HABERLER>POLİTİKA
26 Ocak 2024 Cuma - 18:22

CHP, İzmir Valiliği'ni hedef aldı: Bunun adı çifte standart!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın Adnan Menderes Havalimanı'nda partililere seslenmesi için kurulmasına izin verilen sahne ile ilgili CHP'den İzmir Valiliği'ne tepki geldi. Aynı yerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in program yapmak istenmesine izin verilmediğini söyleyen Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "'Güvenlik' gerekçesiyle izin vermedi. Ancak 20 Ocak'ta yaşanan bir olayla çifte standartı gördük" dedi.

CHP, İzmir Valiliği ni hedef aldı: Bunun adı çifte standart!

MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Özgür Özel'in genel başkan seçildikten sonra Manisa programı için İzmir'e ilk gelişinde coşkuyla kutlamak istediklerini ve İzmir Valiliği'nin buna güvenlik gerekçesiyle izin vermediğini belirtti. 

Aynı alanda AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ın programına valiliğin izin verdiğini belirten Yücel, "Vatandaşların siyasi duruşlarına göre farklı muamele yapan siyaset anlayışının bir örneğini de geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşadık. genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından 7 Kasım 2023'te Manisa programı için İzmir'e ilk gelişinde onu büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılamak isteyen parti örgütümüz ve İzmirli hemşerilerimiz için İzmir İl Başkanlığımız Adnan Menderes Havalimanında bir hazırlık yaptı. Genel Başkanımızın vatandaşlara seslenmesi için platform desteği istedik ancak İzmir Valiliği 'güvenlik' gerekçesiyle izin vermedi. Ancak 20 Ocak'ta yaşanan bir olayla çifte standartı gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet genel başkanına verilmeyen izin AKP'nin belediye başkan adayına verildi. İzmir Valiliği'ne soruyorum. Özgür Özel'e verilemeyen izin Hamza Dağ'a neden verildi? Siz devletin mi valisisiniz yoksa iktidarın mı? Eğer AKP'nin valisiyim diyorsanız bunu cesurca ve mertçe söylemeye cesaretiniz var mı? Parti devlet kafasıyla yandaş gibi hareket eden İzmir Valiliği bu konuyla ilgili derhal bir açıklama yapmak zorunda" dedi.

İzmir adayı ilgili soruya Yücel, “Halen titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bir çekişme çatışma söz konusu değil” dedi. 

Yücel, şunları söyledi:

"Bir kilo etin fiyatı 500 TL. En ucuzunu alayım deseniz bile bir kilo peynirin fiyatı 300 lira olmuş. Kira artışlarını, elektrik, doğalgaz faturalarını söylemiyorum bile. Sayın Erdoğan itibardan tasarruf etmeyecek diye bu ülkede insanlar pazar tezgahlarından çürük meyve, sebze topluyor.

Emekliler de bu ülkenin vatandaşı, emeklilerin de bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Emeklileri yok sayan, onları açlığa, yoksulluğa mahkum eden anlayışı reddediyoruz. Emeklilere sesleniyorum. Gelin, bu anlayışı sandığa gömelim. Sizlere açlığı, yokluğu ve yoksulluğu reva gören bu anlayışa sandıkta ders verelim. Emekli yakınlarına sesleniyorum. yıllarca emek verip sizleri büyüten, okutan meslek sahibi yapan hayata hazırlayan annelerinize, babalarınıza, büyüklerinize bu yokluk ücretini reva gören anlayışa 'artık yeter' diyelim. Biz emeklilerin haklarını savunmaktan, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz.

Çok iyi biliyorsunuz; ülkede ağır ekonomik koşullar altında ezilenler sadece emekliler değil. Toplumun tüm kesimlerinde yoksulluk derinleşiyor. Yapılan araştırmalar gıda fiyatlarındaki artışın açlık riskini günden güne arttırdığını gösteriyor. Açlık sınırı 17 bin 2 TL'lik asgari ücreti geçti. Son bir haftadır konuşulan Merkez Bankası Başkanı ve ailesinin pembe dizi kıvamındaki maceraları. MB Başkanı göreve geldiği günden bu yana para politikalarından yana gafları ve aile, kendisi için sağlanan ayrıcalıklarla gündeme geldi. 

Her zamanki gibi AKP kendi istikbalini ülke istikbalinden önde tutuyor. Merkez Bankası demişken dün politika faizi 250 baz puan arttırıldı ve yüzde 45'e yükseltildi. Ne demişti Erdoğan? Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselmez. Göreceksiniz enflasyon da faizle bierlikte düşecek. Bunu defalarca söyledi. En son 14 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre önce bir kez daha söyledi. Ne faiz düştü ne enflasyon düştü. Bu sözler söylenirken faiz yüzde 8 buçuktu, enflasyon yüzde 45 buçuk. 9 ayda faiz de enflasyon da düşmedi. Aksine fırladı. Faiz sebep enflasyon sonuç gibi cin fikirleri olan Sayın Erdoğan, ülkeyi batırdı.

Bir ülke düşünün vatandaşları hastalıktan kırılıyor, doktora gitmek için ise randevu alamıyor. randevu alsa bile ilaç bulamıyor. bir yandan TTB, ameliyathaneler doldu, virüs günden güne yayılıyor açıklamaları yapıyor. Diğer yandan; AKP'li rektörden randevu almak için torpil yaptırıyorum açıklaması geliyor. Acil servislerin kırmızı alanlarında boş sandalye kalmadı. Vatandaşlarımız eczanelerde muadil ilaç bile bulamıyor. Tüm dünya virüs alarmı verirken AKP çöken sağlık sistemi konusunda üç maymunu oynuyor. -Yurttaş ne şehir hastanelerinden ne de kamu hastanelerinden randevu alamıyor. Sistem kilitlenmiş durumda. Sistem işlemiyor. Satmak AKP'de o kadar alışkanlık haline geldi ki satmadan duramıyorlar. Şimdi de Erdoğan'ın hayallerini satıyorlar. Sayın Erdoğan'ın hayalim dediği şehir hastanelerini Arap yatırımcılara satıyorlar. Körfez'den bir Arap yatırımcıyla şehir hastanesi satışı için görüşmeler devam ediyor.

İstanbul'u kaybetmeyi içine sindiremeyen AKP Sayın Ekrem İmamoğlu'nu karalama içni bir halk otobüsünü stüdyoya çevirmiş, oyuncular ayarlamış, bir senaryo yazmış ve sanki halk otobüsü arıza yapmış, vatandaş mağdur olmuş gibi bir film çekiyor. Amaç ne? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ve Sayın İmamoğlu'nu karalamak."

 
İsrail'den soykırım davasına ilişkin açıklama
 
AK Partili İnan'dan CHP'ye tepki: İzmir pazarlığı bitmedi
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kadir gül 27 Ocak 2024 Cumartesi 23:34

Deniz yücel izmirde söz hakkı oldugu sürece bu paryiye oy vermicem. Allah sizi bildigi gibi yapsın

Yorumu oyla      1      1  
Vatandaş 27 Ocak 2024 Cumartesi 10:38

Parti içi demokrasi ve kıdem liyakata dikkat edilmeden atamalar ile kavga gürültü genel merkezde devam ediyor,parti sözcüsü pişkin pişkin tartışma yoktur diyor ama TV da Fatih Portakal yalan söylemeyin yalancı diyerek durumunu özetledi,bu göreve paraşüt ile geldiniz rüzgar ıle terk edeceksiniz...

Yorumu oyla      1      1  
Ahmet Yücel 26 Ocak 2024 Cuma 23:55

Aliağa''da seçimi kaybetmek için Serkan Acar''la ne anlaşması yaptınız onu merak ediyorum sayın parti sözcüsü. Geçmiş iki dönemde seçimi kaybettirdiğiniz yetmiyor mu? Aliağa halkının sesine kulak verin ve elinizi Aliağa''dan çekin.

Yorumu oyla      2      1  
ali 26 Ocak 2024 Cuma 23:15

deniz yücel murat bakan ve benzerleri size söylüyorum sakın aliağaya gelmeyin 6 ay önceden aday belirleyip bekle demek ne oluyor, diğer aday adayları dağ bayır gezerken senin adaylık verdiğin arkadaş sokağa çıkacak yüzü de olmadığı için soba başında kestane yapıyor ayıp yaa utan biraz utan

Yorumu oyla      7      1  
Izmirli 26 Ocak 2024 Cuma 21:34

CHP izmir halkı her zaman destek veriyor malesef karşılığını alamıyor on beş senedir dayatma belediye başkanları ile kendi adamlarını atamak yapılıyor mevcut belediye başkanlarını geçen dönem sizler atadınız şimdide bunları yaptıkları işlere göre değil kurultayda karşı duranları çiziyor kendinize yakın olanları rant hesabına göre atamak istiyorsunuz ama çıkar hesapları çok farklı olduğu için beceremiyorsunuz,bu dakikadan sonra da izmir halkı ve seçmeni

Yorumu oyla      4      1  
çakırpençe 26 Ocak 2024 Cuma 20:47

Ankara'ya gittin açıklama yaptığın o makamıda berbat ediyorsun. Fatih Portakalın dediği gibi güzel yalan söylüyorsun...

Yorumu oyla      8      2  
Eski Delege 26 Ocak 2024 Cuma 20:35

Bu partide delegelerin üçte ikilik oyunu almadan tek aday olduğu için seçildiniz,huzurluyuz sana oy vermedik demekki oy almadan partide yükselmek doğal aynı şekilde genel başkan da delege dahi seçilemedi ama genel başkan oldu,bu partinin başına Kılıçdaroğlu bela etti malesef önce onu sürgün ettiler,Anadolu da buna nankörlük derler...

Yorumu oyla      9      2  
Kerim öZKAN 26 Ocak 2024 Cuma 20:19

Deniz YÜCEL gibi bu parti çatısı altında babalarının gölgesinde belli bir makama gelipte güç zehirlenmesi yaşayan isimler yıllarca bu partiye hep zarar vermektedirler. Malesef ki sayın yücel cumhuriyet halk partisinin izmirdeki yüz karasıdır. Yazıklar olsun sayın kocaoglu. Bu tip isimleri sen getirdin izmir in başına.malesef ve malesef sandıga gitmeyi düşünmüyorum.

Yorumu oyla      8      2  
Admin 26 Ocak 2024 Cuma 19:56

Deniz yücel, tuncay özkan gitti izmirin başına sen geldin bela olarak. Düşün bu partinin başından

Yorumu oyla      10      2  
xvb 26 Ocak 2024 Cuma 19:43

daha aday belirlemekten acizsiniz ona buna suç atmaya çalışıyorsunuz

Yorumu oyla      10      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan İnce'ye yanıt: Muhatabı değilim!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu  "Sayın İnce'yle ...
MHP, 55 belediye başkan adayını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2 büyükşehir ilçesi ve 53 belde olmak ...
'İsrail, insanlık suçuna son vermelidir'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ...
 
'Bu seçim, hükümete sarı kart gösterme seçimi'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bu seçim belediye seçimi, yerel ...
Gündem ‘İzmir’ pazarlığı iddiası… İnce, Selçuk'u elinin tersiyle itti!
Cumhuriyet Halk Partisi ile Memleket Partisi arasında yapılan açıklamalar ...
Erdoğan'dan ziyaret öncesi mesaj: İzmir'den güçlü bir ses çıkaracağız!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, cuma namazı sonrası camiden ...
 
DEM Parti'den 'Başak Demirtaş' açıklaması
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş'ın adaylık' açıklamasına ...
Akşener'den CHP'ye 'DEM Parti' eleştirisi
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEM Parti ile yerel seçimler için ...
CHP'li Kılıç'tan özelleştirme tepkisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla İzmir genelindeki 16 kamu ...
 
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva