HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2024 Çarşamba - 13:56

Büyükşehir'de TİS kriz sürüyor... Memurlar iş bıraktı!

CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan krizle ilgili kurmayı planladığı ‘çözüm masası’ Büyükşehir’de örgütlü sendikaların ikiye bölünmesine neden olurken Tüm Bel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen iş bıraktı. Tüm Yerel Sen ise eylem kararından vazgeçti. İş bırakan kamu emekçileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da katılacağı İzmir Ticaret Odası Haziran ayı meclis toplantısının gerçekleşeceği İZTO'nun önünde toplandı. Tugay'ın İZTO çıkışında çevik kuvvet ekibi ile memurlar arasında arbede yaşandı.

Büyükşehir de TİS kriz sürüyor... Memurlar iş bıraktı!

Ozan EKİZ /  EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine başlayan eylemler devam ediyor.

Son olarak  Büyükşehir’de örgütlü Tüm Bel-Sen, Türk Yerel Hizmet-Sen ve Birlik Yerel-Sen üyeleri bugün için öğleden sonra yarım gün iş bıraktı. İş bırakma eylemi pek çok birimde etkili olurken verilen hizmet aksadı. Öte yandan insan kaynakları müdürlüğünün iş bırakanlarının isimlerini istediği de ileri sürüldü. 

TÜM YEREL-SEN GERİ ÇEKİLDİ
Ancak CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de 3 Temmuz 2024 tarihinde belediye başkanları ve sendika yöneticileri ile birlikte kurmayı planladığı ‘çözüm masası’ hamlesi sendikaların ikiye bölünmesine neden oldu. En fazla üyeye sahip olan ikinci sendika Tüm Yerel-Sen Genel Merkezi ve İzmir Şubeleri eylemden çekilme kararı aldı. Eylemdeki pankartta Tüm Yerel-Sen'in logosu kapatılırken atılan sloganlarla da Tüm Yerel-Sen'e de tepki gösterildi.

"SESİMİZ DUYULMAYA BAŞLADI"
4 No’lu holde açıklamalarda bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Bu meselenin siyasi sorumluluğu CHP’dedir demiştik. Eylemlerimiz neticesinde sesimiz duyuldu, adımlar atılmaya başlandı. Tüm Yerel-Sen’li arkadaşlarımız şu anda Ankara’da. CHP de bir heyet kurulduğunu belirtti. Arkadaşlarımız orada taleplerimizi ifade ediyorlar. Ancak bizler bir an önce somut adım istiyoruz. Verilmeyen ikramiyelerimizi ivedi bir şekilde yatırın, iyi niyetinizi görelim” diye konuştu.

"YIPRANMAK İSTEMEYEN EMEKÇİNİN HAKKINA GÖZ DİKMESİN"
Öte yandan eylemlerle birlikte CHP’nin yıpratıldığına dair eleştirilerin kendilerine iletildiğini belirten ve bu iddialara yanıt veren Keleş, “Biz ekmeğine el konmuş emekçileriz. Yıpranmak istemiyorlarsa kazanılmış haklarımıza göz dikmeyecekler. Yıpranmalarının sebebi bizim eylemlerimiz değil, emekçinin hakkına el koyan tutumlarıdır. Bizler siyasi parti temsilcileri değiliz, emek örgütüyüz” diye konuştu.

İş bırakan kamu emekçileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da katılacağı İzmir Ticaret Odası Haziran ayı meclis toplantısının gerçekleşeceği İZTO''nun önünde toplandı.

TUGAY'IN ÇIKIŞINDA ARBEDE
İZTO'daki etkinliğin bitmesini bekleyen kamu emekçileri Başkan Tugay'ın çıkışı sırasında görüşme istediklerini dile getirdi ancak Tugay memurların talebini yanıtsız bıraktı. Tugay'ın aracının çıkışında ise çevik kuvvet ekipleri yolu açmak için kalkanlarla memurları itekledi. Kısa süreli bir gerginlik yaşandı. 

SENDİKA NE TALEP EDİYOR?
Büyükşehir kamu emekçileri tarafından belirlenen toplu iş sözleşmesi maddelerine göre, 14 bin TL olan sosyal denge tazminatının 22 bin TL’ye yükseltilmesi, mevcut 5 adet ikramiyenin 4 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 3 adet 3 bin TL'lik Halkın Bakkalı alışveriş çekinin verilmesi yer aldı. Sözleşmede dikkat çeken maddeler de yer aldı. Bunlardan biri kadın çalışanlar ücretsiz olarak HPV aşısının sağlanması olurken, diğeri ise 0-15 yaşları arasında çocuğu olan çalışanların mesai saatlerinin düzenlenmesi oldu. Yine engelli yakını olanlarla ilgili de özel maddeler de yer aldı

BÜYÜKŞEHİR’DEN YASAL SINIR ÖNERİSİ
Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sosyal denge tazminatı ile ilgili merkezi hükümet tarafından belirlenen yasal sınırda diretmesi sendika ile büyükşehir arasındaki iplerin kopmasına neden oldu.

 
Menemen'de sorunsuz bayram trafiği
 
Muhtardan sitem: Cami hoparlöründen seslendi
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 27 Haziran 2024 Perşembe 09:41

bu kadar işçiyi bir önceki başkan almadı mı? eğer aynı başkan seçilseydi çalışmaya devam edeceklerdi... yani al birini vur ötekine.. halkçı partiymiş :))

Yorumu oyla      2      1  
yazık 27 Haziran 2024 Perşembe 09:26

İZMİR TARİHİNDE İŞÇİSİNİ MEMURUNA BİBER GAZI VE JOP KULLANAN BELEDİYE BAŞKANI....

Yorumu oyla      5      1  
27 Haziran 2024 Perşembe 09:24

yorumlara yanıt; Büyükşehir Belediyelerinin bütçesini gelir ve giderlerini araştırın, Belediyelere en büyük külfeti şirket adı altında alınan işçilere harcanan paralar oluşturuyor.

Yorumu oyla      5      3  
yerel sen sen çıkın 27 Haziran 2024 Perşembe 09:20

nerde yedin paraları yerel sen

Yorumu oyla      3      0  
27 Haziran 2024 Perşembe 08:17

Bakın Belediye'deki memurların birçoğu, Aziz Kocaoğlu döneminde uzman cavusluktan Belediyeye alınanlar. Adamın A dan b den haberi yok, kpss ye girmemiş, lise mezunu ya da korona döneminde zar zor online sınavlarla iki yıllık bitirmiş, gelmiş 22 bin sds talep ediyor. Sormazlar mi senin dışarıdaki memurdan farkın ne diye? Bakın çalışıp çalışmama olayına girmiyorum bile. Çalışmadıkları da herkesçe malum. Birçoğu iki satır yazı yazamaz. Cemil Başkan İzmirliler için kararının arkasında durmalı. Bu halkın, bunlara boşa yedirecek parası yok

Yorumu oyla      14      11  
izmir'li 27 Haziran 2024 Perşembe 00:35

insan kaynakları iş bırakanların isimlerini istemiş gerek yok zaten %90 normalde de çalışmıyor. vatandaş olarak gelin hollerin önüne görürsünüz. varsa yasal bir yaptırım resmi işlem yapın hepsi hakkında izmir'li hizmet bekliyor.

Yorumu oyla      11      18  
izmir'li 27 Haziran 2024 Perşembe 00:32

bir işçi 5 memurun işini yapıyor etrafımda onlarca memur var akşama kadar fuarda volta atıyorlar. belediyeye beş kuruş faydası olmayanlar iş paraya gelince aslan kesiliyor.

Yorumu oyla      13      21  
Oy Ezo Oyyy 26 Haziran 2024 Çarşamba 21:39

+holosko +bir miktar para... isteyin isteyin... isteyenin bir yüzü, vermeyen cemil abeyin iki yüzü :)

Yorumu oyla      3      0  
M.M. 26 Haziran 2024 Çarşamba 21:22

Cemil Tugay Karşıyakada da limit üstünü vermeseydi, eyvallah kabul edilirdi, adama sorarlar o halde Karşıyaka da verdiğini büyükşehirde neden vermiyorsun, para yok para ! Yok yasal değilmiş falan hepsi hikaye, ama seçimden önce bunu biliyordun ve memur sendikası ziyaretinde takiyye yaptın. Ne farkın var eleştirdiğin Akp’den !

Yorumu oyla      23      6  
İzmirli 26 Haziran 2024 Çarşamba 21:20

Değerli memur kardeşlerin konuyu tam olarak bilmiyorum. Tüm belediyenin gelirlerini çalışanlarına verirse, belediye hizmetlerini hangi parayla alacak. Tabiki şunuda diyebilirsiniz bu kadar insan almasaydılar. Evet almasalardı. Ancak sizde çalışma barışını bozmayacak şekilde uzlaşıda olun. Yoksa hizmet alamadığımızda şu anda sizden yana olan gönlümüz size karşı olcaktır. Biraz sakin düşünürseniz ve gerçektende İzmirliyseniz ve şehrimizi düşünürsek sizlerde en uygun yolu bulacaksınız.

Yorumu oyla      11      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de sorunsuz bayram trafiği
9 günlük bayram tatiliyle birlikte aileleriyle bayramlaşmak ve tatil bölgelerine ...
Karşıyaka’nın yeşil cenneti... Yamanlar Gençlik Merkezi
Yamanlar Dağı’nın zirvesinde 42 dönüm arazi üzerine kurulu olan Karşıyaka ...
Bornova'ya ödül yağdı
İzmir'de 32 yıldır aralıksız olarak perdelerini açan Bornova Belediyesi ...
 
Başkan Tugay'dan modacılara destek sözü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Mimar Kemalettin Moda ...
Başkan Duman’dan millî maç daveti
Buca Belediyesi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Millî Takım'ın heyecan ...
Manisa Büyükşehir'den dar gelirliye konut projesi!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Şehzadeler ilçesi ...
 
Konak’ta uluslararası eğitim zirvesi!
Konak Belediyesi, Global Hope Network International ile Toplumsal Dönüşüm ...
Başkan Duman sahaya indi... Mahalle turlarına başladı!
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle ziyaretlerine başladı. İlk ...
Güzelbahçe’nin ‘Oyaları’ çiçek açtı
Güzelbahçe Belediyesi’nin Seferihisar Yoluna diktiği oya ağaçları ilk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva