HABERLER>SEÇİM 2015
27 Mart 2015 Cuma - 12:18

CHP İzmir’de kontenjan kararına ‘Kılıçdaroğlu’nun rakipleri’ ne dedi?

YSK indirim talebini reddetti, önseçimde Kılıçdaroğlu’nun da yarışa gireceği İzmir 2.Bölge’de kontenjan sayısı 3’te kaldı. CHP’nin 2.Bölge aday adayları kararı yorumladı.

CHP İzmir’de kontenjan kararına ‘Kılıçdaroğlu’nun rakipleri’ ne dedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de merakla beklenen İzmir 2.bölge kararı resmileşti ve Yüksek Seçim Kurulu başvuru süresinden son tarihi geçirilmiş olması nedeniyle kontenjanda indirime gidilemeyeceği açıkladı.

Kararın ardından Kılıçdaroğlu ile birlikte önseçime girecek isimlerin beklentisi de gerçekleşmemiş oldu.

Birçok isim kontenjan sayısının düşürülmesini umut ederken önseçimden çıkacak bir ismin daha listeye girmesi şansının parti örgütü ve adaylar arasında motivasyon getireceğine inanıyordu. 

Kılıçdaroğlu’nun rakipleri kararı şu şekilde yorumladı:


 
MUSTAFA BALBAY
Genel başkanın önseçime katıldığı yerde daha düşük kontenjan şık olurdu. Roma’da bir gelenek vardır. Roma senatosunda bir zafer için sefere çıkıldığında artık herkes zafere kilitlenir, konuşmaz ve zafer için çalışırmış. Bizim için de bundan sonra aslolan odur. Birinci gündemim en yüksek katılımın olması, önseçime üyelerimizin tamamının gelmesidir. Alt sınır yüzde 60 olmalıdır. Üstü daha güzel olur. Genel başkanımız takım kaptanıdır. Önseçimde İzmirlilerin gönlünde yer edeceğimi bilmek istiyorum.  Bundan önce memleketin sorunlarını yazan Balbay vardı, yeni dönemde çözen Balbay olacak. Birinci koşul önseçimden güçlü bir şekilde listeye girmek ve listeyi sürükleyerek kendi bölgemden 9 ismin meclise gitmesini sağlamaktır” dedi.


 
MUSTAFA MOROĞLU
Genel başkanın gelmesi zaten bölgemiz ve İzmir için motivasyon oldu. Kontenjan meseleleri bizim için tartışma konusundan çıktı. Daha iyi kampanya, seçim süreci ile yürüyeceğiz. Kontenjanın düşmemesi milletvekili sayısının artışı ile telafi edilecektir. Daha iyi bir kadro ve liste ile seçim sürecini başarı ile tamamlayacağız.


 
ALİ ENGİN
Ortada bir seçim takvimi var. Karar hukukidir ve siyasi değildir. Parti aylar önce açıklanan takvime göre çalışmalarını bildirmişti. Yüksek Secim Kurulu da kararını vermiş oldu.  Biz de çok çalışıp çok milletvekili sayısı çıkartacağız. Önseçimden 4-5 isim çıkartırsak bunu telafi etmiş oluruz.



MEHMET BİRLİK
Biz, kontenjan sayısının inmesi gerektiğini düşünmüştük ama olmadı. Her ne olursa olsun; Genel Başkanımızın ön seçime giriyor olması büyük anlam taşır. Bu tarihi hamleyi, aynı bölgede ve listede kendisiyle yaşamak da şahsım için onurdur.

OSMAN ÖZGÜVEN
Genel Başkanımızı destekliyoruz. Tabi ki kararı bizi sevindirdi, desteğimiz onunla...  Ancak 2. bölgedeki 3 olan kontenjan 4’de çıkmış oldu. Böylece önseçime karar verilen tarihten bugüne kadar emek vermiş arkadaşlarımızın emekleri heba oldu. Bir sosyal demokrat partiye bu yakışmadı. Buna rağmen çalışmaya devam edeceğiz. Ben kontenjan aday sayısında bir eksilme olmamasını partim adına doğru bulmuyorum.

METİN SOLAK
Sonuç ne olursa olsun partimizin ve Genel Başkanımızın hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. İkinci bölgeden hem Genel Başkanımızı birinci çıkaracağız hem de her şeye rağmen vekil sayımızı artıracağız. Hiç kimse bu durumdan kargaşa sonucu çıkarmasın. CHP ailesi sorumluluğun bilincindedir.
 
SİNAN SARIKÜSE
Kontenjan düşse de düşmese de bizim için önemli değil. Genel başkanımızın katılmasıyla birlikte partimizin milletvekili sayısını her şekilde arttıracağız. Biz buna inanıyoruz. Üyelerimizde inanmışlık ve birbirine kenetlenme var. Son derece saygılı bir şekilde bir yarış sürdürüyorlar. İnanıyoruz ki partililerimiz genel başkanımızın da dediği gibi gençleri ön plana çıkacak. Gençlik kolları başkanlığı yapmış birisi olarak seçilsek de seçilmesek de çalışmaya devam edeceğiz. Kontenjan bizi etkilemez. Ben genel başkana çizik atılacağına inanmıyorum. CHP İzmir’in her üyesi sandıktan açık ara bir numara Kemal Kılıçdaroğlu’nu çıkaracaktır.

NEVZAT KAVALAR
Ben ‘tamamı kaldırıldı’ diye duymuştum, çok da sevinmiştik. Ama neticede bu kararı YSK veriyor. Genel merkez yöneticilerimiz bu konuyla ilgili gerekli müracaatı yapmışlar fakat YSK eğer bir olumsuz karar verdiyse yapacak bir şey yok. Biz zaten böyle bir şey olur ya da olmaz hiç önemli değildi bu yarışın içinde vardık. Genel başkanımızın bizim bölgemizden aday olması da bizlere güç verdi. O hiçbir sıkıntı yaratmamıştır. Tüm partili arkadaşlara da söylüyorum; ‘Önce genel başkanımıza oy verin daha sonra bizleri değerlendirin’ diye. Kendisinin burada olmasıyla o kontenjanın kalkmamasından dolayı sıkıntı yaşanmaz. 2-3 tane daha fazla milletvekili çıkarırız. Bu da partimizin başarısı olur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mart 2015 Cuma 23:04

ne önseçimmiş be... sanki ülkeyi önseçim kurtarıyor.. keşke hepsi atama olsaydı da bu kavgalar yaşanmasaydı.. yeter ya..hiç önseçim yokken önseçim cıktı yeniçeri misali herkes buna da burun kıvırdı

Yorumu oyla      11      5  
deniz 27 Mart 2015 Cuma 19:56

SİZE BİR FORMÜL ÖNSEÇİMDEN ÇIKAN SIRALAMAYI GENEL MERKEZ 2. KONTENJAN YAZILSIN O ZAMAN DÜŞÜRÜLMÜŞ OLUR BAHANE YAPMAYIN FORMÜL ÜRETİN İNSANLARIN EMEĞİYLE OYNAMAYA GENELBAŞKAN DAHİL KİMSENİN HAKKI YOKTUR.

Yorumu oyla      16      7  
YUNUS TOPRAK 27 Mart 2015 Cuma 19:49

Genel Başkan Trabzon karışınca, düzeltelim diyor, yardımcıları efendim verilen mevzuata göre değiştirilemez diyor, İzmir 2 bölge' de zamanında itiraz edilse ve yalanları açığa çıksa zorda kalacakları için itiraz bilerek geciktirilmiştir.

Yorumu oyla      14      6  
bir bilen 27 Mart 2015 Cuma 17:06

chp de herşey var halk yok mhp oyunu artırır

Yorumu oyla      32      9  
ibrahim 27 Mart 2015 Cuma 14:59

biz başvurduk ama kabul edilmedi denmek için özellikle geç müracaat ediliyor. bu bir chp klasiğidir. tıpkı metro sisteminin ulaştırma bakanlığına devrinde sürenin özellikle geçirildiği gibi.

Yorumu oyla      53      10  
27 Mart 2015 Cuma 13:39

Süresinde başvuru yapmayı beceremeyenler ülkeyi nasıl yönetecek?

Yorumu oyla      59      10  
size oy yok 27 Mart 2015 Cuma 13:22

Hiç birinize oy yok. Sizler sadece şahsını düşünen kişilersiniz. İzmirli bunu anlamıştır. Bir CHP li olarak oyumu MHP ye vereceğim.

Yorumu oyla      51      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bayır'dan bir ilk: Özdere
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır’ın ilk durağı, ...
Flaş! Ve bilmece çözüldü: İzmir 2.bölgede kontenjan sayısı...
Yüksek Seçim Kurulu CHP’nin PM kararı ile belirlediği kontenjan sayısını ...
CHP'li Altındağ: Taşeron kanayan yaramızdır
Karşıyaka Belediyesi Şantiyesi’nde işçiler tarafından sıcak bir ilgiyle ...
 
CHP'li İnanç 14 ilçeyi gezdi, binlerce partiliye ulaştı
Aylardır sokaklarda partililerle bir araya gelen İzmir 1. Bölge 49. Sıra ...
MHP İzmir’de sosyal medya fenomeni eğitimi
Sosyal medya mecralarından en çok Facebook'u kullanan MHP'nin İzmir teşkilatları, ...
CHP'li Sökmen'den önseçim öncesi birlik çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisinin İzmir milletvekili adaylarını belirlemek için ...
 
CHP'li Türkbay: Şimdi birbirimize destek olma zamanı
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Türkbay bir TV kanalına ...
Sezer'e Bornova'da havai fişekli-türkülü karşılama
CHP 2.Bölge aday adayı Hüseyin Sezer Evka-4’te partililerle buluşmasında ...
CHP’li Kılıç'a emekçi kadınlardan büyük destek
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, 29 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva