HABERLER>SPOR
17 Kasım 2023 Cuma - 10:33

Büyükekşi'den Süper Kupa ve hakem açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçına ilişkin, "Bu vizyoner bir açılımın ilk adımı. Oraya sadece gelir kaynakları için değil, Türk futbolunun menfaatleri için gidiyoruz. Hedefimiz, Türk futbol takımlarını da dünya vitrinine çıkarıp onların da küresel arenada markalarına, oyuncularına katkı sağlamak." dedi.

Büyükekşi den Süper Kupa ve hakem açıklaması

Mehmet Büyükekşi, Sabah gazetesine Süper Kupa, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve Türkiye'nin İtalya ile ortak düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Lider olarak gruptan çıkmak istiyoruz'
A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde oynayacağı Galler maçına ilişkin Büyükekşi, "Galler maçında iyi bir netice alıp tarihimizde ilk kez lider olarak gruptan çıkmak istiyoruz. Yönetime geldiğimiz günden beri futbolculara şunu söyledik, hedefimiz sadece 2024 yılında Avrupa Şampiyonası'na katılmak değil. Hedefimiz Almanya'da yapılacak bu şampiyonada başarılı olmak. Almanya, Türkiye'den sonra en çok Türk vatandaşının yaşadığı bir ülke. Evimizde gibi oynayacağımız bu turnuvada ilk önceliğimiz gruplardan çıkmak, ondan sonra da Türk Milleti'ne daha büyük hedeflere koşma konusunda ümit vermek olacak." dedi.

'Yurt dışında oynama konusunda rızalarını aldık'
Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa finaline ilişkin, "Ağustos ayında, iki finalist tarafa da sorarak, bu maçı yurtdışında oynama konusunda rızalarını aldık. Ve muhtelif ülkelerle görüşmeye başladık. Suudi Arabistan; transfer ettiği oyuncular, futbola yapılan yatırım, İtalya ve İspanya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin finallerine ev sahipliği yapma stratejileri gereği, hem maddi olarak hem de toplam seyredilebilirlik oranı olarak büyük bir atılım içerisine girdi." açıklamasında bulundu.

'Bu vizyoner bir açılımın ilk adımı'
Süper Kupa finaline ilişkin ayrıca Büyükekşi, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamalarını coşkuyla global arenada da bizlerle birlikte yaşatabilmek amacıyla Süper Kupa'yı, aralık ayında Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı; Ocak 2024'te ise İtalya ve İspanya Kral Kupalarını düzenleyecek olan, en cazip teklifi yapan Suudi Arabistan'da düzenleme kararı aldık. Bunu her iki kulübümüzle de istişare ederek yaptık. Bazı sosyal medya kanallarında söylediklerimiz çarpıtılarak fevkalade yanlış bir algı servis edilse de, bu vizyoner bir açılımın ilk adımı. Oraya sadece gelir kaynakları için değil, Türk futbolunun menfaatleri için gidiyoruz. Hedefimiz, Türk futbol takımlarını da dünya vitrinine çıkarıp onların da küresel arenada markalarına, oyuncularına katkı sağlamak." dedi.

'Reform niteliğinde bir hazırlık içindeyiz'
Hakemlerle ilgili soruya ise Mehmet Büyükekşi şu yanıtı verdi, "Hakemlerimizi eleştirmek ile onları suçlamak, onlara hakaret etmek iki ayrı konu. Özellikle büyük taraftar desteğine sahip olan takımlarımızca her maçtan sonra, resmi ağızdan sarf edilen her cümlenin belli bir sınırı olması gerekir. Hakemler, bu oyunun önemli ve değerli bir paydaşıdır. Delilin varsa o başka mesele. Zan üzerine bu kadar hırpalanmayı hak etmiyorlar. Birkaç hakemin hatasını bütün hakem camiasına yüklemek adil ve doğru değil. Aksamalar var mı? Evet var. Bazı hakemlerimizin yorgunluğunu biz de görüyoruz. Yeni ve yaratıcı yollar denememiz gerektiğini kabul ediyoruz. İşte bu yüzden reform niteliğinde bir hazırlık içindeyiz."

'Ortak bir koordinasyon kurulu oluşturuyoruz'
İtalya'yla birlikte düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası içinse Mehmet Büyükekşi, "Bakanlıklarla ilgili görüşmeler yapmak için, 2032 ile ilgili komisyon kurduk. 2026 yılına kadar alınması gereken önemli kararlar var. Ülkemize en iyi hizmeti sunabilmek için bazı kademelerinde de İtalya Futbol Federasyonu ile birlikte çalışarak ilerliyoruz. 2032 Avrupa Şampiyonası için geçtiğimiz haftalarda aldığımız kararla ilgili 5 Bakanlığımızla birlikte ortak bir koordinasyon kurulu oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

 
Eşini öldürdü, intiar etti... İzmir'de 'koca' dehşet!
 
CHP’li Özel’den ‘yerel seçim’ mesajı: Garanti yerlere kadın adaylar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Kasım 2023 Cuma 12:42

Muhasır medeniyet

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu, Afyonspor'u konuk edecek
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta geçen hafta deplasmanda Esenler Erokspor'a ...
Altay yeni başkanını seçti!
Altay Spor Kulübünün olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Murat Pervane seçildi.
PFDK, Süper Lig kulüp başkanlarına ceza yağdırdı
Fenerbahçe Başkanı Koç ile Trabzonspor Başkanı Doğan'a 45'er gün hak mahrumiyeti ...
 
PFDK, Ali Koç'a verilen cezayı açıkladı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a verilen cezayı açıkladı.
Fenerbahçe'de transfer hareketliliği
Fenerbahçe'de ara transfer döneminde takviye yapılacak bölgeler belli ...
A Milli Takım'da iki isim kadrodan çıkarıldı
A Milli Takım'ın Almanya ve Galler'le oynayacağı maçların kadrosundan Cengiz ...
 
Kaf-Kaf'ta Arslan imzaya yakın!
Karşıyaka üst üste yaşanan puan kayıplarının ardından Ersin Aka ile yolları ...
Sarıgül'den Kaf-Kaf'a yeşil ışık!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta şampiyonluk hedefleyen Karşıyaka'da Teknik ...
Ringlerin 'Dişi Aslan'ı Selvinaz Cura
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Selvinaz Cura, 3 yıl önce başladığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva