HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2014 Pazar - 10:39

CHP'de '1 milyonluk' şok: İnkar da yok para da

Antalya'da 30 Mart seçimleri öncesi CHP İl Başkanlığı'nın yürüttüğü seçim çalışmaları sırasında iş yaptırdığı firmalara 1 milyon TL'nin üzerindeki ödenmemiş borçları esnafı zora soktu.

CHP de  1 milyonluk  şok: İnkar da yok para da

Büyükşehir ve 19 ilçe adayının tüm seçim ofislerinden seçim araçları ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun mitinginde her şeyi organize eden firma seçim öncesi ödeneceği taahhüt edilen 431 bin TL alacağını hala alamadığı için mahkemeye gidecek.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı'nın 30 Mart seçimleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi ve 19 ilçe belediye başkanlığı adayları için yürütülen seçim çalışmalarından kalan yaklaşık 1 milyon TL'nin üzerindeki borç parti yönetimini zora soktu. 30 Mart seçim kampanyası için CHP Antalya İl Başkanlığı'na iş yapan firmalar, aylardır ödenmeyen alacakları nedeniyle iflas tehlikesi yaşıyor. CHP'nin seçim döneminde ödenmeyen borçları arasında bir reklam firmasına 431 bin TL, bir restorana 15 bin TL, kahve ücreti 70 bin TL ve 40 bin TL'ye yakın ses sistemi ücreti gibi toplamda 1 milyon TL'nin üzerinde seçim borcu olduğu belirtiliyor.
431 BİN TL'LİK FATURA
CHP Antalya İl Başkanlığı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 19 ilçe belediye başkanlığı için hazırlanan seçim ofisleri ve seçim araçlarının giydirilmesi, pankartlar, bilbord reklamları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşen mitingin organizasyonu gibi birçok işe ilişkin Tuya Reklam firması 431 bin TL'lik faturası ödenmediği gerekçesiyle mahkemeye gitmeye hazırlanıyor.

İNKAR YOK PARA DA YOK
Seçim kampanyası süresince 3 ay boyunca işyerlerini hiç kapatmadan talep edilen işleri yaptıklarını belirten firma sahibi Hülya Beytaş, "Yaptığımız işler karşılığında 'teşekkür ederiz, elinize sağlık' gibi çok sayıda yazılı yanıtta aldık. Tüm ödemelerimizin seçim öncesi 29 Mart tarihinde ödeneceği taahhüt edilmişti. Ancak ödenmedi. 431 bin TL'lik faturamızı verdik fakat aylar geçmesine rağmen hala ödeme yapılmadı. Karşılığında bir inkar yok, para olmadığı belirtildiği için bizde bugüne kadar yapıcı bir şekilde sorunu çözmeye çalıştık" dedi.

'PARAMIZ YOK ÖDEYEMİYORUZ'
Borcun Devrim Kök'ün il başkanı olduğu dönemde olduğu ve yönetim değişikliği yaşandığını da anımsatan Hülya Beytaş, 2 gün önce partinin saymanı tarafından 'bu para ödenmeyecek, şirket olarak nasıl isterseniz' yapın şeklinde bir cevap aldıklarını kaydetti. Beytaş, yeni yönetimin "bizim paramız yok, genel merkezde ödemiyor, o yüzden ödeyemiyoruz" dediğini anlattı.

FATURADAN DOLAYI HESAPLARI BLOKE OLDU
Hülya Beytaş, kestiği 431 bin TL'lik faturanın ödenmemesi nedeniyle Vergi Dairesi'nin de bunu kar etti görüyor olmasından yaklaşık 63 bin TL KDV, 70 bin TL de geçici vergi çıkartıldığını ve bunları ödeyemedikleri için banka hesaplarının da tamamen bloke edildiğini kaydetti. Beytaş, "Tabi ki bu paranın hepsi kar değil. Malzemecilere de borçlarımız var ve o dönem verdiğimiz senetler yüzünden de sürekli bankalardan protesto yiyoruz. Evimizi satma durumuna geldik" dedi.

GENEL MERKEZE BİLDİRİLDİ
Söz konusu borçlarla ilgili CHP yönetiminin ise talepleri CHP Genel Merkezi'ne ilettiği öğrenildi. Yeni yönetim alacaklarla ilgili net bilgi sahibi olmadıklarını, bu tür alacakların da 30 Mart öncesi ve 12 Ekim'e kadar ki yeni yönetim dönemine kadar ödenmiş olması gerektiği yönünde görüş beyan etti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 23 Kasım 2014 Pazar 14:22

Chp'deki Para Akp Yok... Chp Isterse Adalet Ve Kalkınma Partısının Yaptıgı Okulların Sektorel Kalkınmanın Insaat Alanındakı Muthıs Projelerın En Iyısını Yapar,Ancak Chp Bu Işı Bılmıyor... Vah Chp Vah...Ben Ankara

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT ile ilgili iddiasını ...
Kılıçdaroğlu ve ailesinin acı günü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi Fatma Özdağ, tedavi ...
Flaş! Erdoğan ve Biden’den 4 saatlik zirve sonra ilk açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile ...
 
Kılıçdaroğlu’na: Elinde delil yoksa ihanet içindesin!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde CHP Lideri Kemal ...
AK Parti Karşıyaka kongresinde Zeybekci’den Büyükşehir'e bombardıman!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde konuşan ...
CHP’li Kadınlar'dan 'kardeşlerine' 15 bin kitap
CHP İzmir Kadın Kolları, Diyarbakır'da yakılan 34 okula destek amaçlı ...
 
Davutoğlu Biden’e İstanbul’un sırrını verdi!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki temaslarına bugün de devam eden ...
İzmir’de ‘taşerona Emniyet güvencesi’ne ilk tepki Eski Vekilden!
Büyükşehir’deki taşeron krizinde ihaleyi alan firmadan gelen ‘Emniyet ...
Ve MHP İzmir’de kongre takvimi belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı’nın kongre takvimi belli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva