HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2023 Salı - 14:03

CHP İzmir'de kurultay satrancı... Hangi isim/hangi hamleyi yapıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde hafta sonu gerçekleşecek genel başkanlık seçimi öncesi kulisler hareketlenmeye başlamış durumda. Bir çok ismin PM için çalışmalarını yürütürken bir yandan da değişimciler/genel merkezciler de netleşmeye başlıyor.

CHP İzmir de kurultay satrancı... Hangi isim/hangi hamleyi yapıyor?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde  mahalle-ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından başlayan kurultay heyecanı hız kesmeden devam ediyor.

4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek Büyük Kurultay süreci ile ilgili CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ve Örsan Öymen gibi isimler genel başkanlık için adaylığını açıklarken, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise geçmişte olduğu gibi adaylığını açıklamamış durumda...

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık adaylığını delegelerin imzası ile kongre gününde açıklanması beklenirken, seçimlere kısa bir süre kala CHP İzmir'de de hareketlilik başlamış durumda.

DEGELE İMZALARI VERDİ AMA…
İl kongresi sonrası bir araya gelen kurultay delegelerinden 56 ismin yer aldığı süreçte Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay hariç tüm isimler Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği yönünde imza vermişti. İmza sonrası İzmir’de Milletvekilleri Murat Bakan, Gökçe Gökçen, Deniz Yücel, Belediye Başkanlarından Tugay’ın yanı sıra, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda gibi isimler Özgür Özel’i destekleyeceğini açıklardan  doğal delegeler dahil olmak üzere İzmir’de 12-13 ismin Özel’i destekleyebileceği kulislerde yerini aldı.

GÖZLER ‘PM’ PAZARLIĞINDA
Bir çok isim seçime kısa bir süre kalmasına rağmen henüz hiçbir tarafa destek açıklamasında bulunmaması dikkat çekmişti. Kulislerde PM üyeliği için kıran kırana pazarlıkların olduğu belirtilirken, İzmir’den PM’ye girmesi beklenen isimler Rıfat Nalbantoğlu, Devrim Barış Çelik, Mahir Polat,  Murat Bakan, Ednan Arslan olarak öne çıkıyor. Bayraklı Meclis Üyesi İrfan Önal’ın eşi  Gökçe Önal, Perihan Yardımcı’nın isminin kadın kotasından kulislerde yer alıyor. Kulislerde yer alan bir başka bilgiye göre ise kurultayda PM’ye İzmir’den 3-4 ismin seçilebileceği ve geçmiş döneme oranla büyük bir değişikliğin olmayacağı da konuşuluyor.

DEĞİŞİMCİLERDEN KONGREYE KADAR ‘ÖZEL’ ÇALIŞMA
Edinilen bir diğer bilgiye göre kurultay sürecinin yaklaşması ile birlikte İzmir delegelerinden tek tek Özel’e destek açıklamaları geleceği kulisler yansıdı. Cumartesi günü Özgür Özel’in İzmir’e ziyaretinde yer alan Hacer Taş’ın kurultayda Özel’i destekleyeceğini açıklamasının ardından, önümüzdeki günlerde Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın da Özel’e destek açıklamasında bulunacağı iddia edildi.

ÇARŞAMBA’DAN CUMA’YA YOĞUN MESAİ
Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek ilçe belediye meclislerinin ilk oturumlarının tamamlanmasının ardından ise delegeler ve belediye başkanları Ankara’ya çıkarma yapacak. Gerek PM gerek Özel-Kılıçdaroğlu seçeneklerinden birine destek olmak üzere çeşitli çalışmaların yürütüleceği süreçte destek açıklamalarının art arda gelmesi bekleniyor.

MURAT BAKAN’DAN YOĞUN ÇALIŞMA
İzmir’de değişim ekibinden ilk tavrını koyan milletvekili olan ve son dönemde saha çalışmalarına yoğun ağırlık veren Murat Bakan’ın ziyaretleri dikkat çekiyor. Türkiye genelinde Özgür Özel ve ekibi için çalışmalar yürüten Bakan, yaklaşık 40 ili gezerek saha çalışması yürüttüğü ve destek istediği öğrenildi.

SOYER’DEN YOĞUN MESAİ
Ayrıca Kılıçdaroğlu’nu desteklediği bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de İstanbul ve Ankara’da kulis çalışmaları yürüteceği ve PM için Nalbantoğlu’na destek isteyeceği iddiaları yer alıyor.

 
Polat’tan telefon görüşmesi açıklaması: Özel ‘delegelere baskı yapmayın’ dedi!
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Can Atalay' tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 1 Kasım 2023 Çarşamba 14:14

Bu kurultayda yine PM ne Izmır'den bir kaç üye girecektir daha sonrasında nasihatlar vereceklerdir CHP desteğe devam ediniz diyerek

Yorumu oyla      4      4  
murat bakan derdi.. 31 Ekim 2023 Salı 21:11

Murat Bakan hem özgür özel ile hem de mahirin ekibinden senolu destekliyor. tunçu destekliyor. bu kişiye fazla güç verilmemeli. özgür kazanır da bu adama güç verilirse kk ekibi kalır..

Yorumu oyla      12      4  
Köylü Kadir 31 Ekim 2023 Salı 18:00

Genel seçimlerde bu kadar yoğun çalışmalar yapılsaydı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde bu kadar ağır yenilgi alınmazdı,koltuk ve makamlarınız için böyle çalışa çalışa iktidara bu partiyi taşıma niyetiniz olmadığını parti üyeleri halk ve seçmen biliyor izliyor artık sizin gibiler CHP gitmediği sürece oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      10      4  
Şaka gibisiniz 31 Ekim 2023 Salı 16:37

PM yide peşkeş çekin her yerde siz olun kadrolu gibi devam edin önce delege olun milletvekili olun PM, YDK, MYK'' da siz olun sizler olun emekçi partililer üçün birini alsın.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polat’tan telefon görüşmesi açıklaması: Özel ‘delegelere baskı yapmayın’ dedi!
CHP’de gerçekleştirilecek kurultay öncesinde parti kulislerine Genel Başkan ...
Bahçeli'den HEDEP'e: Onların akılarını alırım!
MHP Lideri Devlet Bahçeli HEDEP'li milletvekillerini kastederek: "Bize ...
AK Parti'den hastaneye saldıran İsrail'e tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail’in Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk ...
 
İYİ Partili Özlale’den flaş istifa!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için  İYİ Parti ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
MHP'li Yıldız'dan AYM Başkanı Arslan'a tepki!
AYM Başkanı Zühtü Arslan, mahkemenin verdiği bireysel başvuru kararlarının ...
 
'Koptu' denilen kurultay delegesi konuştu: İmzamın arkasındayım!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız’ın İzmir delegasyonundan ...
AK Partili Saygılı’dan Başkan Soyer’e ‘deprem’ cevabı: İdareye suç atmak acizlik!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Araştırmacı Yaldız 'iki isim duydum' dedi: İzmir delegasyonunda kopmalar mı başlıyor?
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, 4-5 Kasım'da düzenlenecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva