HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2018 Cumartesi - 09:18

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: İzmir sona kaldı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Ankara ve İstanbul için iddialı sözler sarf eden Kılıçdaroğlu, Mersin için son bir anket daha yaptıracaklarını, İzmir’in ise en son açıklanacağını söyledi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: İzmir sona kaldı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gazetelerin Ankara temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Beklenildiği gibi soruların ağırlığı yerel seçimlere dair oldu. Başta Suriye olmak üzere dış politika ve ekonomi ise diğer tartışma başlıklarıydı. Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık iki saat süren buluşmada tüm merak edilenlere uzun yanıtlar verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

MERSİN 4 OCAK’TA AÇIKLANIRİ iZMİR SONA KALIR
Bir sonraki Parti Meclisi’miz 4 Ocak tarihinde toplanacak. O toplantıda başkanlarımızın çoğunu açıklamış oluruz diye düşünüyorum. Mersin de açıklayacağımız illerin içinde olacak. İzmir ve bazı ilçeler için çalışmamız biraz daha süre alabilir. Mersin’de aday sayısını biraz daha daralttık. Şimdi bir kez daha anket yaptırıyoruz. Hafta başında anket sonuçları masamızda olur. 4 Ocak tarihinde diğer illerle birlikte açıklanmış olur.

BALIKESİR’DE İYİ PARTİ KAZANACAK
CHP ile İYİ Parti arasında iyi bir ilişki var. Bu ilişki sağa açılma ya da CHP’nin sağdan aday bulma çabası değildir. Her adayımız parti üyemizdir. Dolayısıyla sağcı falan değil partilidir. İYİ Parti’ye fazla taviz verdiğimize dair eleştirilere katılmıyorum. Ama bu tür eleştirilerin de gelmesini doğal kabul ediyorum. En çok tartışılan illerden biri Balıkesir oldu. Bu kararı aldığımız Parti Meclisi öncesi adayımız Ahmet Akın’ı arayıp durumu anlattım. Şunu söylemeliyim ki Balıkesir’i İYİ Parti kazanacak. Biz de tüm örgütümüzle buna katkı sağlayacağız.

ADAYLARIMIZ ÇOK GÜÇLÜ
İstanbul ve Ankara adaylarımız çok konuşuldu. Tüm adaylarımız için çok titiz bir çalışma yaptık. Anketler, eğilim yoklamaları yaptırdık. Üstelik anketleri tek bir şirkete de yaptırmadık. Ankara’da Mansur Yavaş ismi açık ara önde çıktı. İstanbul’da isim anketi yaptırmadık ama “nasıl bir aday istiyorsunuz” sorusunu sorduk. Her isim Parti Meclisi’nde değerlendirildi. Çok güçlü ve kazanacağımız adaylarla yola çıktığımızı düşünüyorum. Özellikle herkesle diyaloğu olan, herkese seslenebilecek isimleri tercih ettik. Bu anlamı iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Bursa gibi iller yeniden CHP yönetimi ile tanışacak.

HDP İLE TEMAS YOK
Biz seçimler boyunca tüm seçmenlere sesleneceğiz. Projelerimizi anlatıp destek vermelerini isteyeceğiz. Bu süreçte kuşkusuz HDP’li seçmenin de oyuna talibiz. Ama parti ile bir görüşmemiz, temasımız olmadı. Yerel yönetimlere dair bir görüşme yapmayacağız.

MİTİNGLERE İNANMIYORUM
Yeni yıl ile birlikte adaylar da netleşecek ve seçim çalışmaları hız kazanacak. Bizim seçmenimiz de bu süre zarfında motivasyonunu tekrar kazanacaktır. Şu anda seçim havasına girmek için biraz erken. Sağlam ve dolu bir yerel programla sahaya ineceğiz. Ben büyük mitinglerin faydasına çok inanmıyorum. Onun yerine eksik kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, ulaşamadığımız kesimlerle diyalog kurmayı zorlamalıyız. İhtiyaç neyse ona göre davranacağız. Gerekirse 81 ili dolaşacağız. Ama bu anlayışla çalışacağız.

MECLİSLERDE FERMUAR SİSTEMİ
Tüm Türkiye’de belediye meclislerinde kendi adaylarımızla gireceğiz. Burada fermuar sistemini devreye alacağız. Adaylardan birini örgüt belirlediğinde diğer kadın-ya da genç eksikliği varsa genel merkez tarafından belirlenecek. Böylece meclislerde en güçlü temsiliyet sağlanmış olacak.

Erdoğan, emperyalistler ne derse yapıyor
Fırat’ın doğusuna operasyon gündemiyle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Her ülkenin ilk önceliği kendi toprağını korumaktır. Türkiye’nin de yanı başında terör koridoru istememesi kadar doğal bir şey yok. Bu anlamı ile hükümetin teröre karşı atacağı tüm adımları destekliyoruz. Ancak şunu da belirtmeliyim ki Suriye’de bugün yaşananların en önemli müsebbibi Erdoğan’dır. Onun yaptığı yanlışlar yüzünden bu durumdayız. ABD’nin bölgeden çekilmesi yeni bir durum ve biraz daha takip etmek gerekir. Ama ivedilikle yapılması gereken Suriye hükümeti ile biran önce diyaloğa geçmektir. Ama Türkiye’nin ve Erdoğan’ın bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Bakmayın başta ABD olmak üzere batılı ülkelere efelenmesine. İçeride bağırıp çağırıyor ama beş dakikalık bir görüşme bile olay oluyor. Erdoğan hala emperyalist güçlerin istediği bir lider. Ne derlerse yapıyor. Ellerine geçmiş durumda.”

Askerinin esir aldığı komutan, komutan değildir!
Partimiz tarafından Hulusi Akar’a yapılan eleştirilerin ‘orduyu zayıflatır’ gibi anlaşılması son derece yanlış. Her şeyden önce Hulusi Akar, Erdoğan kabinesinin bir üyesi. Siyaset yapıyor. CHP’de genelkurmay başkanı ile ilgili bir eleştiri yapılacaksa bunu sadece genel başkan yapar. Ama Akar, ordunun başında değil. Üstelik şunu da belirtmek isterim ki TSK’nın başında olabilecek bir asker de değil. Askeri tarafından teslim alınmış bir komutan artık komutan değildir. (Birgün)

 
İzmir'e 2 yeni feribot daha!
 
Buca'da üretici ve tüketici buluştu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
40 yıllık partili Yeşil mah. 23 Aralık 2018 Pazar 11:18

Gaziemir' de Halil İbrahim Şenol'suz seçim, KAYBETMEYE yol açar bizden söylemesi...

Yorumu oyla      10      6  
egeli 22 Aralık 2018 Cumartesi 20:58

Büyükşehir'e taze bir kan elzemdir. Kimse çoğunluğun sesine kulağını tıkamamalıdır.

Yorumu oyla      11      7  
bayraklılı 22 Aralık 2018 Cumartesi 20:56

Bayraklıda Cindi Can POLAT aday yapılmalıdır. Dürüst , başarılı, güler yüzlü bir aday adayıdır.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 22 Aralık 2018 Cumartesi 14:39

kimi aday göstersem izmirde kazanırız diyenlere inat izmirli ya başka partiye oy versin yada sandığa gitmesin..yeter ama bizim oyumuzun değeri yokmu...izmir sayesinde chp var..ama bu davranıştan ötürü oyum yok..

Yorumu oyla      14      6  
karşıyakalı 22 Aralık 2018 Cumartesi 12:04

izmirde yeni yüzler halkçı hizmetler bekliyoruz. chp kalesi olduğu yerde bir tane aday bulamıyormu bunu anlamıyorum. yaşlı adaylar koyarak bu şehri emekli şehrine döndürmeyinde.

Yorumu oyla      20      6  
Kabak tadı 22 Aralık 2018 Cumartesi 11:56

Artık kabak tadı verdiniz. Aklınız da çok ters bir aday var herhalde. Oldu bittiye getirmeye çalışıyorsunuz sanırım.

Yorumu oyla      19      7  
İzmirli 22 Aralık 2018 Cumartesi 09:51

İzmirde bile secim kaybedeceksiniz. Halla açıklayamiyorsunuz İzmiri

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP, ABD'nin Suriye'den çekilmesine ne dedi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yaptığı yazılı açıklamayla ABD’nin ...
AK Parti Tire'nin kadınları eğitimde
AK Parti Tire Kadın Kolları üyelerine yönelik eğitim ve motivasyon toplantısı düzenlendi.
İYİ Parti'de başvuru süresi uzatıldı
İYİ Parti'de yerel seçimler öncesi başvuru süresi 31 Aralık'a uzatıldı.
 
Fırat'ın doğusuna operasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki gelişmeler ve ABD'nin çekilme kararını ...
MHP’li Osmanağaoğlu, öğrencilerin barınma sorununu meclise taşıdı
MHP MYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Gençlik ve Spor ...
'ABD'nin çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını ...
 
CHP Bornova aday adayı İnal: Sporda fırsat eşitliği yaratacağız
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal, çalışmalarına İzmir ...
CHP’li Sertel, gıda fiyatları üzerinden hükümeti eleştirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, mutfaktaki ...
CHP’li Akın sessizliğini bozdu: PM adaylığımı çekmedi!
CHP ile İYİ Parti arasında çok sayıda il ve büyükşehirde gerçekleşen ittifak ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva