HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2022 Perşembe - 10:14

CHP PM Üyesi Seyman'dan Bornova'da 'temsilde eşitlik' vurgusu

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Kadın, Siyaset ve Sanat” konulu panele konuşmacı olarak katılan Yazar, Sendikacı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman, temsilde eşitlik sorununa dikkat çekerek, “Nüfusun yarısı kadın. Peki parlamentonun yarısı neden kadın değil. Parlamentoda koltuklarımızın yarısı işgal altında” dedi. Bornova Belediye Başkanı  Dr. Mustafa İduğ ise kadının Türkiye’deki ve dünyadaki rolünün her geçen gün arttığını belirterek, ‘’Kadın toplum içinde ne kadar çok yer alırsa umut da o kadar çok artıyor” diye konuştu.

CHP PM Üyesi Seyman dan Bornova da  temsilde eşitlik  vurgusu

Yaşar Seyman, moderatörlüğünü 21. Dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak'ın yaptığı Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki panelde Benazir, Zine ve Altındağ kitaplarını da Bornovalılar için imzaladı. Konuşmasında kadın ve sanatın yaşamdaki rolünün önemine dikkat çeken Seyman, “Kadın ve sanat, yaşamın özü, temeli, rengi ve direğidir. Kadından ve sanattan yararlanmayan siyaset kendini iktidara ve yarınlara taşıyamıyor. Çünkü kadın değişimin ve dönüşümün en önemli dinamiği. Bundan yoksun olursanız yaşamın renginden yoksun olursunuz. Onun birikmiş potansiyelini siyasete katmazsanız, asla iktidara gelemezsiniz” dedi.

Sorumluluklarımız çok fazla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temsilde eşitlik istediğini  dile getiren Seyman, “Temsilde eşitlik istiyor çünkü genel başkanımız çağdaş bir lider. Bizim partimizin kurucusu Atatürk. Bu yüzden bütün CHP’lilerin omuzlarında ağır bir yük var. Bizim sorumluluklarımız çok fazla” dedi. Türkiye’de yalnızca iki büyükşehir belediye başkanının kadın olduğuna dikkat çeken Seyman, “Birisi Aydın diğeri Gaziantep. Bugün parlamentoya bakıyoruz. Nüfusun yarısı kadın. Peki parlamentonun yarısı neden kadın değil. Neden, çünkü kadına bakışları, zihniyetleri, anlayışları kadına karşı. Parlamentoda koltuklarımızın yarısı işgal altında” diyo konuştu. Bornova Belediyesi’nin kadın istihdamına yönelik çalışmalarından duyduğu mutluluğu da dile getiren Seyman, “Belediye Başkanımız, düşlerini gerçekleştirmiş. Çok güzel işler yapmış. Altın Bilezik projesiyle planlı bir şekilde istihdam çalışmaları yürütülüyor. İşe alınanların çoğunluğunun kadın olduğunu görüyoruz” dedi.

Yaşar Seyman olmak kolay değil

21. Dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak, Yaşar Seyman olmanın çok kolay olmadığını belirterek, “CHP’nin ilk kadın genel başkan yardımcısı ama ondan önce de gençlik kolları başkanlığı yaptı bu partide. Seyman’ın siyasette çok emeği var. Gerek siyasi kimliğiyle gerek kadın ve edebiyatçı kimliğiyle Türkiye’ye çok katkılar sağlamış bir insandır” dedi.

Bürokratlarımızın yarısı kadın

Bornova Belediye Başkanı  Dr. Mustafa İduğ, kadının Türkiye’deki ve dünyadaki rolünün her geçen gün arttığını belirterek, “Bornova Belediyesi olarak bürokratlarımızın yüzde 50’si kadın. İlk yaptığımız çalışmalardan biri BELGEM dershanemizde yarı zamanlı 37 kadın çalışanımızı tam zamanlıya çevirerek Bornova Belediyesi’ne kazandırmak oldu. Bu bizim için çok önemliydi. Kadın toplum içinde ne kadar çok yer alırsa umut da o kadar çok artıyor” dedi. Başkan İduğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavsiyeleri doğrultusunda başta çocuk aktivite merkezleri olmak üzere sosyal projelerle kadınların sosyal hayata daha çok katılmaları için toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını söyledi. 

 
Kolera salgını yeniden ortaya çıktı!
 
Menemen’de Ramazan dayanışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o krizin gölgesinde isimleri açıkladı... Organize işler bunlar!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ilçede krize neden olan ...
Büyükşehir'den İzmir kulüplerine dev destek!
Pandeminin getirdiği ağır şartlara rağmen son iki yılda İzmir'in tanıtımına ...
Bucalı kadınlara wushu kursu
Kadınların her alanda güçlenmesi için projeler geliştiren Buca Belediyesi, ...
 
Karabağlar'da uyuşturucunun zararları tiyatro ile anlatıldı
Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği “Pembe Aslında Siyahtır” oyunu yoğun ilgi gördü.
Muhittin AKBEL yazdı... Davete icabet etmek lazım!
Muhittin AKBEL yazdı... Davete icabet etmek lazım!
AK Parti ve CHP karşı karşıya... Büyükşehir'de gündem: Buca Metrosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclisinde gündem Buca Metrosu oldu. AK ...
 
Sağlık emekçilerinin mücadelesi İzmir'de ölümsüzleşti
Pandemide büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçileri için İzmir Büyükşehir ...
Neptün Soyer ve Meral Seçer'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İzmir Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ile Mersinden Kadın ...
Başkan Erdoğan’dan RES ve GES çağrısı: Rüzgar ve güneş başka yerde yok mu?
Karaburun’da özel çevre koruma bölgesine yapılmak istenen güneş enerji ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva