HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2023 Pazar - 07:56

CHP Gaziemir'de Özkan güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre süreci hız kesmeden devam ederken, bugün Gaziemir örgütü sandık başına gitti. Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan, tek aday olarak girdiği seçimde 322 geçerli oyla yeniden başkan seçildi.

CHP Gaziemir de Özkan güven tazeledi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan'ın tek aday olarak girdiği seçimde 324 delege oy kullandı. Özkan 322 geçerli oyla yenideşn başkan seçildi. 

CHP İzmir’de tartışmalar ve krizler ile gündemden düşmeyen Gaziemir’de de mahalle delege seçimleri sonrası ise bugün sandıklar kuruldu.Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan'ın tek aday olarak girdiği seçimde 324 delege oy kullandı. Özkan 322 geçerli oyla yeniden başkan seçildi. 

Kongreye ev sahibi ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Kasim Özkan'ın yanısıra, Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  CHP geçmiş dönem ilçe başkanı ve PM üyesi Umut Tekin, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, geçmiş dönem il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığına oy birliği ile Isparta Milletvekili Yalım Halıcı getirildi.

HALICI:  İZMİR'E GIPTA İLE BAKTIK
Divan başkanlığına getirilmesinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Yalım Halıcı, "Uzunca yıllardır ben de CHP'nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. 1999 yıllarında gençlik kolları üyeliği başlayan serüvenimiz il başkanlığı ve milletvekilliği ile devam ediyor. Yeni bir seçimden çıktık. Hepiniz çok çalışıp büyük emek verdiniz. Ben CHP'nin milletvekili olmadığı bir ilde  CHP'nin oyunu yüzde 44 arttırarak milletvekili çıkarmış arkadaşınızım. Maalesef Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediğimiz gibi olmadı ancak önümüzde yerel seçim süreci var. Bizler bu kongrelerde konuşup tartışacağız. Buradan el ele kol kola çıkacağız. Sorumluluğunun bilincinde olan partililer olarak yerel seçimlere hazırlanacağız. Manevi danışmanlar atanmaya başlandı pilot il İzmir olmaktan üzere.  Kadın erkek okulları ayrılmak isteniyor. Bizim CHP olarak mücadele gücümüzü arttırmamız ve toplumsal muhalefeti hep beraber örgütlememiz gerekiyor.Bu yerel seçim çok önemli ve kıymetli. Bu kongrelerde konuşacağız yenileneceğiz. Biz hep İzmir'e gıpta ile baktık. Olduğumuz bölgede milletvekili çıkarmak belediye kazanmak kolay değil. İzmir önümüzde hep örnekti. Başarıyı sahiplenen çoktur ancak başarısızlık öksüzdür. Biz burada örgütlenmemiz mi yanlıştı, çalışmalarımızda mı sıkıntı vardı yoksa çalışma azmimizde mi eksiklik vardı bunları konuşup tartışacağız "dedi.

ÖZKAN: ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMEK VAZGEÇİLMEZİMDİR
Adaylık konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı ve ilçe başkan adayı Kasım Özkan, "Kongrelerde yarışmak, demokrasinin erdemlerindendir. Kazanan partimiz olacaktır. Değerli delege arkadaşlarım, siyasette ben demeyi sevmem, biz bizler demek hayat felsefemdir. Alsa kin tutmam. Kin insan yüreğindeki en ağır yüktür.  Siyasetçinin görevi farklılıkları yönetmektir. Ortak akıl ile hareket etmek benim önem verdiğim vazgeçilmezimdir. Parti içi gelişmeleri mutlak örgütüm ile paylaşırım. Partimiz tarihi bir kurultay sürecinde... CHP kurultayları aylar önceden ülke gündemine oturur. Bu kurultay süreci ülkemiz için önemli tarihi bir seçim sonrasına denk gelmesi nedeniyle sancılı bir süreç oldu. Partiler de canlı organizmalar gibidir, zamanla değişim süreçleri yaşar. Partimizin de değişim başkalaşmadan, tüzük değişikliğine evet. Yoksa toplum değişiyor bizde değişime ayak uyduralım diye değişirsek zamanla ortada ne cumhuryiet kalır ne CHP kalır" diye konuştu.

SESSİZ KONGRE
Özkan'ın konuşması sonrası ise sandıklar kurulurken Divan Başkanı ve İlçe Başkanı hariç kongrede hiçbir konuşmanın yapılmaması ise dikkat çekti.

ARDA İL DELEGESİ OLAMADI
Kongrede dikkat çeken bir diğer detay ise ilçe başkanı ile anlaşamadığı iddia edilen Kasim Özkan'ın listesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın il delegesi yazılmaması oldu.

ÖZKAN GÜVEN OYU ARAYACAK
Mahalle delege seçimlerinde tek liste ile tüm mahallelerde yer alan ve belediye ekibinin liste çıkaramadığı süreçte Özkan, gerçekleştirilen kongrede tek aday oldu. 2020 yılındaki kongre sürecinde birçok iddiaların ortaya atıldığı ve ‘sahte oy’ konularının mahkemelere taşındığı süreç sonrası görevine devam eden Özkan, parti içi muhalefetle mesai harcamak zorunda kalmıştı.

Belediye başkanı Halil Arda ile sık sık ters düşmesine rağmen örgüt tarafından tam destek alan Özkan bugün gerçekleştirilecek kongrede güvenoyu arayacak.

LİSTE BELLİ OLDU
Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan başkanlığında gidilen seçimde listede şu isimler yer aldı:

 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Seni sevmek milli ibadet!'
 
CHP Güzelbahçe'de kıran kırana yarış... Kazanan belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Boş işler Müdürü Kazım 16 Ağustos 2023 Çarşamba 17:39

Bu son kullanma zamanı geçmiş ilçe bşk nın tek bildiği iş akıl hocası umut'u parlatmak.. Muharrem İnce için çarşaf çarşaf imza veren bu şahıs asla Gaziemir'e aday maday olamaz.. Yakında dosya genel merkeze gider, Zaten İnceye destek imzasından dolayı Kılıçdaroğlun'dan çiziği yedi..Kazım ve avaleri de anca çapaya gider.. Çatlasalarda patlasalarda Arda 1 dönem daha bunların başında.. :)

Yorumu oyla      13      3  
Gerçekler 15 Ağustos 2023 Salı 19:04

CHP li isimli ve Gerçek CHP li isimli kişilerin yazdıklarına aynen katılıyorum az bile yazmışlar

Yorumu oyla      14      3  
King 14 Ağustos 2023 Pazartesi 18:37

Halil Arda, mevcut yönetimi değiştirmeye azıcık bile inansaydı, liste çıkartırdı. Ama örgütte hiçbir karşılığının olmadığını bildiği için cesaret edemedi. Böylelikle kendine yakın hiçbir meclis üyesi de delege olamadı. Bir de utanmadan delege yazılmadıklarına sistem ediyorlar. Bununla da kalmayıp, salonda delegeler için ayrılmış koltuklara oturuyorlar. Komisyon seçimlerinde, kendileri çalıp kendileri oynamaya çalışırken iyiydi, ki onu da beceremiyorlar. Onların bu örgütte, ilde, genel merkezde ve halkta hiçbir karşılığı yok. Meclisi paramparça ettiniz, ancak örgütü parçalamaya gücünüz de boyunuz da yetmez.

Yorumu oyla      3      14  
CHP Li 14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:06

Bir kongre düşünün bir saat içinde seçime geçildi Kimse söz almadı tabi çoğu pusuda bekledi Halil arda konuşsunda biz ona yüklenelim diye ama Halil arda akılı bir adım atı konuşmadı umut Yüksel Yasin hepsinin hevesi kursağında kaldı Gelelim listeye kasım Özkan böyle liste olmaz olsun emek verenler dışarda ama bu partiye hakaret edenler listelerde Ramazan Özkan Partiye resti çeken insan listede yer alıyor Cihan Kuçahan söyleyin bakayım bu partiye bu güne kadar hangi emeği var bayrak mı astı sokak sokak gezdi mi Akp lisi MHP lisi afyonlusu analı çocuklu hepsi girmiş listeye Kendi balkonunda karşılıklı rakı içtiğin adamı Serhan’ı bile yazmışsın il delegesi Eğer gerçek partili olsaydın Halil ibrahim şenolu Halil Arda’yı listeye yazardın Geçtiğimiz depremde evlerini kaybeden partili Önder keskini il delegesi yazardın sırf gönülleri alınsın diye ama sizde Vefa nerde sizle vefa arasında çok fark var bilin istedim Son söz Halil arda bi dönem daha sizin başınızda olacak Geçen dönem Halil ibrahim Şenol kötü dediniz ki Halil ibrahim Şenol adam gibi adamdı şimdi de Halil arda kötü ama Halil arda akılı davranıyor Siz bu kafayla devam ettiğiniz sürece hep o ilçe binasında oturacaksınız asla büyük makamlara gelemiyeceksiniz siz

Yorumu oyla      19      3  
Seydiköy Çarşı Meydanı'na Cevap 14 Ağustos 2023 Pazartesi 14:12

Yüreğine sağlık... Yazdıklarının hepsinin altına imzamı atarım... Arda başkan Şenol gibi yağlı ballı geri dönüşüm işini ihalesiz Ali Kaya'ya verseydi, Kurban yerlerini, Çiçek ihalelerini bu gruba verseydi, Çark işlemeye devam etseydi.. hiç bu kavgalar olmayacaktı... Kazım ve avaneleri, umut hepsi de nemalanmaya devam edeceklerdi.. İşte her şeyi kanun ve usulüne göre uygun yapan,şeffaf ihale ederek yapan Arda başkanı bu haramiler grubu bunun için sevmediler, sevmezlerde... Bunların hak hukuk emek ile işleri asla olmaz! Tek dertleri ceplerini doldurmak.. Ama bu haramilere inat bende oyumu Arda'ya vereceğim... Yeter ki bu yiyici takımı gelmesin Gaziemirin başına... Yoksa Gaziemirin hali harap olur yeminle..

Yorumu oyla      24      3  
Gerçek CHP li 14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:12

Gaziemir ilçe olarak siz ne örgütsünüz nede partili. Kindarlık, kibirlilik, ben merkezci üç beş şahsın egosunun içinde eriyen vasıfsız , itaatkar insan kalabalığısınız. İlçe yönetimi listeniz tam bir fiyasko, afyonlu yada diğer türlü iş vaadiyle topladıklarınızla dolu. Tıpış tıpış dönemi bitti bunu bilesiniz çıkardığınız adaya asla oy vermeyeceğim verdirmeyeceğim. Seydiköy iradesini afyonlulara yada arka plandaki kişilere teslim etmiştir. Ne umut ne yüksel nede hakan sizin dokunduğunuz hiç kimseye oy yok. İlçeyi dağıttınız siz üç beş kişi paslaşarak oyun oynuyorsunuz elim sende, ebe sensin, körebe gibi... Her türlü entrika sizde vıcık vıcık sahtelik kokuyorsunuz.

Yorumu oyla      18      4  
braaaa 14 Ağustos 2023 Pazartesi 09:53

tıpış tıpş oy vereceksiniz sydiklüler...

Yorumu oyla      3      26  
s 14 Ağustos 2023 Pazartesi 09:07

oy oy oy listelere bak, bu listeler Gaziemiri yönetecek he mii,

Yorumu oyla      27      4  
mustafa 14 Ağustos 2023 Pazartesi 08:42

konuşma olmadan kongre yaptınız.tarihe geçtiniz.listeyi dört beş aile ile yaptınız.tarihe geçtiniz.seydiköyü çizdiniz tarihe geçtiniz.sarnıçı çizdiniz.tarihe geçtiniz.belediye yönetimini çizdiniz.tarihe geçtiniz.deve dişi gibi yıllardır deyişmeyen isimlerinizle seçimi akpye vereceksiniz.tarihe geçeçeksiniz tarihe.

Yorumu oyla      20      4  
Belediye İşçisi 14 Ağustos 2023 Pazartesi 08:33

açık açık söylüyom-sadık Dinler aday değilse oyum deniz Doğana.bu listede.halil Ardaya bizden artık oy yokk!

Yorumu oyla      17      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Afetzedelerimizin imdadına koştuk
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zorluklarla karşılaşılsa da büyük ...
MHP'li Yalçın'dan İYİ Parti'nin yanıtına karşılık
MHP'li Semih Yalçın, MHP lideri Bahçeli'nin çağrısına karşılık İYİ Parti'den ...
Çıray: İyi Parti'nin oyları yüzde 5 civarında!
İYİ Parti eski Milletvekili Aytun Çıray, "MHP'nin teklifine 'evet' demek ...
 
'Ekrem Bey ve Mansur Bey yeniden aday olmalı'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ...
İYİ Parti’den Bahçeli'ye yanıt: AK Parti’yi terk edin, gelin!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’ye ...
Saadet ve Gelecek'ten yerel seçim kararı!
Meclis’te ortak grup kuran SAADET ve Gelecek Partisi, yerel seçimlerde ...
 
İzmir destek yağmuruna tutmuştu… ‘O Ses Türkiye’ finalisti CHP’den başkan adayı!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı görevini 58 ay sürdüren Çağlayan Bilgen’in ...
Bahçeli'nin çağrısına yanıt: Rotamız net!
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına ...
MHP'den İyi Parti'ye yeni çağrı: Komşu komşunun...
MHP lideri Bahçeli'nin seçimler için İYİ Parti'ye yaptığı çağrı sonrası ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva