HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2015 Pazar - 09:44

Bu gurur İzmir'in: Kırmızı bayraklar 25 oldu

Engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekan ve araçlara yönelik olarak Türkiye’de sadece İzmir’de dağıtılan “Kırmızı Bayrak”ların sayısı 2 yılda 25’e ulaştı. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş’ye bağlı Bostanlı İskelesi de kırmızı bayrağını törenle göndere çekti.

Bu gurur İzmir in: Kırmızı bayraklar 25 oldu

Türkiye’de ilk ve tek olarak İzmir’de hayata geçirilen ‘Kırmızı Bayrak’ uygulaması, kentte giderek yaygınlaşıyor. Engelli vatandaşların erişimine uygun mekanların sayısının arttırılmasını hedefleyen uygulamayla “Kırmızı Bayrak” alan kurumlara İZDENİZ A.Ş de eklendi. Bostanlı, Karşıyaka, Konak, Üçkuyular ve Pasaport vapur iskeleleri “Kırmızı Bayrağı” almaya hak kazanan kurum oldu.
 
BOSTANLI İSKELE ÖRNEK OLACAK
Kırmızı bayrağın göndere çekilmesi nedeniyle Bostanlı İskelesi’nde düzenlenen törende, iskele içine ENGELSİZMİR’in teşekkür plaketi de çakıldı. Törene İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr.Aytuğ Balcıoğlu, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serpil Keskin, ENGELSİZMİR 2013 Kongresi Başkanı Doç.Dr.Levent Köstem, İzmir Kent Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Başkanı Zeki Buzgan ve İZDENİZ çalışanları katıldı.
 
EN İYİ SEYAHAT HAKKI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Kırmızı Bayrak uygulamasının ENGELSİZMİR 2013 Kongresi’nin en önemli kazanımlarından biri olduğunu hatırlatarak, engellilerin kamusal alanlara erişebilirliğinin artmasının önemini vurguladı. Balcıoğlu, İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşlara uygulamaya katılarak kırmızı bayraklarını dalgalandırma çağrısında bulundu.

İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan ise şunları söyledi:
“8 iskele arasında gemilerimiz çalışırken engelli yolcularımızı da düşünmek durumundaydık. Katamaran tipi 15 yeni yolcu gemimizin 5’i hizmete başladı. Bu gemilerde hem bedensel, hem görme hem de duyma engelliler için her türlü ulaşım kolaylığı söz konusu. Arabalı vapurlarımızın ilki Ekim’de gelecek. Bu gemimizde de çift asansörümüz olacak. Engelli vatandaşlarımıza en iyi şekilde seyahat etme hakkını vermek zorundayız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bostanlı İskelesi’nin ardından diğer iskelelerde de “Kırmızı Bayrakların” yerini alacağını söyledi.
 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s334254.jpg
ENGELLİ TEŞEKKÜRÜ
Törene katılan Buca Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Parıltı ise bu uygulamayı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eti. Parıltı, “Ben evimden çıkarak bu iskeleye ‘engelsiz’ bir şekilde geldim. Otobüse ve vapura çok rahat bir şekilde bindim. O kadar rahattı ki, çok mutlu oldum. İzmirli olmak bir ayrıcılıktır” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kırmızı Bayrak” alan diğer kurum ve kuruluşları arasında İzmir Metro A.Ş, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü engelli hizmet araçları, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüsler ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı üst geçitler ile Grand Plaza Genel Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoranlar da bulunuyor.
 
KIRMIZI BAYRAK KOMİSYONU
Engellilerin kent içindeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları teşvik amacıyla başlatılan uygulamada, kırmızı bayraklar, farklı kurum temsilcilerinin yer aldığı bir komisyon tarafından veriliyor. Kırmızı Bayrak Komisyonu’nda İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği temsilcileri ile ortopedik, görme ve işitme engelliler ile ilgili faaliyet gösteren dernek temsilcileri yer alıyor.
 
http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s167499.jpg

KIRMIZI BAYRAK NASIL ALINIYOR?
“Kırmızı Bayrak” almak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’na yazılı olarak başvuru yapılır. Komisyonu üyeleri arasından belirlenen Denetleme Komitesi, hazırlanan tespit formları ile birlikte yerinde denetleme yapar ve raporunu Komisyona sunar. Komisyon; tespit formunda aranan erişilebilirlik özeliklerinin niteliğine ve sayısına göre talebi yapan kuruma “Kırmızı Bayrak” verilip verilmeyeceğine karar verir. Olumlu verilen karar; İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayından sonra kesinleşir ve ilgili kuruma “Kırmızı Bayrak” verilir.
 
İŞTE GURUR TABLOSU
İzmir’de Kırmızı Bayrak almaya layık görülen kurum ve kuruluşlar şöyle;
İzmir Metro A. Ş (3 Yıldız), Torbalı Belediyesi-Suyun Başı Mesire Alanı (2 yıldız),  Torbalı Belediyesi-Engelsiz Yaşam Parkı (3 Yıldız), Bayraklı Belediyesi Engelli Hizmet aracı (3 yıldız),  Karşıyaka Belediyesi Hizmet binası (1 yıldız), Park Bornova Outlet Center (2 yıldız), Farklı Cafe Restoran (1 yıldız),  Buca Hasanağa Bahçesi (1 yıldız), Bergama Doğa Koleji Hizmet binası (1 yıldız),  Balçova 4 No’lu Nusret Fişek Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası (2 yıldız), İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Engelli Hizmet araçları (2 yıldız),  Bayraklı Kent Koleji ve Sosyal Destek Merkezi (1 yıldız),  İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüsler (5 model-3 yıldız) ve (3 model-2 yıldız),  İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Genel Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoranlar (İnciraltı Kafeteryası 2 yıldız, Tarihi Havagazı Fabrikası 1 yıldız, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti içerisinde yer alan Kafeterya 2 yıldız, Eşrefpaşa Hastanesi içerisinde yer alan Kafeterya 1 yıldız, Doğal Yaşam Parkı Kuğulu Kafe 1 yıldız, Doğal Yaşam Parkı Develi Kafe 1 yıldız, Yasemin Kafe ve Restoran 1 yıldız), Forum Bornova (2 yıldız) ve Ege Üniversitesi Kütüphanesi (1 yıldız), DEÜ Uzaktan Eğitim ve Araştırma merkezi (3 yıldız), Gaziemir Çağdaş Yaşam Nuriye Akman Anaokulu (2 yıldız), Tire Belgin –Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi (2 yıldız), Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş Bornova Şubesi (3 yıldız), Renaissance İzmir Otel (3 yıldız), İZDENİZ A.Ş Genel Müdürlüğü Bostanlı Vapur İskelesi (2 yıldız), Karşıyaka Vapur İskelesi (2 yıldız), Konak Vapur İskelesi (2 yıldız), Üçkuyular Vapur İskelesi (2 yldız), Pasaport Vapur İskelesi (1 yıldız), Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi (2 yıldız).
 
YILDIZLAR NEYİ TEMSİL EDİYOR?
“Kırmızı Bayrak”, 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda Teknik Şartname’de belirtilen kriterlerin en az yüzde 60’ını, 2 yıldız en az yüzde 75’ini sağlayan, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90’ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekanlara ile ulaşım araçlarına verilen “Kırmızı Bayrak”ı temsil ediyor.
 

 
CHP'li Akatlı ‘Diyarbakır’ı anlattı: İstisnasız, tarafsız...
 
İzmir'de motosiklet sürücüsünün feci sonu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3544 2 Ağustos 2015 Pazar 15:45

Tüm belediyeler önce kaldırımlarını boşalttırsınlar.İstisnasız her kaldırım ya otopark veya esnafın satış yeri olmuş.Engelliler araçlarını zor yürütüyorlar.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar sınırları içerisinde bulunan çocukların ...
Foça’ya ilk sefer heyecanı: Başkan çiçeklerle karşıladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik ilçesi Foça’ya koyduğu ilk ...
Sabuncubeli Tüneli kaldığı yerden!
İzmir-Manisa Karayolu'nun 21'inci kilometresinde yapımına başlanan, 2014 ...
 
Buca’da iyiliğin bankası!
Buca Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin ...
Karşıyaka’nın cam kumbaraları artık ‘cep’te
Geçtiğimiz ay Türkiye’de bir ilke imza atarak camların çöpe atılmasını ...
Mutluluğa açılan kapı: Fuar Evlendirme Dairesi
Bugüne kadar on binlerce çiftin evliliğe adım attığı yer olan Konak Belediyesi ...
 
Homa’da tam gaz mesai: Balıkların da cenneti olacak
Homa Dalyanı’ndaki rehabilitasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir ...
Geleceğin yıldızlarından Başkan Atila’ya ziyaret
U12 İzmir CUP ve U11 Balkan CUP’ta büyük başarı elde eden Bornova Karması’nın ...
AK Partili üyenin 5 yıldızlı projesine AK Partili belediyeden mühür!
AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden’e ait olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva