HABERLER>POLİTİKA
22 Aralık 2023 Cuma - 11:58

CHP Çiğli Aday Adayı Yıldız'dan sanayi ziyareti: Ortak hareket çok önemli!

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Yıldız, "Kararlılık önemli. Konsensüs önemli. Azmetmek önemli. Sanayicilerin özellikle ara eleman, mavi yaka istihdamına yönelik arayışları var. Bizler bu noktada devreye girebiliriz. Ortak hareket, daha çok istihdam demek; Çiğli’nin kentsel yapılanmasında çok yönlülük ve ortak çıkar demek. Sanayici de kazanacak, Çiğli halkı da, genci de esnafı da" dedi.

CHP Çiğli Aday Adayı Yıldız dan sanayi ziyareti: Ortak hareket çok önemli!

Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace ile bir araya gelen Yıldız; Ata Sanayi Başkanı Hamza Duran ile de hedeflerini paylaştı; site esnafıyla sohbet etti. Çiğli’nin lokomotif güçleri olduğuna dikkat çeken Yıldız; sanayi üretimi ve üreticisi ile kenti birleştiren bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu söyleyerek; “AOSB ülkemiz için, İzmir ve Çiğli için büyük bir güç. Sayın Karace’nin bölgeyi büyütmek, üretim ve ihracatı arttırmak gibi hedefleri olduğunu biliyorum. Kent planlamasını da ilgilendiren bu hedeflerde ortaklaşıyoruz. Kazan kazan anlayışını önemsiyoruz. Doğru bir belediyecilik; ortak çıkarı gözetir. Çiğli ortak paydasında; halkımızın da sanayicimizin de her zaman yanında olacağız.” diye konuştu.

Ortak hareket; daha çok istihdam…
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; organize sanayi bölgesinin 33 yıl önce Çiğli’de kurulmuş olmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi; “Tekstilden makineye; otomotivden kimya ve gıdaya; elektronik sektörüne kadar geniş bir yelpazede üreti yapan AOSB Türkiye’nin bir numarası. 50 bine yakın istihdam sağlıyor. Büyük hedeflerle yeni başkan seçilen Sayın Cenk Karace’nin hem bölgeyi geliştirmek üzere hem de Çiğli ve İzmir’e geri dönüşü olacak enerji projelerinin hayata geçmesiyle ilgili düşünceleri olduğunu biliyorum. Kendisinin bir konuşmasında söylediği bir şey vardı, unutmuyorum; “Olmaz diye bir şey yok. Olmaz dememek, mücadele etmek, çabalamak lazım. Gol atmak için şut atmak lazım. Gol girişiminde bulunmazsan gol atamazsın.” Bu, her alanda çok değerli bir düstur. Biz de belediyeciliği böyle yapacağız. Kararlılık önemli. Konsensüs önemli. Azmetmek önemli. Sanayicilerin özellikle ara eleman, mavi yaka istihdamına yönelik arayışları var. Bizler bu noktada devreye girebiliriz. Ortak hareket, daha çok istihdam demek; Çiğli’nin kentsel yapılanmasında çok yönlülük ve ortak çıkar demek. Sanayici de kazanacak, Çiğli halkı da, genci de esnafı da. Doğası da; tarımı da…  Bir belediye de tüm bunların önünü açmak için bürokratik engelleri zorlayacak; doğru projeler üretecek.”

En çok sarsılan, derin izler taşıyan onlar
Yıldız; daha sonra ATA Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Duran’ı da ziyaret etti. Duran ile sanayi sitesi ve ilçe sorunlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; site esnafının işyerlerine de konuk oldu. Ülke ekonomisinin yanlış idaresi ve giderek ağırlaşan krizin en çok sarstığı ve derin izler bıraktığı kesimlerin başında küçük ve orta ölçekli işletmelerin geldiğini vurgulayan Yıldız; “ Küçük ve orta ölçekli üreticinin, esnaf ve sanatkârın belinin büküldüğü bir dönemden geçiyoruz. Maliyetler, fiyat artışları halkı, tüketiciyi de vuruyor; esnafı da. Merkezi idarenin toz pembe gösterdiği tablo, aslında içler acısı gerçekler barındırıyor. Yerel idarelerin, belediyelerin onların önlerini açacak adımlar atmakta sınırları belli. Ancak; alt ve üst yapılarını iyileştirmek, imar, ruhsat gibi konularda yapıcı yaklaşımlar sergilemek, çevresel olumsuzlukları ortadan kaldırmak; ilçemizle entegrasyonlarını sağlayarak hayatı onlar için de kolaylaştırmak mümkün. ATA Sanayi de ilçemizin önemli değerlerinden. Çiğli’yi hepbirlikte yönetecek hep birlikte yeniden kurgulayacağız.”

 
Göztepe’de Messaoudi’ye nazar değdi
 
Çeşme Zabıtası eğitimde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğli gençleri 22 Aralık 2023 Cuma 20:10

Herkes Kendi işini yapsın bence, herşeyi halledicez edicez falan hikaye, projelerini anlat. şansın %0000000 söylüyeyim

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den ‘Yusuf Tekin’ isyanı!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in  sözleri ile ilgili konuşan CHP İzmir ...
Temiz esnafı ziyaret etti: Üreticiyle, tüketiciyi aracısız buluşturacağız
Saha çalışmalarına aralıksız devam eden Bornova Belediye Başkan Aday Adayı ...
İYİ Parti'de görevden almalar sürüyor
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Çankaya İlçe Başkanı ve ilçe ...
 
Yaramışlı’dan muhtarlara ziyaret: Hizmeti vatandaşa birlikte götüreceğiz
Muhtarları ziyaretinde mahallelere ilişkin ihtiyaç ve beklentileri dinleyen ...
Eski başkan Uyar'dan 'ithal aday' çıkışı: Bu sefer farklı tavır alabilirim!
Urla Önceki Dönem Belediye Başkanı ve Urla Belediye Başkan Aday Adayı ...
Kocaoğlu: Manisa’yı almak zorunlu değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel ...
 
YSK'dan seçim sonuçları izleme genelgesi!
Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimi sırasında, siyasi partilerin ...
CHP listeyi yayınladı: Kimler aday oldu?
Yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binden fazla başvurunun yapıldığı ...
CHP Manisa'da düğüm çözüldü... Büyükşehir ve 9 ilçede adaylar netleşti!
CHP'de Özgür Özel'in memleketi Manisa'da büyükşehir belediye başkan adayı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva