HABERLER>SEÇİM 2015
26 Mayıs 2015 Salı - 11:24

CHP İzmir alanda da sandıkta iddialı: İkiye katlarız!

CHP İl Başkanı gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Serter, partisinin 30 Mayıs’ta gerçekleştireceği mitinge katılım için, “AKP ve HDP’yi ikiye katlarız” derken, 7 Haziran seçimlerinden çıkacak milletvekili sayısıyla ilgili ise, “Göreve geldiğimde 8-8 demiştim. Şimdi 10-10 diyorum” dedi. CHP İl Başkanı son verileri de açıkladı ve "Yüzde 52'yiz" dedi. Serter ayrıca HDP’nin baraj durumuyla ilgili de önemli mesajlar verdi.

CHP İzmir alanda da sandıkta iddialı: İkiye katlarız!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  Türkiye 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere kilitlenirken, İzmir’de de büyük bir heyecan yaşanıyor. Kent, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından önseçime girerek İzmir adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacak.

Miting haftasında hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren CHP İzmir’de Başkan Bedri Serter basının karşısına geçti ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Anemon Fuar Hotel’de düzenlenen basın toplantısında Başkan Serter’e İl Sekreteri Osman Peri, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir, Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı, Nurhan Yanya, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Evsen, İzmir 2’inci bölge 1’inci sıradan Milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı eşlik etti.
 
CHP İl Başkanı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bir hafta içinde 2 kez İzmir’e geleceğini açıklarken, vaatler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi, miting ve sandık için de oldukça iddialı açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU 2 KEZ İZMİR’ E GELECEK
Serter, “Önemli günlerden geçiyoruz. İki tanesini bu hafta yaşayacağız. Sayın Genel Başkanımız ayın 28’inde İzmir ziyareti gerçekleştirecek. Bu ziyaret 2 buçuk saat kadar sürecek. İzmir Ticaret Borsası’nın yönetim kurulu ve meclis üyelerinin toplantısına katılacak. İzmir’de en son mitingi yapacak biziz… 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de büyük İzmir mitingini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
 
BİRLEŞİK BİR BÜTÜNLÜK İÇİNDEYİZ
Göreve geldikten sonra önseçim hazırlıklarıyla ciddi bir sınavdan geçtiklerini vurgulayan Serter, “Ben başkan olarak il yönetim ve bütün örgütüm çok başarılı bir sınav geçirdik. Ağır bir yük aldık. Genel başkanımızın ön seçime katılmasıydı. Kaliteli milletvekili adaylarımızı ilk 10 listeye koyduk.  Sonrasında 33 kontenjan adayı koyuldu. Onlarla beraber çok uyumlu bir çalışma ortamına girdik. Kontenjan adaylarımızı da teşekkür ediyorum. İkinci bölgeyi 16 adaylarla sadece genel başkanımız olmadan ilçeyi tek tek gezdik. Birleşik bir bütünlük içinde olduğumuzu 2015 seçimlerinde iktidara yürüyen tek parti olduğunu halkımızla paylaştık. Birinci bölgeyi de aynı şekilde gezdik” dedi. 


 
BİLDİRGE VE ÇALIŞMALARI ANLATTI
CHP İl Başkanı, partisinin seçim bildirgesi ve çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Serter, “Hukuk ve demokrasi sistemimiz ayaklar altına alınmakta. Tuncay Özkan’ın anlattıklarından tüylerim diken diken oluyor. 5 yıl hapiste tuttular, sonra ‘pardon’ diyorlar. Biz yaşanabilir bir Türkiye kurmak maksadıyla iktidara adayız. Büyük bir hırsla bu iktidarı alacağız. Bildirgemiz herkese dokunan ve özellikli bir bildirgedir. Ülkenin sorunlarını tek tek masaya yatırdık. Çok ciddi bir kadro bu işe gönül verdi. Bu bildirgeyi 8 Haziran sabahı hükümeti aldığımız an başlatacağız.  Seçimden sonra ramazan ayı başlayacak. Bayramda emeklilerimizin cebine ikramiyesi girecek. Öğrencilerimize katkılarımız var. Dershaneye gidemeyen çocuklarımızı sonuna kadar yetiştirmek için çalışıyoruz. Öğrenciye 240 lira eğitim gideri vereceğiz. Kadınlarımıza ve gençlerimize de çok önemli çalışmalarımız var.  Merkez Türkiye projesi gerçekleştirdi. Ahtapot düşünün kolları 7 bölgeye dayanmaktadır. Çok büyük ve kapsamlı bir projedir. Çocuklarımız ve gençlerimiz için geleceği aydınlık bir Türkiye istiyoruz. İstihdam olanakları sağlıyoruz. 2 milyon kişiye sağlıyoruz. Afrika’dan, Çin’den gelen ürünler merkez Türkiye’de toplanacak omurga ülke olarak dış pazarlara yönlendireceğiz. Geleceğimiz çok aydınlık. CHP olduğu sürece hiç kimse bu ülkenin cumhuriyet değerlerini yok edemeyecek. Cumalara perşembelere bu ülkeyi bırakmayacağız. İzmir’e gelip kapı arkasında söz söyleyenlere bırakmayacağız. Benim kadınımı, kızıma gençlerime kimse söz söyleyemez. Beyindeki aydınlık önemlidir. Konuşanların beyinlerini örümcek sarmış. Yazık… Gönüllülerle birlikte çalışıyoruz. Her şeye dokunuyoruz, görselleştiriyoruz. Şu an aşağıda tankerler var. Köyleri dolaşacak. Şu an sembolik bir görsel ama 8 Haziran’dan sonra köylümüze 1 buçuk liradan mazot vermek için tankerlerin içini dolduracağız.  Çeşitli yerlerde traktörlerle köylümüzün yanında oluyoruz. Sokakta, metroda her yerde ve her noktada varız. Çalışmak mecburiyetindeyiz. Çünkü önemli bir süreçten geçmekteyiz. İzmirlileri mitinge davet ediyorum. El ele cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve yaşanabilir bir Türkiye için Gündoğdu Meydanı’na gelmesini istiyoruz” diye konuştu.
 
GEÇ KALINMIŞ MESAJLAR
AK Parti mitingi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajlarıyla ilgili konuşan Serter, “AKP iktidarı her ilde miting yapmakta ama İzmir’de çok zorlanıyorlar. İzmir halkı çok duyarlıdır. 2008’den beri hukuk, yargı, özgürlük, demokrasi üzerinde yapılan baskıları İzmirli unutmuyor. Dönemin başbakanı bir laf söyledi beyinlerimize kazındı. Geçen hafta AKP milletvekili geldi İzmir ve Türkiye halkı infial içinde. Ben mitindeki çimleri gördüm ve saydım. 12 yıllık bir iktidarın başbakanı için geç kalınmış mesajlar. Geçmiş olsun diyorum. En geçerli mesajlar bizim mesajlarımızdır. Seçime 5 kala başbakanlık ofisi açılmasını tarihi eserlerin yok edilerek yolların açılmasını halkımızın takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.


 
HDP VE AKP’Yİ İKİYE KATLARIZ
Serter, Başbakan Davutoğlu’nun İzmir için koyduğu yüzde 50 hedefi için de “Bir önceki akşam rüya görmüş” yorumunu yaptı. CHP İl Başkanı, “HDP ve AKP mitingini ikiye katlarız diyorum. İzmir halkı gün içinde akın akın Gündoğdu’ya inecek” diye konuştu. 
 
10-10 HEDEFİ!
Seçimden çıkacak milletvekili sayısıyla ilgili de görüş bildiren Serter, “Göreve geldiğimde 8-8 demiştim. Şimdi 10-10 diyorum” dedi. Küskünlerle ilgili konuşan Serter “CHP diğer partilerden gelen dostlara kucak açıyor, bizden DSP’ye geçmiş arkadaşlarla ilgili de değerlendirmeyi doğru yapacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.
 
KOCAOĞLU NE DİYORSA ARKASINDAYIZ!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla ilgili de açıklamalarda bulunan Serter, “İzmir’e hafif kaldı. Afyon’dan aday olsaydı, daha iyiydi. ÇED raporuyla ilgili tartışmada da Aziz Kocaoğlu ne diyorsa arkasındayız” diye konuştu. 

SON VERİLERİ AÇIKLADI
Serter ayrıca ‘anket sorusu’ üzerine İzmir sandığı için oran da verdi. CHP İl Başkanı, “Genel Merkez’den gelen verilere göre İzmir’de yüzde 52’yiz… Bunu daha da artırmak için çalışacağız” dedi.
 
DEMOKRASİ AYIBIDIR
Seçimin en kritik partisi HDP’nin durumunu da yorumlayan Serter, “Biz oyumuzu daha yukarılara taşımaya uğraşıyoruz.  HDP de barajı aşmış durumda, tüm verilerde böyle. Çok rahat aşacaktır. Örgütsel yapısı kuvvetli bir partidir. Böyle bir partinin mecliste olmaması demokrasi ayıbıdır.  Genel başkanımız seçim barajını 0 yapalım dedi olmadı, 3 yapalım dedi, olmadı 5 yapalım dedi. Şimdiki hükümet indirmedi. Demokrasi ayıptır. CHP’li seçmenin HDP’ye oy vereceğini sanmıyorum. Gönlünde altı ok varsa başka partiye gönlü kaymaz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Namık 26 Mayıs 2015 Salı 17:40

Mhp her iki bölgeden 2+2 kesin.3+3 yüksek ihtimalle alır.

Yorumu oyla      13      6  
volkan 26 Mayıs 2015 Salı 17:19

akp 2002 deki gibi hezimete uğrıcak çünkü iyi bi ders gerekiyo biz 1 tunel 2 yol ile kandırılcak şehir değiliz

Yorumu oyla      15      6  
erkan 26 Mayıs 2015 Salı 15:47

1. bölge chp 6 akp 4 MHP 1 garanti... diğer iki vekil ortada... dört partinin kucağında.. 2. bölge chp 7 akp 3 MHP 2 cepte.. son vekil ortada.. geri kalan yazılan herşey boş... il başkanı da bol keseden sallamasın 7 hazirandan sonra kimsenin yüzüne bakamaz...

Yorumu oyla      15      5  
akp 26 Mayıs 2015 Salı 12:54

akp her iki bölgeden 2+2 olmak üzere toplam 4 milletvekili çıkarırsa öpsün başına koysn

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Eroğlu: Cumhuriyet tarihinde görülmemiş destek
Bakan Eroğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma ...
Delican’dan İzmir’e çağrı: Sorunu ofise getirin!
İzmir’de Başbakanlık Ofisi, her biri bin 500 metrekare genişliğindeki ...
Çıray’dan hükümete salvo: Daha kaç çocuğumuzun…
AK Parti’nin sağlık politikalarını eleştiren CHP İzmir Milletvekili ve ...
 
AK Parti Adayı Sürekli’den teşkilata azim mesajı!
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Bergama’da verilen ...
Ve 'İzmir notları' yargıya taşındı: Bakan'dan suç duyurusu
CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, İzmirlilere ...
Şeboy'dan DTO'ya ziyaret: Pupa yelken İzmir
İzmir Deniz Ticaret Odası AK Parti İzmir Milletvekili adayları Cemil Şeboy ...
 
AK Parti Adayı Nasır: İnşaat işçilerine erken emeklilik gelmeli
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Necip Nasır, inşaat işçiliğinin ...
CHP adayı Bayır'dan piknik mesaisi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Tacettin Bayır, Pazar günü pikniğe ...
Bakan Eroğlu helikopterden vaadi açıkladı: Parsel parsel dağıtıyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva