HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2022 Çarşamba - 09:42

Büyükşehir’de Özuslu sonrası Murat Aydın formülü!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği heyecanı başladı. Adaylığını açıklayan, aday olması beklenen ve koltuğu değişmesi beklenen isimler kulislerde konuşulmaya başlanırken, Nisan ayında gerçekleştirilecek seçimlerde öne çıkan isimler ise netleşmeye başlıyor... Kulislerde geçen isimler arasında ise en baskın gelen isim Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın.

Büyükşehir’de Özuslu sonrası Murat Aydın formülü!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yılda bir gerçekleşen ve partilerin grup başkanvekillerin belirleneceği seçim sürecine 1 aydan fazla bir süre varken Cumhuriyet Halk Partisi'nde hareketlilik yaşanmaya başladı.

Nisan ayında gerçekleştirilecek Faaliyet Raporu Görüşmeleri ve grup başkanvekilliği seçimleri öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilliği için yoğun bir dönem yaşanıyor. Seçime 1 aydan uzun bir süreç varken CHP grubunda ismi geçenler ve 'adayım' diyenler ise parti içinde yoğun kulislerin yaşanmasına neden oluyor.

GÜMRÜKÇÜ 'ADAYIM' DEDİ
Henüz seçimler ile ilgili herhangi bir konu gündeme gelmemişken açıklamalarda bulunan tek isim Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü oldu. Belediye başkanlığı öncesi geçmişte İl Başkanı adayı da olan Gümrükçü bu kez de CHP Grup Başkanvekilliği için en net biçimde 'adayım' ifadesini kullanan tek isim oldu.

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN 'BAŞKAN'A SICAK BAKILMIYOR
Parti içinde grup başkanvekilliği için Utku Gümrükçü'nün yanı sıra Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin gibi belediye başkanlarının da ismi geçerken parti örgütünün ise bu duruma sıcak bakmadığı öğrenildi. Kulislerde 'Belediye başkanı grup başkanvekilliğine getirilmemeli' ifadeleri ile isimden öte belediye başkanı koltuğunda oturan herhangi bir ismin o göreve getirilmemesi gerektiği konuşulurken, yapılacak oylama sonrası meclis üyelerinden bir ismin seçilmesi gerektiği konuşulan konular arasında.

'SERT MUHALEFET'TE SINIFTA KALDI
Meclis üyeleri içerisinden ismi geçen bir diğer aday adayı ise Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur. Grup Başkanvekilliği için kulislerde 'aday olabilir' söylemleri dolaşan Çamur için meclislerde 'sert muhalefet' konusunda soru işaretleri olduğu yönünde sözlerin söylendiği iddia edilirken, adaylık için en güçlü isimlerden biri konumunda bulunuyor.

ÇOĞUNLUK 'AYDIN' DA UZLAŞABİLİR
Kulislerde en yoğun şekilde Grup Başkanvekilliği için ismi geçen kişi ise Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Aydın. Avukatlık görevini yürüten ve mevcut durumda Hukuk Komisyonu üyesi olan Aydın'ın ismi olası bir değişiklikte koltuk için en ağır basan isimler arasında. Aydın, henüz adaylık ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken son dönemlerde birçok konuda söz alarak konuşma yapması ve eleştirilerindeki sertlik düzeyini arttırması 'Grup Başkanvekilliğine ısınıyor' olarak kulislerde ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

ÖZUSLU'NUN GÖREVİ BIRAKMASI BEKLENİYOR
Mevcut Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Özuslu'nun ise Nisan ayındaki seçimlerde aday olması beklenmiyor. Görev süreci içinde aktif olarak önemli işlere imza attığı konuşulan ve sık sık yaptığı muhalefet ile gündeme gelen Özuslu'nun, meclis üyeleri tarafından da 'çok yıprandı' yorumları ile aday olmaması gerektiği yönünde düşünceler kulislerde konuşuluyor. Özuslu için 'devam' formülü de masadaki yerini koruduğu edinilen bilgiler arasında.

GRUP SÖZCÜLÜĞÜ İÇİN 'DEVAM' DENEBİLİR
Bir diğer seçimi gerçekleşecek olan Grup Sözcülüğü koltuğu için ise bir sürpriz yaşanmaması durumunda mevcut Sözcü Nilay Kökkılınç ile devam kararı alınabileceği kulislerde konuşulan konular arasında. Kökkılınç'in performansından memnun olunduğu konuşulurken seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte kararın netleşmesi bekleniyor.

YÜCEL'DEN MECLİS ÜYELERİNE TALİMAT
Utku Gümrükçü'nün Grup Başkanvekilliği adaylığını açıklaması sonrası yaşanan hareketliliği bastırmak isteyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, meclis üyelerine henüz seçime süreç olarak uzun bir dönem olduğu gerekçesiyle 'açıklama yapmayın' talimatında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde doğal Grup Başkanvekili konumunda bulunan Yücel'in, Başkanvekili görevi için kimi desteklediği henüz netlik kazanmadı.

 
Temizlik işçilerinden Başkan Koştu'ya teşekkür
 
Bankacı koca eşinin hesabını boşalttı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet eriman 23 Şubat 2022 Çarşamba 18:46

Murat Aydın yanlış bir seçim olur.Kendisi ile ilgili olarak Karşıyakada iyi sınav vermediği gibi,bir takım olumsuz davranışlarla anıldığını tüm parti örgütü bilmekttedir.CHP'liliği dahi tartışılacak bir kimsenin CHP grup başkan vekili olmaması gerekmektedir.Doğrusu Nilay Kökkılıç ile devam edilmesi daha doğru olurUmarım kendisi atanmaz bu atama parti için felaket olur.Medyadan düşmez buda partiye zarar verir

Yorumu oyla      2      3  
can can 23 Şubat 2022 Çarşamba 15:52

ali engin mi?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temizlik işçilerinden Başkan Koştu'ya teşekkür
Bergama Belediyesi Temizlik İşleri’nde çalışan işçiler, Ocak 2022 tarihi ...
Başkan İduğ Yörüklerle buluştu... 'Bu kültürü yaşatmalıyız'
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Ege Bölgesi Yörük Türkmen ...
İmzalar atıldı... Karabağlar'da afete hazırlık için işbirliği
Karabağlar Belediyesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir ...
 
Büyükşehir'den Sürekli'nin iddialarına yanıt: KİK onayı bekleniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs ...
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özmen, yeni seçilen ...
'Yeşil Başlangıçlar İzmir Çalıştayı' başladı
"Türkiye'nin Yeşil Hikayeleri" programı kapsamında düzenlenen “Yeşil Başlangıçlar ...
 
Soyer: Kültürü İzmir'in merkezine koyuyoruz
Hollanda’nın dünyaca ünlü Concertgebouw Oda Orkestrası ilk kez İzmirlilerle ...
Bergama’ya yeni Endüstri Meslek Lisesi geliyor
Bergama’da yapımı uzun süredir bekleyen yeni Endüstri Meslek Lisesi için ...
Büyükşehir üreticiyi destekledi... Sokaklara can geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in iklim krizine ve kuraklığa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva