HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2024 Pazartesi - 13:10

CHP adayı Günay: Güzelbahçe'ye yatırımcı gelmiyor!

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay basın mensuplarıyla bir araya geldi. Güzelbahçe'nin nüfusunun azlığına değinen Günay, "Güzelbahçe nüfusundan dolayı yatırımcılar gelmiyor" dedi.

CHP adayı Günay: Güzelbahçe ye yatırımcı gelmiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay, basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı. 

15 yıldır CHP üyesi olduğunu ve çok emek verdiğini belirten Günay, "Artık ilçeme ve partime hizmet etmek istiyorum. Kamuoyunda söylenen eksikleri tartışarak ilerlemek istiyoruz. Geçen hafta muhtarlarımızla konuşarak onların önerilerini aldık" açıklamasını yaptı. 

'YUVAMA DÖNDÜM'
Değişimin mağduru olduğunu belirten ve yuvası olduğunu belirttiği Güzelbahçe'ye döndüğü söyleyen Günay, "Genel merkezimiz değişim diyerek bir gençleşmeye gitti. Ben de değişimin mağduru oldum. Çünkü ben Urla diyordum ancak Genel Merkez değişim dediği için, ben yeniden yuvaya döndüm. Genel Başkan da sen yuvaya dön, senin yerin orası, Mustafa Başkanı koymıyoruz, 3 dönem olmuyor dedi. Değişim için ilçe başkanmızla beraber çalışıyoruz" dedi. 

'ÖZEL BANKA GELMİYOR'
Güzelbahçe'nin nüfusunun azlığına değinen CHP adayı Günay,  "Güzelbahçe'nin bir an önce büyümesi gerekiyor. Bir ilçede özel banka yoksa orası henüz gelişmemiştir. Nüfus az olduğu için özel bankalar gelmiyor.Ekonomi Üniversitesi'nin buraya gelmesiyle nüfus artacak. Burası için de örgütümüzle birlikte neler yapabileceğimize bakacağız. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca veya Bornova gibi bir yer olma yolunda ilerletiyor. Biz de bunu örgütümüz ve büyükşehir ile görüşüp, imar hakkında neler yapabileceğimizi göreceğiz. İmar açısından dolu olduğu için Güzelbahçe'ye imar açılmadan nüfus artamaz. Bu dönem 1 yılda 291 kişi artmış. Seçmene vurulduğunda 1 sandık kadar kişi gelmiş" değerlendirmesinde bulundu. 

Mecliste genç ve kadın kotasının dolacağını belirten Günay, "Gençler bizim için olmazsa olmaz. Kadın kotası değil cinsiyet kotası demekte fayda var. Değişimin ana yapısında genç ve kadınlar üzerine konuşursak, mecliste bu kontanın doldurulacağını göreceksiniz" ifadelerini kullandı. 

'GÜZELBAHÇE'YE YATIRIMCI GELMİYOR'
Nüfus azlığından Güzelbahçe'nin yatırımcı çekmediğini belirten Günay, "Bizim sağlık hizmeti için ayrılan bir yerimiz var. Şu an orayı Büyükşehir kullanıyor. 2009'da o alanla ilgili büyük hayallerimiz vardı. Bizi 3-4 yıl emlakçılar oyaladı. Biz o alanı gözümüzde büyütmüştük. Firmaya verir ve teknik ekiple yap işlet devret diye düşünmüştük. 5 yıl buna zaman harcadık. Doğru olan şu oldu, Güzelbahçe nüfusundan dolayı yatırımcılar gelmiyor. Seferihisar ve Urla Devlet Hastanesi'nden dolayı buraya sağlık için yatırım yapılmıyor. Yerimizi devlete verelim ve hastane yapılsın dedik. Sağlık Bakanlığı uygun görmedi. Nüfusumuz 30 bin olunca ve yakın ilçelerdeki hastaneler olmasından dolayı uygun bulunmadı. Güzelbahçe bu konuda çok mağdur değil. Urla Devlet Hastanesi'nin poliklinikleri var.  Ekonomi Üniversitesi ile beraber nüfus büyüyecek. Bizim imar çalışması yapmamız lazım. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca'daki gibi farkı bir yola ittiriyor. Biz büyükşehir ile oturup imar durumunda nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Şu an imara açılmayıp yeni yerler oluşmadığı sürece nüfus artmayacak. Urla, Seferihisar alan konusunda daha avantajlı" açıklamasını yaptı. 

 
CHP’de meclis üyesi mesaisi… İzmir’de ön seçim yok!
 
Muğla'da kuvvetli fırtına: Dalgaların boyu 3 metreyi aştı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kelizman sakinleri 13 Şubat 2024 Salı 12:25

Vel Ağbaba bütün yatırımlarını buradan yapar çünkü önün belediye başkanı bizden oy çıkmaz...

Yorumu oyla      2      1  
Burcu35 12 Şubat 2024 Pazartesi 23:04

Guzelbahce'ye ceket koysam kazanir mantigi ile, tepeden atanmis bir aday. Hakkinda hos olmayan dedikodular var. CHP kendi kendini bu hale dusurdu, cok uzucu

Yorumu oyla      3      1  
TC misafir 12 Şubat 2024 Pazartesi 16:47

Güzelbahçe bir Torbalı veya Kemalpaşa değil yanlış sularda yüzüyorsunuz. Ayrıca her yer yoğun nüfusa sahip olacak diye bir şart yok orada nüfusu artırırsanız Güzelbahçenin içine edersiniz. Gelişmişlik nüfus yoğunluğuyla olsaydı Hindistan bu durumda olmazdı. Koca Chp de başka insan mı kalmadı saçmalamakta sınır tanımayanları aday yapıyorsunuz

Yorumu oyla      3      1  
tahsin 12 Şubat 2024 Pazartesi 15:13

başkan sanırım sen guzelbahceyı tanımıyorsun 10 milyondan asagı daire yok kim gelecek guzelbahceye lutfen adaylıktan cekıl guzelbahceyı bılen birisi aday olsun ya da akparti diyecegız yettiniz artık ya

Yorumu oyla      5      1  
MKC 12 Şubat 2024 Pazartesi 14:14

Guzelbahce'nin nufusu tabi az olur. Daire 10 milyon, mustakil 20 milyon TL! O gelen 291 kisiye gozu gibi baksin baskan. 29 bin kisiye bedel bence Turkiye sartlarinda :)

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de meclis üyesi mesaisi… İzmir’de ön seçim yok!
Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde belediye meclis aday üyelerinin ...
Araştırmacı Yaldız’dan İzmir'in 31 Mart'ı için panorama: Soyer'in hamleleri, İYİ Parti'de ivme, CHP'ye 'çoklu aktör' uyarısı!
Gazeteci, Araştırmacı ve Bir TV Genel Müdürü Ümit Yaldız, 31 Mart Yerel ...
AK Parti adayı Kırkpınar’dan doğal gaz sözü: 1 Nisan'da protokolü imzalıyoruz!
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar doğal gaz sorununu ...
 
Kırat, İzmir adayını İYİ Parti'den buldu!
Demokrat Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Burcu Bostancıoğlu ...
Türkiye'de elektronik seçim için ilk adım!
Türkiye'de, elektronik seçim sistemine geçilebilmesi için Yüksek Seçim ...
AK Parti Torbalı adayı Çağlar'dan gençler için dikkat çeken vaatler!
AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, Metropolis ...
 
Cumhur İttifakı adayı Tunç: Karabağlar bize inanıyor!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, ilçedeki ...
Çiğli adayı Yıldız'dan iddialı çıkış: Rekor oyla kazanacağız!
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız; Çiğli için yola çıkan ...
CHP adayı Önal, Bingöllülerle buluştu: Bütün sorunları çözmeye talibiz!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, İzmir Bingöllüler Derneği ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva