HABERLER>GÜNCEL
6 Nisan 2022 Çarşamba - 17:23

Buca'da cezaevi haykırışı: Ranta teslim etmeyin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yıkım çalışmaları başlayan Buca Cezaevi arazisinin yeşil alan olarak kente kazandırılması yönündeki çağrısının ardından kentin sivil toplum örgütleri de harekete geçti. 50’ye yakın kuruluştan oluşan Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu, basın açıklaması yaparak cezaevi arazisini yapılaşmaya açmanın kent suçu olacağını dile getirdi.

Buca da cezaevi haykırışı: Ranta teslim etmeyin!

Yıkım çalışmaları devam eden Buca Cezaevi’nin arazisini konut yapılaşmasına açacak plan değişikliğine karşı 50’ye yakın kuruluştan oluşan Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu cezaevinin önünde basın açıklaması yaptı. “Doların yeşili değil, doğanın yeşili”, “Nefesimizi kesmeyin”, “Rant değil, yeşil alan” pankartları açan platform üyeleri, “Söz, yetki, karar Buca halkının”, “Bu alan Buca’nın, sermayeye verilmez”, “Cezaevi alanı ranta teslim edilemez” sloganları attı.  

“Ranta kurban edilmemeli”
Buca Cezaevi’nin 80 bin metrekarelik alanıyla iştah kabarttığını ifade eden Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu sözcüsü Yılmaz Yıldız, “Burası başta Buca halkının nefes alabileceği, betonu değil ağacı kucaklayabileceği bir yeşil alana, parka dönüştürülmeli. İzmir’in en büyük ilçesi ve üniversite kentinde halkın, sivil toplumun kullanacağı tesislere ihtiyaç var. Buca Cezaevi İzmir ile özdeşleşen, kentin tarihinde yeri olan bir yapı. Bu nedenle cezaevinin bir kısmının restore edilip anıt müzeye dönüştürülmesini talep ediyoruz. Buca için yaşamsal önem taşıyan bu yeşil alan potansiyeli ranta kurban edilmemeli. İzmir’in ve Buca’nın merkezinde, yaşam alanlarına, üniversitelere, raylı ulaşım sistemine yakın konumda bulunan 80 bin metrekarelik kamusal yeşil alan İzmir için, Buca için çok önemli bir kazanım olacaktır. Buca Cezaevi’nin yeşil alan olarak özgürleşmesine izin verin. Yapılaşmaya açarak kent suçu işlemeyin. Başta siyasi iktidar olmak üzere bütün siyasi aktörler, yerel yönetimler ve kentlileri Buca’nın değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.


Başkan Tunç Soyer ne demişti?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı plan değişikliği ile mevcut planda bulunan park alanlarının büyük bölümünün konut alanına dönüştürüldüğünü açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öngörülen plan değişikliğinin yapılaşmayla birlikte bölgedeki yoğunluğu artıracağını ve bu tür bir düzenlemenin mevzuata aykırı olacağını dile getirmişti. Başkan Soyer, “Mevzuat gereği kurumumuzun görüşünü almak adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sunduğu cezaevi arazisini kapsayan parsellerle ilgili 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifine yönelik ciddi çekincelerimiz var. Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak konut için alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu kabul edilebilir bir durum değil” ifadelerini kullanmıştı.

Park ya da Millet Bahçesi olmasını destekleriz
Başkan Soyer, Buca Cezaevi arazisi ile ilgili sosyal medya hesabından da bir çağrıda bulunmuştu. Soyer mesajında, “Yıkımı başlayan Buca Cezaevi arazisi için yetkililere sesleniyorum. Bu eşsiz arazi betona kurban edilmemeli. Buca'nın daha fazla betona değil, yeşil alana ihtiyacı var. Adı ne olursa olsun; rekreasyon alanı, park, Millet Bahçesi… Desteklemeye hazırız” demişti.

 
Rus rublesi savaş öncesi seviyeye döndü
 
CHP İzmir'e kritik ziyaret… Neler konuşuldu?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Nisan 2022 Çarşamba 18:31

Burasının yeşil alan olacağına hiç inanmıyorum. Şehrin AKP'li vekilleri bakanlığın da çıkarlarını düşünmeliyiz demişti. Park yaparak bakanlığın çıkarlarını düşünemeyeceklerine göre garibana ev yapıyoruz diye arazi imara açılır.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adresi karıştıran operatör yanlış binayı yıktı
Samsun'da, yıkım için gideceği adresi karıştıran operatör yanlış binayı ...
Eski eşi öldürdü... Cinayet öncesi yardım çığlığı!
Adana'da kavga ihbarı üzerine bir eve giden polis Şükriye Gür'ün cesedini ...
Emsal karar: 9 yıl sonra şehit sayıldı!
Ankara 12. İdare Mahkemesi, İstanbul'da görev yaparken 12 Haziran 2012'de ...
 
İzmir'de korkutan yangın!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
Karadeniz'de mayın! Müdahale ediliyor!
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kefken açıklarında tespit ...
İzmir'de polisler kan bağışında bulundu
İzmir Emniyet Müdürlüğü personeli, Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş ...
 
Günün iftar yemeği: Tavuklu sultan kebabı
Günün iftar yemeği: Tavuklu sultan kebabı
Bakan Soylu, İtalyan mevkidaşı ile görüştü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İtalya İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese ...
MEB'den velilere LGS uyarısı!
5 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi, sınavı başvuruları ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva