HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2024 Cumartesi - 11:55

CHP İzmir’de ’Danışma Kurulu’ tartışması: Eski yönetimden Aslanoğlu’na tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu toplantısı sonrası tartışmalar yaşandı. Geçmiş dönem İl Başkan Yardımcıları Şener Akdemir ve Yasin Ergün sosyal medya hesapları üzerinden İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu hedef aldı.

CHP İzmir’de ’Danışma Kurulu’ tartışması: Eski yönetimden Aslanoğlu’na tepki!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 2021 yılı sonrası ilk Danışma Kurulu toplantısı geçtiğimiz günlerde Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmişti.

Danışma Kurulu’na katılımın az olması ve salonun boş kalmasının nedeni merak edilirken bazı parti üyeleri ‘danışma kurulu toplantısı haber verilmedi’ eleştirilerinde bulunmaya başladı. Geçmişte sosyal medya hesapları ve üyelere mesaj yoluyla toplantıların yapılacağının duyurulduğunu belirten siyasiler böyle bir yöntemin kullanılmadığını belirtti.

Aslanoğlu tarafından görevden alınan eski il başkan yardımcıları Yasın Ergül ve Şener Akdemir sosyal medya hesapları üzerinden İl Başkanı Aslanoğlu’na üyeleri davet etmemesi üzerinden yüklendi.

Yasin Ergül’ün paylaşımı şu şekilde;

“ORTADOĞU VE BALKANLARIN EN İYİ İL BAŞKANINA

Geçtiğimiz hafta içi, mesai saatinde örgütü ve partiye emek vermiş binlerce insanı yok sayarak danışma kurulu yapanlara isim dahi vermeden “sitem” etmem kudretli il başkanımızı rahatsız etmiş olacak ki, büyük başkan 2 gündür aralıksız olarak basında ismimi kullanarak “örgütü yok saymalarını” savunma çabasına girmiş.

Birilerinin işine gelince Anayasa deyip, işine gelmeyince Banayasa demesi gibi, bizim büyük patronun da işine gelince tüzük iyi, gelmeyince tüzük kötü der hale gelmesine üzüldüm.

BÜYÜK HARFLERLE YAZAYIM DA ANLAŞILIR OLSUN; SAYIN BAŞKAN, DANIŞMA KURULLARININ KATILIMCILARI TÜZÜKTE DEĞİL, DANIŞMA KURULU YÖNETMELİĞİNDE TANIMLANIR. O TANIMLAMA DER Kİ; “ŞU ŞU ŞU GÖREVDE BULUNANLAR VE ŞU ŞU ŞU GÖREVDE BULUNMUŞ OLANLAR KATILIR” NE TÜZÜKTE , NE YÖNETMELİKTE KATILIMCILARI SINIRLAYAN YADA ŞUNLAR KATILAMAZ DİYEN BİR HÜKÜM YOKTUR. SİZİN GİBİ ÇOK BAŞARILI, ÇOK ÖRGÜTÇÜ BİR İL BAŞKANINA YÖNETMELİK HÜKMÜNÜ KENDİNE GÖRE YORUMLAMAK HİÇ YAKIŞTI MI?

Ama kendisine yakın isimlerin yaptığı konuşmalar gibi bir şeyler de yazayım da, sayın başkanımız üzülmesin, kıyamam.

Haşmetli il başkanım, tamam siz süpersiniz, harikasınız. Eski ilçe başkanları, eski il yöneticileri, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri, kadın örgütü, gençlik örgütü kötü.

Çok saygıdeğer il başkanım, tamam siz kusursuzsunuz, örgüt kusurlu, hukuk sorumluları kusurlu, bilişimciler kusurlu, sandık sorumluları, mahalle temsilcileri kusurlu.

Dünya tarihinin gördüğü en iyi il başkanı olarak, siz örgütü çok düşünüyorsunuz ama tüzük düşünmüyor evet.  Tamam sakin olun en kral sizsiniz.”

DİSİPLİNE VERİLİP PARTİDEN ATILSAM DA…

Şener Akdemir’in paylaşımı ise şu şekilde;

Sana tüzüğü öğreten Sayın İl Başkanımız, tüzüğü öğretirken keşke kendisi de açıp tüzüğe baksaydı, ki görürdü, danışma kurulları tüzük hükmüne göre 3 ayda 1 yapılır. Kendisinin döneminde ilk defa danışma kurulu yapıldı.

2020-2023 dönemi il yönetimine etmedik laf bırakmayanlar, haksızca görevden alanlar, bilsin ki; bizim dönemimizde il danışma kurulu tarihi ve gündemi hem sosyal medya hesaplarından, hem basın yoluyla, hem SMS, watsap, telegram hesaplarından tüm örgüte duyuruldu, haftasonu yapıldı, büyük salonda yapıldı. Tüzükte yazılı danışma kurulu üyelerinden sonra üyelerimize de söz verildi.

Divandaki arkadaşlarımızdan watsap yoluyla söz istememe rağmen, 3 yıl boyunca yöneticilik yaptığım il yönetiminin danışma kurulunda söz hakkı alamadım.

Bir zamanlar CHP'den utandığını beyan etmiş biri olarak, partinin üyesi dahi olmayanları il başkan yardımcısı yapan Şenol Aslanoğlu'nun danışma kuruluna tüzüğün emrettiği tüm kişilerin çağrıldığı söyleminin de gerçeği yansıtmadığı bilinmelidir. 22. Dönem (2002-2007) İzmir Milletvekili olan babamı ne SMS yoluyla ne de arayarak İl Danışma Kurulu'na çağıran olmamıştır.

Dün, söz istediğimde hem tüzük hem de danışma kurulunda yaşanan bu adaletsizlikleri ve en önemlisi sığınmacı ve kaçaklar konusunda konuşmaya niyetim vardı. Sığınmacı ve kaçaklarla ilgili konuşmayı elzem görüyordum. Çünkü, ben bir kız babasıyım ve kızımın bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak, ne ABD, ne AB ne de başka bir ülkenin vatandaşlığına ihtiyaç duymayacağı bir şekilde, bu ülkede güven içinde yaşamasını istiyorum.

İstedikleri her an birbirine danışabilecek Milletvekilleri, YDK üyeleri, İl, ilçe başkanları, belediye başkanları ve BŞB meclis üyeleri biz olmadan da toplanır. Tüzük, esnetilebilir ancak üyelerin menfaat ve özgürlüklerini genişlettiği ölçüde.

Adetim olmayan bir şekilde sosyal medyadan yazdığım için çok üzgünüm. Tüm örgütümüzden özür diliyorum. Lâkin, kongrede konuşma yapmak için delege olmanın, danışma kurulunda konuşma yapmak için, eski ya da mevcut, milletvekili, il başkanı vs. olmanın şart olduğu bir düzende partime istediğim katkıyı nasıl sunabilirim?

Tüm bu söylediklerim için disipline verilip partimden atılırsam da var olsun 6 Ok, var olsun CHP...”

 
Pelin Karahan ile eşi, ev sahibiyle mahkemelik oldu
 
Trafikte dehşet anları: Taşla TIR'ın camını kırdı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bankamatikter Lütfen Burda Konuşmasın 6 Temmuz 2024 Cumartesi 17:27

Bu yasin denen zerzavatçıyı hiç ama hiç gayle ve ciddiye almayın! Kendince prim yapmak isteyen zavallı bir bankamatik! Gaziemir Belediye başkanı Halil İbrahim Şenol bunu aç gezerken işe aldı ekmek verdi bu ne yaptı sağda solda başkan için bir ton dedikodu yaptı... Sonra Halil Arda da aynı kaç defa işten attılar bunu hala akullanmadı... Kendi anne babası mhp ye oy vermiş oturduğu mahallede chp adına 5 tane oyu dahi olmayan biri kalkmış hurda zart zurt ediyor... Zavallı

Yorumu oyla      12      0  
Yürek 6 Temmuz 2024 Cumartesi 12:34

Neden ülkede oy kayıp eden il İZMİR demeden çekinirsiniz gerçekleri halinin altına süpürmeyin

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Putin ile Esed'e bir davetimiz olabilir'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay ...
Bahçeli'den 'maça çıkmayın' çağrısı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın galibiyetin ardından bozkurt ...
CHP İzmir'de kadınların başkanı belli oldu!
CHP İzmir İl Kadın Kolları, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına ...
 
İYİ Parti'den 'bozkurt' teklifi: Ulusal sembol olsun!
Merih Demiral'e UEFA tarafından 2 maç ceza verilmesi üzerine İYİ Partili ...
Bahçeli'den Hollanda maçına çıkmayın çağrısı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "UEFA laçka kararından vazgeçmezse Hollanda’nın ...
Özel'den UEFA kararına tepki: Siyasi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, UEFA'nın galibiyetin ardından bozkurt işareti ...
 
Kamuda tasarruf tedbirleri Meclis'te!
Kamuda alınacak tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı ...
CHP’li Taşkın’a fiziki müdahale!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Boğaziçi Üniversitesi’ne girmek ...
Erdoğan: Putin ve Esed'e davetimiz olabilir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye ile yeni bir süreci başlatabileceğimizi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva