HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2024 Perşembe - 13:25

CHP İzmir’de kritik toplantı tamam… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı tamamlandı. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İlçe belediye başkanları, CHP il yönetimi ve ilçe başkanları katılırken toplantıda bir çok önemli konu masaya yatırıldı.

CHP İzmir’de kritik toplantı tamam… Neler konuşuldu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il Başkanlığı, İzmir'deki CHP'li belediye başkanları ile koordinasyon toplantısı düzenledi.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları, CHP il yönetimi ve ilçe başkanları katıldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının gündeminde ise kent ve ülke gündemindeki konular yer aldı.

SGK BORÇLARI İÇİN NE YAPILACAK?
Toplantıda gündeme gelen konulardan biri SGK borçları oldu. Hükümet tarafından tüm büyükşehir, ilçe ve belde belediyelerinden SGK borçlarının tahsil edilmesi kararı alınmasının ardından bazı CHP’li belediyelere haciz işlemi uygulanmıştı. İzmir’de henüz haciz uygulaması başlamamasına rağmen başkanların masasında ‘tahsilat’ konusu yer aldı. İleriki süreçte olası bir haciz işleminde ne gibi çalışmaların yapılacağı konuşulurken belediye başkanlarının böyle bir durumda ortak bir tavır sergilemesi gerektiği vurgulandı. Bunun gerçekleşmesi halinde bazı yatırımların aksayabileceği, bunun da vatandaşlara doğru anlatımı için ilçe örgütlerinin devreye girmesinin öneminin altı çizildi.

Tasarruf genelgesi kapsamında yapılmayan işler için ise sık sık neden yapılamadığının kamuoyu ile paylaşılmasının da süreç içinde önem arz ettiği vurgulandı.

SDT’DE KESİN ÇİZGİ
Özellikle son dönemlerde İzmir’de gündemden düşmeyen konulardan biri de Sosyal Denge Tazminatı görüşmeleri olmuştu. Bir çok belediyede krizlerin yaşandığı ve sendikaların eylem yapma kararı aldığı süreçte belediye başkanları ‘yasal sınır’ vurgusunda bulunmuştu. Belediyelerde artan ekonomik sıkıntılar ve işçi maaşları yüküne rağmen çalışanların mağdur edilmeden ancak belediyenin de mali yapısını bozmadan çözümler bulunması yönünde görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

PROJELERE AĞIRLIK VERİLSİN
Toplantıda ayrıca belediye başkanlarının sosyal yardımlara ağırlık vermesi ve sosyal belediyecilik anlayışı konusunda yeni projeler üretmesi gerektiği vurgulandı. Karşıyaka’da uygulanan ‘her apartman bir öğrenci okutacak’ tarzı yenilikçi ve geniş kitlelere hitap eden projelerin yayıngınlaştırılmasının önemine vurgu yapıldığı toplantıda, halk+örgüt+belediye birliği ile çalışmaların yapılması gerektiği aktarıldı.

‘KOORDİNASYON’A DİKKAT’
Toplantısının ana gündemi ise koordinasyon oldu. İlçe belediye başkanları ile ilçe örgütlerinin sık sık temas kurması gerektiğinin altı çizildiği toplantıda en yüksek verimin sağlanması için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Belediye başkanlarının yaptığı çalışmaların örgüte en iyi şekilde aktarılması gerektiği yönünde ilçe başkanlarına talimat verilirken, belediye başkanlarına yönelik saldırılarda da yine örgütün tek vücut halinde tutum almasının önemine vurgu yapıldığı iddia edildi.

İŞE ALIMLAR VE ÇIKARMALARA DİKKAT!
Masaya yatırılan bir diğer konu ise istihdam çalışmaları ve işten çıkarmalar oldu. İşe alımlarda liyakatın önde tutulmasının vurgulandığı toplantıda ‘işe göre eleman’ kuralına uyulması gerekildiğine dikkat çekildi. Ayrıca işten çıkarmalar ile ilgili de dikkatli ve titiz olunması çağrısında da bulunulduğu öğrenildi.

 
Aslı Enver'in yeni partneri belli oldu
 
Kemalpaşa'daki orman yangını kontrol altında
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hep söyleyeceğim 8 Ağustos 2024 Perşembe 21:05

Hep söyleyeceğim ve yazacağım ,şaibeli,lekeli,defolu,meclis üyeleriyle yürüdüğünüz süreçte sizden bir cacık çıkmaz hele hele karşıyakadakilet sizi yer eritir

Yorumu oyla      1      0  
8 Ağustos 2024 Perşembe 15:56

goy goy turizm hayırlı yolculuklar diler.

Yorumu oyla      3      1  
Çözümmü 8 Ağustos 2024 Perşembe 15:29

Etrafınızdaki çakalları temizleyin yeter

Yorumu oyla      4      1  
8 Ağustos 2024 Perşembe 15:02

HER BELEDİYE İŞÇİ VE MEMURLARDAN KESİNTİ YAPSIN ÖDESİN BORÇLARI YILLARDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR ŞİMDİ KURTARSINLAR İŞ YERLERİNİ YOKSA TAMAMEN İŞSİZ KALACAKLAR

Yorumu oyla      3      8  
İzmirli 8 Ağustos 2024 Perşembe 14:37

TOPLANTILAR, TOPLANTILA, AÇILIŞLAR, KOKTEYLLER, KONSERLER! İZMİR BİR BEŞ YIL DAHA KAYBETTİ.... KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR... YAZIK BU KADİM ŞEHİRE YAZIK... İNSANLAR SUYA BASIP VEFAT ETTİ BİR TANE SORUMLULUK ALAN YOK NE İZSU NE İBB'Sİ YAZIKLAR OLSUN!!

Yorumu oyla      4      1  
fırtına 8 Ağustos 2024 Perşembe 14:08

yine toplantı :)) toplantı yapmaktan iş yapmaya fırsat bulamıyorlar ... yazık.. 100 günü geçti ortada değişen hiçbirşey yok. hayır biz beklemiyoruz da yazık chp ye oy verenler. bi ümitleri vardı :))

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Büyükpark'ta milli maç heyecanı
Bornova Belediyesi, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyatları’nda ...
Bodrum'da Sertab Erener konserine yoğun ilgi
Sertab Erener, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahne aldı. Erener, hayranlarına ...
Karabağlar'dan 'can dostlar' toplantısı
Karabağlar Belediyesi, ilçede yaşayan can dostları için yapılacak çalışmalarla ...
 
Başkan Duman esnafla bir araya geldi: 2025'te yatırımlar hayata geçecek!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, ilçe esnafıyla buluşmalarına devam ...
Gaziemir'den tasarruf hamlesi!
Gaziemir Belediyesi, araçlarının tamirlerini ve ağır bakımlarını Makine ...
İmar müdürüne silahlı saldırı!
Menderes Belediyesi'nin İmar Müdürü Sarper Dikmen silahlı saldırıya uğradı.
 
Karşıyaka can dostlara sahip çıkıyor
Karşıyaka Belediyesi; sokak hayvanlarının ‘uyutulmasının’ önünü açan ve ...
Sokak hayvanları için çalışmalar başladı... Torbalı'da Doğal Yaşam Alanı kurulacak!
Torbalı Belediyesi can dostlar için seferber olmaya devam ediyor. Her ...
Bornova’dan hem üreticiye hem de vatandaşa destek!
Sağlık sorunları nedeniyle ürününü toplayamayan 85 yaşındaki Salih Ertuğrul'un ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva