HABERLER>POLİTİKA
26 Temmuz 2018 Perşembe - 09:19

CHP İzmir'de imza gerilimi! Eski ve yeni başkanlar karşı karşıya

CHP'de olağanüstü kurultay için imza tartışması sürerken, İzmir'de eski ve yeni ilçe başkanları da karşı karşıya geldi.

CHP İzmir de imza gerilimi! Eski ve yeni başkanlar karşı karşıya

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı son açıklamasında, "Kurultay için yeterli sayıda imza toplandı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri isterlerse görebilir" dedi. Ancak CHP'de olağanüstü kurultay yapılmasını isteyen delegeler, imza toplamayı sürdürüyor. Kurultay tartışmalarının sürdüğü partide, örgüt de ikiye bölündü. İzmir'de geçmişte ilçe başkanlığı yapan kişiler de karşı karşıya geldi. CHP Konak eski ilçe Başkanı Şakir Başak'ın iddiasına göre, imzaların yeterli sayıya ulaştığı yönünde yapılan açıklamalar yalnızca algı yaratmaya dönük hamleler. Başak, "Örgütün ruhsal durumu ile uğraşıyorlar. Bu işi oyuncağa döndürdüler. İmzan varsa açıklarsın. Bu kadar gündem yaratmanın, uzatmanın anlamı yok. Bunun toplum açısından da parti açısından da bir faydası yok. Söylenen sayıya göre kurultay delegesi 2 bine çıkıyor. Oysa delege sayımız 1230" diye konuştu. Bu kadar imza toplanmadığını ileri süren Başak, "Toplandıysa getir kardeşim. Bunun bir örgütçü olarak ne anlama geldiğini ben biliyorum. Bu işi yapanları ben tanıyorum. 'Biz çok güçlüyüz. İmza vermeyenler, versin' mesajı yayıyorlar. Bir algı yürütüyorlar. Bu da doğru değil. Partiye ve örgüte zarar veriyor. Kaldı ki ülkenin gündemi de bu değil" dedi.

TARAFLARDAN DELEGEYE BASKI İDDİASI
Yapılanların örgütü yıprattığını öne süren Şakir Başak, muhalif kanadı ülkenin gündemini meşgul etmekle suçladı ve şöyle dedi:

"'Elimizde, cebimizde'. Böyle bir şey olmaz. Topladıysan getirirsin. 'Buyrun imzalar, kurultayı toplayın' dersin. Kim ne diyebilir ki buna. Yıllarını örgüte vermiş, sokağa vermiş biri olarak bu durumun yalnızca bir algı olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasa getirip koyar masaya. Neden gündem yaratsın, neden partiyi ve örgütü yıpratsın."

Başak, İzmir'de delegelere yönelik baskı olduğunu iddia ederek, "İmza toplayanlar tarafından delegeye baskı yapıldığı yönünde söylentiler var. İzmir'de belediye başkanları var, etkili koltuklarda, güçlü koltuklarda oturan ağabeyler var. Onların da delegeye baskı yaptığı yönünde iddialar geliyor bize. 20 yıldır bu partinin içinde mücadele eden ama hiçbir şekilde ne yağından ne sütünden nemalanmış biri değilim. Örgütün bu duruma gelmesi bizim canımızı yakıyor. Ben bunu kabullenemiyorum" dedi.

'23 DELEGE İMZA VERDİ'
CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da Genel Merkez tarafından delegelere imza vermemeleri için baskı yapıldığını ileri sürdü. Kavalar, "Kimseye zorlama yapmıyoruz. Olağanüstü kurultaydan kaçınılmaz artık. İzmir'de bir tane bile imza çeken yok. Bunların hepsi Genel Merkez tarafından uyduruluyor. Hoş olmayan şeyler yapıyorlar. İnsanları arayarak 'İmza vermediyseniz vermeyin. İmza verdiyseniz geri çekin' diyorlar" dedi. Bu tür baskıların yapılmasının hoş olmadığını kaydeden Nevzat Kavalar, "Bizim degelemiz özgür iradesi ile haraket eder. Askerdeki gibi emir komuta zinciri ile hareket etmez. Bunları doğru karşılamaz. Gider özgür iradesi ile imzasını vermek isterse verir. Noterden imza veren arkadaşlar sadece kurultay toplanması için veriyor. Olağanüstü kurultayın toplanması için uğraşıyoruz. Daha sonra delege orada kime oy verirse versin. Toplumda ve halkta böyle bir istek var" dedi.

Kavalar, İzmir'de şuana kadar 23 delegenin imza verdiğini de belirtti. (DHA)

 
Eski belediye başkanına FETÖ'den gözaltı!
 
Bedelli askerlikte son durum! Artık yasalaştı...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
delege 26 Temmuz 2018 Perşembe 09:47

Partiye emek verdim, sokağa indim, örgütün içinden geldim filan... Yıllardır vasat üye profili sayesinde İzmirde siyasetten nemalanan, çantada keklik oylarla belediyelerde rant çeviren, iktidar olmayı hayal bile edememiş 20 yıllık kadronun, bugünlerde kendi arasındaki rant kapışmasını, partiye zarar düşüncesiyle değerlendirmek çok safça olmuş. Siyaseti kimin ne için yaptığını herkes biliyor, gazate köşesine çıkıp örgüt, parti söylemi yapmak da, seçimlerde laik çağdaş demek de sizi kurtarmayacak. Başarısız ve yeteneksizsiniz, tıpkı vasat güdük kadrolarınız gibi. Nedense partide herkes şuan başarılı, 20 yıllık yenilgiler de başka partiye ait sanki. Değişim isteyenler de, değiştik zaten diyenler de aslında aynı kifayetsiz güruhun iki farklı tarafı. 8-10 belediye gittiğinde aklınız başınıza gelecek.. Hepiniz en geç 1 yıl içinde siyasi mevtasınız.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Gençlik İzmir'den Ankara çıkarması
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları 24-25 Temmuz tarihilerinde Ankara’da ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gidiyor, tülbentini yemenisini sallayarak!
Mehmet KARABEL yazdı... Gidiyor, tülbentini yemenisini sallayarak!
Tire’deki jeotermal izni Meclis gündeminde
İZMİR’in Tire ilçesi Başköy mahallesi Yayla Yakası mevkisinde, jeotermal ...
 
Terörle mücadele kanunu kabul edildi
Terör örgütleriyle mücadele kapsamında, bazı kanunlarda değişiklik içeren ...
İYİ Parti'de kurultay tarihi belli oldu
İYİ Parti'den az önce yapılan açıklamaya göre, 2. Olağanüstü Kurultay, ...
CHP’li Beko çocuk işçilik ve iş kazalarını meclise taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ...
 
Polat: Tire’ye JES’le İzmir halkı mı cezalandırılacak?
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in Tire İlçesi Başköy Mahallesi’nde ...
CHP ilçe başkanlarından Kılıçdaroğlu'na ve Yücel'e destek!
Kentteki bazı ilçe başkanları bir araya gelerek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ...
Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: İmzalar hazırsa...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, değişim isteyen muhaliflerin imzaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva