HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:55

Büyükşehir zabıtalarından eylem: Bu işyerinde mobbing var!

İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı önünde açıklama yapan Tüm Bel-Sen iş yerinde iş barışının, çalışma huzurunun olmadığını, karne uygulaması, baskı, mobbing ve sürgün olduğunu iddia etti.

Büyükşehir zabıtalarından eylem: Bu işyerinde mobbing var!

EGEDESONSÖZ - KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda zabıta emekçilerinin yaşadıkları sorunlarla basın açıklaması yaşadı. 

İşveren temsilcileriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerden sonuç alınamadığının vurgulandığı açıklamada iş yerinde iş barışının, çalışma huzurunun olmadığını, karne uygulaması, baskı, mobbing ve sürgün olduğu ileri sürüldü. 

Basın açıklaması şu şekilde:

Zabıta emekçilerinin sorunları için Tüm Bel-Sen İzmir 1 no’lu şube yürütme kurulumuzun işveren temsilcisiyle gerçekleştirdiği görüşmelerden istenilen sonuç alınamamış sorunlar çözüme ulaşamamıştır.

İşyerlerimizde emekçilerle gerçekleştirdiğimiz toplantıların sonucunda zabıta emekçileri haklı taleplerini basın açıklaması yoluyla ifade etme kararı almıştır.

Toplantılardan çıkan kararların ana fikrini ifade etmek gerekirse;

İşyerimizde iş barışı ve çalışma huzuru yok.

Çünkü karne uygulaması var!

Çünkü baskı, mobbing ve sürgün var!

Çünkü huzursuzluk ve korku imparatorluğu var!

Zabıta emekçileri, halkın huzuru ve esenliği için kanun ve yönetmelikler doğrultusunda sabit veya gezici olarak 7/24 esasına göre çalışan neredeyse belediyenin ve kentin tüm sorunlarıyla mücadele eden hatta pandemiyle, depremle, yangınla mücadeleye katkı verse dahi idareciler tarafından bir o kadar da önemsenmeyen belediye memurlarıdır.

Sahada hem her türlü zorluklarla hem de mevzuatlarla cebelleşen arkadaşlarımız bir yandan da işyerlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır.

Bu sorunları kısaca sıralayalım;

Arkadaşlarımız görev ifa ederken karşılaştıkları hukuki meseleler için Belediye İdaresi avukat desteği sağlamamaktadır. Avukat desteği istiyoruz!

Belediyenin ekonomik durumu bahane edilerek şoför arkadaşlarımızın mesaileri kısıtlandığı zaman işlerin yürümesi için zabıta hizmet araçlarını kullanmak zorunda kalmaktadır. Yeterli sayıda şoför istihdamı istiyoruz!

Dış birimlerde çalışan Zabıta emekçileri, 2,5 ile 3,5 metrekarelik elverişsiz, iş sağlığı ve güvenliği koşullarını taşımayan  birimlerde çalışmak durumunda kalmaktadır. Arkadaşlarımız bu kötü şartlara sahip yerlerde görevini ifa etmekte üstelik tuvalet gibi temel ihtiyaçları dışarıda karşılamak zorunda kalmaktadır.Tüm birimlerde çalışma ve dinlenme ortamlarının iyileştirilmesini istiyoruz.

Kent genelinde mevsimsel olarak etkisini gösteren sel, yangın, deprem vb. afetler sonrasında görev alan arkadaşlarımızın gerekli ekipmanlarının sağlanmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın giyim ve ekipman eksikleri giderilmeli, nitelikleri arttırılmalıdır.

İşyerimizde iş barışını ve huzurunu bozan bazı uygulamalar da bulunmaktadır.

Zabıta emekçilerine karne uygulaması getirilmiş olup arkadaşlarımızın birbirleriyle rekabet etmeleri istenmektedir. Arkadaşlarımız mevzuatlar ile kamuoyu tepkisi arasında ince bir çizgide görev yapmakta ve hakkaniyetli davranmak zorundadır. Dolayısıyla yaptıkları iş rekabete uygun bir iş değildir. İş barışını bozan karne uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz.

Arkadaşlarımız görev tanımı, sorumluluğu ve eforu belli olmasına rağmen Daire Başkanının ne işle meşgulsün, niçin iş yapmıyorsun gibi sorularına, baskısına, hatta yüksek sesle tepkilerine ve bağırmalarına  maruz kalmaktadır.Bu durumların akabinde yer değişikliği diye tabir ettiğimiz sürgün uygulamaları yaşanmaktadır. Bu tavırların son bulmasını istiyoruz.

Arkadaşlarımıza görev tanımı dışında iş ve sorumluluklar yüklenmektedir. Liyakatsiz ve keyfi bir biçimde görevlendirmeler ve görevden almalar cereyan etmektedir.

Görevde yükselme sınavı dışında tedviren görevlendirmelere son verilmeli, idarenin koltuk değneği yönetici kadrosu oluşması engellenmelidir.

Bu keyfi uygulamaların son bulmasını istiyoruz.

Tüm bu yukarıda belirttiğimiz sıkıntılara ilave 7/24 çalışan Zabıta emekçilerine toplu sözleşmede Zabıta haftasında risk primi istiyor ve toplu sözleşme taleplerimizin tis masasının kurularak karşılanmasını sebebi olmadığımız ekonomik sıkıntılara kurban edilmesini istemiyoruz.

Oyalama değil toplu sözleşmede Zabıta emekçilerinin hakkını istiyoruz.

 
MHP'den Sinan Ateş açıklaması
 
Manisa'da çöp ev vakası... 1 kamyon çıktı!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Smyrna 3 Haziran 2024 Pazartesi 02:55

Ne iş yapıyor bunlar başı boş gezip 60 bin tl maaş alıyor?

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet çetin 31 Mayıs 2024 Cuma 13:15

Mobing olmasın ama, zabıtanın da kendine çekidüzen vermesi öteden beri bir ihtiyaç...

Yorumu oyla      0      0  
Şenol 30 Mayıs 2024 Perşembe 16:36

Hiç bir şekilde zabıta işini yapmıyor sorduğunda bize talimat gelmeden bir şey yapamıyoruz örnek metro dilenciden geçilmiyor bakkal manav kasap hiç bir esnaf ne etiket ne hijyen kim kimi tutturursa 3liraya.aldıği.şeyi 20ye.5e aldıği 50 ye 100e bizi kazıkçı(hırsız) sözde esnaflardan kim koruyacak sahi zabıtanın görevi nedir bu memleketde kimse işini hakkıyla yapmazmı?

Yorumu oyla      0      0  
Zeki 30 Mayıs 2024 Perşembe 15:25

Zabıta emekçilerinin yanındayız yorum yapan insanlar zabıta ne iş yapar ne tür zorluklarla fedakarlıklarla iş yapıyor bilmeyen,zabıta hakkında yeteri bilgiye sahip olmayan kişilerdir...lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın...

Yorumu oyla      0      0  
Alin 30 Mayıs 2024 Perşembe 11:28

Belediye zabıtaları ne kadar yoğunlarmış ve ne önemli işler yapıyorlarmış da haberimiz yokmuş!!!!

Yorumu oyla      0      0  
Doğukan Gümüş 30 Mayıs 2024 Perşembe 10:23

Belediyede mobbing yapan yöneticiye hiçbir şey olmaz!! Koltuğunu korur; hatta daha da üst makamlara getirilir!! Kesin net!!

Yorumu oyla      0      0  
kentli 30 Mayıs 2024 Perşembe 10:22

siz mobbin görmemişsiniz . en rahat yer belediye size rahat fazla geliyor

Yorumu oyla      0      1  
ANKARA 29 Mayıs 2024 Çarşamba 22:01

İzmir'in Her Yerini İsportacilar Kuşatmiş Zabita Diyor Ki Cok Calisiyoruz... Zabita Calisanlarinin Tümu TUTUKLANMALİ... Nokta...

Yorumu oyla      1      2  
ANKARA 29 Mayıs 2024 Çarşamba 21:59

Zabita Meslegi:Yan Gel Yat Osman... Nokta... Zabita Dairesinde Calisanlarin Tümünün GOREVLERİNE Son Verilmeli... Nokta...

Yorumu oyla      2      2  
Talat Yılmaz 29 Mayıs 2024 Çarşamba 21:48

40 yıldır İzmir''de yaşıyorum.Bornova''da, Karşıyaka''da,Bayraklı''da...Zabıtanın görevini yaptığını düşünmüyorum. Hoparlörlü seyyar satıcılar cirit atıyor Sarmısakçısından tut, peynircisine, traktörle Karpuz satıcının kadar... Pazaryerlerinde yanıltıcı etiketler ,hileli zeytin ve teryağları...Saymakla bitmez yanlış durumlar...Mesai doldurmaya çalışıyorlar araçlarının içinde...İhbarda bulunabilmek çok zor...

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar'da maaş promosyonu müjdesi!
Seferihisar Belediyesi’nde, 700 işçiyi kapsayan maaş promosyonu anlaşması ...
Başkan Işık sahnede şarkı söyledi
Gaziemir Belediyesi Ata Evi Korosu Konserinde, Şef Yılmaz Demirtaş yönetiminde ...
47. Grup Psikoterapileri Kongresi Bergama'da başladı
Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Dernekleri Federasyonu ile Türkiye Grup ...
 
Başkan Mutlu muhtarlarla buluştu
Konak’ta görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı ...
Aliağa Belediyesi Yaz Spor Okulları için kayıtlar başlıyor
Çocukları küçük yaşlardan itibaren spora teşvik etmek amacıyla organize ...
26 farklı branşta eğitim... İzmir'de yaz okullarına kayıtlar başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Haziran’dan itibaren 17 ayrı tesiste ...
 
Başkan Ünsal vatandaşlarla bir araya geldi: Katılımcı yönetim vurgusu
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, her ay düzenli olarak gerçekleşen ...
Mutfak Atölyesi’nde mantı eğitimi
Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, Geleneksel Türk Mutfağının yaygınlaşması ...
SODEM ve SODEMSEN'de seçim heyecanı... İzmir'den hangi başkanlar yer aldı?
Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nın (SODEMSEN) yeni yönetim ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva