HABERLER>POLİTİKA
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 17:49

CHP Lideri Aydın'da hükümete yüklendi: Para dilenen bir iktidar!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu'nun törende Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile ilgili "Önümüzdeki süreçte de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam edecek. Onu size emanet ediyorum. Sizleri de ona emanet ediyorum." ifadeleri dikkat çekti.

CHP Lideri Aydın da hükümete yüklendi: Para dilenen bir iktidar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile devam edeceklerini bildirdi.

Söke Cumhuriyet Meydanı’nda Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Temel Atma Töreni'ne katılan Kılıçdaroğlu, ilçede trafik, yeşil alan ve yol sorunu olduğunu belirtti.

Kendisinden önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun bu sorunları çözmeye kararlı olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten de sadece Aydın için değil, Türkiye için de örnek belediye başkanlarımızdan biridir. Örneğin birinci yönü, bir kadın belediye başkanı, ikinci yönü ise yaptığı harcamalar ve Aydın'a yaptığı hizmetler. Aydın'a yaptığı hizmetleri sanmayın ki sadece Aydınlılar biliyor, bütün Türkiye biliyor. Bütün belediye başkanlarımız da Özlem başkanı örnek alıyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de Allah nasip ederse Özlem başkanımız Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek. Onu size emanet ediyorum. Sizi de Allah'a emanet ediyorum."

Bugün, Büyük Zafer'in 101. yılının kutlandığını anımsatan Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği bağımsızlık mücadelesiyle tüm mazlum milletlere örnek olduğunu vurguladı.

Emperyal güçlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren Atatürk'ün, "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün hiçbir güce boyun eğmediğini ve ekonomik bağımsızlık uğruna Malatya'dan Nazilli'ye ülkenin dört bir yanında fabrikalar kurduğunu dile getirdi.

Kayseri'de 1921 yılında uçak fabrikasının temelinin atıldığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"8 yıl sonra Kayseri'den kalkan ilk uçak Ankara'ya inmiştir. Etimesgut'ta uçak motorları fabrikası kurulmuştur. Sonra Eskişehir'de ikinci bir uçak fabrikası kurulmuştur. 1940'lı yıllarda dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisi de Türkiye'dir. Kaçımızın bunlardan haberi var? Kaçımız bunları biliyoruz? Bugün para dilenen bir iktidar düşünün. Bir gidersiniz Araplara, 'Acaba bize 5-10 dolar para verirler mi?', bir gidersiniz IMF'nin kapısına 'Acaba bize para verirler mi?' Türkiye Cumhuriyeti devleti, Mustafa Kemal'in ilkeleriyle yola çıktığı takdirde hiçbir gücün, hiçbir emperyal gücün önünde diz çökmez ve diz çökmemiştir."

HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
Hükümeti eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de Suudi Arabistan Konsolosluğu basılır, bir gazeteci öldürülür, öldüren kişiler ellerini kollarını sallayarak Türkiye'yi terk ederler ve daha sonra siz kalkarsınız o davayı da Suudi Arabistan'a gönderirsiniz, 'Benim ve hakimlerim bakmayacak siz bakın' diye. Bu emperyal güçlerin, parası olan güçlerin, bir ülkenin iradesini teslim almaları demektir. Biz kendi irademizi, kendi bayrağımızı hiç kimseye teslim etmedik, etmeyeceğiz de." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de hemen her şey vergilendirilirken kur korumalı mevduat sahiplerinden vergi alınmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Birileri 117 milyar lira faiz alacak, bir kuruş vergi ödemeyecek ama bu ülkenin insanı gidip ekmek alırken vergi ödeyecek. Bu adalet midir? Bu hak mıdır? Anayasa ne diyor? Anayasa diyor ki, 'herkes mali gücüne göre vergi öder'. 117 milyar lira faiz elde edenler bir kuruş vergi vermezler ama buradaki esnaf vergi vermezse maliye gelir boynuna biner, 'Niye paramı ödemiyorsun' diye. Bu mudur adalet?" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de insanları "başı açık", "başı kapalı", "kimliği şöyle" diye ayırmaya kalkanlar olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Cumhuriyet Halk Partililerin iki kırmızı çizgisi var. Bir vatan iki bayrak. Vatan ve bayrağımız üzerinde yemin ettik, vatana ve bayrağa kim sahipse kim sadıksa her zaman onların yanında olduk. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Hiç kimsenin kimliğini sorgulamadık. Hiç kimsenin inancını sorgulamadık. Hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadık. 'Çocuğun işi var mıdır, yok mudur?', 'Üniversiteyi, bitirdi ne olacak?', 'Acaba şehirlerde bir park var mı?', 'İnsanlar bu kentte huzur içinde yaşıyorlar mı?' Biz buna bakıyorduk ve bakmaya da devam edeceğiz."

Törende Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan birer konuşma yaptı.

ÇERÇİOĞLU: SEÇİMDE NE SÖZ VERDİYSEK YAPIYORUZ
Çerçioğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Sökeye 1 milyarı aşan yatırım yaptık. Bugün de sizlerle beraber 2019 yılında seçimlerde söz verdiğimiz diğer temel atma projelerini gerçekleştireceğiz. Neydi verdiğimiz söz yeni bir otogar. 42 bin metrekareye üzerinde oturan bir otogar. Yine Söke'nin en büyük sorunu olan trafik ve otopark sorunu... Sizlere seçimde söz vermiştim 'Söke'nin kalbine, merkezine yeraltı otoparkı yapacağız' diye. Bugün onun temelini atacağız. 10 bin metrekare üzerine yeşil alan park... Bugün temelini atacağımız bu üç projeyi de 2024 Mart'ın ilk haftası Sökeli halkın kullanımıza açacağız. Sayın Genel Başkanımızın tüm CHP'li belediye başkanlarına verdiği bir talimat vardır, 'Seçildiğiniz kentte, beldede hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Hiç kimse soğuktan üşümeyecek. Her zaman fakir, fukara, garip, gurebanın yanında olacaksınız' der. Sayın Genel Başkanım, Aydın'daki tüm ilçe belediye başkanlarımızın hepsi sizin talimatınızı yerine getiriyor. Aydın'da yaşıyorsanız hiç kimse karnı aç yatağa girmez. Hiç kimse soğuktan üşümez çünkü CHP'li belediye başkanları var. Seçimde ne söz verdiysek yapıyoruz. Sizlerden topladığımız vergilerle yapıyoruz."

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI ARIKAN: "TEK AMACIMIZ VAR AYDIN'A SÖKE'YE HİZMET ETMEK"
Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan da temel atma töreninde konuşarak şunları söyledi:

"Yaklaşık 2 ay oldu göreve geleli. Özlem başkanımla, örgütümle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Zaten tek bir amacımız var Aydın'a, Söke'ye hizmet etmek... Bunun yanında ilçe belediye başkanlarımızla, örgütümüzle hep beraber tek bir hedefimiz var. Aydın'a hizmet etmek. İnşallah bu kalan sürede de bu eserleri gerçekleştireceğiz. Bugün aynı zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da 101. yıldönümü. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yanına davet etti. Ellerini havaya kaldıran Kemal Kılıçdaroğlu iki belediye başkanını kutladı. Ardından diğer katılımcıların da sahneye gelmesiyle toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Söke’nin tescilli ürünü Körüklü Söke Çizmesi ve Atatürk resmi hediye edildi.

 
Umuda yolculukta can pazarı!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan KAAN için tarih verdi!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Incirliova 1 Eylül 2023 Cuma 11:38

Karşılıklı birbirlerini başkan ilan etmişler,acaba kim oy verecek? Partiye oy verilir ama kendi seçtiği tespit adaylara oy verilir dayatma adaylara oy yoktur sonuç ne olursa olsun...

Yorumu oyla      5      3  
Konak 31 Ağustos 2023 Perşembe 22:20

Kılıçtaroğlu Aydına gitmeseydi daha iyi olurdu, Yazık olmuş Aydını da CHP kaybedecek, CHP bu Kılıçtaroğlu ndan kurtulmalı.

Yorumu oyla      7      3  
Sökeli 31 Ağustos 2023 Perşembe 09:09

Her şey tamamdı Aydın büyük şehir belediye başkanı adayı sorunu vardı sorun çözüldü onun için teşekkürler,bize kalsa çözemezdik iyi oldu mu?Dipteyiz dipte nasıl olur bu seçimlerde göreceğiz,herşey çok güzel olacak öndeyiz alıyoruz seçimleri falan filan...

Yorumu oyla      9      3  
Gaziemir 30 Ağustos 2023 Çarşamba 23:25

Kemal amca sen bi gitsen artık iyi olmazmı?

Yorumu oyla      8      3  
Partili 30 Ağustos 2023 Çarşamba 23:21

Hani tüzük değişikliği olacak belediye başkanları ön seçim ile seçilecekti,yeter artık partiyi tasfiye ediyorsunuz çekin gidiniz...

Yorumu oyla      8      3  
ismail 30 Ağustos 2023 Çarşamba 23:20

cercinın uckagıtlarını yıne senın partının beledıye baskanı ortalıga doktu nerede bu devlet nerede bu savcılar ya cerci içeri alınmalı iftira ise de dıger baskan içeri alınmalı muz cumhuriyetındeyız

Yorumu oyla      8      3  
Doğrular 30 Ağustos 2023 Çarşamba 21:04

ÖNCE KENDİNE BAK ; 13 SEÇİMDİR, SEÇİM KAZANAMAYAN VE HÂLEN DAHA PİŞKİN PİŞKİN O KOLTUKTA OTURAN BİR ANA MUHALEFET LİDERİ...

Yorumu oyla      15      3  
özgür 30 Ağustos 2023 Çarşamba 20:14

Defol git ya . Bizim bir tane derdimiz var. Zaten üstesinden gelemiyoruz. Anladık ondan kurtulamayacağız. Kaderimiz oldu anasını satayım. Bari sen git aklı başında zeki ahlaklı ve Türk siyasetinin karanlığını aydınlığa kavuşturacak aynı zamanda biraz da genç birine şu koltuğu bırak ve git. Biz de kendimizi bu kadar yalnız hissetmeyelim.

Yorumu oyla      13      3  
Aydınlı Aydın 30 Ağustos 2023 Çarşamba 19:42

Seçimden önce Jeremy Rıfkın ve ingiltere finans çevrelerinden para bulduk diyerek nutuk attığınız unuttunuz sayın başkan,boş boş nutukları dinlemek istemiyor ve dikkate almıyor bu halk siz başta olduğunuz süre bu halk bu partiye oy vermez...

Yorumu oyla      15      3  
İZMİRLİ 30 Ağustos 2023 Çarşamba 19:16

boşbakan yine konuşmuş...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu'dan yeni 'aday' açıklaması!
İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "ittifaksız ...
İmamoğlu'ndan Akşener'in sözlerine ilk yanıt
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti lideri ...
Aslanoğlu da açıklayacak... Başkanlık için kıran kırana yarış!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ...
 
Faiz çıkışı: Saadet değil, bela getirir!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Borç-faiz-borç sarmalından ...
Aslanoğlu: 30 Ağustos'ta çizilen rota bizim yolumuzdur!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 30 Ağustos Zafer ...
Özel defter imzalandı... Devlet erkanı Anıtkabir'de
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ...
 
Akşener: Ortak adaya kapalı değiliz
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin sözcüsü Kürşad Zorlu'nun ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümüne ulaştığımız ...
Sertel, 'İzmir’i AKP’nin aldığını düşünün' dedi ve ekledi: Çimlerde oturanların başına zabıta gelir!
CHP’nin İYİ Parti ile birlikteliği öncesinde de çok şehirde seçim kazandığını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva