HABERLER>POLİTİKA
21 Ağustos 2014 Perşembe - 09:53

CHP İzmir’de bir örgütte daha imza hareketi!

Kurultay sürecine giren CHP’de İzmir örgütünde sancı devam ediyor. Karşıyaka’dan sonra Buca’da da imza hareketi başladı.

CHP İzmir’de bir örgütte daha imza hareketi!

EGEDESONSÖZ -  CHP kurultay sürecine girerken İzmir örgütlerinde yerel seçimlerin ardından başlayan hareketlilik devam ediyor.

Seçim sonrası toplanan imzalarla Çiğli ve Konak’ta yönetimin düşüp üyelerin sandık başına gitmesinin ardından bu kez 10 Ağustos sonrası Karşıyaka ve Karaburun’da başlayan hareket Buca’ya sıçradı.

Buca’da İlçe Başkanı Bektaş Gül ve yönetiminin tabanı kucaklayamadığı ve ayrıştırdığı gerekçesiyle yerel seçim sonrası başlatılan ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle askıya alınan imza hareketi kaldığı yerden ancak yenilenerek yeniden start aldı.

Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi Erkut Tamay başkanlığında örgütlenen Değişim Grubu yazılı bir açıklama yaparak delegelere imza çağrısı yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA
 
Basına Ve Kamuoyuna
Değerli Cumhuriyet Halk Partililer; Önümüzdeki ilk genel seçim 2015 yılında yapılacaktır. Bu seçim AKP’nin sivil diktatörlüğünden ve ekonomik sömürü düzeninden kurtulmak için tarihi bir fırsattır. Bu seçime şimdiden hazırlanmak yaşamsal derecede büyük bir önem taşımaktadır. AKP yönetiminden kurtulmanın tek yolu ise sosyal demokrat bir CHP’den geçmektedir.
 
Geride bıraktığımız 2014 yerel seçimlerinde CHP Buca İlçe Başkanı’nın ve yönetiminin meclis üyeliği aday belirleme sürecinde partimize yaşattığı çeşitli olumsuzluklar, hukuksuzluklar ve skandallar ayyuka çıkmıştır. Eğilim yoklamasına uyulmayan tek ilçenin Buca olması örgütümüzde ve Buca kamuoyunda hayretle karşılanmış ve huzursuzluğa yol açmıştır. Yerel seçimler öncesi partililik bilinciyle hareket ederek yaşanan hukuksuzlukları ve anti demokratik uygulamaları tartışmak yerine partimizin gösterdiği aday etrafında toplanmayı ve çalışmalara katkı sunmayı tercih ettik. Kendi iç meselelerimizi kahvehane köşelerinde ve/veya sosyal medyada konuşmak yerine danışma kurullarında konuşmayı, tartışmayı istedik. Maalesef mevcut ilçe yönetimi bu ortamı hazırlamak yerine kafalarını kuma gömmeyi tercih ettiler.
 
Yaşananları içine sindiremeyen biz Cumhuriyet Halk Partisi sevdalıları imza hareketini ve olağanüstü seçimli ilçe kongresini bir çıkış olarak gördük. Fakat önce Soma faciası, daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi imza sürecinin uzamasına etki etti. Aradan geçen zamanda işlerin daha da kötüye gittiğini görmek pek zor değildi. Zira "örgüt küçük olsun bizim olsun” zihniyetindeki mevcut yapı; partimizdeki küskün sayısını arttırmış ve sizden- bizden, öteki- beriki diyerek kutuplaşmayı arttırmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ilçemizde ciddi bir çalışma maalesef yapılmamış, son bir hafta gidilen kahvelerde sosyal medyadan yayınlanmak üzere pozlar verilmiştir. Sonucunda ise Buca ilçemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nde sandığa gitmeyen seçmen oranı en yüksek ilçe olarak  tarihe geçmiştir. Evet ilçemizde her üç seçmenden biri ne yazıkki sandığa gitmemiştir.
 
Belirttiğimiz tüm olumsuzluklardan hareketle Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş, sosyal demokrasiyi içine sindirmiş, siyaseti bir kariyer nesnesi olarak görmeyen ve mevcut yapıyı partimize yakıştıramayan tüm Kongre Delegelerimizi 26 Ağustos salı akşamı saat 20:00’de Dokuzçeşmeler Temple Cafe’ye Noter huzurunda “seçimli olağanüstü ilçe kongresini toplamak üzere” imza vermeye davet ediyoruz.
 
Siyaset bir dava işidir, bir ideoloji işidir. Siyaset bir dava ve ideoloji için örgütlenme işidir. Bu amaç doğrultusunda herkese Sosyal Demokrat CHP, Sosyal Demokrat Buca hareketine katılma çağrısında bulunuyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarafsız 25 Ağustos 2014 Pazartesi 10:40

özgür ve cesur partililere iş düşüyor.hepinize sevgiler sunuyorum

Yorumu oyla      12      5  
mutlu 22 Ağustos 2014 Cuma 09:44

destek verilmesi gerekir. Karabağlar buca hemşericilik yaparak partide bölücü oldular. Darısı Karabağlara çünkü orada kilerin "mermeri çok"!!!!Biraz daha kalırlarsa kendilerinin " mermerden heykellerini dikecekler"!!!!!!!! Gürsel Tekine sırt dayayarak firavun kesildiler.

Yorumu oyla      15      9  
Mervegül 21 Ağustos 2014 Perşembe 23:49

Erkut Tamay Meclis üyesiyken ne yapmışki?Şimdi ne yapacak.Onun tek bildiği muhalefet yapmak.Hem de kendi partililerine.5 Yıl hiçi bir icraatı yok muhaliflikten başka.O hala abilerinin izinden gidiyor.Onlar ne derse o da yapıyor.Bucaya yazık ettiler.Hala yazık etmeye devam ediyorlar.

Yorumu oyla      19      8  
Doğrucu Davut 21 Ağustos 2014 Perşembe 17:15

Erkut bey ve arkadaşları ,CHP için hangi taşın altına ellerini koymuşlar ki bugün kazan kaldırıyorlar.Bucalı CHP seçmeni SİZ'i iyi tanıyor Beyler.!!!

Yorumu oyla      21      11  
aday 21 Ağustos 2014 Perşembe 13:33

Belediye başkanlığına aday gösterilmeyenlerin ve onların adamlarının partiyi karıştırma çabalarının devamı...

Yorumu oyla      21      23  
seçim 21 Ağustos 2014 Perşembe 12:07

2011 seçimlerinde Buca da CHP 10bin oy gerideyken yerel seçimde 15bin oyla önde seçimi aldı... Cumhurbaşkanlığı seçiminde %56 oy aldı buca da.. aceleniz ne olağanüstü ne var.. Zamanı gelince normal kongre yapılır herkes boyunun ölçüsünü alır. Sürekli partinin içinin karıştırmanın ne faydası var.

Yorumu oyla      19      23  
gokhan topçuoğlu 21 Ağustos 2014 Perşembe 11:44

Doğru bir hareket Sayın Gül ve ekibi partiye hiçbir katkıları olmadığı son cb seçiminde ortaya çıktığı gibi birde partiyi temsil konuusnda oldukça yetersiz görünüyor.Ankara ya Gürsel tekin e sırt dayanarak siyaset yapanlar gün içind etasfiye olacakları aşikar.Bu parti ne çekiyorsa hemşehricilikten çekiyor.Hemşehricilik az gelişmilşilik olup mikro milşiyetçiliğin yolunu açar

Yorumu oyla      29      10  
haldun 21 Ağustos 2014 Perşembe 10:19

anlaşışalan oki chpde ulusalcılar ayaklanmaya başladı parti elden gisiyor

Yorumu oyla      22      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den sert çıkış: Anayasa ihlali yapıyorlar
Cumhurbaşkanlığı makamının, Başbakanlığa atama yapması gerektiğini savunan ...
İdris Bal o gazeteyi yırttı, attı!
Kütahya Bağımsız Milletvekili, Cemaatçi İdris Bal, hakkında çeşitli iddiaların ...
Flaş! Yargıtay’dan CHP’nin talebine ret
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 15 Ağustos'ta ...
 
AK Parti İzmir’de ‘Kalkan’ seferi
İzmir’de yerel seçim yenilgisinin faturasını il yönetiminin görevden alınmasıyla ...
Bahçeli’den Erdoğan’a yaylım ateşi: Mitinge miting!
Bahçeli, "Erdoğan nerede miting yapıyorsa MHP aynı yerde aynı gün aynı ...
CHP’li Güler kartını açtı: İnce’ye destek
CHP'de, kurultay öncesi il ve ilçe başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
CHP'li Türeli'den Meclis'e işşizlik sigortası teklifi
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
O başkan konuştu: Kılıçdaroğlu’na destek toplantısına neden katılmadı?
CHP’de kurultay öncesi İzmir’deki açıklamaya katılmayan tek isim Urla ...
Flaş! CHP İzmir’de 29 örgütten Kılıçdaroğlu’na tam destek
29 ilçe başkanı İl Başkanı Ali Engin’le birlikte basın toplantısı düzenleyerek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva