HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ağustos 2024 Perşembe - 09:19

Büyükşehir önünde ikramiye isyanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ işçileri ikramiye alacaklarının ödenmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada "yerel seçimlerinden sonra belediye başkanının değişmesi ile birlikte çalışan işçilerin ödemelerinin zamanında yapılacağını beklerken, gelinen noktada önceki belediye yönetiminin bütçeyi düzensiz kullanmasından kaynaklanan borçlar önümüze sunulmaktadır. Sosyal haklarımızın zamanında ödenmesini talep ediyor ve geçmişte verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Aksi takdirde, alanlarda yine emekten gelen gücümüzü kullanmaktan asla geri durmayacağız" denildi.

Büyükşehir önünde ikramiye isyanı!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü DİSK Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şube zamanında ödenmeyen ikramiye alacakları için eylem düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Binası önünde gerçekleşen eylemde "ikramiyelerin gününde ödenmesini talep ediyoruz" pankartı açıldı.

KENAR: SOYER ZAMANINDAN GELDİĞİ BELİRTİLEN SORUNLAR BİZ İZENERJİ İŞÇİLERİNE HER DEFASINDA FATURA EDİLİYOR
9 Nolu Şube Başkanı Sedat Kenar geçmiş dönemin faturasının kendilerine çıkarıldığını vurgularken, "Bilindiği üzere yaklaşık bundan 10 ay önce biz bu kapıda beş gün süren bir direniş sergilemiştik. Bu direnişimizin sonucunda bizlere birtakım sözler verilmiştir. Bu sözler ile alakalı en can alıcı noktamız olan ikramiye ile alakalı maalesef verilen sözleri yerine getirilmedi. Geçtiğimiz haftalarda merkezi iktidarı elinde bulunduran tek adam rejiminde açıklamış olduğu ve belediyeleri ilgilendiren sigorta prim borçlarıyla ilgili kıskacı biz 2 şubemiz olarak farkındayız. Lakin bizlere sunulan bahanelerin sebebi biz değiliz. Bir önceki belediye başkanımız Tunç Soyer zamanından geldiği belirtilen sorunlar biz İZENERJİ işçilerine her defasında fatura ediliyor. Biz bu geçiş sürecinde iki şube yönetimi ailesi olarak sağduyulu yaklaşım sergiledik. Lakin bundan sonra verilen sözlerin tutulması gerekir. İzenerji işçisi bu tabloyu hak etmiyor. Bizlere verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz" diye konuştu.

GÜL: EMEKTEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ
Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül ise yaşanan durumun devam etmesi halinde eylemliliklerini sürdüreceklerini belirterek şunları söyledi:

"Toplu iş sözleşmemizde hakkımız olan ikramiyemizin işveren tarafından ayın sonunda yatırılacağı bilgisi tarafımıza bildirilmiştir. Bunun üzerine tek gündem maddesi ile acil olarak temsilciler kurulunu topladık. Yaşadığımız bu sorun geçmiş dönemlerden bugünümüze kanayan bir yaradır. İşveren yaptığı açıklamada, gerekçe olarak iktidarın SGK prim borçları üzerinden yerel yönetimlere yaptığı ödeme baskısını ve belediye şirketlerinin geçmiş dönem borçlarını göstermiştir. Bu durum, faturanın yine biz işçilere kesildiğinin açık bir göstergesidir. Ödenmeyen SGK borçlarının sorumlusu, maaşı cebine girmeden her ay düzenli olarak ödemelerini yapan işçi emekçiler değil, milli gelirin aslan payını alan sermaye düzeni ve onun hükümetidir. En ufak bir ekonomik sorun karşısında işverenin aklına gelen ilk çözüm, çalışan işçi ve emekçilerin ödemelerini geciktirmek olmuştur.

Biz İZENERJİ emekçileri olarak, 2023 yılında geç ödemelere karşı bir direniş sergiledik ve İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin yevmiyeleri, ilk kez haklarını aradıkları için kesildi. O dönemde biz emekçilere verilen sözlerin bir kısmı yerine getirilmiş, ancak daha sonra aday adaylık sürecinde yaşanan siyasi iç çekişmeler nedeniyle verilen sözler tam anlamıyla tutulmamıştır.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye başkanının değişmesi ile birlikte çalışan işçilerin ödemelerinin zamanında yapılacağını beklerken, gelinen noktada önceki belediye yönetiminin bütçeyi düzensiz kullanmasından kaynaklanan borçlar önümüze sunulmaktadır. Bunun sorumlusu İZENERJI emekçileri olmadığı gibi, bu borçların faturası da İZENERJİ emekçilerine kesilemez.

Ülkede yaşanan ekonomik krizin yükünü işçi ve emekçilerin sırtına yıkmaya çalışan AKP Hükümeti, pazardan markete her şeye her gün zam yaparken, büyük holdinglerin vergi borçları silinmekte ve tüm kaynaklar sermayeye peşkeş çekilmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süredir toplu iş sözleşmesi ile kazandığımız ikramiye hakkımızın ödeme günü ihlal edilmekte ve her ikramiye döneminde bir kriz yaşanmaktadır. Artık yeter! Alım gücünün düştüğü bu dönemde, belediye ile yapılan görüşmeler sonucu şirketler arası açılan farkı kapatmak için ek protokol hayata geçirilmiştir. İkramiyelerimizin geciktirilerek ödenmesi yaşamımızı sürdürmemizi olumsuz etkilemektedir.Enflasyonun hızla yükseldiği bu dönemde, zamanında verilmeyen ikramiyeler de eklendiğinde, biz emekçiler bu koşullarda her geçen gün daha fazla zorlanmaktayız ve ücretlerimiz eriyip gitmektedir. Sözleşmede yer aldığı halde düzenli ödenmeyen alacaklarımız bizleri mağdur etmektedir.

Bu durum artık kabul edilemez bir aşamaya gelmiştir. Yaşadığımız ödeme düzensizlikleri devam ettiği sürece, eylemlerimizi yeniden hayata geçirmekten çekinmeyeceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz; sosyal haklarımızın zamanında ödenmesini talep ediyor ve geçmişte verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Aksi takdirde, alanlarda yine emekten gelen gücümüzü kullanmaktan asla geri durmayacağız"

 
İsmi adaylık için geçiyordu... Kılıçdaroğlu ile özel görüşme!
 
Feci kazada eski muhtar hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beytullaha cevap veren cahile 15 Ağustos 2024 Perşembe 19:27

şimdi bişey dicem olmucak. memur olmadan hiç bir kurum işlerini yürütemez. imzaları kim atacak o işçilerin hakedişinin imzalarını kim atacak o işçilerin işe alınmasında imzaları kim atacak o işçilerin kılık kıyeti için alımların imzasjnj kim atacak. boş beleş yorum yapma. artı işçi memur kardeştir.

Yorumu oyla      3      0  
15 Ağustos 2024 Perşembe 18:57

Ne hakkı zübük? Beled. sınırlı sorumlu yarı resmi kamu hizmeti için kurulmuş yerel idare kuruluşlarıdır. Chp haddini hududunu aşıp devlet içinde devletçilik oynamaya kalkıp sizin maaşlarınız yakında zaten ödenemez hale gelecek. Sizleri de mütemadiyen fazlasını istemeye şartandıran sendika soluğu Yunanistan da alacak. Akıllı olun sonra ne akıl kalır ne baş.

Yorumu oyla      1      1  
beytullaha cevap 15 Ağustos 2024 Perşembe 18:56

işçi her yerde hak eden taraftır. eğer memur ile kıyaslanacaksa ben işçiyi seçerim kardeşim. halkta işçiyi seçer. kurumlar memursuz yürür. o işçilerin arasında ne üniversite mezunu adamlar var. bırak uni mezununu memurun yaptığı işi lise mezunuda hayli hayli yapar. ama sen bir memuru alıpta güvenlik görevlisi yapıp gece 12 saat nöbete getiremezsin . alıpta atolyede çalıştıramazsın. eline süpürge verip temizlik yaptıramazsın . bak hem işçi sizin gibi fazlasını istemiyor yatmayan parasını istiyor. ha bunu neden yazıyorum memur vs işçi savaşına çevirmeyin bunu diye yazıyorum. zararlı çıkarsınız. işçi ile oyun oynanmaz. bir gün iş yerinde bu yazdıklarınızı ağzınızdan kaçırırsınız o maraba diye dalga geçtiğiniz insanlar sağlam kemik bırakmaz.

Yorumu oyla      0      3  
Özgür özel,veli akbaba 15 Ağustos 2024 Perşembe 17:13

Neler oluyor İzmir’de sizin kankanızın marifetleri bir bir çıkıyor ortaya

Yorumu oyla      0      0  
Enver Sarı 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:40

İşçiye "Maraba" diye küçümseyici cümleler kuran parazit. Gerçek ismini ve birimini yaz da seni sendika olarak ziyaret edelim. Hodri meydan bekliyoruz.. Alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerime selam olsun..

Yorumu oyla      2      3  
BEYTULLAH 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:16

MEMURLAR EYLEMDE İKEN BURADA SALLAYAN İŞÇİ ARKADAŞLARIM. ŞİMDİ SİZE BİR GÜN GEÇ İKRAMİYE YATTI DİYE KIYAMETİ KOPARIYORSUNUZ. BUGUN BANA YARIN SANA İŞÇİ KARDEŞİM.MEMURLARIN İKRAMİYELERİ KESİLDİGİNDE İYİ OLMUŞ DİYORDUNUZ,, GÜN OLA HARMAN OLA.

Yorumu oyla      4      3  
muhtar 15 Ağustos 2024 Perşembe 14:46

begenmıyorsanız ikramiyelerini duzgun odeyen şirketler mevut gidin onlarda calısın

Yorumu oyla      5      3  
hakkı 15 Ağustos 2024 Perşembe 12:05

hakkını verin önce maaşın yollar pis

Yorumu oyla      4      4  
35 15 Ağustos 2024 Perşembe 11:52

hakkını arayan memura işçiye hakaret eden asgari ücretli arkadaşlar sizleride sahalarda görmek isteriz. böyle klavyede yazdığınız için hala 17 bin liraya çalışıyorsunuz işte

Yorumu oyla      7      0  
ÇAYKARALI 15 Ağustos 2024 Perşembe 10:10

İZMİR hem devletten hem belediyeden alınan parayı biz değil devlet çıkardı ama sen maraba olduğun için anlamıyor bilmiyorsun işte sende hem devletten hem belediyeden maaş alıyorsun işte bu yüzden siz işçi biz memur sende belediyeden almazsan maaş devletten alacağın asgari ücret öğren maraba ona göre yorum at cevap at maraba

Yorumu oyla      8      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüm Yerel-Sen'den Tüm Bel-Sen'e TİS tepkisi!
Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından imzalanan 17 bin TL'lik sosyal ...
Başkan Tugay’dan ‘Karşıyaka’ iddialarına sert tepki: Büyük ahlaksızlık!
Karşıyaka Belediyesi’ndeki işten çıkarmalar ile ilgili kendisinin ilgisi ...
Büyükşehir'deki memur krizinde mutlu son: Anlaşma tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL– SEN İzmir ...
 
Başkan Tugay'dan yangınlar için çağrı: Bir asker olmanızı diliyorum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına hızla müdahale edilmesini ...
Meclis kararını verdi... Bozkurt heykeline veto!
İzmir'de tartışmalara neden olan Merih Demiral’ın bozkurt işareti yapan ...
İZDOĞA’da müdürlük yapmıştı… Rozetini Erdoğan taktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İZDOĞA’DA  4 yıl genel ...
 
Çiğli’de mutlu son!
Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarmalar sonrası başlayan işçi eylemleri ...
Urla'da bağbozumu zamanı
Dünyanın önemli gastronomi duraklarından Urla’nın 2 bin 600 yıllık Geleneksel ...
Seferihisar’ın bankları öğrencilerden
Seferihisar Belediyesinin park ve sosyal alanlarda kullanılacak yeni banklarının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva