçimlerde partide sözleri geçen-parti büyükleri-kişilere ne olur ön seçim için uğraşın,ön seçim yaptırın dediğimde;ön seçim olmaz,delege yapısı bozuk,ben bualara nasıl gelirim diyenler şimdi ön seçim istiyorlar.Başlarına taş düştü galiba hayretki hayret.

Yorumu oyla      14      5  
geçmiş 24 Ekim 2014 Cuma 12:56

Aziz kocaoğlu yıpranan ve silinen imajını yenilemeye çalışıyor. Yemezler, bir gecede aradığın delegelerin sayısı belli değil. Ön seçimmiş. Yesinler sizin demokratlığnızı.

Yorumu oyla      16      5  
nezih eliaçık 24 Ekim 2014 Cuma 11:55

aslanlarım benim.

Yorumu oyla      11      7  
çaylak 24 Ekim 2014 Cuma 10:57

Önseçim bu partinin olmazsa olmazı olması gerekir.Ama sadece melletvekilleri beylerimize değil,belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliklerinde de her kademede önseçim olması gerekir.Olmalı ki ahbap çavuş ilişkileriyle içki masalarında meclis üyesi listeleri hazırlanmasın...

Yorumu oyla      16      5  
Lombak 24 Ekim 2014 Cuma 10:28

Kılıçdaroğlu'nu tanımadınız galiba. Adam önseçimde kendi adayları çıkmazsa yine darbe yapıp adayları kendi tayin edecek. Siz de seçtiğinizle kalacaksınız. Böyle bir yapı var. Mevcut vekiller de tekrar aday gösterilebilmek için genel başkanın seçeceği yönteme itiraz etmeyeceklerdir. Çıkar meselesi. Adam boşuna demiyor İzmir'e geldiğinde ben yumurta bekliyordum diye. ABD'ye göz kırpıp bölünmenin itibat noktası kendisi olmak istiyor YPG muhibi bey.

Yorumu oyla      12      6  
Kazım EMİR 24 Ekim 2014 Cuma 09:37

son kullanma tarihi geçmiş vekilde istemiyoruz

Yorumu oyla      19      5  
Kazım EMİR 24 Ekim 2014 Cuma 08:07

sayın vekiller şunu bilinki chp li seçmen sizlerden daha nitelikli

Yorumu oyla      18      5  
izmirli 24 Ekim 2014 Cuma 08:04

bitmedi seçimleriniz ve polemikleriniz, bıktık artıkkk....

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu yumurta bekliyordu selfie geldi!
Bilkent Üniversitesi'ne gitmeden önce 'Yumurtalar ve sorular hazırlanıyormuş' ...
'Onlar da terörist, onlar da terörist'
Letonya ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani'de ...
Şengül'den dönüşüm salvosu: Kocaoğlu’nun ömrü yetmez!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Demirtaş’tan flaş açıklamalar: Öcalan…
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda ...
CHP’de beklenen istifa!
CHP'de Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğu doluyor. ...
AK Parti İzmir’de kongre tarihi değişti, gözler Başkent’te!
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından teşkilat çalışmalarına ağırlık veren ...
 
‘Milli Kurtuluş Öncüleri’ İzmir’de buluştu
İlki 28 Eylül 2014’te Ankara’da gerçekleştirilen Milli Kurtuluş Öncüleri ...
MHP'li Şanlı: Sokak çetesi değiliz
“Biz sokak çetesi değiliz, sokak kabadayısı hiç değiliz, bize yakışan ...
Günay'dan 'yeni parti' açıklaması
AKP'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Bağımsız İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva