HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2023 Cuma - 14:33

CHP İzmir'den alternatif kutlama... Soyer ve Aslanoğlu'ndan 'iktidar' mesajı!

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif kutlama töreninde bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütünde, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iktidar mesajı verdi.

CHP İzmir den alternatif kutlama... Soyer ve Aslanoğlu ndan  iktidar  mesajı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi izmir İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif bir kutlama töreni düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in  başkanlığında düzenlenen törene 27'nci dönem ve 28'inci dönem İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

ASLANOĞLU: 104 YILDA HERKES TARAFINI SEÇTİ
İlk olarak kürsüye çıkan ve sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün, “1919 senesi Mayıs’ının 19’uncu gününde Samsun’a çıktım” sözleri ile başlayan CHP İl Başkanı Aslanoğlu, “Ulu Önderin büyük eseri Nutuk’ta yer alan ve hepimizin hafızasına kazınan bu sözler, aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğma hikayesinin de ilk cümlesi oldu.  Dünyanın yetiştirdiği en büyük askeri ve siyasi deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sarayın çıkarları yüzünden yalnızlaşan, kaderine terk edilen, savaşta bitap düşmüş bir milleti resmeder ve devrimini böyle başlatır. Ne tanıdık değil mi? Yine öyle günlere düştük.Atamın samsuna Çıkmasının üzerinden 104 yıl geçti. 104 yılda, menfaati için bu vatanın kıymetlerini kendi yandaşlarına ve emperyalist güçlere peşkeş çekenler olduğu kadar, tam bağımsız Türkiye için gözünü kırpmadan ölümü seçenlerde. 6.Filoya karşı namaz kılanlarda oldu, 6.filoya karşı direnenlerde.  Sınırı namus bilenlerde oldu, para karşılığı vatandaşlık satanlarda. Herkes tarafını seçti 104 yılda” diye konuştu.

EN KIYMETLİ MİRASIMIZDIR
Vatandaşları geleceklerinden endişeli olduğunu vurgulayan Aslanoğlu, “Bizim Kalbimiz, O gün Bandırma Vapuru’na binenlerden yana, Samsun Tütün İskelesi’nde karaya ayak basanlardan yana, İşgale asla boyun eğmeyenlerden yana, silah yoksa bedeni ile vatanını savunan şehitlerimiz ve gazilerimizden yana.  Tam bağımsız Türkiye diyenlerden yana. Elimiz ile her kalp yaptığımızda bir yandan geleceğe selam gönderirken, bir yandan onlara da selam gönderiyoruz. Ruhları şad olsun, onların onurlu mücadelesi bugün bizim en kıymetli mirasımızdır. 21 yıldır yaşadığımız karanlık en çok gençlerimizi etkiledi. Gelir dağılımındaki adaletsizlik yüzünden borçlu doğan gençlerimiz, sadece kendi geleceğinden değil memleketin geleceğinden de son derece endişeli, bunu biliyoruz” dedi.

VAR GÜCÜMÜZ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ
28 Mayıs seçimlerini de işaret eden Aslanoğlu, “Gönül isterdi ki; hayattaki tek borcunuz bu toprakları vatan yapan kahramanlarımıza olsun. Tek borcunuz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma borcu olsun. 14 mayısta gördük ki,ülkemize umut yine gençlik olacaktır. Ülkemize değişimi yine sizler getireceksiniz. Ülkemizi aydınlığa bir kez daha sizler çıkaracaksınız. Bizler siz olduğunuz için bu kadar umutlu ve dirençliyiz. Ülkemizden asla vazgeçmeyin. Bizler sizlerden asla vazgeçmeyeceğiz.  Mustafa Kemal Atatürk de, kurtuluş meşalesini asla söndürmeyecek olanların gençler olduğunu biliyordu. O yüzden size emanet bu ülke.  Bizler size vatandaşlarının güldüğü güzel bir ülke bırakmak için 28’ine kadar uyumadan dinlenmeden var gücümüz ile mücadele edeceğiz.  Sizin enerjiniz bizlere 50+1’i yani aydınlık Türkiye’yi getirecek. Biz kazanacağız, aydınlık kazanacak, gençler kazanacak,  29 Mayıs’ta festivallerinin yasaklanmadığı, Gençlerin özgürce dans ettiği, her sokağından umutlu gençlerin şen kahkahalarını duyduğumuz bir Türkiye’de uyanmak dileğiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

SOYER: BÜYÜK BAYRAMI KUTLAMAYA AZ KALDI
Aslanoğlu'nun ardından kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise , "19 Mayıs 1919... 04 sene önce olağanüstü bir direniş başlıyor bu topraklarda. Milletin bağımsızlığını azim ve kararlılığı kurtaracaktır diye yola çıkılıyor. O bağımsızlığı çok can pahasına kayıplar yaşıyoruz ve bizi çok kısa sürede cumhuriyet ile buluşturuyor atalarımız. Sonrasında ise CHP kuruluyor. CHP tarihin en köklü partilerinden biridir. Böyle olarak bağımsızlığını, Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerine başarı ile sahip çıkmayı başarmıştır. Şimdi yine CHP genel başkanımızı 100 yıl sonra bu milleti kucaklayan, kimseyi dışarıda bırakmayan cumhurbaşkanı yapımı vakti. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız ve 9 Eylül 2023'te CHP'nin 100'ncü yılını farklı bir şekilde kutlayacağız. İnanıyorum ki milletin azim ve kararlılığı milleti demokrasi ile buluşturacak. Yüzde 5 geride başlıyoruz diye düşünmeyin. Yüzde 50,5 değişim istiyor bu memlekette. Umudumuzu korumak zorundayız. Zafer bizimdir kardeşlerim. Çok az kaldı. Umudumuzu sonuna kadar koruyacağız. 100 sene önce nasıl gençlere emanet edilmişse bu memleket ve geleceği, bizde size bırakıyoruz. Sizin ufkunuza, enerjinize, güzelliğinize bırakıyoruz. Biliyoruz ki sizde kendi çocuklarınız ve torunlarınıza güzel bir memleket bırakacaksınız. Büyük bayramı kutlamaya çok az kaldı" dedi.

 
Karşıyakalı genç atletler 19 Mayıs için piste çıktı
 
Yunanistan'a geçmeye çalışan terörist yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 19 Mayıs 2023 Cuma 20:52

Geçen hafta seçimden önce iktidar kutlaması yaptınız ne oldu? Bırakın bu işleri millet iktidarı size bırakmadı.

Yorumu oyla      4      4  
İZMİRLİ 19 Mayıs 2023 Cuma 19:22

Olsaydınız neyın showunu yapıyorsunuz Millet sizi istemedi işte

Yorumu oyla      4      4  
sezarın hakkı sezara 19 Mayıs 2023 Cuma 18:00

hizbullah seviciler gelir şimdi yoruma.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görüşme sona erdi... Liderlerden ortak açıklama
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı ...
CHP'li Kılıç'tan 19 Mayıs mesajı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Erdoğan 23 Mayıs'ta Malatya'da olacak
AK Parti İl Başkanı Namık Gören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Akşener'den kurmaylarına 'Kılıçdaroğlu' talimatı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yönetimi ve yeni seçilen ...
CHP Seçim Üssü’nün şefi Çelik’ten ilk mesaj!
CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ...
'Bakanlığım sona eriyor, elimden geleni yaptım'
AK Parti'den milletvekili seçilen İçişleri Bakanı Bakanı Süleyman Soylu, ...
 
Yıldırım'dan Oğan'a: Çok havaya girmemesi gerekir
Binali Yıldırım katıldığı canlı yayında Sinan Oğan'ı tebrik için aradığını ...
Kemal Kılıçdaroğlu'dan 19 Mayıs mesajı
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Zafer Partisi'nin basın danışmanı hayatını kaybetti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva