HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2023 Salı - 11:34

CHP'de gündem ‘100’üncü yıl affı’… Eski başkandan dönüş sinyali!

CHP’de parti içinde ihraç edilen isimler için af çıkacağının açıklanması sonrası partiye geri dönüp dönmeyeceği yönündeki soruyu değerlendiren İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, “Birileri  bana oyun kurarak, tezgah kurarak, birilerini etrafında toplayarak beni partiden koparmaya çalıştılar. Ayırdılar da beni… Ama ben hiçbir zaman partiden ayrılmadım. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP rozetini hiç yakamdan çıkarmadım” dedi.

CHP de gündem ‘100’üncü yıl affı’… Eski başkandan dönüş sinyali!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay heyecanı yaşanırken bir yandan da ‘100’ncü yıl affı’ iddiaları gündemi doldurmuş durumda.

Partide YDK kararı ile kesin ihraç edilen isimlerin yeniden parti üyeliğine dönmesinin önünün açılacağı iddialarına neden olan konu hakkında gözler partinin geçmişteki ağır toplarına çevrilirken, Parti Sözcüsü Faik Öztrak iddialar ile ilgili, “Parti Meclisimizde 100. yıl münasebetiyle disiplin cezaları konusundaki bağışlanma talepleriyle ilgili olarak kadına karşı işlenen suçlar ve yüz kızartıcı suçlar hariç bir prensip kararı alınması görüşülecek. Bu çerçevede bir bireysel çalışma yok. İsim bazında bir değerlendirme yapabilmek için bağışlanma taleplerinin gelmesi lazım” ifadelerini kullanmıştı.

GÖZLER KARATAŞ'TA
İzmir'de 5 dönem CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yürüten Kemal Karataş, Konak'ta bulunan başkanlık konutuna yerleşen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer'e yönelik sosyal medya hesabından yaptığı eleştiriler üzerine, ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti ve  İl Disiplin Kurulu, Karataş'ın partiden ihracına karar vermişti.

Yeni gündem maddesi ile ilgili Egedesonsöz’e konuşan Kemal Karataş, dönüş iddiaları ile ilgili “Dönüş yolu diye bir şey yok. Ben aynı yoldayım. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partiliyim. Birileri  bana oyun kurarak, tezgah kurarak, birilerini etrafında toplayarak beni partiden koparmaya çalıştılar. Ayırdılar da beni… Ama ben hiçbir zaman partiden ayrılmadım. Ben her zaman Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP rozetini hiç yakamdan çıkarmadım. Tabii ki zaman zaman eleştiriyorum… Partinin Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk ilkelerine bağlı, Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde olması için de hala  mücadelemi sürdürüyorum.  Bu karar çıkarsa ne olacak? Tekrar aktif üyeliğim devam edecek” dedi.

YOLUMUZU KESENLER, YOLUMUZU AÇIYOR
CHP’den hiçbir zaman ayrılmadığını belirten Karataş, “Benim hiçbir suçum yok. Af diye bir şey yok. Partiye tekrar  dönüşümüzü  engelleyenler şimdi dönüşümümüzü sağlıyorlar. Hepsi bu. Yani bizim parti ilişkimizi kesenler, yolumuzu kesenler şimdi tekrar  yolumuzu açıyorlar. Burada bizim bir kusurumuz, bir yanlışımız yok. Yani benim böyle bir hatam, böyle bir kusurum, böyle bir yanlışım yok.  Ben  hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerinden ayrılmayan birisiyimdir” diye konuştu.

SAYGI DUYARIZ
Af kelimesini kabul etmediğini belirten Karataş “Kelimeler yanlış söylenebilir. Onun üzerinde durmam. Ama verdikleri kararı  iptal edip  yeniden üyeliğimizi  aktif hale getiriyorlarsa buna saygı duyarız” dedi.

 
Altay'da kötü gidişat sürüyor!
 
Büyükşehir askıya çıkardı… İzmir’e yeni mezarlık alanı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cem demir 25 Ekim 2023 Çarşamba 09:15

Kemal bey yetmedi mi artık?her seçim sürecinde ortaya çıkıyorsunuz.biz sıkıldık vallahi.biraz da gençlere bırakın şu siyaset sahnesini...

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 24 Ekim 2023 Salı 15:10

Kibir abidesi nobran kemal mümkünse sen dönme ne olur dönme!

Yorumu oyla      8      4  
Alo 24 Ekim 2023 Salı 15:06

Dönmesene olur

Yorumu oyla      7      3  
Selçuklu 24 Ekim 2023 Salı 12:17

CHP de uzun yıllar siyaset ve üç dönem Selçuk belediye başkanlığı görevini yapan Vefa Ülgür'ün gereksiz ve yersiz bir olaydan dolayı CHP 'den ihraç edildi,bu olaya sebep olanlara hiç bir şey yapılmadı ve CHP şu anda kan kayıp ediyor öncelikle bu başkanında partiye dönüş yapılırsa parti kazanır...

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Rejimin adı 1923’te konulmuştur!'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor. ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘Özlale’ yorumu: ‘Meral Hanım kazanacak adayı bulmuş’ dedim!
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti’den İzmir ...
Muhittin AKBEL yazdı... Memleket'te neler oluyor?
Muhittin AKBEL yazdı... Memleket'te neler oluyor?
 
Kurultay öncesi 'sürpriz' hamle... Kocaoğlu, Özel için sahaya indi!
CHP’de gerçekleşecek kurultay öncesinde hareketli süreç devam ederken ...
'Değişim talebine karşı durulmamalı'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür ...
Çiçeği burnunda başkandan istifa kararı!
1 ay önce atanan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Burç Ulukartal sağlık ...
 
74 yaşındaki vekil dünya evine giriyor!
Konya'nın 28. dönem Yeniden Refah Partisi milletvekili Ali Yüksel, 74 ...
CHP'den ihraç edilen Özcan'a 3 partiden teklif!
CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "3 partiden resmi ...
İnce'den 'Kılıçdaroğlu ile görüşme' açıklaması
Gazeteci Barış Yarkadaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva