HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2018 Cuma - 17:15

CHP İzmir’de kurultay zirvesi: Lider’e açık ve tam destek!

İl Başkanı Deniz Yücel, kurultay delegeleriyle gerçekleştirilen toplantı sonrasında, “Delegelerimizin tamamı genel başkanın aday olması ve önerilmesi konusunda imzalarını verdiler. Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle genel başkan değişikliği doğru değil” dedi.

CHP İzmir’de kurultay zirvesi: Lider’e açık ve tam destek!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya kilitlendi. 36’ncı Olağan Kurultay için İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce adaylıklarını açıklarken eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da genel başkanlık yarışında var olacağı öğrenildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu henüz adaylığını açıklamasa da seçimde delegenin kantarına çıkarak görevine devam etmek istemesine kesin gözüyle bakılıyor.

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kurultaya sayılı günler kala düğmeye bastı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilçe başkanları toplantısı sonrasında kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek içinde olacaklarını ifade eden Başkan Yücel, olağan delegeler ve kongrede seçilen delegelerle bir araya geldi.

PM İÇİN TALEP BİLDİRENLER OLDU
Toplantı PM, YDK Üyeleri, milletvekilleri ve 52 delegeyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Yaklaşık 2 saat süren zirvede İzmir’den CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na tam destek çıktı. 56 delegenin katıldığı toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel destek imzalarını aldı. PM için isim önerilmesinin gündeme gelmediği buluşmada bazı isimlerin bu göreve talip oldukları öğrenildi. Milletvekilleri Ali Yiğit ve Atila Sertel PM için aday olacaklarını ifade etti. Ayrıca PM üyesi Mustafa Moroğlu da yeniden görev almak istediğini söyledi. İzmir İl Kongresi'nde Utku Gümrükçü'nün listesinden kurultay delegeleri arasına giren Rıfat Nalbantoğlu da PM'de görev almak istediğini açıkladı. Toplantıda bazı konuşmacılar da ideal bir PM için fikir belirtti. Ayrıca her ilden istenen kurultay sonuç bildirgesini hazırlama görevi İzmir’de Serkan Kalmaz’a verildi.

ÜLKENİN DURUMU İTİBARİYLE GENEL BAŞKAN DEĞİŞTİRMEK DOĞRU DEĞİL
Programın ardından basına açıklamaya yapan Başkan Yücel, “Kurultay delegelerimizle önümüzdeki süreçle ilgili bir araya geldik. Yapmış olduğumuz toplantıda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevine devam etmesi konusunda ortak bir karar alındı. Görüş birliği oluştu. 56 kurultay delegesi katıldı. 56’sı da yeniden genel başkanın aday olması ve önerilmesi konusunda imzalarını verdiler. Türkiye Cumhuriyeti ve ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle genel başkan değişikliği doğru değil. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Genel başkanızın partimizi ve ülkemizi en iyi yönetecek kişidir. 2019 bir yerde kader seçimleri. Bu kurultayımızda göreve gelecek kadrolar gerek partimizi seçimlere hazırlayacak gerek de CHP iktidara geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek kadrolardır. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Toplantımızda farklı bir görüş belirten olmadı. Kurultayımızda PM, YDK gibi organların seçimi de yapılacaktır. Tüzüğümüzde herkesin aday olma hakkı vardır. Partimize ve ülkemize katkı koymak noktasında bunların hepsini genel başkanımızla konuşacağız. Toplantıya katılamayan bazı arkadaşlarımız mazeretlerini bildirdiler. Ama onlar da tam destek noktasında. Süreçte gerekirse İzmir’de ya da Ankara’da delegasyonumuzla tekrar bir araya gelebiliriz” dedi.  

 
CHP'li Balbay: Hükümet İzmir'den 10 alıyor, 2 veriyor!
 
Dünyanın gözü Buca'da: Turnuva öncesi birbirlerine girdiler!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal 27 Ocak 2018 Cumartesi 13:40

Ya burada deniz baylal ve ekibini tartismayalim. O ekibin neler yaptigini bu ulkeyi kuran Baş komutan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK un partisini baraj altinda birakmistir. % 19 la birakistir partiyi. Su an % 27. Bandini gecmistir o donemde parti ici kavgalari istifalari tum ulke biliyor sagir sultan biliyor ve hala ayni seyleri isitip isitip onumuze koyuyorsunuz. Evet chp iktidar olmalidir olmak zorundadır ulkenin beka si için kurtulusu adina iktidar olmak zorundadir. Onun icin de degisim tabiki olmalidir ama bu genel baskanla deyil tum belediye baskanlarini deyistirip yerine genç ve bu partinin tozunu yutan dayak yiyen sokakta kavga eden yani bu partinin gercek sahiplerini n bu orgutte ana kademelerine gelmesi şart olmustur. Ama canimm izmirde dahi belediye baskanlari gençliğe ve secimi kazandiran tabana sirtini donmus iktidar olduğumuz izmir buyuksehir ve ilce belediyelere ozellikle aziz by in atattirdigi metropol ilçelerde konak hariç akp liler amir mhp liler ise baskan yardimciligi yapmaktadir. Amac su olmalidir ekip elip yoksa % 27 bandina mahkumsun. Ilk once yerelde iktidar sonra genelde iktidar.

Yorumu oyla      12      6  
hürmüz 27 Ocak 2018 Cumartesi 10:21

koca koca adamlar oturmuş malumun ilanını yayınlıyorlur.neymiş bu kritik dönemde genel başkan değişikliği doğru değilmiş.içinizde bir yürekli çıkıp ülkenin bu hale gelmesinde genel başkanında sorumluluğu var diyemiyor.teslimiyet ve kararsızlık partiyide ülkeyide bu hale getirdi.hepiniz sorumlusunuz.

Yorumu oyla      12      6  
abuzer 27 Ocak 2018 Cumartesi 09:40

başarı nedir diye sormuşlar cevap KAZANMAK dır diye cevap vermişler

Yorumu oyla      12      6  
ahmet 27 Ocak 2018 Cumartesi 08:27

CHP ye oy veren ama partiye üye olmıyan insanlar en azından benim çevrem ve siyasi muhabetlerde çevremdeki kişilerin çevreleri Kılıçdaroğlunun değişmesi gerektiğini söylüyor.Partide belli konumlara gelmiş kişilerin bizlerin düşüncelerini önemsemeği boşverin bilmiyorlarki.Onların bir ortamı var o ortamın dışından haberleri yok.

Yorumu oyla      12      6  
Halkçı 27 Ocak 2018 Cumartesi 03:53

Şu sonuç çıkıyor; RTE yi Başbakan yaptık, Cumhurbaşkanı yaptık Devlet Başkanı da yapmadan akıllanmayacağız.

Yorumu oyla      12      6  
Izmir 27 Ocak 2018 Cumartesi 01:07

Tamam da hep başarısızlık kaç seçimdir başbakan olamadı kemal bey böyle giderse chp yi bitircekler.

Yorumu oyla      12      6  
AYIRMAYIN.... 27 Ocak 2018 Cumartesi 00:47

SON DAKİKA...; Sivas, Tunceli, Uşak, Van gibi illerin delegeleri Ulus’taki bir otelde konaklayacakları belirlenirken listede, özellikle; PM üyelerinin yeni yapılan lüks Meyra Palas’ta ağırlanacak olması dikkat çekti. Bilkent, Hilton gibi lüks oteller ise büyük kentlerin delegelerine tahsis edilmesi de “delegeler arasında ayrıma gidildi” eleştirilerine neden oldu. Deniz Baykal’ın genel başkan olduğu dönemlerde tüm delegelerin aynı bölgede konaklatıldığı UNUTULMAMALI...

Yorumu oyla      14      6  
yetmedimi.... 27 Ocak 2018 Cumartesi 00:26

Önemli olan zamana bırakmak değil, zamanı geldiğinde bırakmaktır. sevgili genel başkanım O ZAMAN BU ZAMANDIR....YETER ARTIK SÖZ DELEGENİNDİR.

Yorumu oyla      14      6  
DELEGE 27 Ocak 2018 Cumartesi 00:19

Delegeler aynada saçını tarar, aynanın içinde birini arar. Elbet böyle sizi de aradılar. Delegelere kıymayın efendiler.

Yorumu oyla      12      6  
Partili 27 Ocak 2018 Cumartesi 00:05

Bu ne denektir? Ben iktidarı da (AKP) yi değiştirmek istemiyorum demek.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Balbay: Hükümet İzmir'den 10 alıyor, 2 veriyor!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, kentlerde yapılması planlanan ...
CHP’de il başkanlarından Ege zirvesi... Kılıçdaroğlu seferberliği!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı başkanlar zirvesi Aydın’da ...
Erdoğan'dan flaş mesajlar: Irak sınırına kadar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı harekatıyla ilgili "Münbiç'i de teröristlerden ...
 
Kılıçdaroğlu: Bu ülkede adalet yok!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede adalet yok. Biz bunun ...
Yeni harita: 31 ilde sistem değişiyor!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Çipras'ın açıklamalarına Türkiye'den tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "Yunanistan Başbakanı Çipras'ın dün ...
 
Sınırın sıfır noktasında net mesaj!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde ...
Türkiye'den AB'ye çok sert 'Afrin' mesajı!
AB Bakanı Ömer Çelik AB'den Afrin'de yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na ...
CHP'li Özel:15 Temmuz tiyatro miyatro değil
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir şarkısın sen!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva