HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2024 Perşembe - 13:19

Büyükşehir'den 'uzaklaştırma' açıklaması: Güvenlikleri darp ettiler!

7 memurun görevden uzaklaştırılması ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi "Bahse konu görevden uzaklaştırma işlemi, eylemlere katılma nedeniyle değil, güvenlik görevlilerinin yaralanmasına yol açan fiili müdahale sebebiyle yürürlüğe alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir den  uzaklaştırma  açıklaması: Güvenlikleri darp ettiler!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir bünyesinde çalışan 7 memurun görevden uzaklaştırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Memurların sendikal haklarını savunduğu, eylem ve etkinliklere katıldığı için görevden uzaklaştırıldığı iddialarının gerçek olmadığını belirten Büyükşehir memurların güvenlik görevlilerinin yaralanmasına yol açan fiili müdahale sebebiyle olduğunu ifade etti. 

Açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bazı kamu personelinin sendikal haklarını savunduğu, eylem ve etkinliklere katıldığı için görevden uzaklaştırıldığı” iddiası bir takım mecralarda gündeme getirilmektedir. Öncelikle bahse konu görevden uzaklaştırma işlemi, eylemlere katılma nedeniyle değil, güvenlik görevlilerinin yaralanmasına yol açan fiili müdahale sebebiyle yürürlüğe alınmıştır.

Tüm-Bel-Sen’in 25.07.2024 tarihinde belediyenin Kültürpark’taki hizmet birimleri önünde düzenlediği gösteri sırasında, görevli güvenlik personeline fiziki müdahalede bulunulması ve 7 güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olunması akabinde başlatılan inceleme sonucu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda görevden uzaklaştırma işlemi yetkili kurullar tarafından gerçekleştirilmiştir.

Çalışanların haklarını demokratik sınırlar içinde kullanmasına karşı bir tutum ve anlayış içinde olmamız düşünülemez, ancak şiddete varan ve muhataplarının kişilik haklarını zedeleyen eylem ve tavırların yasal çerçevede karşılık bulması da kaçınılmazdır.
 

 
EPDK'dan 'doğalgaza zam' açıklaması
 
Büyükşehir’den 7 memura 'TİS' uzaklaştırması!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Samornaya cevap 2 2 Ağustos 2024 Cuma 08:40

Anlayışınız ve doğru yazdıklarınız için teşekkür ederim.

Yorumu oyla      0      0  
son cahil bükücü 1 Ağustos 2024 Perşembe 19:10

Memurları kovala iş yapmıyor diyen akıl gerisi zihniyet kpss girip hayatında 50 puan alamamıs , memuru kovalama gibi yorumlar yazan bit yavruları belediye baskanının memuru degil devletin memuru insanlar :) cemil ne ki sehrindekilet ne olsun :) ne kanun bilirler ne nizam :) allah bunları iktidarı göstermesin :) halk tv sözcü vs nerde hani ezilenin yanındaydı :) komiksiniz ve komik kalın :) şimdi oturun kpss calısın 55 puan alıp memur olursunuz belki :)

Yorumu oyla      7      4  
Samorna ögg ler hakkında 2 1 Ağustos 2024 Perşembe 18:59

ek cevapta eklemek istiyorum. bu arada polis varken ögg müdahale etmez. şayet ediyorsa gene talimat almıştır bu konu tutanaklarının araştırılması gerekir ki mutlaka tutanak altına alınmıştır. özellikle kamuda ögg varsa mutlaka tutanakta vardır. izbb ,eshot,izsu,izdoğa bu güvenliklerin hepsi izenerjiye bağlıdır. hepsinin amirlikleri vardır ve inanın elektrik kesintisinde bile ögg lerden tutanak istenir . dolayısı ile kafalarına göre iş yapmalarıda pek mümkün değildir. benim yazdıklarım sadece bilgilendirme . inanıyorumki memur arkadaşlar bu konuda zaten hukuken hak arayacaklardır. saygılar.

Yorumu oyla      7      2  
samorna ögg ler hakkında 1 Ağustos 2024 Perşembe 18:49

bana cevap olarak yazan kardeşim. ben sadece bilgilendirme yaptım ve tabiki kardeşiniz olacaklar. onlarda sizler gibi sendikal haklara sahipler ancak 5188 nolu kanuna tabidirler ve herhangi bir eylemde karşı karşıya geliyorsanız yada getiriliyorsanız buna dikkat etmeniz gerekiyor. ayrıca ögg bunu kafasına göre engellemez. ögg bu konuda talimat alır ve yerine getirir tıpkı polis gibi. ortada bir ögg barikatı varsa ve siz bu barikatı yıkıp geçiyorsanız bu fiziki müdahaleye girer . yani kanun bunu polis barikatını yıkmışsınız gibi değerlendirir. anlatabildiysem bana ne mutlu. sizler haklarınızı arıyorsunuz ve hakkınızı aramak en doğal ve anayasal hakkınızdır ancak bunu yaparken kanunlarada uymak mecburiyetindesiniz. bir avukata danışın aksi bir durum yok ise aynı cevabı verecektir. her zaman hakkı yenenlerin yanındayız. saygılar.

Yorumu oyla      6      0  
1 Ağustos 2024 Perşembe 17:38

KOVALA BÜTÜN MEMURLARI BAŞKAN BUNLAR İŞ YAPMAZ SANA ANCAK EYLEM YAPAR AYBAŞI GİDER BANKAMATİĞE 1 ÇUVAL PARA ALIR

Yorumu oyla      2      12  
1 Ağustos 2024 Perşembe 17:36

ÜLKEDE MEMURLUK KALKSIN ÜLKE ŞAHLANIR

Yorumu oyla      2      11  
tuna 1 Ağustos 2024 Perşembe 17:08

butun memurları at işten ve sonra da kpss puanıyla memur alımı yap bu iş bitsin böyle yaparsan senin elini oper bu izmir halkı kimse de birsey diyemez attıgın memurlardan kpss puanı yeterli olan da tekrar işbası yapabilir yani

Yorumu oyla      1      11  
fırıldak olmaya gerek yok 1 Ağustos 2024 Perşembe 17:03

gerçekten fırıldak olmaya gerek yok olayın olduğu gün dört kişi yaralanmış denildi bunların ikisi memur diğeri özel güvenlik peki özel güvenliğin veya her hangi birinin memurun görev yerine girmesini engelleme hakkı varmı varsa neye göre yoksa neden engellendi karşı karşıya getirildi kaldı ki özel güvenlik olarak bu gücü kimden nasıl almış

Yorumu oyla      5      1  
1 Ağustos 2024 Perşembe 16:16

Memurlar işi gücü bırakmış burada yorum yazıp, eleştirenlere eksi basıyorlar. Vakitleri bol. Geçinemiyoruz diyenler her öğlen Konak Pier'de. Herkesin elinde iPhone. Elektrikli araçlarla market alışverişi yapanlar var.

Yorumu oyla      9      16  
Ekonomist 1 Ağustos 2024 Perşembe 16:15

Biz emekçiyiz yasal sınır tanımayız eylem yaparız ortalığı yıkarız yersen! Bu bol torpilli sabahtan akşama çay içen arkadaşlarımızı sinirlendirmeyin! Yoksa istifa ederler ve belediye 1 hafta bile dayanamaz onlarsız :) Gerçekten merak ediyorum bu "emekçiler" 1 hafta değil 1 yıl işe gitmeseler eksiklikleri fark edilir mi?

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğine Konaklılar karar verecek!
Konak Belediyesi’nin Güneşli Mahallesi’nde bulunan Eski Jandarma Alanı’ndaki ...
Başkan Tugay'dan Tariş ile işbirliği mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı ...
Bornovalı öğrencilerin LGS başarısı
Bornova Belediyesi sunduğu eğitim desteği ile Bornovalı gençlerin geleceğine ...
 
Menemen'e iki yeni çekim merkezi!
Menemen Belediyesi, ilçede sosyal yaşamı hareketlendirecek adımlar atmaya ...
Çerçioğlu Didimlileri sanatın ritmiyle buluşturdu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, sanatın tüm güzelliklerini ...
Foça'da sokak hayvanları için toplantı
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, HAYTAP yetkilileri, Foça HAYAD ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Havuz Kafe 7'den 77'ye bütün Aydınlılara hizmet vermeye devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Havuz Kafe, hijyenik ...
Özel okul öğretmenlerine indirimli ulaşım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda öğretmenlere yönelik farklı ...
Tugay'dan Damlacık turu: Muhtarlarımızla çalışmayı önemsiyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Konak Damlacık’ta bulunan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva