HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2023 Perşembe - 12:05

Büyükşehir'e 'anıt' hizmet binası... 'Dünyada eşine az rastlanacak'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim İzmir depreminde hasar gördüğü için yıkılan ana hizmet binasının yerine inşa edilecek anıt yapı için açtığı “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi”  yarışmasında jüri üyeleri birinci aşama için değerlendirme toplantılarına başladı. Üç gün sürecek ilk değerlendirme için bir araya gelen jüri üyelerini ziyaret eden Başkan Tunç Soyer, “Geleceğe miras bırakılacak, Türkiye’de de dünyada da örneği az bulunan bir anıt yapı olacak. Bize gururunu taşımak kalacak” dedi

Büyükşehir e  anıt  hizmet binası...  Dünyada eşine az rastlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim depreminde hasar gördüğü için yıkılan Konak’taki ana hizmet binasının yerinde inşa edilecek anıt yapı için açtığı fikir projesi yarışmasında jüri üyeleri birinci aşama için değerlendirme toplantılarına başladı. “Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi” başlığı ile yapılan başvuruların ardından jüri üç gün sürecek ilk değerlendirme için Tarihi Bıçakçı Han’da bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de jüri üyelerini ziyaret etti.

Soyer: “Çok kıymetli”
Jüri Başkanı mimar Nevzat Sayın, süreç hakkında Başkan Tunç Soyer’e bilgi verdi. Başkan Soyer, “Allah kolaylık versin. 150 projeden 26’ya iniyorsunuz, sonra 8’e inecek ve ardından 1 tane kalacak. Çok zor bir iş olmalı. Kolaylıklar diliyorum. İyi ki varsınız, elinize emeğinize sağlık. Konak’ta geleceğe miras bırakılacak, Türkiye’de de dünyada da örneği az bulunan bir anıt yapı olacak. Bu, çok kıymetli… Bize gururunu taşımak kalacak” dedi.

Kentlinin gündelik yaşamına katkı koyacak
Projeyle, yerel demokrasinin temsil edildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı, toplumsal yaşamı iyileştiren kararların alındığı halka açık Belediye Meclis Salonu projelerinin elde edilmesi hedefleniyor. Yarışma, yaklaşık iki yüz yıldır kentin hem tarihsel hem de yönetsel merkezi olan Konak (Atatürk) Meydanı için tasarlandı. Konumu ve içinde barındırdığı yapılarla kentin yoğun bir alanı olarak yaşayan meydan, yıllar içinde yapılan imar çalışmaları, yarışmalar ve farklı düzenlemeler ile değişime uğrasa da kent merkezi özelliğini hala sürdürüyor. Seçilecek projede alanın kentsel özelliklerinin ortaya çıkarılması, alanın tarihi, kültürel, sosyal değerlerinin göz önüne alınarak, kentlinin gündelik yaşamına katkı koyması esas alınacak.

İki aşamalı olacak
Serbest, ulusal, iki aşamalı olan fikir projesi yarışmasıyla, “İzmir’in demokrasi odağının” ne tür işlevleri içereceği ve İzmirlilerle ilişkisinin nasıl kurulacağı konusunda bir tahayyül geliştirmesi ve bunu bir yapı önerisi haline getirmesi bekleniyor.

İlk aşama değerlendirmesinden sonra jüri ikinci aşama için 4-5-6 Ekim tarihlerinde yeniden toplanacak. 

Yarışmanın birincisine 500 bin, ikincisine 400 bin, üçüncüsüne 300 bin lira verilecek. Yarışmayla 100 bin lira değerinde beş mansiyon ödülü dağıtılacak.

Yarışmanın jüri başkanı mimar Nevzat Sayın. Asli jüri üyeleri ise Mimar Emre Arolat, peyzaj mimarı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, mimar Ersen Gürsel, mimar Prof. Dr. Hikmet Gökmen, inşaat mühendisi, şehir ve bölge plancısı Prof. Dr. İlhan Tekeli, İnşaat Mühendisi, Şehir ve Bölge Plancısı, heykeltıraş Prof. Meriç Hızal.

 
AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e kentsel dönüşüm göndermesi: Örnekköy ellerinde patladı!
 
Talihsiz son... Arı sokması öldürdü!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dede 16 Temmuz 2023 Pazar 22:48

Anıt Hizmet Binası tanımından heykel anlayan zihniyete ben şimdi ne anlatayım.

Yorumu oyla      3      4  
Ali veli 16 Temmuz 2023 Pazar 11:14

Burada yazan arkadaşlara tek bir şey yazacağım, giden İstanbul''da 30 yıl önceki ilçelerin dün ve bugünkü halini görün, yada Konya da ne yapılmış. Her yer park bahçe Adamlar insana yatırım yapmış heykele değil, Gelin bir de 30 yıl önceki Gültepe, Toros, Karabağlar, Boğaziçi, Bayraklınin üst mahallerinede ne değişmiş ,insana hizmet adına ne yapılmış koca bir sıfır . Sadece Bostanlı, karşıyaka, biraz sahil kenarında görünür birşeyler onun dışında ne var 13 yıl önce 35bin kentsel konut dönüşm yapacağız dediler yaptıkları bin civarında konut, bu bile adamların ne kadar iş bilmez olduğunu gosteriyor , Şehir köye dönmüş adamların umrunda bile değil.

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 14 Temmuz 2023 Cuma 12:08

Lombak, Ankara'da havaalanı metrosunun yapım işi bakanlıkta. Bakanlık projeyi belediyeye devretmediği gibi yapma gibi bir düşüncesi de yok. Esas komedi ise 25 yıl Ankara'yı yönetip de metro yerine dinozor parkı yapmaktır. Başkanlıktan attığınız adamın oğlunu vekil yaptınız. Burada israftan bahsedip, bin odalı saraya vizyon demek de ayrı bir komedi. Atla yabancı konuk ağırlayacağız diye saray yapıldı. O kadar büyük saray yapıldı, bakanlıklar yine Ankara'nın çeşitli yerlerinde. Vizyon müthiş! Bir ara 250 milyon dolarlık kredi bulunmuştu. O parayla deprem konutları, belediye binası ve Halkapınar-Kemer arasındaki köprüde genişletme çalışması yapılacaktı. Kredi neden onaylanmadı? Belediye olmayan parayla mı belediye binası yapacaktı? Metroya kredi bulunuyor, o da onaylanmıyor. Kaynak var kullandırmıyorlar. Çöp eleştiriliyor, katı atık bertaraf tesisi engelleniyor. Hem engelle hem de dalga geçer gibi otogar metroya 3 bin TL bütçe koy. Metro nerede? 2013'de temeli atılan hızlı tren nerede? Şehir hastanesi açılıyordu, ne oldu? Heykel diye saçmalayanları da görüyorum. Narlıdere Metrosu mu heykel, Çiğli Tramvayı mı yoksa Buca Metrosu mu? Hangisi? Destek verdiğiniz parti ekonominin canına okudu ama belediye bu kriz ortamında 2 metro, 1 tramvay, 1 de karayolu tüneli yapıyor.

Yorumu oyla      3      4  
VATANDAŞ 13 Temmuz 2023 Perşembe 22:51

SARAY YAPAN VİZYONLA BELEDİYE BİNASINI YAPAMAYAN VİZYON...TERCİH SİZİN...GÜRKAN BEY BENCE KÖY HAYATINI SEVİYORSUN AMA BİLDİĞİMİZ GÜZEL KÖYLER DEĞİL...

Yorumu oyla      4      5  
EGS 13 Temmuz 2023 Perşembe 21:48

30 sene oldu izmirin göbeğindeki çukur öyle duruyor.Basmane çukuru başka bir yönetim olsaydı orayı öyle bırakmazdı.O çukur çözülmezse oy yok.söz söz icraat yok.İzmirli mağdur.

Yorumu oyla      3      4  
Lombak 13 Temmuz 2023 Perşembe 21:44

Yav komedi. Ankara'da havaalanına metro yok demiş biri. Belediye cehapeli. Evet 5 yıldır bekliyoruz. Mansur başkan söz vermiştı. Yine yok!

Yorumu oyla      3      5  
ÖZ İZMİRLİ 13 Temmuz 2023 Perşembe 19:05

İZMİRLİ HEMŞEHRİLEREME HEYKEL LAZIM...DÜNYADA EN ÇOK HEYKELİ OLAN KÖY İZMİR...TÜRKİYENİN 3.BÜYÜK BELEDİYESİNİN HİZMET BİNASI YOK...DEPREM OLALI 3 YIL OLDU 33 YILDA OLUR...

Yorumu oyla      6      5  
Alen doğu gencer 13 Temmuz 2023 Perşembe 17:40

adamlar ak troll . çıkmış 1000 odalı sarayı anlatıyorsunuz. bunların para kazandıkları yer orası zaten .

Yorumu oyla      6      7  
KARŞIYAKALI 13 Temmuz 2023 Perşembe 17:35

Nerede boş iş, orada CHP li belediye başkanları. Özellikle büyükşehir belediye başkanı.

Yorumu oyla      7      5  
KARŞIYAKALI 13 Temmuz 2023 Perşembe 17:35

Nerede boş iş, orada CHP li belediye başkanları. Özellikle büyükşehir belediye başkanı.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fokların yuvasına demir kazık!
Karaburun Mordoğan’da fok balıklarının yaşam alanı olan Ayıbalığı Koyu’na ...
500 metrekarelik alan tepeden tırnağa yenileniyor... Konak'ta modern dokunuş!
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, ...
Fanzin ruhu APİKAM'da canlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen Fanzin Buluşmaları, ...
 
Eşrefpaşa Hastanesi, derman oluyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmet Birimi ...
Kınık’ta yüzme bilmeyen kalmayacak
Kınık Belediyesi tarafından kurulan ve ilçe halkının büyük rağbet gösterdiği ...
Soyer'den Örnekköy yorumu: Titiz çalışmalarımızın en net kanıtı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın tartışmalara neden ...
 
Mimar Sinan Parkı kapılarını açtı
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Aydın'a kazandırdığı Mimar Sinan Parkı, ...
Topuklu Efe'den '2024' mesajı: Aday olmamı istemeyen bir grup var!
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, Mart 2024'te yapılacak ...
İZSU'dan Foça çıkarması: Sel ve taşkınlar tarih olacak!
Foça Atatürk Mahallesi’nden kapalı kesit olarak geçen Saki Deresi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva