HABERLER>POLİTİKA
27 Ağustos 2023 Pazar - 09:12

CHP Buca'da iki adaylı seçimin galibi belli oldu

CHP Buca İlçe Örgütü, yeni ilçe başkanını belirlemek için sandık başına gitti. İki adaylı seçimde Çağdaş Kaya 344 oy alarak yeni başkan olurken rakibi Hasan Sağlam 67 oyda kaldı.

CHP Buca da iki adaylı seçimin galibi belli oldu

EGEDESONSÖZ- Genel seçimlerin ardından CHP'de başlatılan kurultay sürecinde ilçe kongrelerinde sona gelindi.

Partinin kalesi olarak nitelenen İzmir'de bugün Buca Örgütü yeni başkanını seçti.

-CHP’Lİ BAKAN İÇİNİ DÖKTÜ: KENDİMİ DEPRESYONDA HİSSEDİYORUM!

Büyükşehir, Buca Belediyesi ile ilçe örgütü kanadının desteklediği Çağdaş Kaya'nın karşısına Hasan Sağlam ve Sinan Yeşilbaş'ın ayrı aday olarak çıkması bekleniyordu.

Seçime saatler kala Hasan Sağlam ve Sinan Yeşilbaş arasında uzlaşı sağlandı. Yeşilbaş, Sağlam lehine çekilme kararı aldı. Buna göre seçim Çağdaş Kaya ile Hasan Sağlam arasında yaşandı.

SONUÇLAR BELLİ OLDU
Seçimde 2 geçersiz oy kullanılırken, Kaya 344 oy ile ilçe başkanı seçildi. Sağlam, toplam kullanılan 413 oyun 67'sini aldı.

LİSTELER BELLİ OLDU
Seçime iki adaylı girilen Buca'da listeler belli oldu.

Kongrede divan başkanlığı görevine İzmir Milletvekili Murat Bakan seçildi. Divanda Murat Işık, Uğur Aydın, Tuğçe Güner divanda görev aldı.

Şirinyer Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, eski milletvekilleri İlhan Cihaner, Tacettin Bayır ile Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da yer aldı. 

KILIÇ: BELEDİYEMİZİ BORÇSUZ HALE GETİRDİK
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kongrede yaptığı açıklamada "Türkiye’nin en kritik seçimini yaşadık. Parti tarihimiziin en yüksek oyuna eriştik. Önemli işlere imza atıldı. Partimizin daha yeni ve modern ilçe binasına sahip oldu, kapısı herkese açık oldu. Saha programları ile örgütümüzle birlikte yürüdük, başarılar kazandık. Hacer Taş ve yönetimize teşekkür ediyorum. Yerel seçim sürecinde Buca’da sokak sokak dolaştık, ideaallerimizi onlara anlattık. Yaratmak istediğmiz güzel bir dünya var. Kılıçdaorğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek için yoğun çalıştık. Görev verilen ilçelerde seçim çalışmalarımızı yürütük. Daha çok çalışmak, mücadele etmek zorundayız. Biz ve örgütümüz hazırız. Elimden gelen neyse ne yapılacaksa yapmaya hazırım. Yerel seçim sürecinde mücadeleyi büyütmeye hazırız. Belediyemizi borçsuz hale getirmiş olmanın gurunu yaşıyoruz.Görev sürecimizin ilk zamanın da pandemi süreci yaşadık.Ekip arkadaşlarımızla sürecin üstünden geldik. Buca Cezaevi kentin kanayan yarasıydı. Buca Cezaevi sorununu ortadan kaldırılmasına katkı sağladık. Buca Cezaevi’ni kesen caddeyi ulaşıma açtık. Metro ile birlikte ulaşım daha da rahatlayacak” dedi.

Kongre hakkında konuşan Kılıç, “Önümüzde yerel seçimler var, ayrışarak değil birleşerek gitmeliyiz.Yerel seçimde genel seçimde aldığımız başarıyı katlayarak daha güçlü taşımak zorundayız. Burada demokratik bir yarış olacak, kazanan Buca, partimiz olacak. Buca’ya yakışır şekilde, kırmadan, kol kola yerel seçime odaklanacağımıza inanıyorum. Benim için ikisi de çok değerli. Her ikisine de başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

SADECE ÖZELEŞTİRİ İLE GİDEMEYİZ
CHP eski milletvekili İlhan Cihaner kongrede yaptığı konuşmada “bu kongre kritik bir tarihte yapılıyor. Bir yandan hepimizi üzen, gençliği umutsuluğa boğan hezimet boyutunda yenilgi yaşadık. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettik, meclis çoğunluğunu iktidar kazandık. Söz konusu partiyi yönetenlerse Murat Bakan’ın yaptığı gibi samimi özeleştiri yapsalar da yetmez. Sorumluluğun gereğini getirmeleri lazım. Her yenilgi sonrası özeleştiri yapılır, yola devam edilir. Burada sadece özeleştiri ile gidemeyiz. Bu kongre çok kritik.Yenilginin muhasebesini yapacağız. Önümüzdeki seçimler öncesinde hepimizi ele geçirmiş olan yılgınlık duygusandan çıkamamız lazım. CHP’nin bu yönlü potansiyeli ve kadrosu var” dedi.

LİSTE VE İTTİFAK ELEŞTİRİSİ
İttifak ve listeler konusuna değinen CHP’li Cihaner, “Sizlere birkaç tutamak vermek istiyorum. Biz yenilmedik. Parti politikaları böyle bir sonuç çıkarıyor ama bizim adaylarımız ile ilgili konu var. Bu seçimde adaylarımız yarışmadı. Sadullah Ergin, Ankara’da birinci sırada yarıştı, hemen hemen her yerde benzer adaylar vardı. Ön sçeimi kastetmek istemiyorum. Kirli listelerle sahaya çıktık. Seçim sürecinde laikliğe dair, sol değerlere dair söylem duydunuz mu? AKP’nin ekonomi politiklarından çok yakınıyoruz ama o politikaların nedeni olan sembol ismi adamı ekonominin başına getireceğiz diyerek vitrine koyuyoruz. FETÖ’ye yol veren ve döneminin sembol isimlerinden birisini listeye koyuyoruz. Mülteci konusuna sebep olanlardan birisni listelere koyuyoruz” açıklamasını yaptı.

ÜÇ TEMELDE YENİLENME
Cihaner parti içideğişim konusunun üç temel noktada büyütülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Yerel seçim öncesinde yeniden umudu örgütlememiz lazım. Bunu nasıl yapacağız? Birincisi partinin politik hattın netleşmeli. İlk turda sosyal demokrat, ikinci turd aırkçı parti gibi davranamayız. Sığınmacı meselesinden tutun, ilk 4 maddaye karşı çıkış varmış gibi bunu protokole bağlayacak hatalar yapamamak lazım. Partimiz muhalefetin oyunu arttırmak için yada iktidar olmak için sağcılaşarak, aşırı milliyetçiliğe göz kırparak mı yürüyeceğiz yada tüzük programımız neyse emrettiği gibi geçmişimiz ile sosyal demokrasinin evrensel değerleri ile mi yürüyeceğiz? Kongre yarışlarının bunu üzerinden temsil edilmesi lazım. Onun bunun adamı mı seçilecek gibi kongre yaparsak doğru polmaz. Gene aynı hayal kırıklıklarını yaşarız.Buradan çıkacak irade partinin politik yönünü de belirler.

İkincisi kadrosal değişim şart… Değişmesi gerekenler bugünkü yenilginin sebebi olarak partiyi değiştiremez.Ancak kendi pozisyonlarını korurular. Üçüncüsü ise tüzüğün demokratikleştirilmesi. Ön seçimi garantiye alan, karar mekanizması ile taban arasında bağ kuran parti içi hukuka ihtiyaç var. Bunları yaparsak bu yılgınlık havasından çıkar, enerjimiz doğru bir yere kanalize olur ve yerel seçme yürürüz”

ASLANOĞLU: KOL KOLA BURADAN ÇIKACAĞIZ
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, genel seçimlerin ardından AK Parti iktidarının baskılarını artırdığını belirterek, "İstiyorlar ki eleştirilmesinler. zannediyorlar ki tartışarak CHP'yi yıpratacaklar. CHP sizlerin sayesinde dimdik ayaktadır. Dimdik ayakta kalmaya devam edecektir" diye konuştu. 16 Eylül'de İl kongresi olacağını hatırlatan Aslanoğlu, "15'inde de kongrenin bir gün öncesinde uzun uzun tartışacağımız ortam yaratacağız. Bugün Çiğli'de uzlaşı sağlanmış ve tek adayla sandığa gidiliyor. Herkes bilir ki 2-3 adaylı da olsa biz bu salondan kol kola çıkardık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele, kol kola olacağız. Ve Buca'de yine başarı sağlayacağız. Buca'da ne ilk zaferimiz, ne son zaferimiz olacak. Bakmayın AK Partililerin televizyonlara çıkıp 10 ilçe 20 ilçe alacağız dediğine aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. 16'sında İl kongresinde de İzmir'den tüm Türkiye'ye sesleneceğiz. Dün söylediğimiz gibi yarında aynısını söyleyeceğiz yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye" dedi.

YEŞİLBAŞ: TEPEDEN İNME ADAY DEĞİL
Hasan Sağlam'ın lehine adaylıktan çekilen Sinan Yeşilbaş'da kongrede söz istedi. Yeşilbaş, "Delegasyon seçimlerinden itibaren mahallelerimizi ziyaret edip hepinizden görüşümüzü aldık. Temiz bir başlangıç için biz de bu yola çıktık. Biz örgütümüzün ve belediyemizin sırtından nasıl geçinilir bilmiyoruz. Ama örgütümüze kulak vermeyi biliyoruz. Kendilerinden olmayan siyaset alanına bırakmamak üzerine kurulu bu anlayışı reddederek, tepeden değil tabandan gelenler savunmak gerekiyor. Biz bu bu özgür iradeyi, özgür delegeyi oluşturmak ve vicdani rahatsızlık hissetmemek adına değerli parti büyüğüm Hasan Sağlam'ı destekleme kararı almış durumdayız" sözlerini kaydetti.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU: KAMU GÜCÜ, ÜZERİMİZE KIRBAÇ GİBİ KULLANILDI
CHP Buca İlçe Başkan Adayı Hasan Sağlam yaptığı konuşmada serzenişte bulundu. Sağlam, eşitsiz şartlar içinde rekabet yaşandığını belirterek “Bu bir kongre, kazananı ve kaybedeni olacak. Bunu sindirmeliyiz. Kamu gücü, üzerimize kırbaç gibi kullanıldı. Bu kongrenin sonunda kucaklaşacağız. Ve önümüzdeki yerel seçime birlikte yumruk içinde gireceğiz. Birkaç gündür bu imza süreciyle alakalı ciddi sorunlar yaşadık. İmza toplamamızı istemediler, baskı kurdular. Adeta mahalleleri ipotek altına aldılar. Kamu gücü bize değil kentlere hizmet için kullanılmalı. Biz hiçbir arkadaşımıza uzak ya da yakın değiliz. Buraya ikinci bir adayın çıkmaması için inanız her şey yapıldı. Ben partim ve partililer adına çok üzgünüm. Bizim de haklarımız var. Haklarımızın elimizden alınmasına lütfen izin vermeyin. Görevi bana verecek olursanız size namus sözü veriyorum, böyle bir şeyin yaşanmasına bir daha izin vermeyeceğim” dedi.

İNSAN YOLDAŞINA ZULMEDER Mİ?
Üyelere baskı kurulduğunu kaydeden Sağlam, “Bu baskı 3-4 gündür değil, mahalle delege seçimleriyle birlikte başladı. Yaklaşık bin 200 üye karartılmış. Telefonlar ve kim oldukları belli. Ben dosya hazırlayıp rapor edeceğim. Bu haksızlığı lütfen olumlamayın. Ben buraya çok zorlanarak geldim. Üç gün resmen ızdırap çektim. Mahallelerimiz esir alındı. Ne ile alakalı? İstihdam ile ilgili. Mahallelere gittiler talepleri istediler. Bunun adı umut tacirliğidir arkadaşlar. Burada söylediğim her şey, eleştirel bir yaklaşım biçimidir.  Ben örgütümüzün bu tür durumlara izin vermemesi gerektiğini düşünüyorum. 50 imzayı zor bulduk, hiç mi Allah korkunuz yok? Bu esaret nedir arkadaş! Nasıl kabul edeceksiniz bunu. İnsanlardan yalvararak imza aldım, dediler ki Hasan Sağlam çekilmiş. Algı yaptılar. Bu sıkıntıları yaşamayı arzu etmiyordum. Hiçbir hakkımızı doğru dürüst kullanamadık. Kendi felaketimize koşa koşa gidiyoruz. Hani biz yoldaştık? İnsan yoldaşına zulmeder mi?” açıklamasını yaptı.

KAYA: BİZLER GENÇLİK KOLLARINDA MÜCADELE EDERKEN KAMU GÜCÜNÜ KONUŞAN ARKADAŞLARDAN ÖĞRENDİK
Adaylardan Çağdaş Kaya yaptığı konuşmada kamu gücü üzerinden rakibi Sağlam’dan gelen eleştirilere yanıt verdi. Kaya, “bizler 16 yıl önce bu partinin kapısından girdiğimizde mücadelenin emeğin örgütlenmenin ne olduğunu bu partiden öğrendik. Biz bu partiden girdiğimizde ben olarak Çağdaş Kaya olarak geldim ama biz olduk biz. İlçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı gibi onurlu görevleri yaptım. Sizlerin sayesinde yaptım. Ben bu örgütü ne kadar omzumda taşısam azdır. Bizler gençlik kollarında mücadele ederken kamu gücünü konuşan arkadaşlardan öğrendik. Bizler bu partide emek verirken her kademesinde mücadele verirken direk gelip aday olmadık. Taşını, toprağını, tozunu yuttuk. İlçede yattığınız günleri unuttunuz mu?” dedi.

BİRİ KAZANIYOR, BİRİ KAYBEDİYOR DİYE DÜŞÜNMÜYORUM
Seçim sonrası kongreden omuz omuza çıkacaklarını söyleyen Kaya, “Evet eksiğimizle artımızla bir olacağım. Evet hiçbirimiz babadan zengin değiliz. Alın teri dökerek geliyoruz. Ben buraya 3. defadır çıkıyorum. İnanılmaz da duyguluyum. Sinan da bizim arkadaşımız yol arkadaşımız Hasan Dayı da yol arkadaşımız. Maalesef yarışıyoruz. Ama biri kazanıyor biri kaybediyor diye düşünmüyorum. Biri seçiliyor biri seçilmiyor. Adaylık açıklamamda dediğim gibi küskünlüğü, yılgınlığı, bu yorgunluğu kaldırmaya geliyorum.  Görüyorum ki İzmir'in tüm ilçelerinden dostlarım arkadaşlarım beni desteklemeye gelmişler. Aynen Hasan abimin dediği gibi biz buradan omuz omuza çıkacağız. Birbirimizi kandırmayalım. Söylemde değil, icraatta mücadelede bir olalım. Güç elinde değilken adaleti dağıtmak kolay, güç elindeyken adaleti dağıtmak zordur” açıklamasını yaptı. 

YEREL SEÇİMİ KAYBEDERSEK HEPİMİZ KAYBEDERİZ
Yerel seçim sürecinin önemine dikkat çeken Çağdaş Kaya, “biz bu kongreye gelirken yerel seçim sürecinin daha can hıraş şekilde geçeceğini düşünüyordum. Ama örgüt daha sakin, daha uzlaşıdan yana, daha kucaklayıcı. Çünkü yerel seçimi kaybedersek hepimiz kaybederiz. Delege yazacak insan bulamayız. Ben de sizinle beraber olmaktan onur duyacağım, mücadelenize destek vermekten onur duyacağım. Önemli olan Ekrem abim gibi küskün büyüklerim varsa gidip elini öpeceğim. İlk defa kongre bu kadar barış havasında geçiyor. Bizler bu büyük örgüt bu şanlı örgüt var oldukça CHP bayrağı asla yere inmez. Yaşasın CHP!” şeklinde konuştu.

 
Shane Larkin'den TBF'nin cezasına tepki!
 
CHP Karabağlar'da Sözüpek güven tazeledi!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşen 28 Ağustos 2023 Pazartesi 21:48

Yüzlerce kişiyi işe aldılar tüm partililerin gözleri önünde ve bunu seçim günü iki aday birleşince yaptılar baktılar seçim kayıp olacak anında yüzlerce insanın girişini yapıp açık açık talep mesajları aldılar mesajlar bir belediye çalışanının telefonuna gitti yerine getirildi yazık Umutlarımı kaybettim geleceğe dair çünkü sövdükleri parti çay dağıtıyor bunlarda iş vaadiyle insanların oyunu aldılar ve karşısındaki kim yine kendi partilisi, ayıptır utanır insan birde işe aldıkları çocuklara faşizme karşı omuz omuza diye slogan attırıyorlar faşist kim belli, hiç demokratik bir seçim olmadı acaba hiç kimseyi işe almadan kaç oy alırdı oturup bir düşünsün dinleri imanları para olmuş belediye çalışanlarına dört pazar artı mesai işsizlere iş böyle sokaktaki herhangi birini koy seçim alır birtek Kılıçdaroğlu eksikti desteklemeyen keşke o da gelseydi imza toplasaydı tuncayın adamlarına

Yorumu oyla      5      3  
kuruçeşmeli 28 Ağustos 2023 Pazartesi 09:19

sen ilçe başkanı olduğun sürece bucada chpye oy moy yok tuncay kankanla başarılar rahmetli bektaş gül senin elinden tuttu örgüte soktu sen ilk seferinde döndün örgüte parmak salladın

Yorumu oyla      7      3  
Doğrucu Davut 28 Ağustos 2023 Pazartesi 08:32

Adam iki dönem önce kaybedip parmak hareketi çekiyor partililere, kaybedince boşta kalmasın diye belediyeye özel kalem gibi bir konuma yerleştiriliyor, belediyenin başarısı ortada ordan geliyor ama sırf koltuk menfaat uğruna peşinde koşup oy veriyorlar. Hakikaten bir düşünün ya. Bir Chp'li olarak bu beni çok üzüyor. M.Kemal ATATÜRK'ün partisinin geldiği duruma bak yazıklar olsun. Suç onu seçip oraya getirende, il delegeliğine giricem diye liyakatsiz insanları destekleyenlerde. Hiç birinde ilke dik duruş yokmuş. Buca da bu hep oluyor. Şimdi iş vaatleri ile işe giremeyenlerin veryansınlarını izleyeceğiz.Tunç başkanda koltuğum garantilensin diye destekliyorsun ama siz gidince insanlarla bu seçtirdiğiniz şahsı baş başa bırakacaksınız size de hakkımız helal değil maalesef...

Yorumu oyla      8      3  
Örgüt 28 Ağustos 2023 Pazartesi 08:28

Parti''nin tozunu yutan arkadaş gençlik kollarından geldik bizde bu parti için gece gündüz çalıştık, aç kaldık. Umudumuzu yitirmedik. Sen belediye imkanlarını kullanırken Tuncay özkan yol arkadaşınla, mahallerde delege seçimlerinde Altan müdahale Edip belediye peronelerini ve ailesini kullandın. Belediye araçlari üye taşıdın, belediye kaç kişi başladı kimlerden talep aldın,Sen emekcisinya ya hadi şimdi konuşturan beni ... Dibi görmeden değerini bilemesin.

Yorumu oyla      5      3  
Metin 28 Ağustos 2023 Pazartesi 06:40

Tıpış tıpış oy bu yapıya asla yok... Chp kaybedecek, bir çok ilçeyi ve büyükşehiri....

Yorumu oyla      7      3  
Celali kaymak 27 Ağustos 2023 Pazar 21:54

Büyükşehir iş vadi buca belediyesi iş vererek deleğeyi ne talebi varsa karşılıyarak bu yetmiyor belediyekerde çalışan deleğeleri tehtit ederek ilçe başkanlığı secimi yapıyorlar seçimden sonra demokrasi çok ğüzel bir secim oldu kazanan buca oldu nasıl ziniyet anlamadım 7 ay sonra yerel seçimler var seç beni seciyin zihniyeti pakala kurultayda adaylar ön seçimle belirlenecek derse bu sonucu doğuranlar nasıl sokakta dolaşacak zor dostum zor bekliyip ğörecez

Yorumu oyla      6      3  
CHP 27 Ağustos 2023 Pazar 21:32

BUCA Belediye başkanı VE onun eski ve yeni kankaları kim seçilirse seçilsin CHP kayıp etsin diye çalışan çıkar ları uğruna bir araya gelmiş zavallı KİŞİLER . ATATÜRKÜN PARTİDİ BU İNSANLARDAN KURTULMALİ BU İNSANLARI CHP DEN ATMAK ÇIKARINI DÜŞÜNEN İNSANLARDAN CHP Lİ OLSMAZLAR ZATEN CHP DEĞİLLER ÇIKARLARI OLDUĞU İÇİN BURDALAR

Yorumu oyla      5      3  
Chpli 27 Ağustos 2023 Pazar 19:39

Vizyon çok düşük

Yorumu oyla      6      3  
örgüt... 27 Ağustos 2023 Pazar 18:28

Efsane geri dönüyor... Kaya gibi Sağlam...

Yorumu oyla      2      8  
Selvi Karabulut 27 Ağustos 2023 Pazar 17:50

Çağdaş Kaya; Ümit Yaldız bey''in dünkü İyi Parti ile ilgili haberini yorumunu sindire sindire oku !

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çiğli'de Erkan Akar dönemi
CHP Çiğli İlçe Örgütü, yeni ilçe başkanını belirlemek için sandık başına ...
CHP Aliağa'da kazanan isim belli oldu!
CHP Aliağa İlçe kongresinde Meclis Başkanı Avukat Hakan Turan ile esnaf ...
CHP Bergama'da başkan belli oldu!
İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’ın aday olmadığı CHP Bergama’da seçime ...
 
Türkiye'den GKRY’deki cami saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentinde ...
Gürsel Tekin'den Akşener'e yanıt!
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ...
Limasol'daki camiye yapılan saldırıya kınama
Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki ...
 
‘İttifaksız İzmir’ panoraması... Çantada keklik anlayışı tarihe karışabilir!
İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü ve Gazeteci Ümit Yaldız, ...
AK Partili Kırkpınar'dan Polat'a tepki: Çöp, çamur, çukur bir zihniyeti temsil ediyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
AK Partili Dağ'dan CHP'li Polat'a tepki: Battıkları batağın tezeğini sağa sola sıçratmaya çalışıyorlar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva