HABERLER>SEÇİM 2015
29 Mart 2015 Pazar - 10:18

CHP İzmir'de büyük gün: Aday adayları örgütün kantarında!

CHP İzmir’de haftalardır beklenen tarihi önseçim günü geldi çattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren CHP üyeleri oylarını kullanmak için belirlenen okullara akın etti.

CHP İzmir de büyük gün: Aday adayları örgütün kantarında!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütünde nefesler tutuldu, aday adayları örgütün kantarına çıkıyor.



- FOTO GALERİ: KARE KARE ÖNSEÇİM...

İzmir'de en son 1999 genel seçimlerinde ön seçime giden parti, baraj altında kalmıştı. 16 yıl aradan sonra yeniden ön seçim sandığını kuran CHP bu kez her iki bölgede 8'er milletvekili çıkarma iddiasında...

Partinin İzmir’deki 129 bin 107 üyesi 37 noktada kurulan 592 sandığa giderek Meclis’te görmek istediği isimleri seçecek. Önseçim sonunda en çok oy alan 20 kişi aday olacak. Çünkü Genel Merkez, 26 adayın 6'sını kontenjanla seçecek.

İlçe başkanlıkları ön seçim kartlarını üyeye dağıttı, kartı olmayanlar da üzerinde TC numarası yazan herhangi bir kimlik kartıyla oy verebiliyor. Ayrıca aday adayları da ön seçime katılımın artması için okullara otobüs kaldırıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ülkede gündem olan kararıyla İzmir’deki önseçim heyecanını bir kat daha artırdı. Kılıçdaroğlu da İzmir 2.bölgeden ‘57’ sıra numarasıyla önseçime giriyor. Önseçimde 1. bölgede 74, 2. bölgede 81 olmak üzere toplam 155 aday adayı yarışıyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖN SEÇİM MESAJI
Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı ve İzmir Önseçim Koordinatörü Veli Özdemir şu mesajı paylaştı: Türkiye'ye Demokrasiyi getiren CHP, Bugün On secimle birlikte bir demokrasi şöleni yaşamaktadır. Türkiye'nin en büyük partisinin siz değerli üyelerini, önseçimde oy kullanarak bu şölene katılmaya çağırıyor, Bu şölenin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

KOCAOĞLU BORNOVA'DA KULLANDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önseçim için Bornova'da sandık başına gitti. Başkan Kocaoğlu oyunu Bornova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullandı. Seçimini yaptıktan sonra kısa bir açıklama yaptı ve "CHP bugün önemli bir demokrasi sınavı veriyor. Aday adaylarının tamamına başarılar diliyorum. Sayın Genel Başkan'ın da İzmir'den önseçime girmesi onur verici... Bir katkım olduysa çok mutlu olurum. Burada O'nu açık ara önde çıkarmak, 7 Haziran'da da Başbakanı İzmir'den çıkarma gibi bir hedefimiz var" dedi.  



SERTER DE SANDIK BAŞINDA...
CHP İl Başkanı Bedri Serter oyunu sabah saatlerinde Karabağlar Eşrefpaşa Anadolu Lisesi 1044 No’lu sandıkta kullandı.  Serter’e Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya eşlik etti. Kısa bir değerlendirmede bulunan Serter, “Bugün bizim örgütümüz için düğün günüydü, geldi çattı. Hep bugünü değerlendirdik. Tam bir bayram havasında gerçekleştiriyoruz. Örgütümüzle, üyelerimize, gencimizle, yaşlımızla katılım var. Bebeğiyle gelen var beni çok mutlu etti. İnşallah akşam 22:00-23:00 civarlarında bizi mutlu eden sonucunu alacağız. İşte demokrasi budur. İşte özgürlük budur. İşte hürriyet budur. Herkes özgür iradesiyle sandığa gidip oy kullanıyor benim vekilim diyeceği isimleri seçiyor. Bu seçimin bana denk gelmesi mutluluk verici. Örgütümüz muhteşem bir çalışmayla üstesinden gelecek. 2’inci Bölge’de genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğu seçime giriyor onu başbakan yapıp partimizi hükümete sokacağız” dedi.

Serter katılım hakkında da “Yüzde 70 bir katılım bekliyorum. Yüzde 100 biraz zor. Ölen var, şehir değiştiren var” yorumunu yaptı. CHP İl Başkanı, “Gönül isterdi tüm arkadaşları işaretleyelim ama 10 arkadaşı işaretleyeceğim. Tarafsızlık açısından bir ara oy kullanmamayı düşündüm ama özgür irademi kullanmak için oyumu kullanmaya geldim” dedi. 

Serter ayrıca sabah saatlerinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu ifade ederken, dün İstanbul’da izlediği “Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı” adlı belgeselini “Örnek bir hayat, gençlere tavsiye ederim” sözleriyle yorumladı.



AFİŞ YIĞINI
Önseçim heyecanı sabahın erken saatlerinde başladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte aday adayları ve üyeler son günde de çalışmalarını yapmaya devam etti. Aday adaylarının seçim broşürleri ve afişleri, etrafta dağılan broşürlerin oluşturduğu yığınlar genel seçimi aratmadı.



İLK OY BAŞAK’TAN…
Önseçimin Konak’taki adresinden biri de Atatürk Lisesi… Kurulan sandıkta ilk oyu CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak kullandı. Okul önünde çalışmalar sürerken okul içerisinde ve sandık önlerinde hiçbir çalışmaya izin verilmiyor. Okul önünde kontrolleri yapan ilçe Başkanı Başak, “Şu ana kadar her şey yolunda. Hiçbir problem yok. Oyumuzu kullandık. Önseçimin partimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kayapınar yol arkadaşlarıyla buluştu
CHP 1.Bölge Milletvekili A.Adayı(54) Şehnus Kayapınar konuşmasında; önseçim ...
CHP aday adayı Sezer’den Kemalpaşa ve Naldöken çıkarması
CHP İzmir 2.Bölge aday adayı Hüseyin Sezer, programına tüm hızıyla devam ...
CHP aday adayı Kayapınar sahada tam gaz
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Şehmus Kayapınar ön seçim ...
 
CHP’li Bayır: Emek en yüce değerdir
CHP 1.Bölge aday adayı yazılı bir açıklama yaparak üyelere seslendi ve ...
Serter’den son mesaj: Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi var mı?
CHP İl Başkanı, önseçime saatler kalarak üyelere son mesajlarını gönderdi. ...
Genç aday Sarıküse: Üyelere güveniyorum
CHP İzmir’in 26 yaşındaki genç adayı Sinan Sarıküse ön seçime ilişkin ...
 
Moroğlu: O yasayı CHP iktidarı çöpe atacak!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AK Parti’nin terörist girişimlere ...
CHP’li Çılı’dan 4 önemli vurgu: Eşitlik, kardeşlik, dayanışma ve sosyal adalet
CHP 2.Bölge aday adayı Çılı: Türkiye’ye eşitlik, kardeşlik, dayanışma ...
Ali Engin'in demokrasi heyecanı: Dur-durak bilmiyor
CHP İzmir 2. Bölgenin belki de en çok çalışan, kendisini parti üyelerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva