HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2022 Cumartesi - 12:19

CHP Menderes için ‘Torbalı modeli’ iddiası!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmesinin ardından başlayan ‘Başkan Vekilliği’ süreci devam ediyor. 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek seçim öncesi ise CHP kulislerinde ‘Torbalı’ modeli yer aldı. İl Yönetimi'nin ise meclis üyelerine ‘tam güven’ duyduğu da öğrenildi

CHP Menderes için ‘Torbalı modeli’ iddiası!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2018 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kayalar’ın geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ile ilçe belediye meclisi için Başkan Vekilliği seçimi heyecanı başlamıştı.

İzmir Valiliği tarafından 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacağı duyurulan seçim öncesi ise mecliste grubu bulunan CHP, AK Parti ve MHP’de ‘aday’ çalışmaları başlarken, meclis üyesi çoğunluğunu 15 kişi ile elinde bulunduran CHP grubunda Başkan Vekili adayı kim olacağı tartışmalara neden olmuştu.

ÜÇ İSİM ÖN PLANDA
Meclis üyeleri ile yapılan toplantılar sonrası İl Yönetiminin önünde 3 isim yer aldı. Fatma Ekicioğlu, Erkan Özkan, Mustafa Akın’ın ismi parti örgütü tarafından sıcak karşılanırken, üç ismin içinden en ön plana çıkan ise Fatma Ekicioğlu oldu. Ziraat Mühendisi olan Ekicioğlu’nun adaylığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de sıcak baktığı bilinirken, CHP Genel Merkezi’nde de Ekicioğlu’na yönelik olumlu görüş olduğu iddia edildi.

YÖNETİM İPLERİ SIKI TUTUYOR
Yerel seçimler sonrası kendisinde bulunan Urla ve Menemen’i kaybeden, Torbalı’da ise kıl payı kazanan CHP İzmir İl Yönetimi, Menderes'te de olası bir ‘Menemen’ vakasının yaşanmaması için yoğun mesai harcıyor. Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde Menderes Belediyesi’ne gelen PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Menderes eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, İl Yöneticileri; İsmail Yüzer, Çetin Özdemir, Binali Gül partisinin 15 meclis üyesi ile tek tek görüşme gerçekleştirmiş ve 5 saat süren zirve sonrası ‘birlik’ mesajları verilmişti.

HER İHTİMALE KARŞI ‘TORBALI’ MODELİ RAFTA
Kulislerde yer alan bilgilere göre ise Menemen’in kaybedilmesinin ardından Torbalı Belediyesi’nin merhum başkanı İsmail Uygur’un vefatından sonra Torbalı Belediyesi Meclisi içinden başkan seçimi gerçekleştirilmişti. Yapılan ilk turda 18 Meclis Üyesi bulunan CHP’de 2 fire verilmiş ve sonrasında ise ‘oy pusulalarının fotoğrafı çekilsin’ talebinin olduğu yönünde iddia ortaya atılmıştı. İddia sonrası ikinci turda CHP'de fire sayısı 1’e inmiş ve salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda ise CHP 1 fire vererek Başkanlığa Mithat Tekin’i getirmişti seçilmişti.

Seçim sonrası ise ‘fotoğraf’ iddialarını ile bağdaşan görüntüler sosyal medyada yer alırken CHP’li bazı isimler bunun hukuki bir sorun olmadığını ancak doğru bulmadıkları yönünde açıklamalar yapmıştı. Menderes’te her ihtimali göz önüne alan CHP’de, Menderes’te de olası bir fire durumunda bu kartın kullanılabileceğinin konuşulduğu iddia edildi. 

İL YÖNETİMİNDEN TAM GÜVEN
Meclis üyeleri 'bizim için namus meselesi' olarak nitelendirdiği seçimle ilgili ise İl Yönetiminin Meclis üyelerine ‘tam güven’ mesajı verirken, Torbalı modelinin uygulanma ihtimalinin düşük olduğu da öğrenildi.

TORUN MÜDAHİL OLMAYACAK
Süreç ile ilgili yer alan bir başka kulis bilgisi ise CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile ilgili oldu. 16 Temmuz (Bugün) İzmir’e gelmesi beklenen ve meclis üyeleri ile görüştükten sonra adayı kesinleştirmesi beklenen Torun’un meclis grubu içinde uyumun olduğu ve sorunun yaşanmadığı iddiası ile kente gelişini 17 Temmuz (Pazar) gününe  ertelediği iddia edildi. Torun’un yarın kente gelmesi ve meclis üyeleri ile sadece birlik toplantısında bir araya gelmesi bekleniyor.

 
Yasa dışı yollardan gelen göçmenler yakalandı
 
11 kişiye mezar olmuştu.. Gerekçeli kararda dikkat çeken detay!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 18 Temmuz 2022 Pazartesi 00:29

Menderes te genel seçim olmalı... tamamen ilçe seçime gitmeli

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 17 Temmuz 2022 Pazar 11:05

Gün ola harman ola,ortada hiçte güzel olaylar yok,ama sanki genel seçim var,15 meclis üyesi partisine sadık ve bağlı değil gibi yersiz abluka var,bir partili olarak doğru bulmuyorum ve meclis üyelerinin yaşadığı sıkıntıları hissediyorum,gönülsüz örülen duvar ufak bir sarsıntı ıle yıkılır gider altında kimler kalır bilinmez...

Yorumu oyla      10      3  
PartiLi 17 Temmuz 2022 Pazar 02:40

ekici nin şansı sıfır, tahminin mustafa akın %60 erkan özkan %40

Yorumu oyla      6      3  
menderes 17 Temmuz 2022 Pazar 00:53

mustafa akın olmalı

Yorumu oyla      5      3  
chp li 16 Temmuz 2022 Cumartesi 21:54

menderes belediyesi chp meclis üyeleri arasında bu görevi en iyi yapacak isim menderes belediyesini ve İzmir büyükşehir belediyesini en iyi bilen ve tanıyan ALPER SÜRÜCÜ , OLMALIDIR !

Yorumu oyla      2      4  
izmirli 16 Temmuz 2022 Cumartesi 17:33

belediyeye bazı zamanlar gidip gelen birisi olarak, erkan özkan ve fatma ekicioğlu’ un ismini ilk kez duyuyorum:))

Yorumu oyla      5      3  
aslı ün 16 Temmuz 2022 Cumartesi 14:32

bıktım hepinizden

Yorumu oyla      9      3  
Partili 16 Temmuz 2022 Cumartesi 14:02

Belediye başkan vekili bellidir,genel merkez görevi vermiştir,boşuna gündem oluşturmak,bu partide ne zaman yöre halkı ve üyeler tespit etmiştir? Genel merkez atar halk oy verir,sonra defolu çıkarsa iade yok muadili ile değiştirilir mantığı vardır...

Yorumu oyla      15      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
OHAL Komisyonu'ndan darbeci generallere ret!
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimin en kritik isimleri Akın Öztürk, Mehmet ...
Bahçeli: Türkiye'nin ihtiyacı olan birleştiren iradedir
15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü kapsamında Saraçhane Meydanı'nda ...
 
CHP’den Çeşme’de yangın bölgesine ziyaret
Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un da bulunduğu heyet ...
İzmir Ülkü Ocakları'ndan Atatürk vurgulu 15 Temmuz açıklaması
İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Soner Erkan Yıldız “çelikten irademizle ve ...
'15 Temmuz'da halkın gücü tankın gücünü yendi'
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz ruhunu yaşatacak, Türkiye ...
Menderes’te 5 saatlik zirve: Meclis üyeleri görüşme odasında!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınması sonrası ...
Ekrem İmamoğlu'ndan 'tatil' açıklaması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de basın açıklaması yaptı. İmamoğlu, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bir kültür şehrini adımlamak
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Manzara
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Lozan’da bize nasıl diz çöktürmeye kalktılar?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Müteferriç
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İki cephede son durum… Bu tartışma ne zaman biter?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Yenilmez Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sistem sürekli erör veriyor
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
‘Üniformayı asarken’ kitabında gerçekleri dile getiren akil bir Yunan amirali
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin önemi...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Ruanda, Srebrenika, Gazze
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva