HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2017 Salı - 09:12

Büyükşehir Meclisi'nden turizm ve kentsel dönüşüm için kritik kararlar

Oturumda İZTAV’a 4 milyon aktarılması oy birliğiyle kabul edilirken, Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında, ticaret merkezi, ofis ve konutlardan oluşacak kulenin ihalesi onaylandı.

Büyükşehir Meclisi nden turizm ve kentsel dönüşüm için kritik kararlar

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Ankara’ya giderek Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 22 ilçenin belediye başkanı bu yüzden oturuma katılamadı.

İZTAV’A 4 MİLYON AKTARILACAK

Toplantıda İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında iç turizme yönelik 'İzmir'e doyamazsınız' sloganıyla başlattığı tanıtım kampanyasının 2017 yılında da sürdürülmesi kararı alındı.

Bu amaçla belediye ve İZTAV arasında yapılacak protokolün imzalanması için Başkan Aziz Kocaoğlu'na yetki verilmesi ve bütçeden 4 milyon TL'nin aktarılması oybirliğiyle kabul edildi.

EGE MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM STARTI

Ayrıca toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’taki Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesinin ihale hususu da görüşüldü. 2017 yılında açıklanan ve uzlaşma görüşmeleri süren projede ilk etapta, Ege Mahallesi’nin başlangıç noktasında, Liman arkası bölgesi ile arasındaki geçişi sağlamak üzere ticaret merkezi, ofisler ve konutlardan oluşan kule yapılacak. Kule alanındaki hak sahipleriyle uzlaşan ve tapularını alan Büyükşehir, inşaatlara bu yüksek katlı yapıdan başlayacak. İlk etapta ayrıca belediyenin mülkiyetinde olan arazide yer alan 8 ve 9 katlı iki blok da yapılacak. Ege Mahallesi’nde dönüşümün ilk etap inşaatları sürerken geri kalan alanda başlayan uzlaşma görüşmelerinin tamamlanması hedeflendi. Uzlaşma kapsamında evlerin boşaltacak hak sahipleri için belediyenin rezerv konutlarından tahsis edilecek.

SİZ BELEDİYE OLARAK NE YAPTINIZ?

Öte yandan oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise İzmirimkart ile ilgili eleştirilerini sıraladı. Doğan, “Ulaşım kartı değişimiyle ilgili krizler hala devam etmektedir. İstanbul, Antalya, Manisa gibi şehirlerde belediyeler ücretsiz olarak değişim yapmıştır. Birçok belediye vatandaşa ek yük getirmeden sorunu çözmüştür. Siz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ne yaptınız? Mevzuat şöyle diyor gibi bahanelerle işin içinden çıkıldı. O kadar belediye hukuku mu çiğnedi? O belediyelere bakıldığında şu ana kadar hukuki sorun bulunmadığını görüyoruz” dedi.  

AYDOĞAN’DAN DOĞAN’A CEVAP

Şikayetlerden örnekler veren Doğan, Buca’da Tüketici Hakem Heyeti tarafından 6 liralık değişimin iadesine karar verildi. Alınan tüm kararlara rağmen kopyala yapıştır yöntemlerle işler yokuşa sürüldü. Süreç oyalandı. Size İzmirli hemşerilerimiz adına soruyorum. Tüketici Hakem Heyeti’nin kararlarına uyacak mısınız, yoksa bu tavır devam edecek mi? Belediyemiz devletin bu kararlarını yok saymaya ne kadar devam edecektir? 2 buçuk milyon kişiye 6 lirayı faiziyle ödeyin derse bu para kimin cebinden çıkacak?” açıklamasını yaptı.  

Daha sonra söz alan Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, “Sayın Doğan’a tavsiyem var. Burada hazırladığı bu karınca dualarını grupta okusun. Eskiler der ki 180 kere dahi olsa tekrar ediniz… Ama öğrenmek için politikada değil. Kaç defa oldu 6 lira kart diyorsunuz. O heyet verilen kararın yeri yargıdır diye belirtmiştir. Dinledim sabrettim ama bir yere kadar” dedi.

 
Büyükşehir'den İzmir'in o ilçesinde şebeke harekatı
 
CHP'li Bakan mültecilerin yardım çığlığını meclise taşıdı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2017 Çarşamba 12:06

"Kim akıl verdi 1976 yılında çiğli gibi metropol bir ilçede osb yapılmasını? Kim akıl verdi 1964 yılında şehrin en cazibe merkezi olan halkapınarda 1. sanayinin kurulmasını? Çiğli organizeyi taşıyın Uşak'a , 1. sanayiyi Yozgat'a sorun çözülsün. Hem ne o Kemeraltı bu kadar şehrin içinde alın onu da Isparta'ya şehir nefes alsın biraz." Komple konak i yıkıp organize sanayi yapalım, nasıl fikir ? Abicim sen yazılanları anlamakta sıkıntı mı çekiyorsun? Bugün osb ler nereye yapılıyor ? Torbalı , Kemalpaşa değil mi ? Şehir içinde organize sanayi mi olur ? İzmir' de 1-2-3 gibi organize sanayi alanları zaten kaldırılacak.

Yorumu oyla      11      5  
10 Mayıs 2017 Çarşamba 03:03

"Trafikten şikayet eden arkadaşlarım, o kadar konak tüneli yapıldı ne trafiği Allah aşkına bir de çiğli-inciraltı arası köprü yapıldı mı altınyola iki kale kurar top oynarsınız ayıp sizin bu yaptığınız :)" Dikkat ediyorum da burada bilgiçlik taslayıp saçmalayan çok insan var. İzmir'in önemli bulvarları-caddeleri arasında bulunan Ankara Caddesi'nin rahatlaması için önce Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi açıldı, Manisa yoluna bağlama çalışmaları devam ederken geçtiğimiz yıl Altınyol bağlantısı köprülü kavşak ile sağlandı. İstanbul, Manisa tarafından gelenler Ankara Caddesi'ne girmeden Karşıyaka yönüne gidebilecekler ya da tam tersi. Diğer taraftan Ankara Caddesi'ni rahatlatacak Konak Tüneli açıldı ve devamında da Homeros Bulvarı hizmete girdi; otogar, çevre yoluna ve İstanbul otoyoluna kadar ki 7 km' lik tünel ve yolun ihalesi yapıldı. Bu yolun tamamı bittiğinde Konak Tüneli' nin önemi ortaya çıkacak. Diğer tarafta da Altınyol' un ve şehir içi trafiğin rahatlaması için Balçova' dan başlayan , Menemen'e kadar giden çevre yolu yapıldı. Kuzey'de 76 km'lik ilave kısım ihale edildi. (Bugün çevre yolu olmasaydı Altınyol kilit olmuştu , şehir içi bitmişti.) 76 km 'lik kısım da Anadolu Caddesi'nin rahatlamasını sağlayacak. Özellikle Altınyol'un , Alsancak'ın üzerindeki yükü daha da hafifletmek için çevre yolunun son halkasının yani körfez geçişinin yapılması gerekiyor. Yok bunlara gerek yok, bütünü görmeyip bak Konak Tüneli yapıldı da ne oldu diyenlerin başka fikirleri varsa buyursunlar paylaşsınlar. İzmir' de yeni yollara ihtiyaç olduğu gibi çok sayıda karayolu alt geçidine de ihtiyaç var. Başta Alsancak Gar önü , Üçkuyular Marine Mavşağı , F.Altay Meydanı ... gibi. İzmir' de ciddi bir kentsel dönüşüme de ihtiyaç var. Sadece yol ya da kentsel dönüşüm değil İzmir' in her alanda yatırıma ihtiyacı var deniyor ama bazı süper zekalı arkadaşlar ısrarla konuyu çarpıtıp, yazılanları anlamadığını, aklınca alay edip gökdelen olmazsa şehrin köy kalacağını, köprünün işsizliği azaltacağını, kendi kafasında hesap kitap yapıp köprü maliyeti çıkarmayı kendine görev edinmiş. Neyse ki şehri bu tipler yönetmiyor yoksa şehir bu çürümüş hali ile kalmaya devam eder. Yol lazım deniyor yok ne gerek var onun yerine fabrika lazım diyor. Fabrika lazım değil diyen mi oldu ? Yol yap, köprü yap, AVM yap üretimi salla diyen mi oldu ? Kafayı kumdan çıkarın da şöyle kafanızı kaldırıp şöyle bir İzmir'e bakın, dağ taş gecekondu dolu gecekondu. Trafik neredeyse İstanbul düzeyinde olmuş , yeni yollar lazım ama gerek yok diyen çıkabiliyor. Belediye ya da bakanlık yetkileri aptal o kadar parayı yeni yollara tünellere gömüyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2017 Salı 22:50

"bravo müthişsin, İzmiri ve ülkemizi engin bilgilerinle kurtarmışsın. Gökdelen olmazsa şehir olmaz köy oluruz, ülke kalkınmaz. Köprü yapmak işsizliği azaltır 3. havaalanı da İstanbulda bitti mi bizi kimse tutamaz. " Güzel kardeşim gökdelen yapılmazsa köy kalacağız , köprü yapmak işsizliği azaltır diye nerede yazdım ? Yazılanları nasıl algılıyorsun? Konak Tüneli yapıldı bak trafik bitmedi , e zaman tünel yapmaya , köprü yapmaya , yol yapmaya gerek yok ne demek ? Bu nasıl bir mantık ? Sen gideceğin yere uçarak mı gidiyorsun ? Bu nasıl bir istemezükçülük ? Sadece gökdelen yapalım, köprü yapalım , üretimi salla diyen mi varda kendi kendine gelin güvey oluyor, bir şey biliyorum havasına giriyorsun. Ukalalık yapmaya gerek yok. Yazılanı önce doğru okuyup anla da ona göre yorum yaz.

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2017 Salı 22:16

TC misafire göre trafiği bitirmek için yola , tünele , köprüye ... gerek yok, bol bol OSB kurmak lazım. 😀😃☺😄 Alsancak' da da kaplumbağa hızında giden tramvay da bitti mi in cin top oynar, trafik diye bir şey kalmaz. 😁😀😃 "Gökdelen olmazsa şehir olmaz köy oluruz, ülke kalkınmaz. Köprü yapmak işsizliği azaltır " gökdelen olmazsa şehir köy olur diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Konuyu çarpıtmaya gerek yok. İzmir' de 300 bin konutun dönüşmesi gerekiyor mu, evet. Neyi tartışıyoruz , ne ispat edilmeye çalışılıyor? Köprü yaptık işsizlik bitti , havaalanı oldu bizi kimse tutumaz diye bir şey de söylemedim. Yola, tünele , köprüye ihtiyaç varsa yapılır. Yapılmasın mı ? TCDD, İZBAN bakım depoları şehrin içinde olması yanlıştır. Git Kiraz' a yap diye bir şey de yazmadım. Mavişehir gibi bir yer tren deposu olacak bir yer mi ? Bir tarafta milyon dolarlık daireler , diğer tarafta tren deposu. 😀 Git Menderes' e yap. İzmir potansiyelinin altında, kısır tartışmalar yüzünden dünya çapında bir şehir olacakken potansiyelinin oldukça altında kaldı diyorum adam bana Samsung diyor. Kardeşim dandik bir park yapılacak 6 yıldır mahkemelik ne Samsung'u !

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 9 Mayıs 2017 Salı 21:15

Kim akıl verdi 1976 yılında çiğli gibi metropol bir ilçede osb yapılmasını? Kim akıl verdi 1964 yılında şehrin en cazibe merkezi olan halkapınarda 1. sanayinin kurulmasını? Çiğli organizeyi taşıyın Uşak'a , 1. sanayiyi Yozgat'a sorun çözülsün. Hem ne o Kemeraltı bu kadar şehrin içinde alın onu da Isparta'ya şehir nefes alsın biraz.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 9 Mayıs 2017 Salı 21:03

Eyy TCDD ne işi var o bakım istasyonunun şehrin merkezinde git Kiraz'a kur. Ne kadar tembel bir kurum, iki Gar'a yakın olman gereksiz tez taşının rahatsız oluyoruz.

Yorumu oyla      11      8  
TC misafir 9 Mayıs 2017 Salı 20:56

Trafikten şikayet eden arkadaşlarım, o kadar konak tüneli yapıldı ne trafiği Allah aşkına bir de çiğli-inciraltı arası köprü yapıldı mı altınyola iki kale kurar top oynarsınız ayıp sizin bu yaptığınız :)

Yorumu oyla      11      8  
9 Mayıs 2017 Salı 20:53

" siz izmirlimisiniz? Al eline haritayı aç bak. Çiğli çevreyolları tüneller ne halde? İzban ne halde? Anadolu caddesi altınyol ne halde?" mevcut yapılan tramvay hattını egekent izban ve bornova-halkapınar şeklinde bir ağ yapılması gerektiğini burada defalarca yazdım ancak orada izban diye ulaşımın u sundan bihaber kişiler itiraz etmişti. egekent merkeze metro gelmez.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 9 Mayıs 2017 Salı 20:50

14:58 bravo müthişsin, İzmiri ve ülkemizi engin bilgilerinle kurtarmışsın. Gökdelen olmazsa şehir olmaz köy oluruz, ülke kalkınmaz. Köprü yapmak işsizliği azaltır 3. havaalanı da İstanbulda bitti mi bizi kimse tutamaz. Ama işte tek sorunumuz domates ve et fiyatları o da olmasa mis :))

Yorumu oyla      12      7  
Poyraz 9 Mayıs 2017 Salı 17:05

14.58 Tokyo'ya bakmışsın ama Samsung firmasının yıllık ihracatının Türkiye'nin ithalata dayalı yıllık ihracatının 1.5 katı olduğunu görmemişsin.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den İzmir'in o ilçesinde şebeke harekatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Ayrancılar Mahallesi’nin kaçaklara ...
Demiryolu dünyası İzmir'de buluşuyor: 5 yeni fuar daha
Türkiye’de öz kaynaklarıyla en fazla raylı sistem yatırımı yapan İzmir ...
Başkan Atila'dan Başkent'te '2019' mesajları
Referandum sonrası değerlendirme toplantılarını sürdüren CHP Genel Merkezi ...
 
Fener Rum Patriği Bartholomeos'tan Başkan Bakıcı'ya ziyaret
İzmir programı kapsamında Selçuk’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, ...
Foça'da Anneler Günü öncesi anlamlı buluşma
Geleneksel hale gelen Yeniköy Mezarlığı temizliği bu yıl da Anneler günü ...
Buca'da KPSS’ye hazırlananlara ücretsiz kurs
Buca Belediyesi KPSS sınavına hazırlananlar için ücretsiz ders desteği ...
 
At tutkunları Bornova'da buluştu: Dört nala heyecan!
Bornova Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Rahvan At Yarışları ...
Köy okuluna Büyükşehir'den sihirli dokunuş
Tire’nin Eskioba Köyü İlkokul ve Ortaokulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Konak’ta okullar 'renklendi'
Aydınlık yarınların en büyük teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva